Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Snikpellik skrev (10 minutter siden):

Var inne på det i går 👇

Her er et intervju med en talsperson for det ukrainske luftforsvaret hvor han sier MiG-29 flyene ikke gir dem ny kapabilitet, men vil hjelpe med å ta ut missiler:

  Vis skjult innhold

 

Verdt å nevne at Slovakia også annonserte donasjon av luftvern av typen 2K12 Kub. Ikke det mest avansert eller mest moderne for å si det mildt, men ukrainerne har dette fra før og trenger mer. Kvantitet er også viktig!

Ok, var så mye annen diskusjon at jeg overså det ;) 

Kvantitet er absolutt viktig, særlig når kvalitet i beste fall tar tid. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
3 hours ago, skaftetryne32 said:

Er du seriøs ? Hvem her sier at det er greit at USA kidnapper unger, men ikke greit når russland gjør det ? putin har ikke evakuert noen som helst, han har dog kidnappet mange ukrainske barn. Om USA har gjort det samme det vil si kidnappe barn så er ikke det humanitært, hvis de har evakuert unger så er jo det selvfølgelig noe annet. 

Uansett så er det nok et eksempel på whataboutisme. 

 

With the central Vietnamese city of Da Nang having fallen in March, and with Saigon under attack and being shelled, on April 3, 1975, U.S. President Gerald Ford announced that the U.S. government would begin airlifting orphans out of Saigon on a series of 30 planned flights aboard Military Airlift Command (MAC) C-5A Galaxy and C-141 Starlifter cargo aircraft operated by 62nd Airlift Wing of the United States Air Force under the command of Major General Edward J. Nash.[5][6]

Det er ordenes makt. Den enes folkemord er den andres collateral damage. Den enes deportasjon er den andres evakuering.

I saken om om vietnamesiske foreldreløse ble det nok, i vesten, sett på som udelt positivt at de fikk dra til USA.  Og da er det helt greit. Tenker nok at russere flest anser at barn som er født i russisk-språklige områder i Ukraina har det bedre i Russland enn i krigsherjede Ukraina. 

Jeg vet ikke nok om disse deporterte/evakuerte ukrainske barna. Men vi har jo eksempler på at bombing av kritisk infrastruktur, som alle krigførende parter gjør om de har anledning, i Ukraina omtales som terror. Så jeg stoler ikke på vestlige medier (eller russiske) i denne sammenhengen.

ICC har jeg derimot en viss tiltro til.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
lada1 skrev (2 timer siden):

Jeg antar at anklage-punktene mot Putin allerede er mye systematisert og dokumentert slik at det holder i en rettsak? Og det gjelder vel å skape et helhets-bilde også? Ikke bare enkelt-hendelser om bortføring av barn?

Anklagen(e) blir vel publisert - inkludert dokumentasjonen? 

Putin blir ikke stilt for retten med mindre Russland lider et totalt nederlag på linje med det Tyskland led i 1945. Og det vil ikke skje så lenge Russland har atomvåpen. Det kan tenkes at Putin blir etterfulgt av en vestlig orientert leder som velger å utlevere Putin i bytte for å løfte sanksjonene, men den muligheten anser jeg som mikroskopisk. Vi må nok innse at den dominerende del av den russiske eliten fortsatt vil dyrke drømmen om det russiske imperium. Her er hva som sendes på russisk fjernsyn, og denne fyren er medlem av den russiske dumaen:

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (13 minutter siden):

Putin blir ikke stilt for retten med mindre Russland lider et totalt nederlag på linje med det Tyskland led i 1945. Og det vil ikke skje så lenge Russland har atomvåpen. Det kan tenkes at Putin blir etterfulgt av en vestlig orientert leder som velger å utlevere Putin i bytte for å løfte sanksjonene, men den muligheten anser jeg som mikroskopisk. Vi må nok innse at den dominerende del av den russiske eliten fortsatt vil dyrke drømmen om det russiske imperium. Her er hva som sendes på russisk fjernsyn, og denne fyren er medlem av den russiske dumaen:

 

Virker som fyren glemmer at Tyrkia er medlem av Nato. Vi burde tatt hånd om Russland. De er ikke akkuratt i noe kjempe situasjon selv. Prater store ord, og sitter trygt hjemme i Moskva med vodkaen sin. Provoserende. 
 

«This combined with the Swedish Quran burnings being funded by a Kremlin-backed and -sourced journalist ought to help Erdy change his mind about Swedish NATO membership...»

Endret av iblazeqt
  • Liker 1
Lenke til kommentar

sitat: "MiG-29 flyene ikke gir dem ny kapabilitet, men vil hjelpe med å ta ut missiler"

Jeg vil tro det kan være god hjelp i dette. Jeg ser for meg at frontlinjen kan blir mer eller mindre fryst fast. Og at det er viktig for Ukraina å kunne ta ut missiler som kommer inn mot Ukrainsk kontrollert område.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Dubious skrev (48 minutter siden):

Ukraina får noe de kan bruke, og landene som gir blir kvitt søppelet. 

USA har gitt utstyr som de uansett skulle kaste, og nå får de utdaterte fly, som også var like ved å bli kastet. 

Nå er du for kritisk. USA har bl.a. gitt HIMARS og M777, som er noe av det mest moderne amerikanerne har selv.

Og når det gjelder MIG - 29 så ble det produsert fra 1981, eller omtrent samtidig som produksjonen av F - 16 startet. Fordelen er at ukrainerne kan dette flyet, og når de i tillegg er forberedt for vestlige våpensystemer kan de lage mye faenskap for russerne. Polen har 28 MIG - 29 som nå blir overhalt og klargjort, Slovakia skal levere 13. 42 fly er omtrent på størrelse med det norske flyvåpenet. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Mi meining er at alle sider av Ukraina-krigen må kunne diskuterast, og då har også historiske konfliktar, aust-vest-problematikk, paradoks og eventuell dobbeltmoral i samband med dette ein plass i diskusjonen. Det må vere lov å påpeike at ting blir-, og har blitt oppfatta ulikt avhengig av om ein har norske, amerikanske, vietnamesiske, russiske eller ukrainske briller på, og at også USA og Vesten har gjort ting som ikkje nødvendigvis er bra, og/eller som ein kanskje også ville ha gjort annleis i dag. Eg tykkjer at adopsjon av vietnamesiske born er ei interessant påpeiking, så lenge ein ikkje endar opp med ein lang diskusjon som sporar av tråden. Så kan ein evt. halde fram diskusjonen i ein eigen tråd.

Det kan sikkert finnast russarar som har hatt gode intensjonar med å ta vare på ukrainske born ved å sende dei til Russland og få gitt dei det som dei oppfattar som tryggheit og ei god oppdraging i russiske verdiar. Men det er vel også liten tvil om at dette i det store og heile er blitt gjort på ein slik måte at "alle" andre oppfattar dette som krigsforbrytelsar. Ein kan ha ei viss forståing for enkeltmenneske, men når ein prøver å forsvare systematiske krigsforbrytelsar er eg ikkje med lenger. Innlegg som sår tvil om det ein har sett er krigsforbrytelsar gjer uansett at ein får fram fakta. Difor er takhøgde positivt.

Endret av torbjornen
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Putin har angivelig opptil flere dobbeltgjengere. Det skal være snakk om minst to. Det høres ut som konspiratorisk tullball, men en del av bildebevisene som legges frem på nett og i media er temmelig overbevisende i min oppfatning. Greit at Putin i likhet med mange andre mennesker endrer utseende over årene, og kanskje er syk og bruker medisiner, og eser ut og blir tynn igjen osv. men det er en del andre ting som ikke er like lett å avfeie, som at fasongen på ører, nese, hake og andre ting forandrer seg helt, nesten fra dag til dag. Slik at det virker som om det er snakk om flere personer. Én konspirasjonsteori sier tom. at den ekte Putin er død, eller ikke har vist seg siden 2011 eller noe slikt.

Hvem av dem dette er, er ikke godt å si, men det er interessant at han halter, da den Putin vi ser oftest og tror er den ekte Putin, har virket dårlig til beins og kroppslig i noen år nå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Russland går tom for unge mennesker, siden "ingen" siden Berlinmurens fall har fått barn. De få unge mennene som nå burde formere seg, dør nå i Ukraina i stedet.

 

De har alt å tjene på å importere unge mennesker, men siden ingen unge mennesker med vettet i behold satser på en fremtid i Russland, og alle de fornuftige drar til Kazakhstan, Tyrkia og Georgia, stjeler Russland forsvarsløse barn.

Endret av Mannen med ljåen
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

En rettsinstans som ikke ikke er anerkjent i de største landene i verden har lite å fare med

PS. "USA truer Den internasjonale straffedomstolen med sanksjoner hvis den går videre med å straffeforfølge amerikanere. Domstolen vurderer å tiltale tjenestemenn for mishandling av fanger i Afghanistan(fra 2018)"

Derfor å tro dette har noe for seg enn presseoppslag blir tullete

Endret av Medlem
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   2 medlemmer

×
×
  • Opprett ny...