Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

1 hour ago, Hugo_Hardnuts said:

Hvordan er organiseringen? 3 eskadroner med 3 tropper? Altså 3 tropper x 3 vogner + 1 vogn på esk.sjef i hver eskadron + 1 vogn på bn.sjef?



Virker slik. Tre kompani á 10 tanks hver, pluss kommandør i egen tank.

En amerikansk tank-bataljon ser ut til å ha opptil dobbelt så mange tanks. 50-60. Og en langt større grad av intern organisering, med laverestående befal som har mye større initiativ.

I sovjetiske bataljoner har man selvsagt også delegering, men ikke i like mange ledd, slik at det sovjetiske bataljonbefalet som skal dirigere 30 tanks nok er mer forvirret enn den amerikanske som skal dirigere kanskje 60.

Har også hørt det sagt flere ganger at i den russiske hæren er det sjelden at noen andre enn høyeste befal og hans nærmeste hjelpere har noe kart.

Det hele blir veldig toppstyrt. Jeg tipper grunnen til at ukrainerne ikke går over til NATO-standard her akkurat nå er fordi de bruker mange eldre herremenn som har tjenestegjort tidligere og de ønsker å bruke tiden på å bli kjent med utstyret, og ikke trene dem opp fra bunnen av igjen.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q

Skulle gjerne sett flere av Russere i uniform tok til vettet, men jeg mistenker det kommer til å komme langt mer etter at Ukrainas offensiv starter å gå for alvor.

Lenke til kommentar
Sitat

Over the last 14 months, Russia has abducted thousands of Ukrainian civilians, from volunteers and journalists to former soldiers and officials, and locked them in Russian prisons. The victims don’t have POW status, they’re not allowed to see their lawyers or loved ones, and most of them are impossible to communicate with from outside. Those who have managed to get out often still don’t know the official reasons for their incarceration or their release. In Simferopol alone, more than 100 civilian hostages (as they’re called by human rights advocates) are currently in captivity. Meduza special correspondent Lilia Yapparova spoke with Ukrainians who have been released from the facilities, as well as with their relatives and lawyers, to find out how this clandestine prison system works.

https://meduza.io/en/feature/2023/05/26/they-tortured-people-right-in-their-cells

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

 

 

«Ukraine mother land, Lord our heavenly father, bless us. I'm going to destroy the enemies. Let my hand be strong to destroy enemies. May my eye be clear to destroy enemies. May my weapons be capable of destroying enemies. Let my will be steel to destroy enemies. Ukraine mother land, Lord our heavenly father, bless us, our decisive offensive, our sacred vengeance, our sacred victory!»

 

Beskjeden til Russland her er vel også ganske klar. Noe er på vei...

Endret av Brother Ursus
  • Liker 1
  • Hjerte 5
Lenke til kommentar

https://www.economist.com/graphic-detail/2023/05/25/satellite-data-show-ukraines-forces-are-testing-russias-defences

Satellite data show Ukraine’s forces are testing Russia’s defences

UKRAINE’S ARMED FORCES are turning up the heat. In the past two weeks our analysis of satellite data has detected 907 fires likely to be war-related in Russian-held territory in Ukraine. That’s more than four times as many as in the two weeks before (see chart). From Kharkiv to Kherson activity along the frontline, and apparent strikes on the Russian rear, are picking up. The last time something like this happened, last autumn, it preceded Ukraine’s impressive gains in the south.

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

"Ukraine is ready to launch its long-awaited counteroffensive", one of Ukraine's top security officials, Danilov, told the BBC in an interview. Danilov declined to name a date, but said an attack to recapture territory could begin "tomorrow, the day after tomorrow or in a week."


Det virker som om det nærmer seg nå med stormskritt. Det er nok mange faktorer som har gjort at kontraoffensiven har blitt pushet tilbake noen uker. Lekkasjene kan ha vært én grunn. Været en annen. Forhold på bakken er også alltid selvsagt i endring. Men til syvende og sist må man velge et sted og en tid.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (10 timer siden):



Kina kansellerer Siberia-2 rørledningen til Russland, og velger i stedet gass fra Turkmenistan...

RUH ROH...

Dette er ikke særlig overraskende. Kina har allerede gjennom det siste året rettet handelen av gass den retningen, til tross for å ha bunkret kraftig det de har fått billig. 

Kina anser nok ikke Russland å være en stabil langvarig leverandør, både med tanke på intern uro og hva følge e av krigen blir, men også hvordan NS og leveransene ble militsrisert aktivt, til tross for at kontraktene spesifikt garanterer leveranser til tross for denne typen konflikter. 

Derfor ble heller ikke gassen bare skrudd av, men alle mulige unnskyldninger om teknisk svikt brukt. Før det da tilslutt smalt, men ikke mer enn at Russland kunne levere på NS2 om Tyskland kom til fornuft. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (På 26.5.2023 den 22.54):

 

What an oddly specific number... også M1 ;)

Det ble sagt at disse skulle leveres i høst.

Om jeg ikke husker feil så ble det under høringen med han karen jeg ikke husker navnet på i farten sagt at de 31 treningsvognene allerede var på vei med ASAP levering. Dette er ikke vognene som skal til Ukraina, men et treningssett.

Endret av Serpentbane
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (9 timer siden):


Stemmer :)

Litt rart med et oddetall, men.

Ta en penn og tegn en V med prikker 😜

PS: Jeg tuller naturligvis, bare for å vise at oddetall ikke nødvendigvis er så rart... Jeg vet ikke hvordan modell de tenker å sette opp etter. 

Endret av Serpentbane
  • Liker 1
Lenke til kommentar

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2023/05/27/195924503/ukraina-krigsinstitutt-mener-wagner-gruppen-ikke-kan-fortsette-a-kjempe

Krigsinstitutt mener Wagner-gruppen ikke kan fortsette å kjempe

ISW forteller at Wagner-gruppens styrker nå er brukt opp.

I oppdateringen fra ISW fremgikk det at Wagner-gruppen sannsynligvis har greid å ta de vestlige grensene i byen, mens de ukrainske styrkene prioriterte motangrep på utkanten av byen.

ISW sier at Moskvas styrker trolig vil trenge ekstra forsterkninger for å holde byen noe som vil gå på bekostning av andre operasjoner.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Russiske tap fra en annen kilde enn den som vanligvis benyttes:

Basert på åpne kilder klarte BBC å fastslå navnene på 24.005 russiske soldater som døde i krigen i Ukraina. En tredjedel av alle disse tapene står for de som ikke var tilknyttet hæren før invasjonen - frivillige, mobiliserte, fanger og nylig rekrutterte PMC-er.

I løpet av de siste to ukene har BBC, sammen med Mediazona (anerkjent som en «utenlandsk agent» i Russland) og et team av frivillige, fått vite navnene på ytterligere 1361 døde, som fortsatt er høyere enn det gjennomsnittlige antallet bekreftede ukentlige tap i løpet av 2022.

Vi snakker bare om dataene vi klarer å finne og verifisere fra åpne kilder, det vil si at det reelle antallet tap definitivt er enda større.

Vi antar at vår liste kan inneholde minst halvparten så mange navn på de døde som faktisk er gravlagt i Russland. Vi kom til denne konklusjonen ved å studere situasjonen på kirkegårder i mer enn 65 russiske bosetninger de siste 15 månedene.

Følgelig, ifølge det mest konservative estimatet, kunne Russland ha mistet totalt 48 tusen mennesker drept under invasjonen av Ukraina.

Russlands tap, inkludert de som var ute av spill på grunn av skade eller død, kan utgjøre minst 216.000 mennesker.

Dette tallet er basert på observasjoner fra US Center for Naval Analyses, som sier at for hver russisk soldat som blir drept under krigen i Ukraina, er det i gjennomsnitt rundt tre og en halv sårede.

Dette tallet inkluderer ikke de som kjempet på Russlands side som en del av «folkemilitsene» i Donetsk og Lugansk. I tillegg er det ikke mulig å fastslå selv omtrent antall soldater som mangler.

Hovedtrendene i år fortsetter:

  • Det største antallet omkomne de siste månedene har blitt redegjort for av avdelinger bestående av straffedømte. Nå vet vi navnene på 4315 døde fanger.
  • Tapet av innsatte er klart betydelig høyere enn de tallene vi har satt. Mange av de døde blir bare kjent i tilfeller der lokale innbyggere oppdager en annen kirkegård med dusinvis av graver merket med kors og kranser av Wagner PMC.
  • Fra åpne kilder vet vi om døden til 2293 mobiliserte russere - 60% av dem døde siden 1. desember. Dette kan tyde på at personene som ble innkalt fra de sivile var aktivt involvert i de russiske styrkenes forsøk på vinteroffensiv.
  • Sverdlovsk-regionen og Krasnodar-territoriet fortsetter å lede i antall bekreftede tap.
  • Russland fortsetter å miste høyt kvalifisert personell ved fronten, inkludert offiserer. Totalt, siden begynnelsen av invasjonen, er 2063 offiserer kjent for å ha dødd.

Vi fortsetter å samle inn data om døde soldater. Hvis du vil dele informasjon om dette emnet, kan du skrive en e-post til [email protected].

Война в Украине: последние данные об ударе по Днепру и ответ секретаря СНБО на вопрос о сроках контрнаступления - Новости на русском языке (bbc.com)

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...