Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
tigerdyr skrev (34 minutter siden):

Det har de gjort helt siden de første dagene av krigen, så jeg ser ikke poenget ditt.  De ser på ukrainere som 2. rangs mennesker; det er nok nærmere det som er rotårsaken. 

Russiske soldater har også hevdet å fått ordre om å skyte alle sivile de kommer i kontakt med, fordi de sivile kan melde inn posisjoner til Ukrainas militære. Dette var i Kyiv området før russerne trakk seg ut. 

Lenke til kommentar
1 hour ago, Snikpellik said:

Det er vel absolutt ingen som har sagt at høye strømpriser ene og alene er 100% på grunn av Putin og krigen i Ukraina heller, så her vet jeg ikke helt hva du vil frem til?

Det Listhaug kritiseres så hardt for er at hun ber de andre partiene om å slutte å skylde på Putin og krigen, og velger å late som om dette ikke er hovedårsaken til energikrisa. Som Erna Solberg sier er det elementær kunnskap at Putin begynte å skru igjen krana i fjor sommer, og Listhaug vet bedre enn dette.

Skal vi prøve å holde norsk parti politikk unna denne tråden

  • Liker 1
Lenke til kommentar

https://www.dw.com/en/german-gas-storage-90-full-ahead-of-winter-despite-russian-cuts/a-63178397

German Economy Minister Robert Habeck said Germany has a chance of getting through the winter "comfortably" despite the lack of Russian gas. Germany is on track to meet a 95% storage capacity target by November.

EDIT: Prisen på gass faller også, fra $339 til $188 og fortsetter nedover.

Endret av Brother Ursus
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Espen Hugaas Andersen skrev (53 minutter siden):

Det er helt sant at Tyskland har ført en uansvarlig energipolitikk over mange år, egentlig helt siden Fukushima. Og som en del av det europeiske energimarkedet burde nok Norge tatt grep for å bli minst mulig påvirket av Tysklands uansvarlige energipolitikk, som å ikke bygge flere kabler enn strengt tatt nødvendig for å sikre Norges behov.

Men når det er sagt, jeg er fullstendig i mot Listhaugs forslag om strømstøtte til alle og enhver. Når vi har kommet inn den energisituasjonen som vi befinner oss i, så må vi delta på den europeiske dugnaden for å redusere energiforbruket og fase ut russisk energi. Den eneste måten å få til dette på er ved at strømmen faktisk må være dyr for noen kunder. Og da helst på luksusforbruk som strøm til hytter, spaanlegg, treningssentre, veibelysning, osv. Og den bør også være dyr (men ikke uoverkommelig dyr) for alle privatkunder og bedrifter.

Enig.
Det må være lov å mene begge deler.
(Egentlig litt typisk for mitt forhold til ytterpunktene i norsk politikk. Typisk Rødt og FrP kan ofte være mer flinke til å peke på årsaker til problemer da de ikke har like mye politisk prestisje å tape, men løsningene som de kommer med er ofte ikke bra/helt på trynet. Kritiser dermed heller Listhaug sin løsning slik som du gjør her.)

DrAlban3000 skrev (45 minutter siden):

Den kokende frosks teori - de myker opp til full krig. Først ved å gjøre det veldig kjipt å ikke delta, deretter ved å bli tvunget til å delta.

Og det er ikke sånn at når kampmoralen er høy så gjør ikke Russland overgrep, det gjør de uansett - men jeg tipper desperate og psykisk ødelagte soldater er verre enn soldater som rykker frem og har suksess for de som oppholder seg i nærheten av de.

Den typiske Russiske strategien vi ser nå er jo at de bomber sivile bygg de vet det er folk i - da de mangler info på hvor Ukrainske styrker befinner seg.

Enig. Jeg er også usikker på hvor upopulært det ville være med en full mobilisering. Det avhenger mest om hvordan det legges frem av propagandamaskineriet. Han har jo brukt masse energi på å male vesten som den store fanden, og klarer sikkert å vri det til at "Vestens hjelp til Ukraina tvang oss til å mobilisere".

Endret av KalleKanin
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
scuderia skrev (9 minutter siden):

Skal vi prøve å holde norsk parti politikk unna denne tråden

Andre lands interne politikk, reaksjoner og retorikk opp mot Putin, Russland og Ukraina er høyst relevant for trådens tema, og har betydning for krigen. Noen innlegg går derimot utenpå dette den siste siden i tråden (fjernvarme, strømsparing osv), men det gjør ikke mine. 

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det meldes at LPR og DPR skal avholde "folkeavstemminger" fra fredag.

Skjønner ikke hvorfor de gidder skuespillet en gang, egentlig. Dersom det går mot mobilisering er vel dette et ledd i forsøket på å legitimere at "Russland er under angrep" for befolkningen, slik anerkjennelsen av disse som uavhengige var forsøk på å legitimere invasjonen i februar.

Samtidig melder Washington Post og andre medier at Putin er i møter med militærindustri-topper hvor han ber om rask økning av produksjon av ammunisjon og våpen, og at de skal være 100% selvforsynte:

Spoiler

 

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (9 minutter siden):

Samtidig melder Washington Post og andre medier at Putin er i møter med militærindustri-topper hvor han ber om rask økning av produksjon av ammunisjon og våpen, og at de skal være 100% selvforsynte:

Det må vel i seg selv være et tegn på inkompetanse om hans "bønn" om dette kommer først nå.

Det vil ta tid å få fortgang i denne industrien og hva kan de produsere uten vestlig teknologi?

Endret av Kjell Iver
Lenke til kommentar

Møte om Ukraina i FNs sikkerhetsråd på torsdag. Sannsynligvis det siste toppmøtet Norge er med på, nå som perioden går mot slutten (2020-22). Norge har med en delegasjon på fire statsråder.

Biden skal holde sin åpningstale i morgen. Det blir spennende hva USA kommer med. Putin tør som vanlig ikke å delta, men Lavrov skal være der.

Støre med klar melding før toppmøte
https://www.dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=107153

Sitat

Dagbladet har møtt statsminister Jonas Gahr Støre i New York. Senere denne uka skal han i møte med Sikkerhetsrådet, og sannsynligvis treffe Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov.

Støre er sikker på at både Russland og Lavrov vet hva Norge mener om krigen som foregår.

- Disse kamphandlingene må stoppe. Enhver konflikt er nødt til å ende ved et forhandlingsbord, og det må være en vei inn til det, sier Støre.

Han understeker at Ukraina må avgjøre dette, fordi de er den angrepne part.

- Fordømmelsen vår er klar, og vi må ta et skritt til for å se hva som kan være veien ut av denne situasjonen, sier Støre.

- Ikke bare for Ukraina som tar den enorme belastningen, men vi har energikrisen i Europa og matvarekrisen i andre deler av verden som også er ringvirkninger av denne krigen, fortsetter han.

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tyske politikere fra det Putin-vennlige partiet AfD skal reise til russisk-okkuperte områder for å få det de selv mener er et mer korrekt bilde av situasjonen enn vestlige medier presenterer. Med andre ord skal de på en solid russisk rævsleiker-turné.

Far-right German party members to tour Russian-held regions of Ukraine
https://www.washingtonpost.com/world/2022/09/20/germany-afd-ukraine-russia-luhansk-donetsk/

Sitat

Members of the far-right Alternative for Germany party said they were traveling to Russian occupied-areas of eastern Ukraine on Tuesday, providing fodder for pro-Kremlin propaganda as calls are growing in Moscow for swift annexation of large swaths of Ukrainian territory.

Christian Blex, a representative in the regional parliament in the western state of North Rhine Westphalia said he had left for Russia, on his way to occupied Ukraine, with Hans Thomas Tillschneider and Daniel Wald, colleagues from the eastern state of Saxony Anhalt.

Blex, posting on Telegram, said the aim of the trip was to “try to get a concrete picture of the humanitarian situation” in Ukraine’s occupied Donbas region. “The reporting of the Western media, especially the so-called public broadcaster and the other German pro-government media, is extremely one-sided,” he said.

The Alternative for Germany, or AfD, faction in Saxony Anhalt said on Monday that its two members of the regional parliament were part of the delegation “currently traveling to Russia.” “A visit to eastern Ukraine is planned,” it said.

Russia routinely claims without evidence that residents of the Luhansk and Donetsk regions of eastern Ukraine are being persecuted by the Ukrainian government in Kyiv. In fact, Russia fomented a separatist war in the two regions in 2014 and has long exerted control over the local authorities of the self-declared Luhansk and Donetsk “people’s republics.”

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (16 minutter siden):

Møte om Ukraina i FNs sikkerhetsråd på torsdag. Sannsynligvis det siste toppmøtet Norge er med på, nå som perioden går mot slutten (2020-22). Norge har med en delegasjon på fire statsråder.

Biden skal holde sin åpningstale i morgen. Det blir spennende hva USA kommer med. Putin tør som vanlig ikke å delta, men Lavrov skal være der.

Støre med klar melding før toppmøte
https://www.dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=107153

 

Er det bare meg eller virker det som retorikken er endret litt her, han sier blant annet nå at det er viktig å "finne veier som leder til forhandlinger" mens det tidligere har vært mer fokus på fordømmelse og militær støtte? Han fordømmer jo her og naturligvis men kan ikke huske at det har vært snakk om forhandlinger på en sånn måte på en stund. Mulig det bare er jeg som ikke følger med i timen, så bare å korrigere meg hvis inntrykket er feil. 

 

Ellers:

Det meldes om at det skal holdes folkeavstemning i Kherson, Donetsk og Lugansk fra fredag av. Resultatet av dette er nok gitt. Det betyr at disse 3 republikkene blir innlemmet i Russland kanskje allerede innen 1 uke fra nå. 

Hva betyr det ? For det første betyr det at den regulære hæren, dvs vernepliktige kan bli flyttet dir. For det andre gir det større legitimitet innad i Russland for mobilisering. Hvordan Vesten svarer på dette kan bli avgjørende.

 

 

Lenke til kommentar
1 minute ago, Ski Fot said:

Er det bare meg eller virker det som retorikken er endret litt her, han sier blant annet nå at det er viktig å "finne veier som leder til forhandlinger" mens det tidligere har vært mer fokus på fordømmelse og militær støtte? Han fordømmer jo her og naturligvis men kan ikke huske at det har vært snakk om forhandlinger på en sånn måte på en stund. Mulig det bare er jeg som ikke følger med i timen, så bare å korrigere meg hvis inntrykket er feil. 

 

Ellers:

Det meldes om at det skal holdes folkeavstemning i Kherson, Donetsk og Lugansk fra fredag av. Resultatet av dette er nok gitt. Det betyr at disse 3 republikkene blir innlemmet i Russland kanskje allerede innen 1 uke fra nå. 

Hva betyr det ? For det første betyr det at den regulære hæren, dvs vernepliktige kan bli flyttet dir. For det andre gir det større legitimitet innad i Russland for mobilisering. Hvordan Vesten svarer på dette kan bli avgjørende.

 

 

Denne folkeavstemning blir til Russland fordel uansett hvor mange mennesker som stemmer i mot. Ikke en eneste ting er gjort på en riktig måte i Russland når Regjeringer der har bestemt seg for et spesifikt resultat.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Raul07 skrev (1 minutt siden):

Denne folkeavstemning blir til Russland fordel uansett hvor mange mennesker som stemmer i mot. Ikke en eneste ting er gjort på en riktig måte i Russland når Regjeringer der har bestemt seg for et spesifikt resultat.

Det der er nok ganske åpenbart. Derfor er nok resultatet gitt, som jeg skriver. Og de blir innlemmet i Russland innen kort tid. 

Lenke til kommentar
Sitat

Kort forklart
Dagens nyheter om folkeavstemninger kan virke teknisk, men vil kunne få følgende konsekvenser:

  1. Deler av Ukraina blir ulovlig innlemmet i Russland under dekke av folkeavstemninger.
  2. Det betyr at russiske myndigheter kan hevde at Russland blir angrepet.
  3. Det gir dem mulighet til å bruke alle virkemidler, også atomvåpen.
  4. Da kan Russland sette i gang en full mobilisering.
  5. Dette skaper nå voldsomme reaksjoner i Russland og i resten av verden.

– Starten på vår seier, eller atomkrig
«Når de nye territoriene er en del av Russland, vil den geopolitiske forandringen av verden være umulig å stoppe», skrev Russlands tidligere president Dmitrij Medvedev på Telegram.

Han hevdet at dette vil gjøre det til «en forbrytelse» å stå opp mot Russland.

«Det gir oss rett til å bruke alle midler i selvforsvar».

Putins propagandasjef gikk enda lengre. Hun truet med full atomkrig.

«Folkeavstemning i dag, i morgen anerkjennelse som en del av den russiske føderasjon», skrev Putins propagandasjef Margarita Simonjan på Telegram.

Hun leder den Kreml-styrte kanalen Russia Today.

«Og etter det vil angrep på Russlands territorium bli en fullskala krig mellom Ukraina og Nato med Russland, hvor Russland hender blir helt frie på alle måter».

«Denne uken er enten starten på vår snarlige seier, eller begynnelsen på en atomkrig», skrev Simonjan.

Absurd lesning. 

https://www.aftenposten.no/verden/i/jlzvg0/de-okkuperte-omraadene-vil-holde-folkeavstemning-slik-kan-det-forandre-krigen

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Kan ikke Norge bare komme Putin-regimet i forkjøpet?

Erklære at Russland er en del av Lindesnes kommune, og eventuelle russere som motsetter seg dette utløser artikkel 5?

Dette er minst like logisk som å innlemme to ukrainske fylker i Russland, og påberope seg selvforsvar hvis Ukraina forsvarer seg.

Som den legitime vikingkongen av Russland innlemmer jeg herved Moskva som bydel i Stavanger. Samme logikk, men med med fornuft og samme gjennomføringsevne.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er absurd, men det er jo berre bullshit.

Om russland hadde hatt betre utstyr og betre soldater tilgjengelig så hadde dei naturlegvis brukt det allereie. Uansett kva dei kaller det så har russland feilet i Ukraina fordi den russiske hæren og flyvåpenet ikkje er betre enn det dei har vist så langt.

Og np når dei faktisk har brukt mesteparten av utstyret sitt og dei beste troppene sine så vil ikkje noen mobilisering forandre på det.

Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne
  • Uderzo gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...