Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • Det spekuleres i at Putin drar frem T-54 fordi Kina nektet å levere materiell
  • Det sies også at Putin antagelig forventet mye mer fra møtet med Xi
  • 40 stykk Marder IFV er i Ukraina
  • USA sender M1A1 i stedet for fabrikknye M1A2, slik at Ukraina kan få dem raskere
  • USA sender også Patriot-batterier mye raskere enn forventet
  • Det er en video av en babushka (bestemor) i Bakhmut som rusler ubekymret gjennom krigssonen 😄 Den er ikke spesielt morsom dog. Bare surrealistisk.
  • Luftvernssirener og advarsler på mobiltelefoner, TV, radio osv. skal ha gått på Krim i hele dag
  • Prisen på russisk olje har fallt til $42.32. Makspris er i følge sanksjonene $60. Usikkert hva som skjer. Nordsjøolje er $75. Er "det globale sør" mettet for russisk olje mens resten av verden vender seg helt bort fra Russland?
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Rhabagatz skrev (7 timer siden):

Kommersielt tilgjengelige droner? Dobbelbrukformål? 120 mill fordelt på 70 eksportører?
Dette er en ikke-sak.

Dette er strengt tatt en bekreftelse på at det er omtrent null eksport av våpen fra Kina til Russland. Burde vært en gladnyhet og styrket Kinas posisjon som megler. Men i stedet er amerikansk UD ute og snakker om at Kina ikke er upartisk og diskrediterer en fredsplan som kun inneholder selvfølgeligheter. Men vi ser klart den store iveren i USA etter å "få" noe på Kina.

 

 

Får Ukraina kjøpe kinesiske droner?

Lenke til kommentar
55 minutes ago, Espen Hugaas Andersen said:

Man kan forvente at reservedeler er en utfordring (spesielt på eldre materiell som T-62, som gikk ut av produksjon for nesten 50 år siden), og det kan gjerne løses ved å kannibalisere annet utstyr. Slitasje kan ha satt flere stridsvogner ut av spill enn det Ukraina har gjort.

Husker det var en sak i starten av krigen om en russisk mobiliseringsavdeling som i praksis ikke kunne mobiliseres da det viste seg at bare rundt 10 % av stridsvognene var komplette. Om de faktisk var kannibalisert for å holde andre vogner operative (hvor har da pengene som skulle gått til reservedeler havnet?), eller om det var snakk om simpelt tyveri for å selge optikk, elektronikk, kobber etc for privat vinning vites ikke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Gjest MKII said:

Rart at Igor Girkin sier det, er jo direkte fornærmelse mot en som kan få han drept når som helst.

Endret av Albania
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (1 time siden):

https://www.tv2.no/direkte/jpybz/siste-nytt/641aa258a242af4daba14505

Britisk etterretning: Ukrainsk motangrep ved Bakhmut

"Det britiske forsvarsdepartementet skriver onsdag morgen i sin etterretningsrapport at ukrainske styrker de siste dagene har startet et motangrep mot russiske styrker vest for byen Bakhmut i Donetsk.

Motangrepet vil trolig lette trykket rundt en truet forsyningslinje, mener britene."

 


Ikke bare har Wagner nå antagelig kulminert, men de risikerer å bli dyttet tilbake etter hvert.

Jeg tror også at manglende støtte til Wagner fra Russland først og fremst skjer fordi Russland ikke har nok utstyr selv, inkludert artillerigranater.

Evt. at Wagner har ofra ein stor del av soldatane sine og øydelagt seg sjølv. Dermed har ikkje Putin bruk for dei meir, han er kvitt ein mogeleg konkurrent til presidentembetet, og dei regulære russiske styrkane kan ta over og føre den meiningslause krigen vidare.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (Akkurat nå):

Evt. at Wagner har ofra ein stor del av soldatane sine og øydelagt seg sjølv. Dermed har ikkje Putin bruk for dei meir, han er kvitt ein mogeleg konkurrent til presidentembetet, og dei regulære russiske styrkane kan ta over og føre den meiningslause krigen vidare.

Jeg vet ikke om det allerede er opplyst. Voldtektsmennene, drapsmennene og ranerne som i fjor høst ble rekruttert av Wagner vil i løpet av få uker ha gjennomført kontraktsperioden, som en del av pakken får de strøket rullebladet sitt og anses som ferdig sonet. Noen av de har jo overlevd og tusener av disse farlige typene skal nå slippes løs på det russiske samfunnet. En kan trygt legge til grunn at de ikke har blitt mindre farlige etter å oppholdt seg seks måneder i en brutal krigssone.  

  • Liker 4
Lenke til kommentar
<generisk_navn> skrev (4 timer siden):

Global Hawk har vært brukt over Svartehavet siden lenge før drone-hendelsen for to uker siden. Jeg tror bruken har mer med sensorkapabiliteter enn størrelse å gjøre, og NATO har hatt Rivet Joint, AWACS og andre bemannede og ubemannede sensorplattformer flygende over Svartehavet, Romania, Polen og Baltikum i lang tid.

Amerikanerne har også flere ganger vært i nordområdene. Like i fjæresteinene utenfor Murmansk. Dette er fra 10.mars. 1584058273_Skjermbilde2023-03-10121006.thumb.png.d3518d1b28e1ab3970c43c3225f1401b.png

  • Liker 1
Lenke til kommentar
3 minutes ago, Eolf said:

Veldig lønnsom forretning. Jeg synes det er ondskapsfullt

Omsetning er ikke det samme som lønnsomhet. Om NAMMO vil tjene penger på disse kontraktene gjenstår å se.

Mest sannsynlig vil de nok det, men det kommer helt an på at de klarer å møte forpliktelsene i kontrakten samtidig som de har kontroll på kostnadene.

Endret av Espen Hugaas Andersen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...