Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

SkyMarshall Arts skrev (4 minutter siden):

Er det ikke bare å sette seg selv i samme situasjon? Om du hadde fått utdelt et maskingevær og sendt i krig med 100 andre uten trening, så er det vel ikke sånn at du står der å venter på å bli skutt. Sprek ung mann med maskingevær er ikke amatør veldig lenge. Man har overlevelsesinnstinkt og klarer å tenke selv. Dette kommer til å bli et veldig stort problem fremover. Man burde begynne å tenke på hvordan man skal klare å forsvare mot dette effektivt. 

Noe sier meg at du ikke har vært i førstegangstjeneste :p

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvordan holde seg varm?
Hvor skaffe mat?
Hvor er fienden? er de der borte fienden eller våre?
 

De vil jo prøve, men det vil bli ett blodbad. Friendly fire skjer enkelte ganger også med proffe folk, med 300 000 utrente, med liten eller ingen kommunikasjon er det dømt til å skje.
I det hele tatt å bare treffe med ett automatvåpen man ikke er kjent med og ikke har trening i er ikke lett.
Jeg var med på CR2022, selv der var vi på vei inn i område for å rekognosere når eget artilleri angrep(vi ble varslet ca 2 minutter før det var for sent), det er ikke lett selv med moderne krigføring..

Har jo selv skutt med MG med nært ingen trening, det låste seg og jeg brukte to trefninger på å klare å løse det. I krig hadde jeg vært død begge gangene.

Endret av aklla
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
4 hours ago, FrihetensRegn said:

Hadde Russland tatt Finland, Sverige og Danmark, så kan jeg være enig i at vi burde hjelpe disse landene med å beskytte seg. Vi har tross alt et mye nærmere bånd med disse landene. Men Ukraina? Det er et land som ligger langt borte, deres språk og kultur er nærmere Russland enn flere steder i Russland.

Mener du det er rett å gå til krig mot Russland om Tsjetsjenia eller Dagestan ønsker seg med uavhengighet? De har faktisk mindre med Russland å gjøre enn Ukraina.

Hva om samene ønsker seg selvstendighet fra Norge? Hadde du følt det er greit om Russland sendte våpen til samene for å sloss mot Norge?

Denne tråden her er en skremmende samling av brukere som mener at krig er greit, at så mange som mulig skal få dø, og at Ukraina blir totalt ødelagt, så lenge man stopper Putin.

Når Biden er skeptisk til å levere langdistanseraketter til Ukraina eller sier klart ifra st amerikanske soldater ikke skal kjempe mot russiske soldater, står diskusjon.no brukere klar med sine hazmat suit og sier "men... men... Hitler! Bring it on!" Flaut.

Jeg kan være enig med deg at det er litt fucked up at en stat skal kunne tvinge mennesker til å krige. Utover det så lever en altså i samfunn med andre mennesker som har forventninger til at man stiller opp kollektivt og litt samlende i kriser.

At du ikke ser ut til å kanskje evne å se at Russland er en voksende kreftsvulst, eller kanskje du ser det, men bare gir beng. Du håper at kreftsvulsten er rolig nok såpass lenge at den ikke når deg før du dauer av alderdom?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
4 hours ago, Mr.M said:

det var jo tvil over hele linja om de ville makte å raske sammen 300.000 tlldels motvillige reservister, -hvor troverdig/gjennomførbart blir da 1,2 millioner?

I tillegg gis soldatene visstnok en månedslønn på 35 000 kroner, det blir en del for 1,2 mil. på lønningslista. Men de tar kanskje høyde for en del "frafall" på slagmarken, og da rekker enkelte knapt opptjene en månedslønn engang.. :ninja:

Jeg håper at de får et våpen hver. At det kan bidra til at de gjør opprør i mot sitt eget regimé etterhvert. Men, det er vel bare en våt drøm.

Tenker at de skal ha et 5 dagers kurs i Jujitsu ala Puteen. At det er oppskriften.

Amerikanerne sender Chuck Norris som respons:

Spoiler

chucknorrisshowercry-5ac2b2f63418c600374

 

Endret av G
Lenke til kommentar
SkyMarshall Arts skrev (19 minutter siden):

Noe sier meg det er litt annerledes på slagmarka enn i den barnehagen 😜

Nettopp, og poenget var at det holder ikke lenge å være en sprek ung mann med to ukers trening og overlevelsesinstinkter som du nevner. Man rekker knapt å bli kjent med tropp og befal, finne ut hvem som er befal, langt mindre rekker man å trene på noe som helst militært. Ikke en gang det å være borte hjemmefra lenge - eller helt grunnleggende ting som å holde seg våken, kle seg, sove, spise, drite, drikke og pisse. Spesielt hvis man ikke en gang vet helt hvorfor man er der. Har man så lite trening ville man slite med å overleve selv om det ikke hadde vært en fiende der.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
SkyMarshall Arts skrev (16 minutter siden):

Sprek ung mann med maskingevær er ikke amatør veldig lenge. Man har overlevelsesinnstinkt og klarer å tenke selv.

Hvis det er én ting som evolusjon ikke har rukket å frembringe hos mennesket, så er det nok hvordan man overlever med maskingevær på rent innstinkt. Kanskje om en 100.000 års tid når naturlig seleksjon har fått tid til å gjøre sitt. Så får vi bare håpe at Russland er sånn nogenlunde demokratisk om 100.000 år.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
4 hours ago, JK22 said:

Situasjonen forverrer seg på verdensbasis.

Biden kan bli nødt til å tvinge Georgia til å åpne luftrommet for amerikanske fly til Armenia ettersom alt tyder på at Alijev ikke vil lytte på Pelosi som hadde prøvd å megle fram en løsning, det er mulig at Aserbajdsjan må få salgforbud av gass og olje til Vesten i verste fall om amerikanske soldater må engasjere aserbajdsjanske soldater. Det er åpenbart at Armenia kan ikke holde stand. Alijev tror han kan massakrere tre millioner mennesker når Putin gjøre hans verste i Ukraina. Da er byen Baku bombemål nr. 1 for amerikanske kryssermissiler. Dette kan trekke Erdogan inn i åpen krig med Vesten. 

Ungarn er i ferd med å bli tvunget ut i kulden pga. Orban som egentlig bare hadde over en tredjedel av folkets støtte under valget, og dessverre er det tydelig tegn på at Italia kan står foran politisk kaos hvor Putin-venner hadde allierte seg med høyreekstremister og høyrekonservative. Verdenen står foran et oppgjør mellom de etablerte og rebellene. Trump lager nå kvalm og opprørsstemning. I Brasil er det tydelige tegn på gjærende samfunnsoppbrudd selv om ingen vet om den kommende klimakollapsen. Det er blitt sterkt ustabilt i mange land, i Norge har Hagen som jeg instinkt mislikt i hele trettifem år, avslørt seg å være en Quisling-klone. 

Nå til Ukraina; opptakene fra Odessa er fordømmende; dette traff utvilsomt Iran i hjertet, da lette identifiserte dronefly vises fram idet disse angrep militære og sivile mål. Dette kan gi Biden unnskyldningen for å trekke seg fra atomsamtalene i Wien nå som E3 er nødt til å slutte seg til USAs linje, og skru opp sanksjonene på et legitimt og moralsk grunnlag. Fra Iran er det mye uro, det virker som at den nye regjeringen skapt av Raisi består ikke av annet enn uintelligente gatebøller som ikke vil legge bånd på seg. 

"Folkeavstemningene" pågår i de okkuperte områdene av Ukraina - i et narrespill som lot til å ha fått kineserne til å miste besinnelsen, det var et toppmøte mellom Ukraina og Kina på høyest mulig nivå - 3. nivå rett under statssjefnivået og statsledernivået. Kineserne gjør det klart at ukrainsk territorial integritet må respekteres, her må det understrekes to årsaker; for det første for å hindre Taiwans selvstendighet, for det andre fordi de vil ha traktatsdokumenterte forhold i krigstid som fredstid - annektering midt under krig fortoner seg å være absurd i Beijing. Sør-kinastriden skyldes vagheter omkring de territoriale konfliktene under ideen om at ens makt råder under ryddige omstendigheter. 

I Nordøstfronten er situasjonen uklart, men det virker som at de ukrainske angrepsstyrkene er uforutsigbart for russerne som holdt stand i byen Lyman og dens forstedene Drobysheve og Jampil, det virker som at russerne hadde fått en "Hitler-ordre", dvs. å holde stand til siste mann og ikke gi opp et meter. 

Oi, det klovneriet i fra Hagen hadde jeg ikke fått med meg:

https://www.nettavisen.no/norsk-politikk/carl-i-hagen/frp/sylvi-listhaug-tar-sterk-avstand-fra-carl-i-hagens-nyeste-facebook-innlegg-om-ukraina/s/5-95-662558

Synes at Hagen har hatt mange smarte populistiske ord i politikken jeg. Jeg er ikke stormforelsket i Frp, på ingen måte. Men, også Listhaug farer med mye fornuftig som andre ikke tør si.

Jeg har dyp respekt for Hagen sin eldrepolitikk, gitt at det ikke er er spill for galleriet da. Andre partier ønsker gamlingene inn på håpløst dårlige institusjoner. Norske politikere har generellt en svært uverdig eldrepolitikk.

Ap'ene driver å river i stykker helsevesenet bit for bit i disse dager. Sitter på kammerset gjør de, og sier "gjør ingenting, bare la forfallet skje".

Samtidig sitter Vedum og storflirer/hånflirer når han blir stilt til veggs om at han skulle gå av dersom bensinprisen bikket .. var det ikke noe sånn?

Endret av G
  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (2 minutter siden):

Nettopp, og poenget var at det holder ikke lenge å være en sprek ung mann med to ukers trening og overlevelsesinstinkter som du nevner. Man rekker knapt å bli kjent med tropp og befal, langt mindre rekker man å trene på noe som helst militært. Ikke en gang det å være borte hjemmefra lenge - eller helt grunnleggende ting som å holde seg våken, kle seg, sove, spise, drite, drikke og pisse. Spesielt hvis man ikke en gang vet helt hvorfor man er der. Har man så lite trening ville man slite med å overleve selv om det ikke hadde vært en fiende der.

Javisst. Tilogmed når man skrapte bånn av bøtta  på høyden i første verdenskrig var det 6 måneders trening og 1 måned tilvenning litt bak fronten før du blei sendt i kverna. Så under ei uke trening før du blir sendt i moderne artilleriregn er sikkert topp saker. Men det er fortsatt forskjell på folk. Noen fikser det, andre fikser det ikke. Det er fullt mulig det er mange kapable menn som blir sendt. Er det noe de har vist er det jo at de ikke mangler mot. Eller er nihilistiske som JK22 ville sagt. Men det er vel ingen tvil om at det kommer til å ryke med mange mange liv når dette settes igang. Er helt utrolig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
G skrev (1 minutt siden):

Oi, det klovneriet i fra Hagen hadde jeg ikke fått med meg:

https://www.nettavisen.no/norsk-politikk/carl-i-hagen/frp/sylvi-listhaug-tar-sterk-avstand-fra-carl-i-hagens-nyeste-facebook-innlegg-om-ukraina/s/5-95-662558

Synes at Hagen har hatt mange smarte populistiske ord i politikken jeg. Jeg er ikke stormforelsket i Frp, på ingen måte. Men, også Listhaug farer med mye fornuftig som andre ikke tør si.

Helt siden 1980-årene hadde jeg instinktivt følt at noe var galt med Hagen og har i all den tid mislikt ham og Frp sterkt, det var først etter Jensen overtok det bli litt mer toleranse på min side. Listhaug sa ut det andre ikke tør, da hun ikke vil gi Putin ansvaret for strømpriskatastrofen, var det fordi hun mente at det var enkeltårsaker - Putin trengte et stup for å dytte oss ut. Og stupet var skapt av inkompetanse utspredt i det europeiske etablissementet. En inkompetanse som Frp ikke kommer fra med æren i behold... 

Vi går mot meget tøffe tider. 

Disse 1,2 mill. mobiliserte i Russland mot 1 mill. mobiliserte i Ukraina. Sistnevnt hadde over et halvt år på seg i et velorganisert system mens førstnevnte langt fra har et godt utgangspunkt. Erfaringene fra Kupyansk er slett ikke lovende for russerne, hvor det hadde vist seg at nylige oppstilte styrker kunne bli en oppskrift på fadeseaktighet. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Jeg minner om at vi skal ha en anstendig diskusjon. Jeg forstår at det er mye følelser i sving, men vi skal ikke ha en dehumaniserende sjargong her, hvor vi snakker om å gjødsle åkre med russiske soldater. Selv om den russiske hæren har begått grusomme krigsforbrytelser, så går det an å snakke om og diskutere hva som skjer i Ukraina uten å ty til slikt språk.
Det bidrar ikke til å ha en seriøs diskusjon om alvorlige ting, og det som tross alt er blodig alvor.
Noen innlegg er fjernet.
Dette innlegget skal ikke kommenteres, tilbakemeldinger tas i de vanlige kanalene.

 

Endret av Uderzo
  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (12 minutter siden):

https://youtu.be/fsZ9KKMn9s8

Putin er i direkte kontakt med generaler i felten, og driver detaljstyring, ifølge denne videoen.

På slutten gjorde Hitler det samme, og de allierte mente han var så inkompetent at det ville være negativt for dem om han ble drept, og en kompetent nazist overtok styringen.

 

Det er ingen bevis for dette, og trolig bare propaganda.

 

Ellers: Serpentbane. Det er feil at russere først kom til Donbass gjennom å bli "tvangsdeportert av Stalin" på 1930-tallet. Det har bodd russere i Donbass helt siden starten, for øvrig i fredelig eksistens sammen med ukrainere. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Donbas

 

Det går vel an å holde tungen litt beint i munnen her. Føler folk sluker alt rått her. 

 

Takk ellers for VG-lenken over. Det synes jeg var god journalistikk, første gangen jeg leser om pro-russisk donbassere sin historie fra en vestlig journalist. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm
Gibblay skrev (7 minutter siden):

Who? Nå ble jeg nysgjerrig.

Wali heter han. Returnert til Canada etter å tjenestegjort for Ukraina i tre måneder. Returnert i mai står det noen plasser når jeg googler han.

Lenke til kommentar
1 hour ago, aklla said:

Hvordan holde seg varm?
Hvor skaffe mat?
Hvor er fienden? er de der borte fienden eller våre?
 

De vil jo prøve, men det vil bli ett blodbad. Friendly fire skjer enkelte ganger også med proffe folk, med 300 000 utrente, med liten eller ingen kommunikasjon er det dømt til å skje.
I det hele tatt å bare treffe med ett automatvåpen man ikke er kjent med og ikke har trening i er ikke lett.
Jeg var med på CR2022, selv der var vi på vei inn i område for å rekognosere når eget artilleri angrep(vi ble varslet ca 2 minutter før det var for sent), det er ikke lett selv med moderne krigføring..

Har jo selv skutt med MG med nært ingen trening, det låste seg og jeg brukte to trefninger på å klare å løse det. I krig hadde jeg vært død begge gangene.

https://www.google.com/search?q=cr2022

Høres ut som en type lithium-batteri :green:

Gerilja vs. systematisk krig, hva er mest effektivt for soldatens overlevelse? Mer friendly fire i et av scenario?

Endret av G
Lenke til kommentar
SkyMarshall Arts skrev (1 time siden):

Er det ikke bare å sette seg selv i samme situasjon? Om du hadde fått utdelt et maskingevær og sendt i krig med 100 andre uten trening, så er det vel ikke sånn at du står der å venter på å bli skutt. Sprek ung mann med maskingevær er ikke amatør veldig lenge. Man har overlevelsesinnstinkt og klarer å tenke selv. Dette kommer til å bli et veldig stort problem fremover. Man burde begynne å tenke på hvordan man skal klare å forsvare mot dette effektivt. 

Jeg skrev en lang tekst om min erfaring som ansvarlig for å sette opp simulerte kamptistuasjomer for alt fra heimevernet til internasjonal UB, men nettleseren reloadet automatisk, og jeg er trøtt. Kan skrive om det senere om noen er interessert. 

Men, kort fortalt, nei. Mot en godt trent hær hadde du og dine 100 venner vært døde. 

Taktikken til Russland her minner mest om noe Zap kunne funnet på. 

Og så handler det også om alt annet som kommer i tillegg. Bare det å kunne ta vare på seg selv og laget i felt, særlig når været blir din uvenn og granatene faller. 

Endret av Serpentbane
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...