Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Anonym36 skrev (4 minutter siden):

https://www.nettavisen.no/nyhetsstudio?p=lc-4571930-6650
 

Lavrov er ute å bjeffer igjen.Han må vel nærme seg 90 år snart?…

Neida, han er 72. Det gikk rykter om han ønsket å trekke seg før krigen, men at Putin nektet han det.

Det virker som det russiske apparatet har kortsluttet fullstendig, Putins tale i går blir av The Guardian beskrevet som et raserianfall fra en drosjesjåfør, i stedet for en tale fra en statsleder. Og Lavrov prater jo bare tull. En skulle tro at russerne i det minste forsøkte å få noe sympati, men dette virker sannsynligvis helt mot sin hensikt, også i Kina og India.  

  • Liker 1
Lenke til kommentar
13 minutes ago, Espen Hugaas Andersen said:

Regelen er at om Russland anklager vesten for noe, så er det noe de gjør selv. Og det er tilsynelatende fortsatt gjeldende.

Jo det er vel slik. Russerne prater om nazisme, det er jo de so er nazister. Det de slenger rundt seg i media virker jo som en galskapens blanding av nazisme, tanker om russisk storhet og store hjerneskader i frontal lappen. Hjernesvulst? eller har putin flekset for meget foran speilet og blitt en vaskeekte narsisist med nazistiske grunntanker? Er farlig å bare vase rundt en haug ja mennesker, da er det ingen so korrigerer begynnende galskap og fastlåste tankeloops. 

Endret av bojangles
Lenke til kommentar
24 minutes ago, Anonym36 said:

https://www.nettavisen.no/nyhetsstudio?p=lc-4571930-6650
 

Lavrov er ute å bjeffer igjen.Han må vel nærme seg 90 år snart?…



Russofobi og koloniserings- narrativet er noe Russland og Kina peddler til utviklingsland selv om de begge er langt mer rasistiske og fortsatt bedriver kolonisering selv, deriblant i Afrika. Og så fremstiller de seg selv som løsningen. Buyer beware, sier jeg bare ;)
 

Lenke til kommentar

Ang. Dudchany:

 

Hvis russland tillater Ukraina å lage slike knipetangsmanøver gang på gang så begynner jeg å tro at de mangler folk som gir kommandoen på felten. Delvis fordi de blir eliminert en etter en, og diverse andre utfordringer som mangel på kommuninasjons-utstyr.

  • Liker 5
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Espen Hugaas Andersen skrev (1 time siden):

Regelen er at om Russland anklager vesten for noe, så er det noe de gjør selv. Og det er tilsynelatende fortsatt gjeldende.

Den regelen gjelder for det republikanske partiet i USA også. Og de fleste politiske partier som bruker begrep som "familie" og "tradisjoner" for å oppildne befolkningen.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
4 hours ago, JK22 said:

Ukrainerne er som en hai som får ferten av blod i vannet. 

Nordøstfronten; 

Det ser ut at de ukrainske styrkene hadde brukt overgangsstedene over Zherebetselven og de kartlagte vegene gjort av sonderingstroppene, for å åpne opp landet nord for Dibrova for et ganske bredt fremstøt - av den sorten NATO-trente styrker bruker, ikke etter sovjetisk taktikk. De har valgt å bruke skogene som distraksjon for å avlede de russiske kommandantene som sitter med restene av en slagne hær, de hadde 7,000 mann for en uke siden, trolig er så mye som bare to tredjedeler tilbake, så mange som 1,500 skal ha blitt drept og alvorlige skadet. De i all hast reist forsvarsverk rundt Kreminna, og ser ut til å ha oppgitt motorveien, hvilken er et tegn på at de ikke er sterk nok. Men det er motorveien som er ukrainernes mål. 

Vet vi noe om ukrainernes logistikk nå? Med så rask fremrykning de har enkelte steder, risikerer man svært lange forsyningslinjer. Og jeg ser at de i dag (eller i går) har spurt USA om lastebiler. Som tyder på ønske om å lage mobile linjer fremfor depotbygging nærmere fronten, som igjen vil være enklere for russerne å bombe.

Lenke til kommentar
Pop skrev (1 time siden):

Vet vi noe om ukrainernes logistikk nå? Med så rask fremrykning de har enkelte steder, risikerer man svært lange forsyningslinjer. Og jeg ser at de i dag (eller i går) har spurt USA om lastebiler. Som tyder på ønske om å lage mobile linjer fremfor depotbygging nærmere fronten, som igjen vil være enklere for russerne å bombe.

Depotbygging er det SISTE du vil ha på feltet nå for tiden. Og for å være ærlig, allerede i våren etterspurt jeg lastebiler for Ukraina som har titusenvis av sivile lastebiler, men ikke terrenggående lastebiler. Biden har så mye at et par tusen nærmest er ingenting - en kvart million upansrede kjøretøyer - og de kan fraktes svært raskt til Ukraina. Det er omsider på tid for ukrainerne å følge "den israelske modellen" med sovjetisk angrepstaktikk og vestlig logistikk, om sagt er vestlig logistikk basert på mobilitet og kontinuitet, depotbygging skyldes den sovjetiske vanen med logistikkfrie fremrykking fordi logistikk må flyttes etappe for etappe. 

Så snart Svatove er nådd, kan ikke ukrainerne uten problemer fortsetter mot Staobilsk ettersom sterk motstand betyr høy logistisk krav.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
superrhino skrev (15 minutter siden):

Beryslav!!!

For et gjennombrudd, i så fall.

Ut fra hva jeg har sett, har ukrainerne brukt samme plan som under Kharkivoffensiven, inkludert HIMARS angrep som skal være mer virkningsfullt enn tidlig. Tapet av vestbredden av Dnepr var ikke urealistisk fordi det finnes bare en enslig asfaltveg, T0403-vegen, som ende i Mylove-broen med noe høyere lend, og det finnes bare en enslig tverrveg. 

Det må sies at russerne kunne ikke grave ut forsvarsverk, det tunge artilleriet ukrainerne er i besittelse av sammen med droner gjør at åpen lend måtte unngås - og der i Kherson kunne avstandene mellom feltgrensene være på mellom 500 m og 2,5 km! Det var mindre dimensjonene på åkrene lengre nordover. Artilleriet og droner samt ukrainske fly gjør at man må ta dekning i bebygde områder og de vegetasjonsrike feltgrensene. Dessuten er det mange uttørkede vannløp med store våtområder helt ned til Novokairy som gjør befestningsarbeid vanskelig.

Så det var nærmest fritt fram langs vestbredden - men de bebygde lokalitetene omkring Nova Kamyanka og Petropavlivka kan ikke ignoreres og må sikres for enhver pris. Har derfor vansker med å tro ukrainerne kunne ha kommet så langt langs T0403-vegen forbi Mylove-broen fram til Bresyslav som ligger bare 8 km fra Nova Kakhovka-broen. Men teoretisk sett er det mulig. For om de tok seg fram sørvest for Dudchany, vil de ikke finne noe som helst forsvar og om de kuttet av vegen mellom Nova Kamyanka og vestbredden og tar Sukhanove, kan de tvinge seg fram til landskapet nord for Bresyslav. 

Og det ser ut at russerne kan ha blitt jammet. For det er tegn på at NATO-assistanseutstyr som ECCM har blitt tatt i bruk av ukrainerne, som samtidig kan ha brukt HARM-missilene og HIMARS for å ta ut kommunikasjonssentre. 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

https://www.tv2.no/direkte/jpybz/siste-nytt/633868af16c7ae7a96fc1e42

Tidligere statsminister i Russland, Mikhail Kaysanov, tror Vladimir Putin kan komme til å trekke seg som president og «flykte» i løpet av måneder. Det melder Sky News, som har snakket med eks-ministeren.

Han mener det tre årsaker til at Putin kan trekke seg:

Den ene handler om at Ukrainas hær vokser og har støtte hos USA og Storbritannia.

Den andre er at Putins ordre om mobilisering skaper voksende sosial uro i Russland. Det gjør at Putin mister støtte blant folket.

Den tredje grunnen er at effekten av vestlige sanksjoner øker.

– Jeg tror det vil bli avgjørende endringer i løpet av tre eller fire måneder, sier Kaysanov.

Han legger til at beslutningen om å trekke seg isåfall vil komme fra Putin selv.

– Jeg tror ikke noen i Putins krets kan få ham til å dra, sier Kaysanov.

Endret av Brother Ursus
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Gibblay skrev (58 minutter siden):

Kan det stemme at de har kommet så langt i Kherson. Det er så mye panikk blant russiske kilder at jeg er tilbøyelig til å tro det. Da er russerne ferdige der og byen kan intas i løpet av kort tid.

https://mobile.twitter.com/lilygrutcher/status/1576647838586392576

Tweeten sier de avanserer mot Berislav. De er nok ikke der enda, det ville vært helt, helt sykt med 70-80 kilometer på én dag. Men det er målet, for der går broa over til Nova Kakovka.

Det siste nå er at de nettopp har frigjort Khreshchenivka, som ligger en del lengre nord. I dag tidlig ble Zolota Balka frigjort.

EDIT: Men skal aldri si aldri her. Det forutsetter en virkelig rask totalkollaps for russerne vest for elva. De har klart å totalkollapse før!

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låste denne emne
  • Uderzo gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...