Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Gibblay skrev (8 timer siden):

Intervju med en russer som skiftet side, fortalte at russiske mannskap har utviklet en sterk Javelinskrekk. De nektet å gå i stridsvognene sine. Derfor finnes det så mange henslengt uten skader.

Haha. Hysterisk morsomt.

Det ante meg for øvrig fra før av. Finnes mange videoer av tankister som forlater stridsvognene sine som flokker med kakkerlakker når de beskytes.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er nesten til å gråter over. Å høre disse menneskene hjemme som prøver rådgi forbryterslektningene sine i russisk uniform. Skjønner jo at far eller onkel her prøver å hjelpe soldaten som ringer ham med gode råd og ta 1000 patroner og hjemme seg i en kjeller.

Men så kom jeg på likene de holder på å grave opp nå og de bakbundne hendene deres. Og da lo jeg godt av dette russiske udyret som driter i buksa der han sitter.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Bugle skrev (33 minutter siden):

Dummeste jeg har lest i dag. Det er kun russland som er skyld i invasjonen. Alt annet blir reinspikka løgn.

Men så klart, det finnes de som er så dum at de lar seg lure av propagandaen til nazi-russland.

Hvilken skjebne ukrainerne har satt seg i???!?!?!? Hva går du på av tyngre stoffer??!?!?

Lenke til kommentar

OSSE-ansatt dømt til 13 års fengsel i Luhansk
https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/osse-ansatt-doemt-til-13-aars-fengsel-i-luhansk.s8VqOZcch

Sitat

Russiskstøttede separatister i Øst-Ukraina har dømt en ansatt i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) til 13 års fengsel for forræderi.

Dmitrij Pavlovitsj Sjabanov ble pågrepet 13. april, hvorpå han ble anklaget for å ha gitt hemmeligstemplet informasjon til ukrainske og amerikanske etterretningstjenester.

De prorussiske myndighetene i den selverklærte folkerepublikken Luhansk hevder han ble rekruttert av en tidligere ukrainsk agent og en amerikansk CIA-agent i 2016.

Sitat

De anklager ham for å ha gitt videre opplysninger om militært utstyr og bevegelsene til separatiststyrkene i perioden mellom august 2021 og april 2022.

OSSE fordømmer anklagene mot Sjabanov og en annen OSSE-ansatt, Mikhail Petrov, som «fullstendig uakseptable».

Helt siden krigen brøt ut i Øst-Ukraina i 2014, har OSSE hatt observatører i området. De forlot de to fylkene Luhansk og Donetsk etter den russiske invasjonen i februar i år.

Ser ut til at "LHR" har dømt en ansatt i OSSE for å gjøre jobben sin. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Sosialist57 said:

Det var den måten vesten fremstiller krigen på som jeg kommenterte.  Jeg trodde det skulle bli lettere for Russland enn det ble. Men dette blir også styggere for vesten enn jeg forstilte meg. For nå skal vi møte vinteren med en krig i Ukraina. Det blir verre enn Vietnam krigen. Det var en krig under den kalde krigen hvor Vietnam var i stedfortrederposisjon i forhold til Russland/Kina mot USA. 

Hvis du tror det vil knekke Russland så tror jeg du skal se i din egen lommebok og se hvor mye du har til overs. Det blir en lang vinter og vår . Det skal utprøves mye våpen og de daglig talene til Zelenskyj vil virke monotone etter hvert. 

Det handler nok ikke om å overgi seg for noen av partene men å finne en forhandlingsløsning. Før russerne blir enda mer forbannet og bruker tyngre våpen. 

Men for all del. VI har hatt både 30 og 100 års kriger i Europa. Og det kan bli tung tid for alle ukrainere når det går opp for dem hvilken skjebne de er satt seg selv i. 

Har du problemer med å forstå? Vesten kommer ALDRI til å akseptere at Russland okkuperer Ukraina. Vesten er flere 10 år foran Russland som ikke engang er en top5 nasjon militært. Respekten for Russland er totalt forsvunnet. Har du fulgt med hva presidentene i de tidligere Sovjet-republikkene mener om Putin? Ingen frykter han lenger og spytter han rett i ansiktet. 

At Russland havner i samme setning som NATO blir en fornærmelse ovenfor NATO-landene. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
.berZerk skrev (3 timer siden):

Om et politisk parti hadde direkte støttet Russland i Norge hadde det vært så godt som politisk selvmord. Derimot, det Rødt har vist hittil er skremmende og egentlig veldig forutsigbart, de kan si mye om USA og Russland og at de ikke er på noen sin side, men hadde vi fulgt deres utenriks strategi hadde både Norge vært vesentlig svakere, nabolandene våre svakere, Ukraina svakere og forsåvidt alle våre allierte. Den nasjonen som hadde fått noe positivt av det er Russland, så da kan vi stille spørsmålet igjen, støtter Rødt Russland eller ikke, på mange måter ja, bare ikke direkte med ord. 

Rødt ønsker jo å melde Norge ut av NATO. Moxnes og co har en sterk antipati overfor USA, og hadde partiet makt til det, ville det nok avsluttet den internasjonale, liberale verdensordenen med USA i ledelsen, selv om konsekvensene ble kaos. Slik sett kan man si at partiet indirekte støtter Russland og Kina. 

Partiet gjør en del bra, som f eks å være pådriver for bedre arbeidsforhold for enkelte sårbare lavinntektsgrupper. Men mange velgere er så fattige eller har blitt så undertrykket av samfunnet at de støtter og forsvarer Rødt uansett, og det er her feilen oppstår, det fører til en del urimelige standpunkter hos ellers fornuftige og oppegående personer. Rødt har jo sin fanbase. F eks at Norge skal melde seg ut av NATO eller innføre planøkonomi. Det er i hvert fall slik jeg opplever det, for det er alltid de mest fattige som støtter Rødt. Så ja, Rødt beskytter og kjemper for mennesker som trenger hjelp, noe som er prisverdig og vekker sympati. Samtidig er Rødt et stykke unna å være et ansvarlig styringsparti. 

Lenke til kommentar

Lite fra Ukraina for tiden, det virker som at begge parter posisjonerte seg mot hverandre. I Khersonfronten ser det ut som at ukrainerne nå bruker gammeldaglige taktikk - de graver seg fram. Regnet og turbulent vær har forårsaket problemer for begge parter i Nordøstfronten og trolig enda lenge sørover.

Problemet med S-136 selvmordsdroneflyer er ikke akutt for ukrainerne, men dette må løses omgående. Disse er sløv, og dermed ikke vanskelig å oppdage - så disse er mest farefull i brutt landskap med skogsvegetasjon. Mye tyder på at disse ikke er så manøvrerbart som de israelske, men reaksjonsevnen vil være for kort selv for et Gepard luftvernskjøretøy. Da må disse oppdages tidligst mulig. Saudiaraberne tok i bruk AWACS for å finne disse, simpelt fordi selv om de er bygd av ikke-metall, er innholdet, motoren og propellene av metall. S-136 er det eneste på russisk side som er svært farefullt. 

Russernes strategi ser ut til å henge på bruk av selvmordsdroneflyene, mens ukrainerne har styrket seg på flankene, har russerne tilsynelatende styrket seg på senteret fra Popasna i nord til sør for storbyen Donetsk. Det kan mene at de aktet å bryte seg gjennom med hjelp av S-136 droneflyene som vil ta ut artilleri, SAM og kommandofasiliteter. De har gjort viktige vinninger i Popasnafronten mot Bakhmut, de er allerede sør for den nevnte byen, og har dels arbeidet seg gjennom den første forsvarslinjen i Donetskfronten selv om det er fryktelig ujevnt der. Men det er tegn som tyder på at dette er et solo prosjekt uten det russiske militærets viten i regi av Wagner som skal ha "kommet utenfor kontroll" i det siste.

Fra Kupyansk er det blitt tydelig at det kan være styrker fra 3rd. armekorps som besto av eldre frivillige, som var sendt der - det er sagt at de var slått tilbake, fra det samme stedet som mange panserkjøretøyer var funnet, deriblant en T-90M, var en ukrainsk BTR-4E funnet ødelagt; hvilken tyder på stridigheter som endt med masseflukt for russerne. Et tidlig krigsbytte avslører også sitt; en T-64 med ukrainsk kamuflasje var funnet forlatt på østbredden av Oskilelven, den var i lagring og så hentet ut med "Z" påmalt. Det hadde vist seg i sommeren at russerne hadde store vansker med å bruke T-64 - slik at disse stort sett utebli i russisk tjeneste, og var heller brukt som seierstrofeer. Det som trenges for å holde T-64 operativt i Russland var for lengst oppbrukt. 

Alt talt for at området omkring tvillingbyene er svakt sikret av russerne som kan ha valgt å oppgi noe av områdene mot Donetselven for bedre forsvarsposisjoner, men det betyr ikke at ukrainerne kan rykke dit. Spesielt ikke med disse S-136 droneflyene i luften. 

Tyskland sender 4 PzH2000 med en gang til Ukraina. 

https://twitter.com/wartranslated/status/1571795379246563328

Veldig interessant. Det forklarer de endeløse forberedelsene på Søndre Donbassfronten, de vil holde russerne i sjekk ved å holde dem gjettende samtidig som de bygger opp infrastruktur for mer krevende forflytting, og deretter gjøre avansement etter egne valg uansett hvor ubetydelig det er. Det forklarer hvorfor Donetselven var krysset mot Kreminna, dette var et skinnangrep. Ukrainerne har vært veldig opptatt med å gjenreise jernbane og gjenåpne veger etter vinningene i nordøstre Ukraina, og det virker som at de vil ha superraske reaksjonsdeployering i Donbass. Da ment det at et dybdeforsvar på slike kriterier vil være veldig vanskelig å forsere. Mot grensen er de i full gang med å reise forsvarsverk også inn på nylige vunnet terreng. Og saken omkring tvillingbyene i det siste kan antyder at dette forvirrer russerne. 

https://twitter.com/RALee85/status/1571810517466980352

Ukraine has an advantage in:

-manpower

-learning lessons

-interior lines

-command and control/leadership

-clearer strategic goals

-precision fires

-morale

-ability to strike behind Russian lines (partisans)

-training volunteers

Many of these will grow over time. I'm optimistic. 

-NATO/US intelligence

How and when these advantages will translate into further successes on the battlefield is hard to say, and there is no guarantee of another rapid Kharkiv-like success. But Ukraine is militarily in a stronger position, and it will likely only become stronger.

Så det er gode fremtidsmuligheter for ukrainerne. 

Men først må disse S-136 droneflyene elimineres, og for å hindre mer utenlandske våpen til Russland må det settes et eksempel med Iran. Egentlig er dette bare tragisk; Iran ville ikke ha solgt sitt beste våpensystemet til Russland om det ikke var for en manisk galning ved navn Netanyahu som i hele tretti år hadde messet uten stans om at Iran vil skaffe seg atomvåpen utelukkende for å bruke det, og dermed klarte å hjernevaske det israelske folket inn i en destruktiv Iran-besettelse som satt den moralske kompassen ut av spill og manipulere den høyrekonservative USA til å bli irrasjonelt aggressivt mot Iran selv om det ikke samsvarer med amerikanske interesser. Netanyahu er av samme type som Putin, en normbryter som aldri vil realisere konsekvenser av egne valg. 

Ukraina blir sterkt skadelidende som et resultat, og den europeiske freden er under økt risiko. 

 

Endret av JK22
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
JK22 skrev (31 minutter siden):

Lite fra Ukraina for tiden, det virker som at begge parter posisjonerte seg mot hverandre. I Khersonfronten ser det ut som at ukrainerne nå bruker gammeldaglige taktikk - de graver seg fram. Regnet og turbulent vær har forårsaket problemer for begge parter i Nordøstfronten og trolig enda lenge sørover.

Problemet med S-136 selvmordsdroneflyer er ikke akutt for ukrainerne, men dette må løses omgående. Disse er sløv, og dermed ikke vanskelig å oppdage - så disse er mest farefull i brutt landskap med skogsvegetasjon. Mye tyder på at disse ikke er så manøvrerbart som de israelske, men reaksjonsevnen vil være for kort selv for et Gepard luftvernskjøretøy. Da må disse oppdages tidligst mulig. Saudiaraberne tok i bruk AWACS for å finne disse, simpelt fordi selv om de er bygd av ikke-metall, er innholdet, motoren og propellene av metall. S-136 er det eneste på russisk side som er svært farefullt. 

Russernes strategi ser ut til å henge på bruk av selvmordsdroneflyene, mens ukrainerne har styrket seg på flankene, har russerne tilsynelatende styrket seg på senteret fra Popasna i nord til sør for storbyen Donetsk. Det kan mene at de aktet å bryte seg gjennom med hjelp av S-136 droneflyene som vil ta ut artilleri, SAM og kommandofasiliteter. De har gjort viktige vinninger i Popasnafronten mot Bakhmut, de er allerede sør for den nevnte byen, og har dels arbeidet seg gjennom den første forsvarslinjen i Donetskfronten selv om det er fryktelig ujevnt der. Men det er tegn som tyder på at dette er et solo prosjekt uten det russiske militærets viten i regi av Wagner som skal ha "kommet utenfor kontroll" i det siste.

Fra Kupyansk er det blitt tydelig at det kan være styrker fra 3rd. armekorps som besto av eldre frivillige, som var sendt der - det er sagt at de var slått tilbake, fra det samme stedet som mange panserkjøretøyer var funnet, deriblant en T-90M, var en ukrainsk BTR-4E funnet ødelagt; hvilken tyder på stridigheter som endt med masseflukt for russerne. Et tidlig krigsbytte avslører også sitt; en T-64 med ukrainsk kamuflasje var funnet forlatt på østbredden av Oskilelven, den var i lagring og så hentet ut med "Z" påmalt. Det hadde vist seg i sommeren at russerne hadde store vansker med å bruke T-64 - slik at disse stort sett utebli i russisk tjeneste, og var heller brukt som seierstrofeer. Det som trenges for å holde T-64 operativt i Russland var for lengst oppbrukt. 

Alt talt for at området omkring tvillingbyene er svakt sikret av russerne som kan ha valgt å oppgi noe av områdene mot Donetselven for bedre forsvarsposisjoner, men det betyr ikke at ukrainerne kan rykke dit. Spesielt ikke med disse S-136 droneflyene i luften. 

Tyskland sender 4 PzH2000 med en gang til Ukraina. 

https://twitter.com/wartranslated/status/1571795379246563328

Veldig interessant. Det forklarer de endeløse forberedelsene på Søndre Donbassfronten, de vil holde russerne i sjekk ved å holde dem gjettende samtidig som de bygger opp infrastruktur for mer krevende forflytting, og deretter gjøre avansement etter egne valg uansett hvor ubetydelig det er. Det forklarer hvorfor Donetselven var krysset mot Kreminna, dette var et skinnangrep. Ukrainerne har vært veldig opptatt med å gjenreise jernbane og gjenåpne veger etter vinningene i nordøstre Ukraina, og det virker som at de vil ha superraske reaksjonsdeployering i Donbass. Da ment det at et dybdeforsvar på slike kriterier vil være veldig vanskelig å forsere. Mot grensen er de i full gang med å reise forsvarsverk også inn på nylige vunnet terreng. Og saken omkring tvillingbyene i det siste kan antyder at dette forvirrer russerne. 

https://twitter.com/RALee85/status/1571810517466980352

Ukraine has an advantage in:

-manpower

-learning lessons

-interior lines

-command and control/leadership

-clearer strategic goals

-precision fires

-morale

-ability to strike behind Russian lines (partisans)

-training volunteers

Many of these will grow over time. I'm optimistic. 

-NATO/US intelligence

How and when these advantages will translate into further successes on the battlefield is hard to say, and there is no guarantee of another rapid Kharkiv-like success. But Ukraine is militarily in a stronger position, and it will likely only become stronger.

Så det er gode fremtidsmuligheter for ukrainerne. 

Men først må disse S-136 droneflyene elimineres, og for å hindre mer utenlandske våpen til Russland må det settes et eksempel med Iran. Egentlig er dette bare tragisk; Iran ville ikke ha solgt sitt beste våpensystemet til Russland om det ikke var for en manisk galning ved navn Netanyahu som i hele tretti år hadde messet uten stans om at Iran vil skaffe seg atomvåpen utelukkende for å bruke det, og dermed klarte å hjernevaske det israelske folket inn i en destruktiv Iran-besettelse som satt den moralske kompassen ut av spill og manipulere den høyrekonservative USA til å bli irrasjonelt aggressivt mot Iran selv om det ikke samsvarer med amerikanske interesser. Netanyahu er av samme type som Putin, en normbryter som aldri vil realisere konsekvenser av egne valg. 

Ukraina blir sterkt skadelidende som et resultat, og den europeiske freden er under økt risiko. 

 

Rheinmetall har et nyutviklet system, Skynex, som etter sigende skal være effektivt mot droner, nå bør de kjenne sin besøkelsestid å sende noen enheter over så de får testet de;

Rheinmetall Air Defence: Skynex truck-mounted engaging drone swarm - YouTube 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Og her om Putins siste håp; energimangel i Europa;

Eksperter mener Vladimir Putin er i ferd med å tape energikrigen | Finansavisen

Jeg synes denne artikkelen var noe bastant og optimistisk. Det er fortsatt skyfri himmel og sol over store deler av Sørvestlandet, og magasinene er fortsatt under normalen for årstiden, men vi har et par høstmåneder igjen, så vi får håpe. Akkurat magasinfyllingen i Norge spiller dog mindre rolle for gassprisen.

Men det viktigste er at Kremlregimet nå opptrer så usympatisk i alle sammenhenger at de får de fleste europeere til å avsky de. De har til og med lykkes med å hisse på seg fotballtilhengerne med den ukrainske treneren som er omtalt ovenfor i strengen.

Endog fotballtilhengerne er villige til å fryse litt for å slippe å kjøpe gass av en slik samling krapyl.

Jeg så et intervju med Putin i går, der hevdet han med den største selvfølge at Russland alltid hadde honorert sine gasskontrakter og at NS1 var stengt skyldes en generator som hadde en oljelekkasje. "Alle" vet at dette er en bløff, jeg lurer på om fyren er så langt ute i tåkeheimen at han innbiller seg at vestlige borgere er like lettlurte som de indoktrinerte, ukritiske og likegyldige russerne?  

Russia ready 'to switch on' Nord Stream II pipeline 'tomorrow' if Europe gives green light (aa.com.tr)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Episode nr. 2 fra Ben Hogdes;

“Where is The Russian Navy?” - The War in Ukraine with General Ben Hodges - Episode 2 - YouTube

Jeg limte inn første episode for et par uker siden. Ben Hogdes var øverstkommanderende for de amerikanske styrkene i Europa før han ble pensjonist, de siste årene har bistått Ukraina med å forberede seg på det han fryktet ville komme.

Jeg tenderer å mene at dette er propaganda, men god propaganda. Jeg minner om at propaganda opprinnelig var et positivt ladet begrep, men så dukket det opp en propagandaminister for ca. 90 år siden og gav begrepet et entydig negativt innhold.  

Lenke til kommentar
Espen Hugaas Andersen skrev (3 timer siden):

Det eneste de har av tyngre våpen er WMDer. Alt annet har de kastet mot Ukraina. Skulle de bruke WMDer så kan de være ganske sikker på at vestlige land vil ta av silkehanskene.

Edit: Russerne har forsåvidt noe mulighet for eskalering med konvensjonelle våpen. De kan bruke våpnene sine på enda mer brutalt vis. F.eks har de ennå ikke målrettet bombet sykehus, skoler og barnehjem i Lviv. De har ikke sprengt demningen i Nova Kakhovka for å utradere Kherson. Og de klarer sikkert finne på masse annen ugagn, om de ønsker. Men dette vil ikke føre til seier - det vil bare ytterligere solidifisere hatet mot Russland. 

Russland kan eskalere gjennom å erklære full mobilisering også. Rett nok er det altfor sent, og det vil ta en god del tid før de er klare til kamp med hele sin mobiliseringsstyrke, men det er en eskaleringsmulighet som ikke innebærer tradisjonelle WMDer. Dog vil trolog tålmodigheten på Kremls side ta slutt altfor tidlig, og umodne, umotiverte, uklare tropper vil kastes mot en krigsherdet motstander som forsvarer eget land. Det er jo indirekte en slags WMD, det også, om enn mot egne folk...

Lenke til kommentar
1 hour ago, >generisk navn> said:

Russland kan eskalere gjennom å erklære full mobilisering også. Rett nok er det altfor sent, og det vil ta en god del tid før de er klare til kamp med hele sin mobiliseringsstyrke, men det er en eskaleringsmulighet som ikke innebærer tradisjonelle WMDer. Dog vil trolog tålmodigheten på Kremls side ta slutt altfor tidlig, og umodne, umotiverte, uklare tropper vil kastes mot en krigsherdet motstander som forsvarer eget land. Det er jo indirekte en slags WMD, det også, om enn mot egne folk...

Er dette inspirasjonen til Rasslands en slags indirekte WMD mener du 😜:

https://www.youtube.com/watch?v=NUHk2RSMCS8_

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne
  • Uderzo gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...