Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

aklla skrev (1 time siden):

Litt vel spesiellt å stå helt åpent med ett kamera å filme at det kommer en stridsvogn når alle med våpen ligger i dekning ja..
Selv om det ser relativt proft ut, så er det ganske få som faktisk kan skyte der, de går forran hverandre slik at de et er en risiko for at skudd kan treffe hverandre. Jeg er ikke veldig imponert over manøveren i det minste.
 

Vi har sett flere eksempler på at det har blitt filmet på tilsvarende måte i krigen. Videre hadde de soldater i skogholdtet som har sett dem komme, og med hvite flagg, så han som filmet kan ha gjort seg klar. 

Når de gikk fram for å sikre kjøretøy og fanger så måtte de nødvendigvis gå forran andre som sikrer fra avstand. Vi ser noen sikre inn mot kjøretøy, noen sikre fanger, andre sikre ut fra kjøretøy, og andre ligger igjen på stillingene. 

45 graders regel osv. gjelder ikke alltid like mye etter rekruttskolen, det blir situasjonsbetont selv om det er en fin regel å følge. 

Ut over dette skal jeg ikke påstå noe i forhold til hvorvidt dette er krig eller øvelse. 

Endret av Serpentbane
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, manøveren ser flott ut - ut fra min begrensede og noe aldrende førstegangstjeneste-kunnskap i hvert fall. Avstanden, koordineringen, håndsignalene. Legger også merke til hvor godt ukrainerne er utstyrt, ikke bare utstyret i seg selv som ser nytt og velholdt ut men også at det passer og soldatene ser komfortable ut.

Måten det er filmet på får det til å se ut som kameramannen slapper av litt vel mye, nesten litt steadycam-aktig, men igjen så er det bra bildestabilisering på mobilene nå.

Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (4 minutter siden):

Jeg frykter at Putin svart vil finne og utnevne meg til offiser. Han er så desperat at selv Kadyrov er utnevnt.

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/kadyrov-utnevnt-til-generaloberst.Y_XM8Pamh?utm_source=vgfront&utm_content=direktewidget&utm_medium=direktewidget_nyhetsdognet

Nestemann?

stevenseagalcartels.jpg

Spoiler

3000.jpeg

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Serpentbane skrev (19 minutter siden):

45 graders regel osv. gjelder ikke alltid like mye etter rekruttskolen, det blir situasjonsbetont selv om det er EV fin regel å følge. 

Nei det er jo klart, men når de står i kryss rett ovenfor hverandre rundt dem de skal sikre så er man ganske langt unna 45-graders regelen..
Er forskjell på å ha 45 graders vinkel og på å stille seg rett ovenfor hverandre for å sikre.
 

bilde.png.122bd9d8e071ef9331fc5f49321a5ee0.png

Lenke til kommentar

En video filmet i Belgorod-regionen av mobiliserte russere som er forlatt. Så langt har mobiliseringen hatt null effekt på slagmarken, men en enorm negativ effekt innenriks. Noe som vil fortsette så lenge disse videoene fortsetter å spres i russiske sosiale medier.

EDIT: Denne videoen kan inneholde en god del veldig interessante detaljer… mer om det senere.

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
aklla skrev (21 minutter siden):

Nei det er jo klart, men når de står i kryss rett ovenfor hverandre rundt dem de skal sikre så er man ganske langt unna 45-graders regelen..
Er forskjell på å ha 45 graders vinkel og på å stille seg rett ovenfor hverandre for å sikre.
 

bilde.png.122bd9d8e071ef9331fc5f49321a5ee0.png

De beveger seg inn mot kjøretøy fra begge/flere sider, og har kontroll på begge sider. De beveger seg så inn mot de fiendtlige soldatene fra flere sider, og har kontroll på alle sidene av disse. De sikter ned og inn mot kjøretøy/der de ligger. Dette gir soldatene på bakken minimalt med handlingsrom. 

Når de har kontroll på soldatene legger de om, og noen snur seg og sikrer utover, andre gjør andre ting...

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
8 hours ago, Brother Ursus said:

Muligheten for eskalering er selvfølgelig noe som skal vurderes og forsøke å unngå. Men hadde man brukt det som unskyldning for ikke å gjøre noe hver gang det kom opp - hadde vi aldri gjort noenting. Da hadde Hitler vunnet første verdenskrig, og Russland hadde ikke stanset med Ukraina.

Hadde Hitler gjort det som menig/korporal så hadde det vært EKSTREMT imponerende... 😜

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Biden er på gli for å ta bort hindringene for oljeindustrien i USA og Canada, nå som det er klart for amerikanerne flest at bin Salman har blitt en fiende av USA ved å slutte seg til Putin, om kuttet var ned til bare 1 mill. fat eller ikke gjennomført noe kutt utover en selvjusterende kurs, ville ikke dette ha gjort det hvite huset sint. Nå ser amerikanerne at økningen til det dobbelte av hva som hadde vært sagt vil skje, kan tolkes som et angrep på dem. Helt siden bin Salman kom til makten i Saudi-Arabia hadde han brukt OPEC som et våpen mot alle som vekker hans irritasjon, først Iran, deretter USA, siden Russland. Trump ved et øyeblikk var så sint at han kom med åpne trusler mot bin Salman som gav opp hans angrep mot Russland i året 2020. De andre OPEC-medlemmene kan lite gjøre noe så lenge Emiratene støtter Saudi-Arabia som har fått mye makt pga. USAs sanksjonene mot Iran. Alle ser at bin Salman vil sabotere kongressvalgene i USA. OPECs fremtid er trolig talt; før år 2030 kan all kartellvirksomhet opphøre. For nå kommer Vesten til å behandle OPEC som med Russland, bare i et mer langsiktig perspektiv. Bin Salman dyttet hele verden ut i akutt resesjon og dette vil ikke tjene OPEC, som vil miste mye troverdighet og mange kunder. 

I selve Moskva merkes det at en maktkamp har startet mellom militæret og militsene (Wagner i spissen) som Putin gjort ikke noe for å stoppe, og dette kan få generalene til å miste fatningen. 

I Nordøstfronten har ukrainerne rykket på bred front inn i Luhansk oblast og tatt seks nye tettsteder, fra før var bare tre tatt for et par dager siden. 

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (10 timer siden):

Det bildet må være fake. Alle vet at alle bordene til Putin er minst 50 ganger så lange.

Det handler om underkastelse. Macron nektet å ta russisk* koronatest og da ble han plassert *langt* unna.

 

*en koronatest ville gitt russerne tilgang til Macrons DNA. Vet ikke hvor reell denne bekymringen er men det er visstnok noe sikkerhetsapparatet rundt Putin er veldig nøye på og da er det greit å være føre var og nekte russerne enkel tilgang til Macrons DNA.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...