Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Israel har gjort mye mer for Ukraina enn det fremkommer. Blant annet har de ødelagt Syrias droneprogram, fabrikk og sjefsdesigneren til Russland i Syria. Det var ikke noe de trengte å gjøre. Dronene skulle først og fremst til Russland. De ville ha utgjort noen vesentlig trussel for Israel som både ligger langt unna og har Iron Dome og et av verdens beste flyvåpen. Israel angrep Damascus by med stor risiko for egne F-35 og F-16. Israel og Ukraina har tette historiske og folkemessige bånd. Mange israelere har familie i Ukraina eller kommer fra Ukraina. Fordi mange russiske jøder også flyktet til Ukraina under pogrommene på 1910-1920-tallet.

Jeg reagerer på tanken om at en nettside som kvoteres lengre opp i tråden skal være "mer nøytral" når den påstår at Russland vil vinne pga. overlegen logikk. En person som tror noe slikt kan umulig leve i samme solsystem som oss andre ;)

Idéen om at verden er anti-vestlig og må bearbeides er jeg heller ikke med på. Det er åpenbart at politikken Vesten har ført med handel og oppfordringer og uhjelp ikke fungerer. Vi bør ha så lite å gjøre med autokratiske land som mulig. De må modnes i sin egen tid. Vi bør bare trå inn når noen går for langt, f.eks i folkemord.

Russlands renomé er ødelagt for generasjoner. Det er også økonomien deres. Dette er ikke noe de vil komme tilbake fra med det første. Russland har sansyneligvis fremskyndet sitt eget demografiske og økonomiske kollaps med flere tiår. Europa var Russlands suverent største kunde - nå er det nærmest 100% slutt. Asia og andre kontinent kan ikke erstatte Europa som kunde, og vil aldri kunne gjøre det.

Det som har skuffet meg mest med mediedekningen av krigen så langt var når Dronning Elizabeth døde, samtidig som motoffensiven tok av for alvor, og det tok mange dager før mediene meldte om det.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
3 minutes ago, Dragavon said:

 

Korrekt. Det at de som er i denne massegraven kan være dødsfall fra ukrainsk artilleri, andre årsaker, samt drap og tortur av de pro-russiske styresmaktene der endrer ikke på faktum at det er sanksjonert av den russiske føderasjonen. Uavhengig om ingen russiske soldater i den russiske hæren sto bak dødsfall. 

Lenke til kommentar
8 minutes ago, JK22 said:

.  

Krigen er tapt for russerne; hvis en SF-hær kunne gjøre så store ødeleggelser, vil det bli verre med tre, og i det neste året er det nærmest garantert at Ukraina vil ha nytt stridsmateriell og BVR-kapable fly som nytt SAM. Og dette vet de russiske generalene.

Men gjør Putin det? 

Har vi noen pålitelig informasjon på hvor mange av de styrkene som kjemper nå hovedsaklig i Donbas og Luhansk regionen er styrker fra føderasjonen, eller pro-russiske soldater? For meg virker denne miksen av ulike styrker noe som påvirker struktur og kommando-linjer i en stor grad. Det blir ingen særlig kommunikasjon, lik trening, støtte fra andre luft eller infanteristyrker blant disse vil jeg tro. Det at det virker som mange er on their own er et av rasslands store problemer. Ukraina har hvert fall en mer klar kommandolinjestruktur og samhandling på tvers imo. Ikke så rart spesielt for de vestlig trente styrkene. 

Lenke til kommentar

Oppdatert kart og rapport fra ISW i natt.

  • Russian forces continue to prioritize strategically meaningless offensive operations around Donetsk City and Bakhmut over defending against continued Ukrainian counter-offensive operations in Kharkiv Oblast.
  • Ukrainian forces liberated a settlement southwest of Lyman and are likely continuing to expand their positions in the area.
  • Ukrainian forces continued to conduct an interdiction campaign in Kherson Oblast.
  • Russian forces continued to conduct unsuccessful assaults around Bakhmut and Avdiivka.
  • Ukrainian sources reported extensive partisan attacks on Russian military assets and logistics in southern Zaporizhia Oblast.
  • Russian officials continued to undertake crypto-mobilization measures to generate forces for war Russian war efforts.
  • Russian authorities are working to place 125 “orphan” Ukrainian children from occupied Donetsk Oblast with Russian families.

https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-september-17

Fc5y1FwakAIrdJC?format=jpg&name=4096x409

  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar

Som fryktet skaper de iranskbygde selvmordsdroneflyer store problemer for ukrainerne. De er vanskelig å stoppe med MANPADS og taktiske SAM. Dette er et våpen som ukrainerne skulle ha hatt for lenge siden, nå er det mulig at norsksendte M109 kan bli ødelagt med disse våpnene. Disse rettes først og fremst mot artilleri - akkurat hva ukrainerne skulle hatt for i sommeren! Våpensalgforbudet fra Tel Aviv som nå er under voksende kritikk, er blitt et stort problem for Israels omdømme som er dårlig fra før. Det merkes i israelske medier at man i stigende grad knytter sammen Ukrainas kamp med disses motstand mot Iran. 

Så langt er det ikke sett hva EU/USA vil gjøre mot Iran, men ukrainerne trenger mottiltak, og Iran må straffes. Det klokeste er å avbryte atomsamtalene og skru opp sanksjonene på nytt. Khamenei har gjort en veldig stor feil; hans valg om å gi våpen til Russland er ikke populært i de konservative kretsene - og det er uroligheter på nytt blant folk flest. Mye tyder på at Biden er i ferd med å gi opp og vil vente til novembervalgene, mens EU som tidlig hadde fått et gjennombrudd under atomsamtalene, har blitt betenkt. 

Israel får sin krig i slutten. Men jeg tror USA vil nå framprovosere et allment opprør i Iran, Khamenei har nå irritert på seg nesten alle andre utenom ekstremistene, og Raisi gjort det ikke mye bedre. En kvinne som var slått i hjel fordi hun ikke hadde hijab på seg, har fulgt til mye sinne. Det er mulig at Khamenei og Raisi vil ikke overleve den siste utviklingen, all legitimitet for styresettet er oppbrukt - og det sist som gjensto, var nøytralitetspolitikken der man skulle stå selvstendig, et direktearv fra Khomeinis tid som var betraktet å være hellig. Den har forsvunnet.

Og dessuten hadde Ukraina i meget lang tid pleiet et nært omgang med Iran, helt fram til 2021 tross nedskytning av et ukrainsk passasjerfly hadde de to landene et ukomplisert forhold; ukrainske assistanse for industrialiseringen også i militær regi var vitalt for Iran, og store deler av etablissementet i Teheran glemmer ikke det. De ser at Russland har fått omdømmeproblemer i eks-Sovjet, men de er maktløst fordi Erdogan dyttet dem ut, og har bare Armenia tilbake, hvor armenerne er villig til å kaste seg i støvet for å få amerikansk beskyttelse. Så Khamenei og Raisi kan ha tatt fatale avgjørelser. 

USA må ber Israel om å overføre våpen og antidronevåpen til Ukraina snarest mulig.

  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

Får håpe "Den spesielle militæroperasjonen" krigen folkemordet i Ukraina er over senest om noen måneder:

Quote

- Eliten ser etter 

erstatter

- Putin er i sjokk, sier en som kjenner Moskvas indre maktsirkel godt.
.
.
Abbas Gallyamov, tidligere taleskriver for president Vladimir Putin, mener eliten i Russland begynner å se på muligheter for å erstatte presidenten.

https://www.dagbladet.no/nyheter/eliten-ser-etter-erstatter/77183018

Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne
  • Uderzo gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...