Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Når maktapparatet i Russland snur ryggen til Putin så er han ikke noe mer enn en forhatt pensjonert sint taxisjåfør. Putin er fullstendig avhengig av støtte i maktapparatet for å ha makt. Putin mister stadig støtte i maktapparatet. Tidligere var det farlig illoyalt å ikke støtte han. Nå nærmer det seg ukontroversielt. Når det vipper over så vipper det fort.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (10 minutter siden):

- Hadde Ukraina angrepet og tatt deler av Russland på samme måte som Russland har tatt deler av Ukraina så ville kompromiss vært aktuelt. Tenk på det som om en innbruddstyv stjal dine eiendeler. Ville du inngått et kompromiss eller krevd alt levert tilbake? Ethvert slikt kompromiss mellom 0 og 100% annektering av Ukraina er et pro-russisk narrativ.

- Hvorfor bare midlertidig våpenhvile? Sånn at Russland skal klare å få logistikken sin mer i orden, særlig i retning Kherson? Dette er 100% pro-russisk.

- Overdreven spilling på frykt for at Russland skal starte en selvutslettende atomkrig er 100% pro-russisk. Det er svært lite trolig at de vil begå selvdrap for at "ingen skal få viljen sin hvis de ikke får sin".

- Joda, Putin er brutal, men Russlands elite er ikke suicidale. Ikke hvis, men når, de presses langt nok så ofrer de glatt Putin for å beholde livet og det systemet de har levd så godt av.

- Det er absolutt ingen grunn til å gi Putin deler av Ukraina i gave nå som han er på vikende front både militært og maktmessig.

- Demilitærisert sone gir ingen mening. Russland er i ferd med å gå tom for militære styrker i Ukraina. Ukraina har sin fulle rett til å ha militære styrker i sitt eget land. Russland har veldig svekket forsvarsevne til å forsvare resten av landet. Hvis f.eks Kina vil annektere halve Russland så er det nesten fritt leide. Russland har kun tomme trusler igjen, i form av atomvåpen som er den visse død for Russland.

Hele innlegget ditt oser av desperat pro-russisk tankegods, i god tråd med lista vi diskuterte, som blant annet nevner at man gjerne åpner pro-russiske innlegg ved å ta avstand fra Putin og Russland, for å "åpne døra" til de som er totalt i mot Putins brutale angrepskrig. Alle varsellamper lyser. Du bør orientere deg bedre om ståa nå og rekalibrere dine meninger om hva som løser denne krigen.

Du tar fullstendig feil av meg. Jeg er ikke pro-russisk. Jeg prøver å tenke i nøytrale baner. Men hvem er du og jeg? To småe mennesker som har null innflytelse på det som skjer i den store verden. Jeg kom bare med en mening om hvordan krigen kan midlertidig ta slutt på. Er du en del av Kremlins indre sirkel at du vet hvordan de tenker? Du er jo bare en person på et forum lol. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Lavrov: Åpent for samtaler mellom Biden og Putin

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov langer ut mot USA til russisk statsstyrt TV tirsdag.

Han anklager USA for å være part i krigen som Russland nå fører mot Ukraina.

– Det virker for meg som at amerikanerne har deltatt de facto i denne krigen over lang tid, sier Lavrov.

De facto er et latinsk uttrykk som betyr «faktisk» eller «i virkeligheten»

– Denne krigen blir kontrollert av angelsakserne, sier han videre.

Angelsakserne er et begrep som også Russlands president Vladimir Putin har brukt for å beskrive Vesten.

Ifølge Reuters sier han også at de er åpne for samtaler mellom USAs president Joe Biden og Putin, dersom USA inviterer til det under det kommende G20-møtet.

– Dersom USA foreslår et møte mellom Putin og Biden vil vi vurdere det.

Han anklager samtidig USA for løgn.

– USA sier de er åpne for forhandlinger med Russland, men dette er en løgn. VI har ikke mottat noen seriøse forslag til kontakt, sier han.

Lenke til kommentar

Litt på siden men samtidig litt sammenlignbart er det med disse russerne som står på grensen og griner og sier "vi bryr oss ikke om politikk og sånt, vil vil ikke være med på denne krigen" nå som de risikerer å bli mobilisert. Altså en passiv holdning til alt man ikke merker noe til i hverdagen, og rett inn i Paasche-Aasens Arnulf Øverlands "Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer dig selv!"

Å innta en nøytral holdning, eller å ønske en fred på egne, utenforstående premisser fremfor på offerets premisser er etter min mening (om enn noe haltende) sammenlignbart.

Endret av <generisk_navn>
korrigerte dikterens navn
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Dersom jeg igjen skal prøve å ymte frampå. 
Det er et viktig premiss som danner min mening hva gjelder ulike tilnærminger. 
 

@Dragavon var inne på det. 
 

Dersom jeg hadde med tilnærmet 100% sikkerhet visst at Russland ikke vil ty til atomkrig, så hadde jeg vært 100% enig i å bistå med alt vi makter av våpen, støtte m.mer - gi de flystøtte og jag russerne fra Ukraina og til helvette. 

 

Men jeg er dog ikke like overbevist hvorvidt Russland vil kunne ty til noe sånt, og da endrer det hele tilnærmingen for min del. 
Jeg skulle ønsket jeg var like overbevist som flere av det, helt ærlig. 

Endret av iblazeqt
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 minute ago, iblazeqt said:

Dersom jeg igjen skal prøve å ymte frampå. 
Det er et viktig premiss som danner min mening hva gjelder ulike tilnærminger. 
 

@Dragavon var inne på det. 
 

Dersom jeg hadde med tilnærmet 100% sikkerhet vist at Russland ikke vil ty til atomkrig, så hadde jeg vært 100% enig i å bistå med alt vi makter av våpen, støtte m.mer - gi de flystøtte og jag russerne fra Ukraina og til helvette. 

 

Men jeg er dog ikke like overbevist hvorvidt Russland vil kunne ty til noe sånt, og da endrer det hele tilnærmingen for min del. 
Jeg skulle ønsket jeg var like overbevist som flere av det, helt ærlig. 

Kan du være 100% sikker på noen ting som helst her i verden? 

Litt av poenget er at man før har sett om og om igjen at gir du en bølle lillefingeren, så tar han hele hånda. Det er derfor pasifisme ikke fungerer i praksis. 

Jeg vil si at det er større sjanse for atomkrig om Vesten er veike enn det er hvis vi viser oss å være sterke. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
37 minutes ago, Casey said:

Interessant kronikk, men ikke helt riktig, i mitt syn.

Det jeg ikke tror vil skje er at Russland klarer å bygge opp militæret igjen etter denne krigen. Ja, sanksjonene kan bli opphevet, men viljen til å handle med Russland er sterkt redusert. En haug forskjellige internasjonale selskaper har brent seg på Russland, der de har sett seg tvungen til å selge seg ut, eller har fått eiendeler beslaglagt av regimet. Og de som ikke har brent seg på Russland ser på de som har brent seg, og vil være veldig forsiktige med å gjøre samme feil. 

Og vil Europas apetitt for Russisk gass noensinne returnere? Neppe. Fossile drivstoff var uansett på vei ut før denne krigen, og 10-20 års kontraktene som nå inngås på gass fra andre land vil mest sannsynlig være nok til å komme seg til en fremtid med betydelig redusert behov for fossile drivstoff.

Altså økonomien til Russland vil neppe hente seg inn igjen, selv etter sanksjonene avsluttes. Den vil være varig skakkjørt.

Og så må man huske at Russlands relativt sterke militærmakt har i all hovedsak vært arv fra Sovjetunionen. Hovedtyngden av utstyret deres er produsert i Sovjetunionen, og til større eller mindre grad oppgradert siden den gang. Med noe nyproduksjon i Russland. Men nesten alt nyere og oppgradert utstyr er tapt (eller i ferd med å bli tapt) i Ukraina. Det de sitter igjen med etter denne krigen er i all hovedsak utstyr produsert i Sovjetunionen som har stått på lager i flere tiår. Det er egentlig ikke noe særlig å gå videre med i forhold til oppgraderinger. Ingenting varer evig, og dette er utstyr som allerede er 30-50 år gammelt. Russland må nok starte med blanke ark, og det er dyrt.

Lenke til kommentar
Espen Hugaas Andersen skrev (1 minutt siden):

Russland må nok starte med blanke ark, og det er dyrt.

Og der kommer Kina inn. De sikler på Sibir med sine naturressurser og god tilgang til havområdene i Arktis. De kommer til å ønske å finansiere denne gjenoppbyggingen sånn at Russland blir et de facto underbruk av Kina. Om det vil gå så langt at de klarer det er en annen sak, men de vil nok forsøke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...