Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Windfarmer skrev (17 timer siden):

Det er vanskelig å vurdere hvem Ruger er, hva han står for, og hva han mener.

I verste fall kan han være en proxy fra denne propaganda enheten Putin har etablert i St. Petersburg. I beste fall kan han være en SV'er eller muligens en som stemmer Rødt, hvis begge partier har problemer med å erkjenne den umenneskelige og brutale tradisjonen begge disse partiene har som politisk program.  

Vel, ut fra det lille jeg leser virker han å ligge i gruppen som mener det ikke har noe å si hva som skjer i verden fordi de har bestemt seg for at amerikanerne er roten til alt ondt, og alt kan avfeies med en referanse til noe de har gjort... 

Endret av Serpentbane
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Outlier616 skrev (På 15.8.2022 den 6.14):

Prigozhin har ansvar for og styrer blant annet Wagner-gruppen, så det er ikke en umulighet.

Fælt å si det, men jeg krysser fingrene for at han er død. Det er sjeldent at de som fortjener å dø i krig, faktisk dør.

Er det noen oppdatering på om Prigozhin er død eller ikke?

Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (1 time siden):

Jeg skjønner ikke hva du mener med den "nasjonalrepublikanske hær."

Jeg har ikke foreslått noe slikt. Jeg påpeker bare at Russland er en ustabil nasjon, eller om du vil, en politiske ustabil enhet. 

Det er i dette bildet viktig å få med seg hva som har formet Putin. Putin var et bonusbarn født i 1952, mange år etter beleiringen av Leningrad. Han hadde to eldre søsken, som begge døde under denne beleiringen. Men så hadde herr og fru Putin - som var barnløse - seg et nummer etter at fru Putin hadde passert 40, og bonusbarnet Vladimir ble født. Og han behandlet de som en gave fra Gud.

Vel, etter noen år fikk Vladimir viljen sin og ble utenlandsagent i KGB. Ikke i et vestlig land, der ble han ikke funnet kvalifisert, men i den Øst - Tyske byen Dresden. En by som var blant de mest bombede og ødelagte byene i Tyskland.

Og hva opplevde Putin der? Jo, at i Dresden allerede 36 år etter krigen hadde en langt høyere levestandard enn etterkommerne av de ca. 20 millioner russiske soldtanene som hadde blitt utradert for under WW2. 

Og det var begynnelsen til Putins mindreverdighetskompleks.

Og det mindreverdighetskomplekset har nå bare utviklet seg til nye høyder. Det er nummert før han forlanger at Ukrainere ikke skal benytte de beste våpen det er mulig å få fatt i.     

Den nasjonal republikanske hær er fraksjonen som har påtatt seg ansvaret for bilbomben som nesten naglet Dugin. 

Jeg tviler for at det eksisterer væpnet motstand mot Putin i dagens Russland, foruten noen minoriteter fra kaukasus som dagestan og tsjetsjenia.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Serpentbane skrev (41 minutter siden):

Vel, ut fra det lille jeg leser virker han å ligge i gruppen som mener det ikke har noe å si hva som skjer i verden fordi de har bestemt seg for at amerikanerne er roten til alt vondt, og alt kan a feies med en referanse til noe de har gjort... 

Som Windfarmer sier, er det stort sett proxyer eller til nøds Rødt/akp/Steiganfolket som lirer av seg slikt og føler at de må oppsøke nettet og hevde det i debatter.

Du kan jo tenke over hvor ofte du møter slike typer rundt om i landet vårt irl. Ikke særlig ofte tipper jeg. Hele aktiviteten og adferdsmønsteret er uorganisk. 

En og annen putinistisk gærning i norsk russisk vennskapsforening er der jo, men de deltar stort sett på Telegram og pa'ruski. 

Endret av Regenburg
Lenke til kommentar
Regenburg skrev (9 minutter siden):

Den nasjonal republikanske hær er fraksjonen som har påtatt seg ansvaret for bilbomben som nesten naglet Dugin. 

Jeg tviler for at det eksisterer væpnet motstand mot Putin i dagens Russland, foruten noen minoriteter fra kaukasus som dagestan og tsjetsjenia.

Tillat meg å være uenig. Putin har på langt nær kontroll over Russland. En av prisene en diktator må betale er at når han systematisk innsnevrer muligheten til opposisjon og andre oppfatninger. Så har det en pris.

Det er nå lenge hevdet at de russiske oligarkene ikke har nevneverdig innflytelse i Russland. De bare er der og Putin mottar sine 30 - 40%, og alle er tilfreds.

Jeg tror ikke at det er fullt så enkelt.

 

Endret av Windfarmer
Lenke til kommentar

OK. litt fakta her:

Alexander Dugin: who is Putin ally and apparent car bombing target? | Russia | The Guardian

Kjørt gjennom GT(og den er ikke spesielt god, men jeg har også linket i originalen;)

Alexander Dugin: hvem er Putins allierte og et tilsynelatende mål for bilbombing?
Ideologens synspunkter bidro til å forme ideene bak Ukrainas invasjon, men hans innflytelse på Putin er omstridt

Russland-Ukraina-krigen: siste oppdateringer
Alexander Dugin
Alexander Dugin ba Russland om å gjenoppbygge sin innflytelse gjennom annekteringer og allianser. Foto: Moscow News Agency/Reuters
Pjotr Sauer
Søn 21. august 2022 15.08 BST
Lørdag kveld kom plutselig volden som den ultranasjonalistiske russiske tenkeren Alexander Dugin hadde propagandert i flere tiår i hans eget liv da datteren ble drept av en bilbombe i utkanten av Moskva.

Med langt hår og et gråhvitt skjegg er Dugin uten tvil en av Russlands mest kjente ideologer og har på forskjellige måter blitt beskrevet som "Putins hjerne" eller "Putins Rasputin". Imidlertid er hans faktiske innflytelse over den russiske presidenten fortsatt gjenstand for heftig diskusjon.

Dugin ble født i 1962 i en høytstående militærfamilie, og tilbrakte sine første år som en antikommunistisk dissident. Han sluttet seg til forskjellige eksentriske avantgardekollektiver som dukket opp i løpet av de siste to tiårene av Sovjetunionen, hvor han var kjent for sin flørt med politikken i Nazi-Tyskland.

Han ble nasjonal oppmerksomhet på 1990-tallet som skribent for den høyreekstreme avisen Den. I et manifest fra 1991 publisert i Den, la Dugin først frem sin anti-liberale og ultranasjonalistiske visjon om Russland, et land han sa var bestemt til å møte et individualistisk, materialistisk vest.

I løpet av de tumultariske årene etter Sovjetunionens sammenbrudd, grunnla Dugin det nasjonale bolsjevikpartiet sammen med romanforfatteren Eduard Limonov, og smeltet sammen fascistisk og kommunist-nostalgisk retorikk og symbolikk.

Dugins verdensbilde er tydeligst artikulert i hans 1997-publikasjon The Foundations of Geopolitics, som angivelig ble en lærebok i det russiske generalstabsakademiet og befestet hans overgang fra en dissident til en fremtredende søyle i det konservative etablissementet.

Datter av Putin-allierte Alexander Dugin drept av bilbombe i Moskva – video
01:01
Datter av Putin-allierte Alexander Dugin drept av bilbombe i Moskva – video
I boken la Dugin frem sin visjon om å dele verden, og ba Russland gjenoppbygge sin innflytelse gjennom annekteringer og allianser samtidig som han proklamerte sin motstand mot Ukraina som en suveren stat.

"Ukraina som stat har ingen geopolitisk betydning, ingen spesiell kulturell betydning eller universell betydning, ingen geografisk unikhet, ingen etnisk eksklusivitet," skrev han.

"Dens visse territorielle ambisjoner representerer en enorm fare for hele Eurasia, og uten å løse det ukrainske problemet, er det generelt meningsløst å snakke om kontinental politikk."

Tjuefem år senere gjentok Russlands president noen av Dugins syn på Ukraina i sitt 4000 ord lange essay On the Historical Unity of Russians and Ukrainians, som mange så som en blåkopi for invasjonen han startet bare seks måneder etter at den ble publisert.

Det var imidlertid langt fra sikkert at Dugins radikale anti-vestlige tanker til slutt ville bli mainstream i Moskva da Putin ble president i 2000.

Forsterket av høye oljepriser så det ut til at den nyvalgte lederen hadde tilsyn med landets integrering i det globale kapitalistiske systemet mens vanlige russere omfavnet vestlig fastfood og popkultur.

Registrer deg for First Edition

Gratis daglig nyhetsbrev
Archie Bland og Nimo Omer tar deg gjennom de beste historiene og hva de betyr, gratis hver morgen hver ukedag


Personvernerklæring: Nyhetsbrev kan inneholde informasjon om veldedige organisasjoner, nettannonser og innhold finansiert av eksterne parter. For mer informasjon se vår personvernerklæring. Vi bruker Google reCaptcha for å beskytte nettstedet vårt, og Googles personvernregler og vilkår for bruk gjelder.
Dugins illiberale totalitære ideer ble ansett som irrelevante, og han befant seg i utkanten av politisk makt. Imidlertid fortsatte han å skrive og forelese, og videreutviklet begrepet eurasianisme, den russiske, fascistiske politiske doktrinen som ser Moskva som sentrum for et rivaliserende imperium til det atlantisistiske vesten.

Dugins stilling endret seg i 2012 da Putin tok makten igjen etter masseprotester mot regjeringen og den russiske lederen omfavnet en konservativ visjon for landet sitt.

Dugin følte seg ytterligere rettferdiggjort da Russland annekterte Krim i 2014 og startet en blodig krig i Donbas etter den pro-vestlige revolusjonen i Kiev.

"Jeg synes vi bør drepe, drepe, drepe [ukrainere], det kan ikke være noe annet snakk," sa Dugin i en videoadresse til sine følgere den gangen, noe som gjorde ham til en av de mest forhatte russiske offentlige personene i Kiev.

Til tross for Dugins voldelige retorikk, fortsatte han å reise utenlands, og opprettholdt nære forbindelser med tenkere fra European New Right, som også fordømte liberalisme, feminisme og amerikansk dominans.

Han ble også ofte invitert til konferanser rundt om i verden, og debatterte den franske filosofen Bernard-Henri Lévy i Amsterdam så sent som i 2019.

Dugin reiste angivelig uten

Lenke til kommentar

Russerne fortsetter å vrenge situasjonen som de selv har skapt til noe lett ugjenkjennelig. Uttalelsen i dag hadde jo vært helt legitim og betimelig dersom dette var en krig med to aggressive parter, og ikke ett sett med rasshøl som invaderer noen som ikke inviterte dem til landet. Rassland har altså fått ny FN-ambassadør, som var svært nødvendig etter den forrige klarte å fremstille seg selv som en komplett virkelighetsfjern nisse gang på gang. Man kunne jo nå ha et håp om at den nye er bedre. Men uttalelsen i dag gir meg lite håp.

Han ser vanskeligheter med å finne diplomatiske løsninger nå. Og kritiserer FN for å være fastlåst i politisering, men glemmer at det var først og fremst rassland som ødela alle FNs muligheter og nærmest latterliggjorde FN gjennom å sitte på tidenes mest latterlige vetorett, som de brukte for alt det var verdt.

Han glemmer å si at det kanskje var en tabbe å invadere en nabo, og at det ikke ville falle i god jord hos alle oppegående mennesker og styresmakter i verden.

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/russisk-diplomat-ser-ingen-diplomatisk-loesning-paa-krigen.FDaz-DSiQ?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row3_pos1&utm_medium=df-86-b4a2c66d

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (9 timer siden):

I verste fall kan han være en proxy fra denne propaganda enheten Putin har etablert i St. Petersburg. I beste fall kan han være en SV'er eller muligens en som stemmer Rødt, hvis begge partier har problemer med å erkjenne den umenneskelige og brutale tradisjonen begge disse partiene har som politisk program.  

Hva i alle dager 😅

Det er en massiv avgrunn mellom SV/Rødts politikk og ned i rennesteinen hvor vi finner Steigan-typene. 

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Pop skrev (7 minutter siden):

Russerne fortsetter å vrenge situasjonen som de selv har skapt til noe lett ugjenkjennelig. Uttalelsen i dag hadde jo vært helt legitim og betimelig dersom dette var en krig med to aggressive parter, og ikke ett sett med rasshøl som invaderer noen som ikke inviterte dem til landet. Rassland har altså fått ny FN-ambassadør, som var svært nødvendig etter den forrige klarte å fremstille seg selv som en komplett virkelighetsfjern nisse gang på gang. Man kunne jo nå ha et håp om at den nye er bedre. Men uttalelsen i dag gir meg lite håp.

Han ser vanskeligheter med å finne diplomatiske løsninger nå. Og kritiserer FN for å være fastlåst i politisering, men glemmer at det var først og fremst rassland som ødela alle FNs muligheter og nærmest latterliggjorde FN gjennom å sitte på tidenes mest latterlige vetorett, som de brukte for alt det var verdt.

Han glemmer å si at det kanskje var en tabbe å invadere en nabo, og at det ikke ville falle i god jord hos alle oppegående mennesker og styresmakter i verden.

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/russisk-diplomat-ser-ingen-diplomatisk-loesning-paa-krigen.FDaz-DSiQ?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row3_pos1&utm_medium=df-86-b4a2c66d

En klassisk avsporing ved å beskylde andre for hva man selv har gjort og gjør.

Russland startet det militære ballet og fremstår som mer og mer fastlåst i den ukrainske hengemyra….

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Regenburg skrev (4 minutter siden):

Har russland noen exit strategi i det hele tatt? De virker ute av stand til å ta territorie nå.

Ser ut som du har feilsitert meg, for jeg ser ikke relevansen - men kan svare likevel.

Nei, jeg tror ikke Russland har noen god exit-strategi. De tapte denne krigen allerede før de måtte løpe med halen mellom beina ut av Kiyv- og nordområdene. Det er ingen mulighet for Putin til å komme ut av dette på en god måte hverken militært eller politisk. Jeg tror heller ikke de vil kunne klare å ta mer territorie av betydning, og i hvert fall ikke holde på det over lengre tid.

Men å terrorbombe, ødelegge sivil infrastruktur, bortføre folk og henrette - det kan de fortsette med lenge.

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar

https://www.theguardian.com/world/2022/aug/21/ex-russian-mp-claims-russian-partisans-responsible-for-moscow-car-bomb


Det hevdes nå at en tidligere ukjent gruppe, Den nasjonalrepublikanske armé, står bak bilbomen i Moskva.

De skal også ha publisert et manifesto hvor de gjør det klart at de er ute etter Putin og alle som jobber for ham.

Dette er både praktisk og symbolsk sett svært viktig. Fordi den jevne russer ser at det finnes motstand. Og fordi regimet opplever at de ikke lengre er trygge noe sted.

Endret av Outlier616
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (4 timer siden):

Hva i alle dager 😅

Det er en massiv avgrunn mellom SV/Rødts politikk og ned i rennesteinen hvor vi finner Steigan-typene. 

Tja...jo, på et vis er det jo det, men det er dessverre ikke fritt for (da spesielt i Rødt) partimedlemmer som gjerne bygger broer ned til denne rennesteinen. Evnen og viljen til å ta avstand fra Steigan og hans like er i beste fall svært så påtvunget Rødt.
Et kraftigere og klarere oppgjør med grumset fra 70-tallet hadde nok gjort partiet mer tålelig hos flere, men når dette ikke skjer blir de et fløyparti med begrenset innflytelse både i parlamentet og i befolkningen for øvrig.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (39 minutter siden):

Ser ut som du har feilsitert meg, for jeg ser ikke relevansen - men kan svare likevel.

Nei, jeg tror ikke Russland har noen god exit-strategi. De tapte denne krigen allerede før de måtte løpe med halen mellom beina ut av Kiyv- og nordområdene. Det er ingen mulighet for Putin til å komme ut av dette på en god måte hverken militært eller politisk. Jeg tror heller ikke de vil kunne klare å ta mer territorie av betydning, og i hvert fall ikke holde på det over lengre tid.

Men å terrorbombe, ødelegge sivil infrastruktur, bortføre folk og henrette - det kan de fortsette med lenge.

Fisket etter svar hos deg. Så du var aktiv og synes du har interessante innlegg. 

Får vondt i magen av å tenke på at det kanskje er krig til neste år.

Lenke til kommentar
>generisk navn> skrev (1 minutt siden):

Tja...jo, på et vis er det jo det, men det er dessverre ikke fritt for (da spesielt i Rødt) partimedlemmer som gjerne bygger broer ned til denne rennesteinen. Evnen og viljen til å ta avstand fra Steigan og hans like er i beste fall svært så påtvunget Rødt.
Et kraftigere og klarere oppgjør med grumset fra 70-tallet hadde nok gjort partiet mer tålelig hos flere, men når dette ikke skjer blir de et fløyparti med begrenset innflytelse både i parlamentet og i befolkningen for øvrig.

Jeg tenker at de ikke få gjort så veldig mye mer enn å frata eventuelle verv og ta tydelig avstand både fra personene det gjelder og i mediene. Finner det desto merkeligere at personer med disse meningene ønsker å være med i et parti som mener det motsatte av dem om det aller meste. Men det handler kanskje om å tviholde på en fortid, og bruke oppmerksomheten en plattform i et parti gir. Hestesko-effekten i full vigør.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Sitat

Det russiske hemmelige politiet FSB sier ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti at bombeattentatet mot den russiske journalisten og kommentatoren Darja Dugina lørdag kveld er oppklart.

Det blir hevdet at gjerningspersonen er den ukrainske statsborgeren Natalja Vovk.

Ifølge FSB skal hun ha bodd midlertidig i samme hus som Dugina for å samle informasjon.

Etter drapet skal Vovk ha reist med bil til Estland.

NRK

Lenke til kommentar
>generisk navn> skrev (2 timer siden):

Tja...jo, på et vis er det jo det, men det er dessverre ikke fritt for (da spesielt i Rødt) partimedlemmer som gjerne bygger broer ned til denne rennesteinen. Evnen og viljen til å ta avstand fra Steigan og hans like er i beste fall svært så påtvunget Rødt.
Et kraftigere og klarere oppgjør med grumset fra 70-tallet hadde nok gjort partiet mer tålelig hos flere, men når dette ikke skjer blir de et fløyparti med begrenset innflytelse både i parlamentet og i befolkningen for øvrig.

Som nærmere beskrevet i en annen tråd, Rødt går svært stille i dørene om dagen. De forsto raskt at informasjonskrigen var tapt for Putin etter få dager.  Da kom også distanseringen og bortforklaringene fra partiets ledelse. Det må ha vært århundrets realitysjekk for de som lenge har fremsnakket vår «gode nabo i øst».

Hvis ikke partiprogrammet endres ved neste korsvei, vil Rødt for alltid assosieres med diktaturet Russland og være historie om få år.

  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Inspector skrev (9 minutter siden):

Som nærmere beskrevet i en annen tråd, Rødt går svært stille i dørene om dagen. De forsto raskt at informasjonskrigen var tapt for Putin etter få dager.  Da kom også distanseringen og bortforklaringene fra partiets ledelse. Det må ha vært århundrets realitysjekk for de som lenge har fremsnakket vår «gode nabo i øst».

Hvis ikke partiprogrammet endres ved neste korsvei, vil Rødt for alltid assosieres med diktaturet Russland og være historie om få år.

Rødt er bygget på brantomten etter RV, et parti som aldri kom seg ut av hengemyren de nærmest stupte ut i på 70-tallet med sin støtte til Mao, Hoxha og ikke minst Pol Pot. Flere av dem labbet rundt nede i Albania og bar jernbaneskinner og sang i sin rørende naive iver etter å hjelpe det kommunistiske paradiset Enver Hoxha hadde etablert. Og Pol Pot var jo en knakende kjekk kar. At han nærmest utryddet alt av intelligentia i eget land (det å ha briller var nærmest ensbetydende med dødsdom fordi du da helt sikkert var en intellektuell) var bare en imperialistisk propagandapåstand fra USA og kapitalistene.
Nei; ta oppgjør med fortidens idioti, aksepter at forgjengerne ikke var feilfrie og på den måten bevege seg inn mot fremtiden. Det er oppskriften. "Heldigvis" ser ikke det ut til å skulle skje. Jeg er ikke veldig imponert over det de ønsker å få til.

Endret av >generisk navn>
la til uteblitt tekst
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...