Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Albania skrev (49 minutter siden):

Hvordan er det polske militæret i dag sammenlignet med andre europeiske land? Kunne de f.eks gitt Russland juling? 

Polen satser knallhardt på sitt forsvar, og har bestilt masse nytt utstyr både til hær, marine og luftforsvar over noe tid nå.
Nå sist så har de bestilt to nye SIGINT båter hvor de bygger skroget selv, og så skal Saab utstyre båtene med sitt utstyr for signaletterretning. For Saab betyr dette Eur 620 millioner, og leveranse i løpet av 2027.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Dragavon skrev (Akkurat nå):

Polakkene har forstått kva som skal til for å være trygge fra russerjævelen.

Det er vel ting som tyder på at de vil bygge en våpen industri i tillegg. Som Sagt de har kjøpt rettighetene, eller hva nå enn en skal kalle det til og bygge og selge K2.

Jeg mener vi burde økt budsjettet til 2% selv, og kanskje mer i noen år, Bygge opp forsvaret litt med no heftige greier.  

Lenke til kommentar
JK22 skrev (2 timer siden):

Vanvidd. Ren og skjær vanvidd. De offisielle ukrainske rapportene meldt om over 500 drepte russerne hver dag i det siste, men visuelt sett er det klart at enda større tap har hendt. De russiske troppene bruker ikke tung artilleri, de får minimal flystøtte, og avansert kun med sterk støtte av infanterimortre, panservogner og en sverm av droner fra de store som kan dumpe mange bomber til de små som troppene simpelt fulgt etter der motstanden er svakest. De mister dusinvis på dusinvis av menn hver dag utenfor Donetsk og Bakhmut, hundrevis frøst og vantrives - men dette er Groznyj om igjen.

Dårlige trente, elendige motiverte, skremte og håpløse menn bare slåss og slåss, og dør uten å vike hele tiden. Nå settes det inn titusener av menn i møte med ukrainerne som har opplevd store problemer; for mens russerne lot sine soldatene sultet, frøst og dør med lite eller ingen ammunisjon med minimal logistisk støtte, har ukrainerne mye større logistiske utfordringer, og dessuten hadde de ikke gravd seg ned så meget, ettersom deres strategi er å ikke holde altfor lenge i en defensiv utmattelsesstrid. Nå opplever ukrainerne stor tap, de druknes ikke lenge under regn av granater - men av døende menn og blod fra angripende soldater som guider inn mortergranater, store sivildroner (fra Kina) og mitraljøseild selv om disses overlevelsesevne var lik null. 

Nå er ukrainerne på retrett mellom Pavlikvka og Kreminna. de har mistet den ene posisjon etter den andre, de opplevd at de kunne gjøre suksessrike motangrep, men at russerne angrep langt mer hyppigere. De har sterk artilleri, men det er ikke nok; for russerne bryr seg ikke om tapene og valgt å overvelde ukrainerne på kloss hold, hvor langtrekkende ild vil være ineffektiv. Stridsvognene brukes som mobil artilleri for å støtte angrep, myke opp forsvaret og slite ut ukrainerne, som ikke lenge kan ødelegge så mange som før, først og fremst fordi store horder av infanterister beskytter nå stridsvognene. Russerne drukner i mudringen, men de etterfølgende kan bare ha brukt sine døde som bruer. Den ukrainske moralen tar sterke skader av det varme vinterværet og russernes suicidale atferd. 

Sanne zombiehorder avansere skritt for skritt mot de ukrainske forsvarerne, hele forsvarslinjen siden sensommeren 2014 mot Donetsk by er nærmest overløpet, i Bakhmut er feltene snart helt dekket av lik fra nord til sør. Det har vist seg å være helt umulig for ukrainerne å stoppe slike angrepene - det er ikke nok ammunisjon, det er ikke heller nok granater. De mange opptak av droneangrep på revehuller vist noe skremmende, nemlig at russerne bare bli værende når andre ville ha stukket av. 

MÅ ukrainerne ta i bruk moralødeleggende våpen! Fra Kyiv er det nå meget desperate ansøkninger om klasevåpen som er i lagring i flere NATO-land, for områdesbombing i personelleliminering. Så langt nektet vestlige politikerne, som vil ha en "humanitær" krigføring. Det er ikke sett bruk av termittbaserte våpen eller napalm mot russerne - tror ikke det har hendt hittil under krigen. 

Dette er ikke krig. Hvis det er hva Putin og hans galninger ment "er den ekte krig", er det åpenbart at det russiske folket har meget seriøse problemer. Og det meldes at han aktet å angripe strømnettet i Ukraina på nytt med enda flere kryssermissiler. 

Vesten er altfor treg med å overføre de 6 NASAMS-batterier, flere HAWK-batterier og 2 IRIS-T batterier snarest mulig til Ukraina. 

Nok en gang burde man være glad for at det ikke bli krig mellom Russland og NATO før februar 2022, vi vil ha tapt. Ingen tvil. 

Er det slik at heile frontlinja raknar for ukrainarane?

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (4 timer siden):

De skal ha 327 operative, hvorav flesteparten er nybygde 2E. Det er uvisst hvor mange de har utover det som ikke er i stand. Spania sa i sommer at det å donere rundt 40 fra en base i Zaragoza til Ukraina er "on the table", men at disse sannsynligvis er i for dårlig stand til å kunne brukes.

https://www.reuters.com/world/europe/spain-says-its-mothballed-german-made-tanks-no-fit-state-send-ukraine-2022-08-02/

Mitt forslag er at en skal forsøke å se balansegangen i dette, og ikke henge seg opp i hvor mange MTB's Spania har.

La meg minne om forhistorien til denne krigen. Det er illustrerende at Norge følte seg som helter når Stortinget og Regjeringen sendte noen gamle M72, og det etter først å holde hardt på at "vi sender ikke våpen til krigssoner."

Jeg sier som Elvis; Treat my nice, but kiss my twice:

Elvis Presley - Treat Me Nice - YouTube

Denne krigen har brutt ned alle grenser for folkeskikk, vestlig utenrikspolitikk og geopolitiske betraktninger der til og med Henry Kissinger har begynt å tvile.

Den store forsømmelsen er at vi - og da mener jeg vesten - ikke hadde baller og innsikt nok til å erkjenne at Stalins terror var omtrent like ille som Hitlers terror. Men siden Sovjetunionen var en alliert og en seierherre, har vi latt som denne kulturen var likeverdig med vår. Vi vant jo krigen sammen?

Andre verdenskrig synes aldri å slutte. Det er ikke mer enn et par år siden Erna Solberg stilte opp på den Røde Plass for å feire seieren og der hun særlig hyllet russerne for å ha frigjort Finnmark.

Vel, jeg begynner å få en ullen smak i kjeften for hyllestene til denne terrorkulturen. Neste 7. mai bør Solberg eller Gahr Støre stille opp midt i sentrum av Kyiv og feire den egentlige seieren. 

 

 

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Hun der Hellestveit syns jeg virker ganske idiotisk av og til.

Man trenger ikke være ekspert for å forstå at her er det kun hardt mot hardt som vil nytte. Jeg mener NATO bare burde gå fullt inn.
Det er ren terror uten grunn Ukraina utsettes for. Det forstår Kineserne også.

 

Endret av Delvis
  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (11 minutter siden):

Er det slik at heile frontlinja raknar for ukrainarane?

Nei. Dette er en verre gjentagelse av kampene om Severodonetsk-fremspringet i sommeren. Ukrainerne har mye rom og god terreng å retirere på, de kan oppgi hele sin del av Donetsk oblast uten alvorlige konsekvenser (det var planen i januar, man hadde ikke ventet en så bred invasjon). Ukrainerne kan ikke holde stand, og de kan ikke høste nok av russiske liv til å kunne tappe angripernes ressurser raskt nok. De har ikke de egnede våpen. I sommeren angrepet russerne fra avstand med tung langtrekkende ild - nå angripe de på kloss hold med taktisk infanteristøtte. Den gang i sommeren prøvd man å unngå gravende tap, i dag bryr de seg ikke om tapene.

Og dette sjokkerte ikke bare ukrainerne, men også russerne i Russland selv. Den slags mentalitet var ikke-eksisterende siden 1945, det var alltid grenser og forsiktighet i resultat målt mot tap. Siden invasjonen blir det mer og mer uvirkelige over krigføringen, den russiske hæren ble helt smadret i sommeren og det kommer til å ta mange år for å gjenreise den. I dag har en ny hær overtatt - og denne gangen bryr man seg ikke om noen av reglene som hadde rådd i eldre tid. Ukrainerne som har vært seierssikkert, hadde lenge vært av den troen at tapene vil tvinge fram innrømmelser og ettergivning. Jeg tror ikke det lenge er tilfelle. 

Så ukrainerne må ikke bare holde ut terrorbombingen i vinteren, de må også håndtere en krigføring som egentlig har ikke vært ofte sett i Russlands militære historie; horder av soldater og våpen som sløses bort uten ettertanke kun for å vinne uansett pris og uansett konsekvensene. Disse ekstremistene realiserte ikke at Russland i 2022 er bare en tidel av Sovjetunionen i 1942, og stadig sitter med planer og et tankesett som tyder på en hybris og virkelighetsflukt. 

De kan vinne krigen, men dette vil ødelegge Russland i tillegg til Ukraina. 

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

https://twitter.com/BabakTaghvaee1/status/1597293178088206337

En kontroversiell kilde mente ukrainerne har få TB-2 dronefly tilbake. Det har ikke vært mange TB-2 tokter siden september, men det er fordi disse nå reserveres for marineoppdrag utenfor kysten og speidingsoppdrag i trygge luftrom. Disse droneflyene klarte seg ikke mot Tor-M SAM systemer som var så dødelig, at disse deployeres overalt, selv på krigsskip - og er så verdifull, at disse skjules bort av russerne ute på feltet, hvor Buk SAM foretrekkes. HARM missiler kan ikke lenge få has på SAM systemer nå som russerne hadde lært seg hvordan å slå av sine radarene og ha minimal eksponering. Men det betyr da at Tor-M blir ekstra verdifullt. 

Nå er selvmordsdronefly i skuddet, og så langt er det ingenting om de amerikanske som skulle ha vært tatt i bruk for lenge siden. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm
JK22 skrev (3 timer siden):

MÅ ukrainerne ta i bruk moralødeleggende våpen!

Tenker du på napalm?

Napalm er etter hva jeg har lest, bensin i geleform. Hvor vanskelig er det for Ukraina å lage slike våpen på egen hånd?

Og om de gjør det, vil nok garantert russland gjøre det samme?

I så fall vil det være moralødeleggende for begge sider?

Edit: et enkelt søk på Google og jeg fant en oppskrift på å lage napalm

https://www.wildernessarena.com/supplies/weapons/homemade-napalm-recipe

Endret av Slettet-7QKwQIfm
Lenke til kommentar
20 hours ago, Musefella said:

Vel mange som har sett dette, Trump advarte jo om dette utallige ganger. Men siden Trump tilhører de konservative så ble han latterliggjort av den venstreradikale pressen og eliten i Norge

Der satt de grønne klimaidiotene og lo og smilte av ham. Men de lo ikke i fjor. Eller i år. De har ført sitt eget folk bak lyset med sin inkompetanse og dumskap. 

  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Bugle skrev (30 minutter siden):

Tenker du på napalm?

Napalm er etter hva jeg har lest, bensin i geleform. Hvor vanskelig er det for Ukraina å lage slike våpen på egen hånd?

Og om de gjør det, vil nok garantert russland gjøre det samme?

I så fall vil det være moralødeleggende for begge sider?

Edit: et enkelt søk på Google og jeg fant en oppskrift på å lage napalm

https://www.wildernessarena.com/supplies/weapons/homemade-napalm-recipe

Russerne har allerede gjort det. Hundrevis har blitt skadet og dusinvis drept med termitt. En mann som var treffet med en termittgranat sluppet av en drone i Pavlivka, tok fyr av få enkelte gnister og løpet rundt som en levende flamme helt til han falt sammen. Opptaket var noe av det verste; napalm brenner deg opp, ikke setter deg på fyr - termitt-magnesium er ansett å være langt verre. Ukrainerne har liknende våpen i lagring, men det er så langt ikke sett bevis på at dette var tatt i bruk. Selv hvitt fosfor (WP) er ikke heller sett.

Russerne holdet absolutt ingenting tilbake, de har tatt i bruk irritasjonståregass mot ukrainske militære til tross for at dette ikke er tillatt, og ville ha brukt stridsgass om de hadde kunne. (de har ikke stridsgass for feltbruk) Praktisk talt alt av våpen var tatt i bruk, de fører en så umenneskelig krig som mulig. Og det finnes fremdeles vestlige politikerne som vil ikke la sine militære selv om de kan utsettes for dette, ha slike våpen i respons. Ikke engangs klasevåpen. 

Endret av JK22
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm
JK22 skrev (4 minutter siden):

Russerne har allerede gjort det. Hundrevis har blitt skadet og dusinvis drept med termitt. En mann som var treffet med en termittgranat sluppet av en drone i Pavlivka, tok fyr av få enkelte gnister og løpet rundt som en levende flamme helt til han falt sammen. Opptaket var noe av det verste; napalm brenner deg opp, ikke setter deg på fyr - termitt-magnesium er ansett å være langt verre. Ukrainerne har liknende våpen i lagring, men det er så langt ikke sett bevis på at dette var tatt i bruk. Selv hvitt fosfor (WP) er ikke heller sett.

Russerne holdet absolutt ingenting tilbake, de har tatt i bruk irritasjonståregass mot ukrainske militære til tross for at dette ikke er tillatt, og ville ha brukt stridsgass om de hadde kunne. (de har ikke stridsgass for feltbruk) Praktisk talt alt av våpen var tatt i bruk, de fører en så umenneskelig krig som mulig. Og det finnes fremdeles vestlige politikerne som vil ikke la sine militære selv om de kan utsettes for dette, ha slike våpen i respons. Ikke engangs klasevåpen. 

Regner med termitt er de bombene som lager "stjerneskudd" over himmelen og faller ned til bakken.

Napalm er ut fra det jeg har lest, relativt enkelt å lage for en privatperson - dog enda mer enklere og raskere, samt mer sofistikert og ødeleggende når det blir produsert av et land.

Hvorfor kjører ikke Ukraina på med et slikt våpen, når de selv blir utsatt for langt værre?

Frykt for å miste vestlig støtte?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm
debattklovn skrev (5 minutter siden):

En viktig ting holder de tilbake, fortsatt. Og det skal vi være glad for. 

Enkle grunnen til at de holder tilbake på det, er den reelle frykten for vestlige reaksjoner.

Endret av Slettet-7QKwQIfm
Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne
  • Uderzo gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...