Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
iMarius skrev (2 timer siden):

Det handler vel om hvor mye vi tør å hjelpe. Hvis vesten øker sin støtte betraktelig, så kan vi forvente oss en større reaksjon fra Putin. Man er aldri sikker på hva reaksjonen blir, men det er naturlig å tenke at om Putin mener vi har krysset enda en av hans egne grenser, så vil det i hans øyne rettferdiggjøre en større respons.

Det er lett å tenke at Putin ikke tør å ty til atomvåpen, men vestlige makter har det alltid i tankene når det skal tas nye steg i konflikten. Vi balanserer på en knivsegg og det er ikke mye å gå på før katastrofen kan være et faktum.

Dessverre ser det ut til at det kun er eskalering som skjer nå. Det er ingen tegn til at situasjonen skal gå i en roligere fase, og derfor er det grunn til å tro at vi vil se verre ting fremover. Hvor mye verre er umulig å fastslå.

Vi har allerede krysset en haug av de grensene Putler har satt, uten annet enn mer prat fra ham.

Lenke til kommentar

Nylig og ganske avslørende videoopptak på russisk hold - om jeg var kommandant der, ville jeg ha knust kameraet og kaldkvalt journalisten - har avslørt at russerne kan ha trukket seg helt bak Krasnaelven! Dette betyr at hele Kreminna kan ha blitt oppgitt til fordel for forsvaret av P-66 motorvegen. Det er riktignok en elveravine som går gjennom byområdet med bare en enslig bro, men de har glemt at det er flatt lend til nord og til sør, spesielt i sør er elven meget smalt. 

Herre! Om det ikke er nok med Putins order, inkompetente offiserer, fanatiske idioter - nå må de også passe seg for "journalistene" også... 

  • Liker 8
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

At russerne vil sette seg opp såpass langt øst spådde jeg er par sider tilbake her. Årsaken er hvordan geografien, veinettet og jernbanen er. Jeg er ikke så sikker på at de vil klare å holde på P-66 motorveien mellom Kreminna og Svatove særlig lenge heller. Holder ukrainerne momentumet nå vil russerne havne halvveis til Starobilsk snart, og med gjennombrudd i Bakhmut angripe tvillingbyene fra to retninger.

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Twitter begynner nå å bli full av ulike videoer som viser døde soldater (derfor ingen link) som ligger strødd langs veikanten og massevis av mer eller mindre skadet russisk militært utstyr. Det er også en del dokumentasjon på det russerne forsøkte å stjele med seg. Der ligger også dokumentasjon på at ukrainske soldater mishandler russiske krigsfanger, jeg påstår ikke et dette skjer systematisk, jeg har bare sett ett tilfelle, men dette håper jeg de ukrainske offiserene får slutt på.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
On 9/30/2022 at 10:46 PM, Regenburg said:

Brasil vet jeg ikke. Litt underlig.


Mesteparten av Brasil er i likhet med mesteparten av Latin-Amerika ikke veldig glade i USA. Unntaket er gjerne litt mer velstående brasilianere. Bolsonaro på sin side er fascist, og har autokratiske tendenser, så han foretrekker Putin og Xi. Mens Lula er en korrupt sosialist og analfabet og foretrekker derfor Putin av Xi av andre men lignende ideologiske grunner 🤷‍♂️ Den politiske hesteskoen møter seg selv i døra igjen, der fascister og latin-amerikanske sosialister har mer til felles enn i forskjell, selv om de hevder at den andre er hovedfienden.
 

8 hours ago, Theo343 (takk for meg) said:

 Ukraina og spesielt deler av Ukraina er nok først på listen. Han ønsker ikke å invadere Frankrike, Norge eller Finland. Dette kan på ingen måte sammenstilles med Hitler og den trusselen han utgjorde for verden. Hitler ønsket å oppnå verdensherredømme, Putin ønsker å gjenopprette Sovietunionen.



Den sammenligningen er naturlig på mange måter. Ikke minst fordi konfliktene, taktikkene, retorikkene, rettferdiggjørelsene osv. er identiske. Heldigvis er Russland gjennomkorrupt og nepotisk og ute av stand til å føre moderne krig. Hva Putin hadde gjort om han klarte å gjenreise Sovjet er ikke godt å si. Men denne krigen var også et forsøk på å splitte NATO. Så det er godt mulig han kunne angrepet f.eks de baltiske NATO-landene på lengre sikt. Det ville også sette en globla presedens om at Pax Americana potensielt er over, og at det er greit for Kina å invandere Taiwan osv.
 

5 hours ago, Snikpellik said:

Valg i Latvia i går: Det russisk-vennlige partiet Harmoni har kollapset totalt, og kun fått 4.8% av stemmene - under sperregrensa som er på 5%.

Ved forrige valg i 2018 fikk de 20% av stemmene og var største parti. Latvia har en stor russisk befolkning som vanligvis stemmer på dem, men det har de ikke gjort denne gangen.

Latvia to remain Russia's critic as prime minister wins election
https://www.reuters.com/world/europe/latvian-pms-new-unity-party-track-win-general-election-2022-10-02/

 

Etnisk russiske latviere utgjør 21% av befolkningen. 400K av 1900K. Med færre enn 5% av stemmene vil det sansyneligvis bety at færre enn 1/4 russisk-latviere stemte på dette partiet.

 

1 hour ago, Serpentbane said:

Men, det igjen betyr ikke at de som støtter han vil motsi han, han har nok som mange melder omgitt seg med ja-mennesker, og det avgjørende blir i hvor stor grad de faktisk deler Putins syn og verdensbilde mot det at de bare tidligere har spilt med for posisjonen maktens skyld. Vi får håpe de fleste ligger i siste kategori.

 

Han har også hatt over 20 år på å bedrive utrenskninger, assassinasjoner, bestikkelser, utpressing, og satt sine nikkedukker i posisjoner. Det ligner Stalin og Saddam og andre folk som ikke godtok noen som helst dissent.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 minute ago, aklla said:

Hvor mange ganger har egentlig rassland sendt nyere og bedre utstyr som skal snu krigen?

Syntes jeg har lest den ganske ofte, at "det er først nå vi setter inn skikkelig utstyr"-opplegget..


Det var masse blest om at de sendte et par titalls "terminators", men disse viste seg ubrukelige på slagmarken, og det var selvfølgelig alt for få av dem.

Samme med SU-57 og S-500. Det finnes prototyper, men i all hovedsak eksisterer de på papiret, holder ikke hva de lover, og det er store problemer med å produsere dem. Russland mangler den industrielle infrastrukturen til å produsere moderne militært utstyr. Særlig under sanksjoner.

Lenke til kommentar

Jeg lurer på om det overhodet eksisterer én eneste komplett og kampklar T-14.

Kan tenke meg at de har produsert noen titalls som er i stand til å kjøre, og mange av disse er nok også utrustet med våpen som kan avfyres. Samtidig jeg ser ikke bort fra at de ennå ikke har klart å utruste én vogn med hele pakken av kostbart og trolig delvis utenlandsk utstyrspakke for samband og sikter, og "pakket" den slik at den fungerer mer enn et kvarter om gangen selv når den er bemannet av andre enn tre doktoringeniører som har tilbrakt halve livet med å utvikle denne modellen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Når det gjelder erobringskrig, så er vel det i det hele tatt ganske kaputt, og det har de moderne krigene som har blitt kjempet vist. Det er bare ved politisk vedtak at man kan få både folk selv og de rundt til å godta at det er bedre om en gruppe eller et territorie går en annen vei. Kosovo, Somalia osv. I tilfelle Tigray så kjemper og kjemper de, men uten politisk enighet enten mellom de stridende partene eller noen som er sterkere enn dem og villige til å intervenere, så nytter det ikke.

Når ikke USA klarer å demokratisere eller få irakere og afghanere til å ta ansvar for eget land på 20 år, så tenker jeg sjansene for at Russland skulle klare å ta over eller anektere deler av et Ukraina som har vært fritt og demokratisk, og gått en helt annen vei enn Russland, og hvor særlig de yngste generasjonene hadde store ambisjoner om å være del av Europa og Vesten, er absolutt null.

Enten bruker Putin ABC-våpen, eller så må Russland innrømme militært nederlag. Jeg driter egentlig i hvordan Putin spinner det. Jeg tror han har gjort en stor feil med disse annekteringene. Fordi det nå er umulig for Russland å trekke seg tilbake fra dem frivillig.

Russland må tape militært. Når de gjør det, og må flykte fra de annekterte områdene, så tror jeg Putin går på en så kraftig smell også hos sine støttespillere at han ikke kan komme tilbake fra det. Selv om han skulle klare å klore seg til makten så er Russland kaputt som verdensmakt og regional makt. De blir Mega-Nord-Korea.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låste denne emne
  • Uderzo gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...