Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Årets første snø har fallt i Karpatene (fjellene). Jeg har personlig ingen som helst tro på at snø og kaldt vær kommer til å hjelpe russerne. Tvert imot. Regn kan på kort sikt sakke ned på offensiver for begge sider. Men når det fryser over, så har Ukraina lokal støtte, brukbar logistikk og vinterutstyr. Russerne har ingen av delene. De hadde det ikke engang når de begynte sin litt spesielle militæroperasjon i februar.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Pop skrev (1 time siden):

Er det noen her som har sett hvordan russisk propaganda håndterte uttrekkingen av styrker fra Afghanistan i 88-89? Klarte de å fabrikkere en seier der også, selv om de ikke oppnådde annet enn et bra antall døde og ødelagt utstyr?

De feirer utrekningen hvert år i Februar og har laget frimerker om hendelsen.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Soviet–Afghan_War

Lenke til kommentar

Offensiven i nordøstfronten kan bli stoppet fordi de iranskbygde selvmordsdroneflyene er umulig å stoppe; minst fire SP er ødelagt og det er grunn til å frykte for SAM kjøretøyer og ammunisjonsdepoter. Russland har omsider et våpen som kan vinne krigen. Iranske dronefly ment for angrepsoppdrag og speidingsoppdrag er brukerløst, men det er ikke selvmordsdroneflyene. 

https://twitter.com/TheShadowComp/status/1571428576033144832

Ukrainerne har ikke selvmordsdroneflyer. Av en eller andre grunn har det vist seg at amerikanskutviklede droner er skremmende sårbar for jamming mens disse iranskbygde er praktisk talt immunt. Og fordi tosker i Israel valgt å holde med Putin i en hjerneødeleggende Iran-besettelse - har disse lagt ned et forbud mot våpensalg og militærsgraderte utstyr for offensive roller. Nå ser vi hva som skulle ha hendt om Harpy-selvmordsdroneflyer var sendt til Ukraina i sommeren, sammen med HIMARS ville de ha avsluttet krigen og spart ukrainerne tusenvis av liv.

Jeg vet ikke hvorfor; men vestlige militære hadde meget lenge ignorert viktigheten av selvmordsdroneflyet som er praktisk talt ustoppelig - dette var gjentatte bevist i Syria og Nagorno-Karabakh - og dermed er Israel helt alene om å ha dette våpenet, og der hadde man blitt så besatt av en grenseløs og dyp frykt, at det hindret dem fra å tenke; Iran-besettelsen hadde fulgt dem ut i farefulle omstendigheter. Putin vinner og vinner på Israels besettelse. 

Og det kan vinne Ukraina for ham. 

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
10 minutes ago, Brother Ursus said:

Det går en del satelittbilder rundt som visstnok skal vise at Sankt Petersburg er forsvarsløst, og at Russland nå har flyttet omtrent rubbel og bit av både styrker og luftforsvar derfra og sørover. Sankt Petersburg er tilsynelatende forsvarsløst.

Kurrant tid for Finland å ta tilbake territoriet sitt. De er ikke medlem av NATO... ennå.

Overrasker ikke om dette stemmer..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mange er skeptiske til et angrep på Iran av frykt for økt oppslutning om regimet. Personlig synes jeg ikke det argumentet veier veldig tungt fordi det ikke er noen tegn på at Iran vil endre kurs i løpet av nær fremtid uansett. Alternativet er sansyneligvis en borgerkrig som ikke på noen måte vil være noe mindre rotete og farlig. Det er også totalt uakseptabelt at Iran utvikler atomvåpen. Så jeg tror det er på tide for Vesten å støtte en begrenset militær kampanje mot Irans militære og atomanlegg.

Lenke til kommentar
5 minutes ago, Gjest MKII said:

Og om Finland forsøker på det så blir de heller "aldri" NATO-medlem m.p.t. klausulen i søkerkriteriene til NATO om at søkerland ikke kan ha pågående stridigheter om landegrenser for å vurderes for medlemsopptak...



Nå var jeg egentlig bare sarkastisk, men på den annen side, så er også NATO nødt til å endre seg med tidene. Den russiske føderasjonen kan kollapse. Det kan hende NATO, Kina og andre må gå inn for å sikre f.eks atomvåpen. Noen kaller dette for "The Sum of All Fears". At russiske atomvåpen i likhet med sovjetiske, kan forsvinne ut av statlige aktørers hender.

Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (7 minutter siden):

Mange er skeptiske til et angrep på Iran av frykt for økt oppslutning om regimet. Personlig synes jeg ikke det argumentet veier veldig tungt fordi det ikke er noen tegn på at Iran vil endre kurs i løpet av nær fremtid uansett. Alternativet er sansyneligvis en borgerkrig som ikke på noen måte vil være noe mindre rotete og farlig. Det er også totalt uakseptabelt at Iran utvikler atomvåpen. Så jeg tror det er på tide for Vesten å støtte en begrenset militær kampanje mot Irans militære og atomanlegg.

Taper Ukraina krigen, vil EU gi grønt lys. Det er hvorfor ingen klarte å fatte hvorfor Khamenei og Raisi simpelt ikke forstår dette, å støtte et russisk erobringsforsøk på Ukraina sitter ikke godt i Teheran. Israel og gulfaraberne er klar for å legge Iran i grus allerede nå, de trenger bare klarsignal. Og det avhengiges nå av utviklingen i Ukraina. 

Dette er trolig Irans største feil siden de gikk bort fra garantiforlangelsen i atomavtalen som Trump ødela i akutt dumhet, de kan nå ha gitt Israel den største gavepakken noensinne. Det var en stor tabbe av Khomeini, som selv var et monster, å gjøre Khamenei som var sårbar for korrupsjon den gang, til hans etterfølger. Et israelsk angrep vil ikke lenge ha en samlende virkning i dag som for bare et par år siden, forråtnelsen er gått for langt.

Det blir bare verre og verre. Alle er opptatt med å ødelegge for hverandre mens verdenen går mot en farefull tid, klimaendringene er sivilisasjonstruende på lang sikte - og vi har et par dusin statsoverhoder som er sprøytende gal, med Putin som nr. 1. 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
12 hours ago, Brother Ursus said:

Israel har gjort mye mer for Ukraina enn det fremkommer. Blant annet har de ødelagt Syrias droneprogram, fabrikk og sjefsdesigneren til Russland i Syria. Det var ikke noe de trengte å gjøre. Dronene skulle først og fremst til Russland. De ville ha utgjort noen vesentlig trussel for Israel som både ligger langt unna og har Iron Dome og et av verdens beste flyvåpen. Israel angrep Damascus by med stor risiko for egne F-35 og F-16.

Er ingenting som tyder på at de gjorde det for å hjelpe Ukraina. Israel har kontinuerlig og med hyppighet angrepet mange ulike mål inne i Syria helt siden starten i 2012. 

Lenke til kommentar
NULL skrev (4 minutter siden):

De har vel fått Switchblade fra USA. Uten om jeg har sjekket at dette er sammenlignbare løsninger ellers...

Disse virker ikke. De har vist seg brukerløst! Enten for små eller for sårbar for jamming! Dessuten hadde russerne valgt Shaheb-136 fordi den er robust og kan fjernstyres, og har søkeradar som gjør at den kan finne store objekter på åpen lend, alle andre vil være for svak, for skrøpelig og for dårlig. Det er en veldig stor forskjell mellom selvmordsdrone og et selvmordsdronefly. 

Dessuten synes det som at ukrainerne ikke lenge kan bruke TB-2 dronefly. 

Det meldes at mange transportfly er underveis til Russland. Det er hvorfor russerne gradvis retirere i nordøst, de vil desimere ukrainerne med selvmordsdroneflyer som er ment for å ta ut artilleri, kommandokjøretøyer og SAM kjøretøyer, og disse flyene kan fjernstyres via et annet dronefly. De vil ødelegge den vestligutstyrte hæren. Så langt er det bildedokumentering av sovjetiskbygde materiell som er ødelagt, men PzH2000, Krab og M109 skyts er i stor fare. Et M777 skyts er allerede ødelagt. 

Allerede i april hadde jeg forstått at selvmordsdroneflyet vil avgjøre krigen. Det gjør også russerne og ukrainerne. Men Israels våpenforbud og USAs total mangel på ekspertise - produsenten bak Switchblade er ikke helt seriøst - gjør det veldig vanskelig for ukrainerne mens Iran valgt å støtte Russland fordi amerikansk aggressivitet som skyldes israelsk påvirkning og ekstraordinær stupiditet, hadde presset dem for langt. 

En dag vil en HIMARS bli ødelagt. Og da kommer mange i Washington til å bli skikkelig sinna i slutten. 

  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

Israel er redde for å skade forholdet til Russland, så enkelt er det egentlig - mye på grunn av de russiske styrkene i Syria, men også av økonomiske årsaker. Derfor nekter de å hjelpe Ukraina med luftvern, og de stoppet også USAs planer om å gi ukrainerne Iron Dome. Veldig synd, for det er ikke mange land som kan hjelpe Ukraina med slike evner. De har donert litt materiell, og opererer et feltsykehus i Mostyska, men ingen våpen, hverken defensive eller offensive.

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
DukeNukem3d skrev (Akkurat nå):

De har sendt milliardbistand og det tyder på at de er interessert i å hjelpe Ukraina

Nei, det er de ikke. Det er ikke enestående; i flere år har det vært sett at besettelsen mot Iran hadde fulgt til at israelerne mer eller mindre hadde mistet den moralske kompassen og gått i feil spor. Og nå er Vesten blitt skadelidende i slutten. De har valgt å vektlegge forholdet med Russland mer enn med Vesten i en arrogant tro på at USA vil støtte dem helt blindt - og de nektet å realisere at Putin gjort ingenting for å holde tilbake Iran i Syria, Iran simpelt holdt tilbake av egne valg. 

Det kommer til å gå veldig galt. Folkeopinionen i Israel liker ikke denne politikken omkring Ukraina. 

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
11 minutes ago, DukeNukem3d said:

De har sendt milliardbistand og det tyder på at de er interessert i å hjelpe Ukraina

Israel tjener sine egne interesser i Syria. Israel er ikke interessert i at Syria skal bli en friplass der Iran og Syria kan bevæpne Hezbollah for fremtidige angrep mot Israel og bomber derfor syriskallierte styrker, ikke for å hjelpe Ukraina. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
debattklovn skrev (7 minutter siden):

Israel tjener sine egne interesser i Syria. Israel er ikke interessert i at Syria skal bli en friplass der Iran og Syria kan bevæpne Hezbollah for fremtidige angrep mot Israel og bomber derfor syriskallierte styrker, ikke for å hjelpe Ukraina. 

Selfølgelig, men de har også tette bånd til Ukraina. 

Å begynne å prate ned hjelp til Ukraina fordi de forskjellige land også har sine egeninteresser er en meningsløs og smått deprimerende øvelse.

Endret av DukeNukem3d
Lenke til kommentar
JK22 skrev (1 time siden):

Offensiven i nordøstfronten kan bli stoppet fordi de iranskbygde selvmordsdroneflyene er umulig å stoppe; minst fire SP er ødelagt og det er grunn til å frykte for SAM kjøretøyer og ammunisjonsdepoter. Russland har omsider et våpen som kan vinne krigen. Iranske dronefly ment for angrepsoppdrag og speidingsoppdrag er brukerløst, men det er ikke selvmordsdroneflyene. 

https://twitter.com/TheShadowComp/status/1571428576033144832

Ukrainerne har ikke selvmordsdroneflyer. Av en eller andre grunn har det vist seg at amerikanskutviklede droner er skremmende sårbar for jamming mens disse iranskbygde er praktisk talt immunt. Og fordi tosker i Israel valgt å holde med Putin i en hjerneødeleggende Iran-besettelse - har disse lagt ned et forbud mot våpensalg og militærsgraderte utstyr for offensive roller.

Vel, Israel selger da anti-drone utstyr til Ukraina. Riktignok via Polen. 

"Defense industry sources clarified that anti-drone systems — which can intercept and disrupt unmanned aerial vehicles — are classified as “advanced defensive technology” and therefore are not approved for sale to Ukraine. However, the Israeli government has appeared uninterested in torpedoing the deal."

https://www.timesofisrael.com/israeli-defense-firm-selling-anti-drone-systems-to-ukraine-by-way-of-poland/

De ser altså mellom fingerne på dette forbudet du snakker om. Så det kommer nok om det ikke er i aksjon allerede. Litt tålmodighet igjen, JK22!

 

 

Endret av DukeNukem3d
Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne
  • Uderzo gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...