Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Her er det russiske «spionskipet» på tokt i Nordsjøen
https://www.nrk.no/rogaland/forsvaret-folger-med-pa-russiske-fartoy-langs-norskekysten-1.16127644

Sitat

Et russisk fartøy som er registrert som et forskningsskip har passert norske olje- og gassfelt. Forsker mener det helt åpenbart er et spionskip.

Onsdag morgen passerte det russiske fartøyet Akademik B. Petrov Gjøa-feltet i Nordsjøen. Gjøa blir operert av Neptune Energy.

– Vi kan bekrefte at et russisk skip passerte Gjøa-plattformen onsdag morgen på vei sørover. Det passerte om lag fire nautiske mil fra plattformen. Nå er det lenger sør, sier kommunikasjonssjef Liv Jannie Omdal.

Forsker og lektor Ståle Ulriksen ved Sjøkrigsskolen beskriver Akademik B. Petrov som et relativt stort fartøy som kan minne om et gammeldags passasjerskip.

– Det er registrert som et forskningsskip, men det fungerer som et spionskip. Det skal holde rede på hva vi driver med, sier Ulriksen.

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
24 minutes ago, Snikpellik said:

Jeg kjenner godt til disse to sin historie. Heksejakt eller "kanselleringskultur" er det ikke, det er helt greit å kritisere Zlatan for dette. På samme måte som for eksempel Beckham får kritikk for å være VM-ambassadør for Qatar.

Det står det heller ikke noe sted verken i overskriften i artikkelen, så vet ikke hvor du har det fra. Det står "forsvart":

Former Italian PM Silvio Berlusconi has defended Vladimir Putin's invasion of Ukraine, saying Russia's leader was "pushed" into the conflict.

Han har heller ikke "forsvart" invasjonen. Han har kommet med en tåpelig alternativ forklaring...  Invasjonen har han fordømt.

Søppel overskrift fra media igjen for å skape klikks.

 

Men la nå dette ligge.. Zlatan må få besøke en gammel bekjent uten å bli hengt ut.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
8 minutes ago, sedsberg said:

Så bra for russerne at Norge er noen naive, pysete puddinger som bare lar spionskipa seile fritt der de vil. 😛 

Så lenge skipet er i internasjonalt farvann er det lite Norge kan gjøre bortsett fra å skygge det og følge med. Norge er ikke i krig mot Russland.

Men ja, det skipet burde ha en fregatt på seg 24/7 og helikopter surrende over.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
3 minutes ago, scuderia said:

Så lenge skipet er i internasjonalt farvann er det lite Norge kan gjøre bortsett fra å skygge det og følge med. Norge er ikke i krig mot Russland.

Men ja, det skipet burde ha en fregatt på seg 24/7 og helikopter surrende over.



Tja. Det er vel ikke helt sant. Russland har også veldig mange skip, og det er umulig for oss å følge dem alle på den måten. De blir nok også fulgt på avstand. Men jeg mener skipet bør jages vekk.

Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (Akkurat nå):

Men jeg mener skipet bør jages vekk.

Med hvilken hjemmel da?

Norge driver med dette selv og det er rimelig normal aktivitet. https://no.wikipedia.org/wiki/FS_«Marjata»_(2016)

I den fasen vi er i nå  burde det heller være mer fokus på inspeksjon av rørledningene vi har - spesielt det nye ledningen til Polen som blir åpnet i disse dager..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hørte Mehl på Debatten i går, om at russiske fiskebåter (som sannsynligvis fisker etter informasjon like mye som etter fisk og reker!) får komme til norske havner av hensyn til arbeidsplasser langs kysten. Men at denne tillatelsen kunne trekkes tilbake hvis det skjedde noe ...

Litt seint å gjøre tiltak etter en eventuell sabotasjeaksjon, spør du meg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
26 minutes ago, Snikpellik said:

Jeg fatter ikke hvordan regjeringen kan fortsette denne tafatte linja ovenfor russerne i lys av gassledningen, og  "lyttekabelen" so ble tatt ut. Og hvorfor skal russiske "fiskefartøy", yachter og "forskningsskip" operere i norsk farvann slik situasjonen er? Hva er denne unnfallenheten? Jonas er en takt etter resten av vesten. 

Kan de ikke fikse dette juridisk kan de uansett gi russiske fartøy "hale" av norske marinefartøy.

Endret av bojangles
  • Liker 1
Lenke til kommentar
bojangles skrev (2 minutter siden):

Jeg fatter ikke hvordan regjeringen kan fortsette denne tafatte linja ovenfor russerne i lys av gassledningen, "lyttekabelen" so ble tatt ut. Og hvorfor skal russiske "fiskefartøy" operere i norsk farvann slik situasjonen er? Hva er denne unnfallenheten? Jonas er en takt etter resten av vesten.  

Dette er nok vel så mye styrt av embedsverket som av regjeringen. Vi kan derfor ikke skylde på en enkelt regjering.
Men det er en ufattelig naivitet som vises her, det er jeg enig i.

Lenke til kommentar

En 100 år gammel finsk sang om Ukraina, som er skremmende profetisk.
Noen utdrag:
"Forward Ukraine, you are no slave..."
"By your side in the storm, yours Finland and Poland, yours Estonia, Latvia Lithuania" (Landene som har bidratt mest relativt sett).
"Shine Ukraine, draw your bow. Light up the road of a sovereign nations work"
"Freedom blossoms into purpur flowers. Mordva, Grushnia, Permia and others" (Etniske republikker i Russland. Dette skjedde dog dessvere aldri)
"The moment has come for the rise of the tribes of Russia to break the chains of the tsars dark night"
 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (4 timer siden):



Jeg forstod aldri hvorfor noen hevdet at Ukraina måtte skynde seg før vinteren. Vinteren jobber da i deres favør. Regn går over til snø og gjørme fryser, som tillater avansement. Ukrainerne vil sansyneligvis ha alt de trenger av vinterutstyr, og har også lokal støtte og korte forsyningslinjer.
 

Klima i Ukraina er veldig forskjellig, i Kherson er det knapt nok vinter i vår forstand. Det er litt i desember, januar og februar, men da sjelden under 5 blå, og like ofte som ikke temperaturer over 0. Det er kanskje et par uker med noe som ligner på snø. Det er ikke særlig mye mer regn gjennom vinteren heller.

I Kharkiv er det derimot en del kaldere, ikke typisk nordnorsk vinter, men frosten kommer ofte i løpet av november og slutter i løpet av mars. Og man ser ofte temperaturer som ligger ganske jevnt på -5, og det er en del mer snø.

Dette er naturligvis snitt tallene. Det er også dager der temperaturene når 20 speik, særlig i nord-øst og som regel i januar som er holdt å være den verste vintermåneden.

Altså vil det være variasjoner i områdene mellom disse to, og man må ta ganske forskjellige forhåndsregler avhengig av hvor man er, mange steder vil været variere mellom regn og snø, mildt og kaldt, og selv når det er snø er det ikke alltid kaldt nok til at bakken fryser tilstrekkelig til at kjøretøyer på mange tonn bærer. For soldaten er det normalt bedre at det er kaldt, enn at det er vått og kaldt.

Enkelte steder vil man da kunne utnytte vinteren, andre steder vil den potensielt kunne bli et stort hinder. Men, den største utfordringen tror jeg vil gå på soldatens evne til å takle en slik operasjon der ting blir våte, ting snør ned, utstyr veksler mellom å være blått og frosset, og man blir selv våt og kald. Det å kunne ta vare på seg selv i slike forhold er ingen triviell greie, og det krever trening og disiplin om man også skal ivareta stridskapasitet.

 

 

Lenke til kommentar
9 minutes ago, jahooo said:

Han har vel forsvart Putins argumentasjon hvorfor krigen startet. Ikke mye bedre i mine øyne.

Denne setningen beskriver 90% av de som henger på diskusjon.no selv om man så hadde byttet ut "forsvart" med "forklart".
Folk sitter med sterke meninger om den samme gamle falske dikotomien der man ENTEN er "med eller mot oss". Man må altså være "russer-spion" eller "på de snille sitt lag".
Å sitte på gjerdet er like ille som å være landsforræder.
Ikke se på hvem som tjener milliarder på denne krigen! For neida fysjameg; det burde være ulovlig det.
Ikke tenk på muligheten for eskalering eller konsekvensene av det. Da er du Putin-agent. Objektiv vurdering av storpolitikken er for pyser og for de som hater demokrati.
Ikke nevn at Ukraina er like korrupt og jævlig som Russland og at kulturen der er nærmere Russisk enn det norsk kultur er til svensk.
Ikke nevn at Ukraina gladelig vil miste tusen menneskeliv per kvadratkilometer fremfor å tape noe som helst areal i en eventuell fredsbestemmelse. Hvis du tenker: "Hva er galt med det? Ukraina ble tross alt angrepet og har sin fulle rett til å ta alt tilbake".... ja da er du nærmere Putin i tankegang enn du ønsker å tro.

Jeg vil forresten også fordømme invasjonen i siste setningen her, men det vil nok de fleste ignorere. For jeg er i deres øyne allerede en russerspion med resten av kommentaren.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
aklla skrev (2 minutter siden):

rassland hadde aldri nøyd seg med de landområdene de alt har tatt.

De ville ikke nøyd seg med halve Ukraina.

De ville ikke nøyd seg med hele Ukraina engang..

Derfor må de stoppes, de kjemper ikke for noen kvadratkilometer, men for hele landets overlevelse.

Hmm, hvordan er du sikker på det? Hva tror du er endemålet til Russland da? Verdensherredømme? 

Lenke til kommentar
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låste denne emne
  • Uderzo gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...