Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Kan hende det var nettopp det de gjorde. En eneste gammel ww2 stridsvogn er symbolsk. Fem ville fått folk til å lure på hvorfor ikke fem hundre.

De brukte jo ikke T-14 Armata, selv om disse neppe er ødelagt i Ukraina. Kanskje de frykter motorstopp?

Ikke godt å si, men man kan trekke paralleller til Oslos 17 mai-feiring under koronaen. Omstendighetene umuliggjør den tradisjonelle feiringen på den tradisjonelle måten, så man improviserer innenfor de rammene man har. Kongen ble kjørt rundt i byen og vinket til folket fra bilen sin, siden folket ikke kunne marsjere til slottet.

Dette er mer logisk enn å benytte anledningen til å fjerne hele tradisjonen for godt, eller erstatte den med en konsert.

Endret av Mannen med ljåen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
1 hour ago, Dragavon said:

Må innrømme eg håpte det skulle komme en Ukrainsk drone vinglende 😁

 

Nesten skuffet, altså! Man har lært å forvente så mye av ukrainerne 😂🙈 Jeg ventet nesten at Zelenskyj skulle komme flygende på en enhjørning som dreit glitter utover hele paraden. Men fra spøk til alvor, så har vi blitt bortskjemte med pek fra ukrainsk side.

 

1 hour ago, The Avatar said:

Eg synes det er veldig rart at ein tviheld på tradisjonen med å ha militærparade når ein ikkje er i posisjon til å imponere med mengda av krigsmateriell som kan visast fram. Her framstår det russiske militæret som litt nakne, og det dannar utvilsomt eit grunnlag til å spekulasjonar om kor militært svekka Russland har blitt.

 

Det er nok fordi det sitter ENDA lengre inne å kansellere paraden. Selv dette med at Putin kanskje skulle dukke opp bare på video skapte nesten panikk i Russland. 9 mai for Putin, Kreml og Russland er 17 mai, påske, julaften osv. på én gang. Propagandistene vil nok bare si at paraden var mindre i år fordi alle er opptatt. Men noe saftigere mål enn alle lederne som var der på én og samme gang kan man knapt drømme om.

 

59 minutes ago, Dragavon said:

Dette bildet kan umulig være ekte?
 

 

 

 

Dette er nok mest ment å være representativt eller på morro. Russerne har mange rare slike greier i paradene sine over hele landet. Sånn som han dusten som kjører rundt med SATAN-atomrakettene oppå bilen sin ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Dragavon skrev (22 timer siden):

Dagens Medvedev er ved første blikk ganske normal, men kva er det som får han til å tru at russland kan oppføre seg slik dei gjer fordi dei kjempa mot nazistane for 80 år sidan?
 

De allierte seg jo med nazistene først, og fordelte Europa mellom seg. Dermed kunne Hitler fritt starte krigen sin uten å måtte åpne en front mot Sovjet med en gang. Hadde ikke Sovjetunionen inngått denne alliansen med Tyskland, hadde andre verdenskrig sannsynligvis aldri startet.

Og den gang som nå så ble minoriteter og "uønskede" sendt for å dø. Folkemord og utryddelse ved krig. Og selvsagt, uten amerikanske våpen hadde ikke sovjeterne hatt en sjanse i havet mot Tyskland.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2023/05/09/195921621/wagner-sjefen-anklager-russiske-styrker-for-a-flykte

Wagner-sjefen anklager russiske styrker for å flykte

La ut video samtidig som militærparaden foregikk i Moskva og rettet ny kritikk mot forsvarsdepartementet

 



Hvordan i all verden klarer Prigozhin å ungå det infamøse vinduet til Putin?

Herregud så svekket Putin må være i Kreml nå.

  • Liker 4
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
The Avatar skrev (2 timer siden):

Eg synes det er veldig rart at ein tviheld på tradisjonen med å ha militærparade når ein ikkje er i posisjon til å imponere med mengda av krigsmateriell som kan visast fram. Her framstår det russiske militæret som litt nakne, og det dannar utvilsomt eit grunnlag til å spekulasjonar om kor militært svekka Russland har blitt. Uansett om Russland har lidd store eller små militære tap så er det lite lurt å bekrefte det gjennom ein litt pinleg militærparade, for det er ingen grunn til å tru at Putin ikkje ville vist fram masse moderne tanks og anna krigsmateriell om det var mogleg.

Hadde eg vært Putin så ville eg definitivt brukt krigen som ei unnskulding for endre tradisjonen med militærparade til å innføre f.eks. folketog, konsert, eller anna markering med mindre militært preg. Alternativt å bytte ut den endelause paraden med militærekøyretøy til å ha berre nokre få militære køyretøy i ei slags oppvising på den raude plass.
På den måten hadde det ikkje vært innlysande at mangelen på tanks i gatene var på grunn av store tap i Ukraina eller på grunn av at ein har valt å markere dagen på ein litt anna måte.

Det er god grunn til å spekulere i om Putin er (i beste fall) feilinformert, eller om han har regelrette vrangforestillinger om den russiske armeens reelle tilstand.

Historien har noen eksempler på at ledere har blitt villedet av sine nærmeste, eller at de har vært så mentalt reduserte at de ikke skjønner hvor de er. Hitler er jo et godt kjent eksempel fra da han satt i førerbunkeren i Berlin og flyttet på ikke-eksisterende divisjoner og armeer mens Nazi-Tyskland vred seg i dødskramper.
Om man tar en titt på talene til Mussolini kan man se hvordan han godter seg i jubelen fra folket, og det er ikke på noen som helst måte subtilt. Det er mer som en person som av gode grunner ikke vet bedre skulle gjøre det.
Et mer sjarmerende og mindre farlig eksempel er da svenskekongen en gang på 40-tallet var i en begravelse der det var pyntet med granbar eller noe annet fra skogen og han satt der langt inne i demensen og spurte: "Kommer inte älgen snart?"
Stakkars fyren trodde han var på elgjakt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Dragavon skrev (2 timer siden):

Dette bildet kan umulig være ekte?

Det er godt mogleg bildet er ekte, i fjor regna det 9 mai i Moskva så dette bildet kan stamme frå fjorårets parade som då også forklarar Z-en.

Det sagt så er uansett konteksten viktig.
Denne tanksen har heilt sikkert ikkje blitt vist fram som eit eksempel på russisk militærmakt.
Det ser ut til å være ein versjon av T-18 eller MS-1 tanks, altså ein av dei fyrste sovjetutvikla tanksane.
Dette er nok ein 100 år gamal veterantanks som ein ønsker å vise fram.

 

Altså litt på same måte som når vi i Norge lar veteranbilar delta i 17 mai toget, poenget er ikkje å vise fram dei nyaste bilmodellane, det er mest for spesielt interesserte å vise fram godt vedlikeholdte køyretøy som det ikkje finnes så mange igjen av, og som mange nok har eit vist nostalgisk forhold til.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Serpentbane skrev (4 minutter siden):

Spent på hva som evt. kommer ut av dette...
At trusselen er der i seg selv sier litt...

Han må vel i grunnen føle seg temmelig trygg på sin egen sikkerhet og posisjon der han sitter. Jeg antar at det er opptil flere blant siloviki som gjerne vil ha ham dysset ned, og gjerne dysset helt ned i en tidlig grav. Dermed er det like sikkert at det er folk på jakt etter ham, altså som i fysisk på jakt etter ham.
Det er nesten så man mistenker at det ikke lenger er Putin som holder liv i den håpløse situasjonen rundt Bakhmut, men snarere Shoigu & Co. Skal tro om dette er tegn på fraksjonering i Kreml?

  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Dragavon skrev (3 timer siden):

Dette bildet kan umulig være ekte?

Det er en T-27, en såkalt "tankette". Vi har ikke noe norsk ord for denne typen kjøretøy, men det er en lettpansret, beltegående kampvogn. Disse var populære i mellomkrigstiden da de var enkle å masseprodusere og godt nok pansret til å motstå håndvåpen, men de kom raskt til kort og forsvant ut av bruk da stridsvogner og panservernvåpen ble mer utbredt gjennom krigen. Parademessig er den vel mer interessant som historisk objekt og for WoT-nerder, enn den utgjør noen projisering av makt 😅

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Sitat

 

Putins tale i Moskva, på seiersdagen for andre verdenskrig, var i stor grad gjentagelser av argumenter han tidligere har brukt.

Men når det går dårlig for Putin, i det han fortsatt kaller for den spesielle militæroperasjonen i Ukraina, forsterker han den hatefulle retorikken.

Det russiske moderlandet er under angrep, ifølge Putin. Det russiske folkets fremtid er på spill.

 

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/WR3oMr/putins-falske-fiendebilder

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (5 timer siden):

Hvordan i all verden klarer Prigozhin å ungå det infamøse vinduet til Putin?

hvor mye av det han kommer med blir gjengitt i statlig russisk media? Kan godt hende "alt" blir referert, men bare lurer?

Forøvrig synes det å ha vært delvis "innafor" å kritisere enkelte sider ved "spesial operasjonen" bare man ikke er imot selve krigføringa og det angivelige "legitime motivet" for å invadere Ukraina. Har vel vært endel andre fremtredende personer i noen av de kjente debattprogrammene på TV som har vært kritiske (men så passer de muligens på å fremstå overdrevet patriotiske i grunnholdningen, for å være på trygg grunn. Alle vet jo etterhvert at det er kort vei til å bli en av de som uheldigvis faller ut av et vindu fra 5. etasje.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...