Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
JK22 skrev (3 minutter siden):

Det burde innføres flyforbud rundt de norske anleggene. Et russisk sabotasjeforsøk kan utløse en storkrig ettersom NATO vil angripe Russland som respons. Tror amerikanerne er nå satt inn i saken, krigsskip burde komme til Nordsjøen. 

https://twitter.com/KofmanMichael/status/1572573086490464256

Interessant tråd. Hvis formålet er å kjøpe seg tid, er dette dødsdømt. Her i Norge merker gammelfolk at vinteren kommer tidlig, og vi vet fra de siste årene at det kan bli en meget streng vinter av og til. Ukraina kan både vente ut Russland og vinne viktig terreng - de har lidd store tap, men russerne gjør det også, og det virker som at 3rd. armekorpset regelrett gir bort våpen fremfor å slåss, mens disse i Khersonfronten er trukket inn i en selvmorderisk prosess. De hadde prøvd å krysse Inhuletselven til tross for at vannivået var høyere og til tross for ukrainsk artilleri! Russerne sannsynlig kan ha hatt et tap på mellom 150,000 og 200,000 mann, alle mannlige ressurser er oppbrukt i Donbass - det var et par hundretusener - 

I Russland meldes det at reservister anholdes flere steder, og det vil ikke varer lenge før man ser de samme scener som i Donbass, det kan raskt utarte seg til at hvem som helst kan bli bortført i mørke varebiler, fordi deler av maktapparatet er ikke lenge under ansvarlig kontroll, egenrådige og ukontrollerte krefter er i ferd med å overta uten at Putin eller sentralledelsen realisere dette. 

Mitt hovedpoeng var at både Norge og NATO forstår at de norske olje og gassinstallasjonene på norsk sokkel er strategiske mål av svært høy verdi. Og til tross for at jeg er strekt kritisk til den norske beredskapen og  nordmenns forståelse av hva vi står overfor, så tipper jeg at der er minst 6 - 9 NATO ubåter i norsk farvann som overvåker dette.

Disse dronene er en slags avledningsmanøver av temmelig primitiv karakter. Hvis Putin vil ta ut gassproduksjonen på norsk sokkel  - noe som er en av hans våte drømmer - benytter han ikke droner, men U - båter.

Og jeg vil gjerne ha telefonnummeret til den russiske u - båten som enda ikke er fulgt av en P - 3 Orion eller en P - 8 Poseidon.   

  • Liker 1
Lenke til kommentar
6 minutes ago, Inspector said:

Putins mislykkede, sovjetisk-inspirerte krumspring begynner å bli mange: https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/69kXrz/russere-protesterer-mot-krigen-over-700-paagrepet

Hans  rosemalte virkelighetsoppfatning er helt på bærtur og tyder på fremskreden mindreverdighetskompleks…..

Dette er desverre bare en dråpe i havet enn hva man må ha for å få noe ut av protestene. Totalt mislykket om dette er toppet av protestene

  • Liker 1
Lenke til kommentar
JK22 skrev (5 minutter siden):

Det er ikke lenge morsomt! Et relativt nytt tauet skyts som bar preg av å være lite brukt - har blitt tatt intakt av ukrainerne som fant ut at russerne hadde skjult den i en oppstillingsplass som besto av en skog med flere lysninger.    <........>

Kanskje ikke direkte "morsomt", men svært gledelig. :)

Endret av KalleKanin
  • Liker 1
Lenke til kommentar
4 hours ago, Camlon said:

De får ikke noen mulighet. De blir skutt hvis de prøver å rømme og hvis ikke så må de bare følge flokken til de havner i Ukrainia. Der blir de gitt en spade og må gjøre diverse jobber som å grave for soldatene. Noen dager senere blir de skutt av artilleri og kastet i en massegrav. 

Det er individer som har mulighet til å sabotere, men de som blir sendt til fronten som straff, har dessverre ingen sjanse.  

Ja, tror dessverre det blir vanskelig å komme seg unna.  💚 Vollholz 💙💛 on Twitter: "@u_me_reality @ChristSiegfried https://t.co/56G6t9OBrp" / Twitter

Lenke til kommentar
Raul07 skrev (21 minutter siden):

Dette er desverre bare en dråpe i havet enn hva man må ha for å få noe ut av protestene. Totalt mislykket om dette er toppet av protestene

Dessverre, ja. På opptakene derfra kunne man se likegyldigheten og apatien i folk rundt omkring, de virker helt bortreist. Hvilken tyder på at disse er så sterkt individuelt anlagt og så egosentrisk, at de ikke bryr seg om andres skjebner. De vil reagere først når disse rammes personlig, men da er det for sent. Disse som protestere er sannsynlig disse med empatiske evner. 

De første opplysningene om reservistene som kalles inn, tyder på at de har meget seriøse problemer, stort sett 35 til 42 år, og dette tyder dessuten på at majoriteten av de vernepliktige i stridsdyktig alder før 2021 hadde klarte å unngå militærtjeneste slik at disse ikke er gitt opplæring. Her i Norge er militærtjeneste ikke upopulært, mer oppfattet som en samfunnsplikt man ikke skal unndra seg fra, men i Russland har militære tradisjonelt lav status og dermed sto lav på sosialrangen gjennom historien, fram til 1914 var det vanlig at en mann som var trukket ut for militæret, ble "begravet", fordi for lokalsamfunnet er han død, en utstøtt. Militærtjeneste er så dypt upopulært at middelklassen og høytstående gjort alt for å unngå at disses sønner blir trukket inn. Det er meget karakterisk at mange som vil ha krig og dermed vil ha mobilisering, ikke er i risikoen for å miste sine sønner og yngre slektninger.

Selv om mobiliseringsapparatet var først oppløst i 1997, var det sjeldent satt i test helt siden Stalins død, og i begynnelsen på 1960-tallet var mobiliseringsforsvaret oppgitt til fordel for et mer spesialisert militærsystem med hovedvekt på spesialutdannede og profesjonelle med tanke på høyteknologi, slik andelen vernepliktige kom på et lavt nivå. I 2008-2021 hadde vernepliktige som hadde gjennomført militærtjenesten, valgt ett av tre alternativer; å fortsette i militæret som kontraktniki, å gå over til statlige tjenester blant annet som politimenn eller statsansatte, og å velge sivilyrker som forutså høy teknologisk kompetanse som sivilpilot for eksempel. 

Da er det ikke rart at disse sekvenser som velges, var trukket ut for å ha minst mulig effekt på statsapparatet. 

Det russiske folket er egentlig feiginger. 

Endret av JK22
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Raul07 skrev (26 minutter siden):

Dette er desverre bare en dråpe i havet enn hva man må ha for å få noe ut av protestene. Totalt mislykket om dette er toppet av protestene

Det er nå utbrytere og «agenter» som er pro ukraina burde begynt en massiv bølge av sabotasjer. Nå som store deler av politiet/sikkerhetstjenesten(?) er opptatt med demonstrasjoner. Da kunne man håpet at de måttet bruke store ressurser på sabotasjene, og kanskje kunne protestene fått eskalert. 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
TAC-2 skrev (8 minutter siden):

2000? En dråpe i havet. Hadde det vært 100 000...

Er nok flere enn et par tusen i Moskva. Det meldes og om demonstrasjoner i minst 37 forskjellige russiske byer, og over 1100 pågrepet til nå. Jeg hadde i hvert fall ikke ventet såpass til størrelse og utbredelse på spontane demonstrasjoner allerede nå i dag. Må også ta med i beregningen at nesten en halv million Putin-motstandere har forlatt Russland siden invasjonen.

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar

https://www.reuters.com/world/middle-east/iran-restricts-access-instagram-netblocks-2022-09-21/

 

Iran har skrudd av internett. Opprøret brer om seg.

Ukrainas frihetskamp inspirerer. Russlands svakhet gjør folk modigere. Og inflasjon som følge av krigen gjør folk forbannet.

EDIT: Meldinger om flere demonstranter i Iran som er drept, så kan det ting eskalere når som helst. Håper molotov-cocktails flyr i både Teheran og Moskva i natt. Goodnight, folks!

Endret av Brother Ursus
  • Liker 8
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (1 time siden):

 

Ukraina greide jo å senke flaggskipet i Svartehavsflåten, i april  som vi husker

https://www.nrk.no/urix/krigsskipet-_moskva_-har-sunket-1.15932734

https://www.aftenposten.no/verden/i/Jx5v9j/derfor-var-senkingen-av-moskva-en-stor-nedtur-for-putin

Da brukte ukrainerne visstnok "Neptun" missiler.

Nå er muligens Svartehavsflåten flyttet/utenfor rekkevidde (?) men blir Ukraina forsynt med rette våpen/missiler fra vest-alliansen, så greier de nok å gjøre jobben selv.

Kan det forresten være det (våpenleveranse av avanserte sjø-missiler) som menes med uttalelsen til Ben Hodges at "USA" vil "ødelegge Svartehavsflåten"?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne
  • Uderzo gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...