Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
bojangles skrev (7 timer siden):

Så det var altså ikke nok å utsette samene for det norge har gjort opp gjennom historien slik at de den dag i dag kjenner på skam over å være den de er? Vi hadde altså en overordnet nasjonal plan om å også ofre dem til russerne ved en evt. krig? Jeg blir litt satt ut kjenner jeg. 

Vel, mnja, nå var nok ikke planen å "ofre" samene, i hvert fall ikke noe mer enn øvrige deler av befolkningen i Finnmark og Nord-Troms. Dels var det nok en del av planen å evakuere så mye av befolkningen man kunne, og dels tror jeg man hadde en forventing om at russerne overordnet ville forholde seg til Krigens Folkerett. Altså langt på vei forsøke å unngå å skade sivile og i hvert fall ikke målrettet angripe sivile. Det er dette siste vi nå bør ha fått øynene godt opp for at vi ikke kan forvente.

aklla skrev (6 timer siden):

Du vet man kan evakuere?

Å forvente samt planlegge at en storstilt russisk invasjon av Norge blir stoppet på grensen er ganske urealistisk..

Man må anta at russere klarer å krysse pasvikelva.

Ville blitt skremt om planen var å stoppe titusner av stridsvogner og millioner av personell samt fly osv på grensen slik at de aldri kom inn på norsk land..

Igjen, se hva jeg skriver over her. For det første er denne tanken om at Russland har titusener av stridsvogner og millioner av soldater å sette inn i invasjonen av Finnmark, en sterk overdriving av russisk militærmakt. De har (eller hadde før invasjonen av Ukraina) ca. 80 stridsvogner og 14.000 mann stående langs grensa. En krig der Russland går inn i Norge innebærer også at Russland har resten av fronten mot NATO å bekymre seg for, altså er det begrenset hvor store styrker de ville kunne sette opp i nordområdene.

Og jeg mener heller ikke at man nødvendigvis skulle ha en målsetning om å stanse russerne ved grensen, men at russisk fremferd i okkuperte områder bør være et tema i debatten rundt hvordan Norge skal forsvares.

Musefella skrev (6 timer siden):

De flykter jo så klart sørover, det samme har skjedd i Ukraina. Er kun russisk vennlige troll igjen i Donbas regionen.

Tja, er det kun russiskvennlige sivile igjen i Donbas? Vi vet at russerne har deportert en god del ukrainere nå etter at de invaderte. Vi har også sett at temmelig mange sivile ikke har klart å flykte - det er nok av beskrivelser fra ukrainere som har vært fanget områder der det har pågått kamper. Evakuering er krevende. Bare se hva som skjer med trafikken denne helgen her hjemme fordi folk skal reise bort ila. pinse-helgen.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm
Pop skrev (3 timer siden):

Den som angriper bør da kunne bevis at sykehuset ble brukt til noe annet enn håndtering av skadde/sårede.

Når det gjelder russland, kunne de voldtatt en hel barnehage, deretter bombet den og skyldt på at satan selv hadde opphold der i lag med nazister.

Man må slutte å forvente at russland forholder seg til internasjonale regler, lover, avtaler, normer, med mer. De gjør hva de tror gangner seg selv, og driter i overstående.

Jeg er litt redd for at russland forårsaker såpass mye faenskap i Ukraina åpenlyst, slik at de får massiv kritikk fra flere, hvor de deretter ender opp som "urokråka/misforstått" som trenger kjærlighet og sympati. Og derav får støtte.

russland som helhet trenger en oppvask, inkludert befolkningen.

Om en babushka mister en sønn/datter eller to spiller ingen rolle. Man må nå skremme vettet av yngre foreldre, slik at de forstår alvoret av hva en krig medfører.

Enten via en ung far som kommer hjem fullstendig knust psykisk etter en meningsløs krig hvor han lar frustrasjonen gå utover familien, eller unge (35-40) foreldre som har mistet en sønn i krigen som nettopp blitt 18, eller nyetablerte foreldre som må flykte for å holde liv i sine håpefulle.

Men igjen, kan en slik tilnærming skape mer støtte for krigen i Ukraina blant den tilsynelatende apatiske russiske befolkningen?

Om så, den ene veien eller den andre, spiller det noen rolle?

Endret av Slettet-7QKwQIfm
Lenke til kommentar
Sitat

Russland tilbyr hjelp til Somalias hær

Russland tilbyr Somalias hær militærhjelp i kampen mot terroristgrupper, sier utenriksminister Sergej Lavrov.

Det russiske tilbudet ble framsatt i Moskva fredag under samtaler mellom Lavrov og Somalias utenriksminister Abshir Omar Jama.

Lavrov presiserte at Russland er innstilt på å møte de materielle behovene som den somaliske hæren har i kampene mot ekstremistgrupper som opererer på somalisk område. Dette er grupper som al-Shabaab og al-Qaida.

Utspillet viser Russlands økende interesse for afrikanske land som sliter med interne konflikter. Russiske leiesoldater fra Wagner-gruppen er for tiden til stede i Den sentralafrikanske republikk, Mali, Mosambik og Libya.

https://www.nrk.no/nyheter/russland-tilbyr-hjelp-til-somalias-haer-1.16423894

Bakgrunn:

Sitat

Selvmordsangrep mot fredsbevarende styrker i Somalia

En militærbase med ugandiske fredsbevarende AU-soldater ble fredag angrepet av islamistgruppa al-Shabaab i Somalia. Det er meldt om mange sårede.

Angrepet var rettet mot en militærbase i Bulamarer, 130 kilometer utenfor Somalias hovedstad Mogadishu, der ugandiske styrker fra Den afrikanske unionens fredsbevarende misjon (ATMIS) holder til.

Ifølge ATMIS er det snakk om selvmordsbombere og et angrep fra biler, men de sier at islamistene trakk seg tilbake da det kom forsterkninger fra AU fra lufta.

al-Shabaab angrep også en nærliggende militærbase tilhørende det somaliske militæret i Bulamarer, og det brøt ut voldsomme kamper som ifølge en offiser varte i flere timer og medførte tap på begge sider.

al-Shabaab hevder i en uttalelse at de drepte 137 ATMIS-soldater i angrepet, men det er ikke bekreftet fra annet hold. Islamistgruppa har flere ganger tidligere hevdet høyere dødstall enn det myndighetene opplyser om.

Islamistgruppa al-Shabaab har siden 2006 kjempet for å velte Somalias vestligstøttede regjering og etablere et eget styre basert på en streng tolkning av islamsk lov.

(NTB)

https://www.nrk.no/nyheter/selvmordsangrep-mot-fredsbevarende-styrker-i-somalia-1.16423632

Russarane står nok ein gong fram som den som kan frelse afrikanarane frå islamistisk terror.

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...