Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Just now, Svein M said:

Då må vel være enkelt for Russland å slå ned på en liten gruppe opprørere i et lite område. Jeg tror ikke dette kommer til å gå bra.


Det er tvilsomt hvorvidt en liten styrke kan holde noe særlig. Dette er nok mest symbolsk, og dels for å forsøke å avlede russiske styrker.

Men det virker også som om de er forberedt. De har en del teknisk utstyr som f.eks termisk avledere.

Ukraina har bare sagt at Ukraina ikke skal angripe Russland. De sa aldri noe om russere.

  • Liker 3
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (Akkurat nå):

Ukraina har bare sagt at Ukraina ikke skal angripe Russland. De sa aldri noe om russere.

Nettopp ;) 

Og dette er gjerne også i forståelse med NATO. Akkurat som barndommens "tryllekunstnere", eller illusjonister som de nå vil omtales som gjelder det å få øyet til å fokusere på noe annet enn det som egentlig foregår.

Om noe så er dette kanskje et tegn på at noe snart kommer til å skje med den lenge ventede offensiven fra ukrainske styrker.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Just now, <generisk_navn> said:

Nettopp ;) 

Og dette er gjerne også i forståelse med NATO. Akkurat som barndommens "tryllekunstnere", eller illusjonister som de nå vil omtales som gjelder det å få øyet til å fokusere på noe annet enn det som egentlig foregår.

Om noe så er dette kanskje et tegn på at noe snart kommer til å skje med den lenge ventede offensiven fra ukrainske styrker.



Det er fascinerende for meg at den russiske grensa er helt naken. Russland har virkelig tatt Ukraina på ordet. Det sier noe om hvor dårlig det står til med russiske styrker, og hvor få de egentlig er.

Her forsøker man nok også garantert å avlede styrker fra sør og øst i Ukraina, til nord.

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

FRL skal ha rundt 10.000 medlemmer. Men det er nok bare noen mindre grupper som er i Belgorod nå. Rekkene deres har vokst noe innmari de siste månedene. Det er også partisangrupper innad i Russland som kan finne på å slå seg sammen eller gå til aksjon dersom dette begynner å spre seg. Og deretter kan individ og mindre grupperinger sette i gang tid. Og da kan veien være kort til noe som ligner på et skikkelig opprør. Eller hvert fall noe som kan skape panikk og tvinge Russland til å trekke tilbake en del styrker. En ny mobilisering vil nok også gjøre at fler blir med i opprørsgrupper.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Serpentbane skrev (På 12.5.2023 den 12.48):

Oooooooooh, jeg ser merkelige bevegelser. Men, nei, jeg tror ting skifter retning. Men hva om Ukraina hadde gjort det psyko geniale grepet det hadde vært å erobret Belgorod og områdene vest, sør og øst for byen. 
image.png.961add22f74519ba82d2d8b6a532b592.png

Ok, jeg dro i gang denne spekulasjonen 12. mai. Etter mye graving og sjekking var jeg overbevist om at de gikk den veien, styrker var på vei til å innta området, men jeg kunne ikke tro at det egentlig kunne skje... Men, jeg manglet tilsynelatende jokeren for å forstå hva det var jeg så. Russerne.

  • Liker 5
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar
2 hours ago, Snikpellik said:

Meget, meget interessant at det bekreftes av Yusov. Vi har nå altså en ny faktor på bakken i denne krigen - tungt utstyrte russiske separatister som kriger mot Russland i Russland. Dag 452 av den fulle invasjonen, og russiske landsbyer og tettsteder er ikke i myndighetenes kontroll. Utrolig.

Føler dette blir litt "takk for siste jævler og nå skal du faen meg få." For nå står det plutselig soldater på russisk jord og kjemper mot russland og for å trygge russiske rebeller evt. seperatister i russland som ønsker en mer vestlig retning. Hvor fort kan dette vokse? Er det deler av den russiske hæren som dessrterer nå og joiner rebellene? Er det russiske rebeller som i det skjulte har forberedt seg på denne dagen og som står klar til å kjempe for rebellene, kanskje allerede fullt bevæpnet og klar til strid? Demotiverte russiske soldater i den russiske hæren kan vel fort snu og bli med rebellene i kampen for å styrte putin og skape et fritt russland frie fra putins autoritære styre?

Dette var egentlig overraskende selv om jeg stundom har ønsket at krigen bringes til russland slik at russerne selv kan få kjenne real krigsfrykt og hvordan det er å leve under artilleriregn bomber døgnet rund. Kanskje kan det også vise seg å være et sjakktrekk?

Det skaper vanskelige avgjørelser for hvor russerne skal dirigere sine styrker nå, trekker de soldater tilbake til russland for å slå tilbake dette angrepet så vil Ukraina avansere ytterligere østover i russisk okkuperte områder, eller ta en sving sydover. Men angrepet fra rebellene kan jo ikke ignoreres. 

Og på toppen av alt så gruser de jo putin i retorikk og tvetydighet og juridisk ansvarsfraskrivelse. Dette er ikke Ukrainske soldater i uniform. Det er forsmådde russere som er drittlei putin. Og som har gått til angrep på sitt moderland. Og nettopp det gjør jo at dette virkelig har potensiale for at langt flere kaster seg på, og veldig raskt også. 

Hva slags indre uro kan dette skape? Er dette den berømte gnisten? Ser andre russere at det nytter? Eller blir det indre splid og kniving mellom grupperinger i russland, eller kanskje etniske bosettninger eller kan det lede til et godt gammeldags kupp?

Kanskje rebellene bare skulle erklære Belgorod som selvstendig stat nå, bare for å gi litt tilbake? De kan jo bare si det høyt selv om de bare har kommet inn noen kilometere inn i russland. Så kan rebellene innlede forhandlinger med Ukraina om bli tatt opp som en del av Ukraina, bare for å få det til å rakne helt for russerne og putin. 

Rettslig har jo Ukraina alt på trygg grunn, de har ikke selv invadert russland.

En raskt og effektiv folkeavstemning om selvstendighet i Belgorod ville ikke vært feil nå. 

Endret av bojangles
  • Liker 7
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (1 minutt siden):


Vesten vil ikke tillate det. Men man sa aldri noe om hva russiske borgere kunne gjøre i eget land.

Dette er nesten helt garantert for å trekke styrker vekk fra søndre og østre Ukraina.

Er klar over det :p 

Det er nok for å skape litt uro i rekkene de gjør dette ja. Perfekt oppbygging mot offensiven med uttynning i rekkene. 

Spørsmålet er vel om hvor mye Russland kommer til å sette inn i mot de "russiske opprørerne". 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...