Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Just now, Kahuna said:

Så kan vi se hvordan USA først forteller sin versjon av hendelsen men venter med å publisere video. De gir, antagelig helt bevisst, russerne tid til å vurdere hvordan de skal reagere. Kall det gjerne en felle. Russerne tråkker rett uti med begge beina. De *kunne* ha sagt noe ala 'vår pilot hadde et uhell og kom borti dronen når han avskjærte den men det er uansett USAs feil siden vi har sagt at hele svartehavet er sperret* for flytrafikk i forbindelse med vår spesielle militæroperasjon'. I stedet falt de for fristelsen til å juge om sammenstøtet. Trodde de at en overvåkningsdrone ikke hadde video?!?

 

*så vidt jeg vet har russerne 'sperret' svartehavet for annen lufttrafikk i forbindelse med invasjonen. Denne 'sperren' er mer en advarsel og ikke bindende for andre land.



Det er slik jeg vurderer det også. Dette virker bevisst, og lurt, fra USA. De venter på at Russland skal lyve. Og det gjorde Putin i dag. Og så kom videoen rett etter.

Er noen NAFO bois i Pentagon også tydeligvis 😂
 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
21 minutes ago, Brother Ursus said:


Det ser også ut til at piloten feilberegnet, og traff propellen. Så da viser det seg at alt USA har sagt, atter en gang, stemmer. Inkludert at det antagelig var "pilotfeil".

Russia speaks? Russia lies.

Lurer på om enkelte som skriver en del her skal innse det på sikt? Tipper det nok en gang bare blir til å flytte målstengene for så å fortsette å "bare stille spørsmål", whataboutism osv.

  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Just now, Smule8o said:

Lurer på om enkelte som skriver en del her skal innse det på sikt? Tipper det nok en gang bare blir til å flytte målstengene for så å fortsette å "bare stille spørsmål", whataboutism osv.


Sovjet var alltid ivrige på å lyve. Kina også. Og verst av alt var at det sovjetiske og kinesiske folk VISSTE at myndighetene deres løy, men forsvarte det, omtrent som en "abusive spouse", eller kanskje Stockholm-syndrom. Den unskyldningen som gikk igjen oftest var at "alle andre land gjør det også". Men det har ikke vist seg slik i denne krigen. USA, andre vestlige land, og Ukraina, har bevisst brukt sannheten (riktignok noen ganger i begrenset utgave ved ikke å frivillig gi for mye informasjon) og latt den snakke for seg selv.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Ang dronen og heving av vraket:

Sitat

Vraket av den styrtede dronen ligger på mellom 1200 og 1500 meters dyp i Svartehavet og vil være vanskelig å hente opp, sier USAs forsvarssjef Mark Milley.

Milley sier det ubemannede flyet er brukket i flere deler, og at det er tvilsomt om man kan få hevet det opp av sjøen.

– Men vi har tatt grep for å sikre oss at det ikke er noe av verdi igjen på dronen, sa han på en pressekonferanse onsdag. Russiske myndigheter har sagt at de skal lete etter vrakrester fra dronen.

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (9 minutter siden):

Jeg lurer på hva de har gjort. Kan det være at alt av verdi er kryptert? Eller har de sluppet noe oppå vraket?

Alt av programvare og data er selvfølgelig kryptert og den har trolig en selvdestrueringsmekanisme for å destruere sensitive komponenter.

Endret av oddeh
  • Liker 5
Lenke til kommentar
6 minutes ago, <generisk_navn> said:

For å spekulere fritt så kan det vel være alt fra sprengladninger og elektroniske wipe-løsninger til syreslipp på komponenter og dykkere som henter opp kritiske komponenter.


Ikke på 1200-1500 meter 😁

Men jeg tenkte kanskje de hadde firet ned en tønne med eksplosiver eller kanskje lagt noe over det, som sement eller stein.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 minute ago, oddeh said:

Alt av programvare er selvfølgelig kryptert og den har trolig en selvdestrueringsmekanisme for å destruere sensitive komponenter.


That makes sense. Den ville vel kanskje ha gjort det i det øyeblikket det ble klart at dronen styret også, før den traff vannet.

USA ønsker nok ikke å tape fler droner slik de har gjort til Kina og Iran.

Endret av Brother Ursus
  • Liker 1
Lenke til kommentar
6 minutes ago, Brother Ursus said:

Men jeg tenkte kanskje de hadde firet ned en tønne med eksplosiver eller kanskje lagt noe over det, som sement eller stein.

Da skal du jaggu ha mye sement og stein ...  Selv om du vet eksakt hvor dronen traff overflaten, så vet du ikke hvor den ender opp etter å ha sunket til 1200-1500m dyp.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (18 timer siden):

https://www.nrk.no/urix/ukraina_-de-blodigste-bakkekampene-i-europa-siden-2.-verdenskrig-1.16336465

Kva er årsaka til denne endringa? Byrjar russarane å sleppe opp for kjøt til å kaste inn i krigen?

image.gif

Den optimistiske tolkningen er at russerne nok en gang er i ferd med å slippe opp for ressurser(folk, utstyr, ammo, vodka )

En pessimistisk tolkning er at russerne nå, i motsetning til forrige gang(Kharkiv/Kherson), er i ferd med å innse at ukrainerne snart er klare til motoffensiv og derfor trekker troppene bakover for å bemanne opp forsvarsposisjonene.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
bojangles skrev (3 minutter siden):

Se på den aktuelle saken, de var aktive og nesten spammet tråden. Så forsvant de da video'n ble servert.

Det er jo ikke sant :) 

Jeg kommenterte til og med at det var veldig bra. Dersom du bruker søkefunksjonen så vil du se at jeg har tidvis vært aktiv helt siden før invasjonen (egen tråd). Jeg leser nesten alle innlegg her, men kommenterer sporadisk. Både ved deling av nyheter, samt noe diskusjon. Dersom du blar 2-3 sider tilbake vil du lese en kommentar jeg skrev som lyder følgende (ish); «jeg skulle ønske USA slengte videobevis i trynet på Russerne». Hele diskusjonen fra min side var savnende bevis, som har som funksjon å unnlate spekulasjon, grobunn for konspi-teorier, og styrker troverdigheten.

I mitt hodet er dette noe alle burde ønske seg. Skjønner derfor ikke hva du, og andre brukere får ut av å prøve å stemple andre som troll. Dette forumet pleier å holde en god standard, men jeg ser at i denne tråden så har det lett for å skli ut. Noe som ødelegger for samtlige. 
 

Dette er offtopic, og forblir min siste kommentar innenfor gitt tematikk. 
 

 
 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Video av eksplosjonen.

Dragavon skrev (50 minutter siden):

Berre vent litt så kjem nokon snart med ei alternativ forklaring på det videoen viser. 💩

Den første videoen som ble postet av Mig'en (i dette emnet) som angriper dronen manglet de siste 8 sekundene. Kan hende noen snart vil påstå at videoen er tuklet med. Just wait for it :) 

  • Liker 2
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låste denne emne
  • Uderzo gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...