Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
1 minute ago, Dragavon said:

Synest synd på de eg, står der som kyllinger på vei til slakteriet 😱



Egentlig jeg også. Hvert fall litt. Jeg tror de må være enten desperate eller mindre intelligente og faktisk ha tro på at det de gjør er riktig for dem og landet sitt. Men det er sinnsykt hvor dypt Russland skraper bunnen av bøtta for å unngå mobilisering.

Mobilisering ville være livsfarlig for Putin-regimet dog, fordi det ville mobilisert nasjonalgarde og innenriks politistyrker som holder kontroll over det russiske folk, og samtidig gjøre ham dypt upopulær hos de rikere, hvitere russerne i Vest-Russland som er basis for Kreml.

Lenke til kommentar
Outlier616 skrev (4 minutter siden):



Egentlig jeg også. Hvert fall litt. Jeg tror de må være enten desperate eller mindre intelligente og faktisk ha tro på at det de gjør er riktig for dem og landet sitt. Men det er sinnsykt hvor dypt Russland skraper bunnen av bøtta for å unngå mobilisering.

Mobilisering ville være livsfarlig for Putin-regimet dog, fordi det ville mobilisert nasjonalgarde og innenriks politistyrker som holder kontroll over det russiske folk, og samtidig gjøre ham dypt upopulær hos de rikere, hvitere russerne i Vest-Russland som er basis for Kreml.

Hvis de hadde hatt utstyr klart til de som mobiliseres, slik at 500 000 mann i stormpamservogner kunne feie inn i Ukraina et par uker etter at ordren gis, så kunne det jo gitt mening. 

Slik det er nå må de gis rusk og rask. Og spasere. Blir bare fiasko.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm
Outlier616 skrev (1 time siden):

Nye russiske styrker. Bilde fra slutten av juli av "Tigerbataljonen" i uniform, og video fra russisk TV av nye rekrutter fra et par dager siden.

298717292_382456907295760_9097767496537837349_n.jpg

299444414_593910219057175_6367130140199822255_n.gif

Helt utrolig. Flere av de ser ut til å være mye over 50.

Lenke til kommentar
Outlier616 skrev (3 timer siden):

Det ser ut til at ukrainernes stadige omrokkeringer mellom Izium, Donbassog Kherson- frontene, har vært med på å slite ut russerne. Ukrainerne har langt større evne til å mobilisere og flytte styrker internt frem og tilbake enn det russerne har, og der ukrainerne bruker noen dager på å omstille seg, så bruker russerne opptil flere uker.

Den ukrainsk-amerikanske strategien er tilsynelatende å fortsette å blø russerne tomme før de setter inn sin egen offensiv.

ISW sier at det også ser ut til at Russland enkelte dager har tapt 500 soldater om dagen på "østfronten" alene, altså cargo 200 eller KIA ikke medregnet skadde. Dette var sansyneligvis de tyngste dagene da Ukraina mistet opp til 200 om dagen. Russland har hele krigen tilsynelatende tapt og fortsetter å tape mellom 3 og 4 til 1. Noe som naturligvis er uholdbart for en styrke som nå har inkludert rundt 400.000 mann som står oppimot en forsvarende styrke som er flere ganger større.

Og de svarer på dette med større aggressivitet, hvilken forklarer hvorfor tapstallene på nytt er i vekst. Selv om situasjonen i Khersonfronten er kritisk hvor det vil være logisk å holde stand, har det kommet hyppige angrep til tross for mangel på luftstøtte, og i Søndre Donbass prøver de å presse seg nordover og vinne tilbake noe av det tapte fra ukrainerne som hadde gravd seg ned, i Donbass vinner russerne nå terreng for første gang og nærmere seg Siversk-Bakhmut forsvarslinjen skritt for skritt, til tross for at de ikke lenge har tung artilleristøtte. I Kharkivfronten ser man stadig at russerne angrep og angrep. Og i Donetskfronten omkring storbyen Donetsk opplevd ukrainerne veldig tung artilleribruk og kamikaze-angrep av russiske horder.

Strategisk sett er dette vanvidd. Med unntak av Donetskfronten har ikke russerne mye artilleriammunisjon på de andre frontene som et resultat av HIMARS og istedenfor sendt sine mennene framover under mekaniserte avansement der man brakt fram menn fremfor våpen. Til tross for at det ikke lenge er mer å ta av, russerne prøver å mobilisere ukrainske menn i de okkuperte områdene mens alle stridsdyktige menn i Donbass er borte; de har alle havnet i militsstyrkene som er blitt veldig sterkt desimert. Wagner-leiestyrker settes inn og det er de som hadde mest suksess i Donbass, men de blir færre og færre. Mange "frivillige" i Russland utsettes for massakrer når disse sendes ut.

Det er åpenbart at de russiske offiserene har blitt gal; utplassering av 203mm skyts i ZNPP levert ikke noe mening, de lansere angrep hele tiden til tross for redusert luftstøtte og mindre artilleristøtte, de sliter ut forsyningsapparatet som nå er blitt oppbrukt, de får inn mer og mer ammunisjon i svimlende hastighet for å erstatte det tapte uten å realisere at altfor mye kan ikke benyttes pga. HIMARS og transportevnen. Det virker som at de tror de kan vinne fordi ukrainerne er utmattet, men problemet er at de har gjort altfor lite vinning og deres tidlige forsøk på å være defensivt hittil i august så ut til å ha blitt vetoet på høyeste nivå. De kan ikke vinne mot 700,000 ukrainske soldater i et forsvar som kan miste terreng uten å tape krigen.

Det eneste disse oppnå er å intensivere potensialet for et sammenbrudd. Materielt sett har de nå nådd bunnen, mer kan ikke hentes fram. Oryx har dokumentert 5,181 tapte "assets", av dette 942 stridsvogner, 2,000 panserkjøretøyer og 320 artilleristykker - og ukrainske påstander er 1,856 stridsvogner, 4,115 panserkjøretøyer og 1,300 artilleristykker. Vi vet at hundrevis, om ikke tusener, var hensatt - og det siste opptaket fra Russland tyder på at disse stridsvognene sannsynlig vil bli hensatt. Det er påstått at russerne har mistet 43,400 døde, hvilken antyder 120,000 til 150,000 som tap i alt, mens andre kilder ment at 30,000-tallet over de døde kan være en konservativ beregning. Det kan være langt høyere, ettersom hele den mannlige befolkningen i Donbass er borte, det var i virkeligheten ikke mer enn 100,000 til 120,000 i fysisk form for militærtjeneste.

Ukrainerne slåss smart, det skal de ha. Men så lenge russerne slåss som galninger med dødsønsker og total ignoranse for alt utover å bare slåss og slåss, og dør uten den minste nøling med en sterk motvilje mot å bli tatt til fange og lik sterk motvilje for å retirere selv om tsjetsjenske bøller står i ryggen, kan ikke selv verdens beste militærmakt vinner mot en styrke. Dette tror jeg både amerikanerne og ukrainerne var svært overrasket og ikke skremt over, de ser "Groznyj-fenomenet" på et massiv skala. Da er moralødeleggende våpen striks nødvendig, etter enorme tap under de innledende kampene i Stillehavskrigen tok de i bruk flammekastervåpen og senere hvitt fosfor som napalm. De brent ut alle fiender som forskanset seg.

Skal vedder på at Pentagon nå har lagt fram planer om produksjon av napalm og WP i stor skala. Og for å være ærlig, napalm var utviklet for å bryte en skytterkrigskrig - istedenfor var det brukt på alt annet fra bybombing til geriljakrig med for sterk sivil nærhet. Sist gang napalm var benyttet etter den opprinnelige hensikten var i Koreakrigen, hvor man klarte å holde kineserne i sjakk så bombing mot logistiske mål kunne gjennomføres for å stoppe fiendeoffensiver.

I Ukraina trenger de mye våpen. Pålitelig våpen. 28 Krab SP var levert, 2 er slått ut, og disse fungerte veldig godt mens de eldre M109 gjort det veldig bra tross den korte rekkevidden - mens 15 PzH2000 var levert - bare 5 er operativt. Det vist seg at selv om disse er suverent bedre enn Krab, er de full av sårbare komponenter som ikke tålte høy slitasje over tid, og som må byttes ut snarest mulig for å holde den operativt.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
5 minutes ago, Thor. said:

Oversatt:

IT HAS STARTED!!!!
 Over the past half hour, frantic shelling of Ork positions in the Kherson region... They are being hunted, they are silent, the result is not yet known, they raised tactical aviation from the Crimea.

 

Hva har startet? Er det ukrainske styrker som angriper? Jeg bruker svært lite Twitter og føler jeg trenger litt kontekst her 😕 

Lenke til kommentar
5 minutes ago, The Very End said:

Hva har startet? Er det ukrainske styrker som angriper? Jeg bruker svært lite Twitter og føler jeg trenger litt kontekst her 😕 

Ork eller orcs som er mer riktig er ment mot russere. Ukraina har sannsynligvis startet en stor motoffensiv i går i Kherson-regionen. Flere steder i okkupert område ble det hørt eksplosjoner samtidig.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det er nå åpenbart at det russiske folket trenger omfattende psykologisk hjelp fordi de er i et moralsk vakuum med et strengt sosialøkonomiske hierarki som er basert på total ignoranse, likegyldighet og selvopptatthet hvor det eneste som vektlegges er "eliten"s følelsesmessige behov for storhet, stolthet og selvrespekt - mindreverdighetskomplekset mot Vesten kom av dette (og blir ikke bedre ettersom Japan og Kina overgår dem en lang bue) og et voldsomt trang for å hevde seg mot andre. Da Russland kom i krig med Japan, var dette ikke bunnet i rasisme, men en tro om en gudgitt rett til å betrakte seg overlegent de "mindreverdige". Gang på gang opplevd man, også innenfor Russland, at mindreverdighetskomplekser ledet til plyndring, systematiske overgrep og verre.

Hva **** hadde fått den russisk-ortodokse kirken til å svikte kirkelæren om å sørge for kristenmoralen? Den gresk-ortodokse kirken tok sitt oppdrag som trøst og hjelp for utsatte folk og assistanse for samfunn da tyrkeråket pågikk, veldig seriøst. Ikke rart at resten av Europa oppfattet det russiske folket for å være fremmedartet og vanskelig å forstå til tross for de rasemessige, kulturelle og språklige båndene som gjør det russiske folket til et europeisk folk. De hadde "falt av lasset", Bismarck gjort en viktig observasjon da han ment disse ikke er å stole på, ettersom de ikke stolte på hverandre. Vi hadde i 1991-2020 prøvd å gjøre russerne europeisk, ettersom vi var oppmuntret av folkeprotestene og de oppriktige ønskene om å slutte seg til den vestlige verdensordningen i 1986-1991, men nå er det klart at dette skyldes at russerne ikke var oppriktig i slutten. De lider av en veldig alvorlig identitetskrise som et resultat av tartaråket som tvunget på plass en orientalsk maktmentalitet med vekt på totalitær underkastelse og imperiale ambisjoner på et liberalt preget og intelligent folk med høy skapelsesevne. Denne krisen fulgt deretter til en konflikt som vedvarer den dag i dag, det var en ufattelig stor feil å gjøre tsardømmet til et totalitært styre der bare en eneste mann var fri, dette kunne virker i Øst-Asia, men ikke i Europa.

Nå er det slikt at russerne i St. Petersburg og Moskva ikke brydd seg om lidelsene i Ukraina, brydd seg ikke om det voldsomme hatet hos et brødrefolk, brydd seg ikke om at regionene sendes ut i armod et for et med tiden, og brydd seg ikke om fabrikkene stenges ned eller om fremtidsmulighetene formørkes. Det eneste de ønsker er å opprettholde et imperium for å opprettholde overlegenhetskomplekset - selv om dette er uholdbart i det lange løpet.

https://twitter.com/kamilkazani/status/1557741431376445440

Russian discourse is largely centred around how much our consumption standards have fallen or will fall. And nothing else matters Russia is not an idealistic irrational society as many picture it. It's ultra-pragmatic culture. If you think it can be moved by the killed Ukrainian civilians (or Russian soldiers KIA), you are insane. Decrease in consumption standards, that's the *only* thing that really hurts Putin's decision to start the war will be judged based on how much our consumption standards will fall. If they don't fall too dramatically, it means Putin made good or okayish decision. Everything's alright, just chill down. If they *do* fall though, oh, it's very painful Russian people are not dumb. They absolutely do see a causal link between the Putin's decision of February 24 and the life standards dynamics in Russia. In fact, it is the potential decrease in the consumption standards that has been the main concern about the invasion of Ukraine If consumption standards do not fall dramatically, it means that the main concern about the Special Operation was groundless. It doesn't have serious downsides

It consumption standards do fall dramatically, it means  the main concern about the Special Operation made sense When I say "decrease in consumption standards", I don't mean hunger. I mean the loss of the prior abundance of consumer goods. Paradoxically it may sound for a Westerner, the limited choice of yogurts on shelves is far worse blow on Putin's legitimacy than the mass starvation Two reasons.

1. Limited choice of yogurts hurts Moscow and the attitude of Moscow does matter. Mass starvation would  hurt the province no one cares about

2. You starve cuz you don't have money? That's your fault. There are few yogurts in supermarket? That's Putin's fault

Westerners may misunderstand the Putin's social contract. It's not about "increasing the life quality of the general population" (do you think you are in Sweden or what?). It's primarily about abundance of consumer opportunities. That's the major basis of Putin's legitimacy If some remote province potentially starves or freezes, no one will care. However, if Moscow feels the lack of broadly understood consumption opportunities that's a much greater blow on Putin and delegitimization of his policies than a Westerner could ever imagine. The end.

Enhver håp om normalisering med det russiske folket finnes ikke; det eneste som gjenstår er sameksistens ved å stenge ut russerne inntil disse vil reformere seg. I fakta; provinsene må reise seg, brenne ned Moskva og drepe alle medlemmer av eliten om de skal kunne få en bedre fremtid, om det russiske folket ikke er i stand til å reformere seg. Det forklarer hvorfor russerne så intenst vil ha normalisering, ennå er uten av stand til å ikke sette dette i høy risiko.

Russland må omgjøres til et ikke-europeisk land inntil russerne får den omfattende hjelp de trenger. Dsjengis Khan i sannheten hadde mye å svare for seg! Han hadde ikke bare ødelagt den islamske sivilisasjonen, han hadde knust den meste avanserte sivilisasjonen i menneskehetens historie som kunne ha sett Kina i USAs plass i dag, han hadde skapt et monster som forærer alt og enhver inntil ødeleggelse og skrekkelige traumer gjenstå. Han ødela Rusveldet og skapt forholder som muliggjør en identitetskrise som nå truer menneskeheten. Russerne er så dypt traumatisk at dette preget dem.

Og det gjør dem veldig farlig. Russiske soldater forgrepet seg på andre, plyndre skritt for skritt, deportere folk, ødelegge hele byer og nektet å overgi seg eller gi de andre humane behandling - fordi de tror dette er normalen, ettersom de lever i et moralsk vakuum. Det er presist i Russland filosofien bak nihilisme oppsto. De to verdenskrigene skyldes Nietzsche som forfekter nihilistiske verdier som blir adoptert i Vesten; i 1945 innså man vanviddet i dette. Siden er Vesten anti-nihilistisk.

Da ment det at Vesten og Russland aldri vil være i stand til å normalisere sine forbindelsene med hverandre.

Endret av JK22
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
JK22 skrev (1 time siden):

Det er nå åpenbart at det russiske folket trenger omfattende psykologisk hjelp fordi de er i et moralsk vakuum med et strengt sosialøkonomiske hierarki som er basert på total ignoranse, likegyldighet og selvopptatthet hvor det eneste som vektlegges er "eliten"s følelsesmessige behov for storhet, stolthet og selvrespekt - mindreverdighetskomplekset mot Vesten kom av dette (og blir ikke bedre ettersom Japan og Kina overgår dem en lang bue) og et voldsomt trang for å hevde seg mot andre. Da Russland kom i krig med Japan, var dette ikke bunnet i rasisme, men en tro om en gudgitt rett til å betrakte seg overlegent de "mindreverdige". Gang på gang opplevd man, også innenfor Russland, at mindreverdighetskomplekser ledet til plyndring, systematiske overgrep og verre.

Hva **** hadde fått den russisk-ortodokse kirken til å svikte kirkelæren om å sørge for kristenmoralen? Den gresk-ortodokse kirken tok sitt oppdrag som trøst og hjelp for utsatte folk og assistanse for samfunn da tyrkeråket pågikk, veldig seriøst. Ikke rart at resten av Europa oppfattet det russiske folket for å være fremmedartet og vanskelig å forstå til tross for de rasemessige, kulturelle og språklige båndene som gjør det russiske folket til et europeisk folk. De hadde "falt av lasset", Bismarck gjort en viktig observasjon da han ment disse ikke er å stole på, ettersom de ikke stolte på hverandre. Vi hadde i 1991-2020 prøvd å gjøre russerne europeisk, ettersom vi var oppmuntret av folkeprotestene og de oppriktige ønskene om å slutte seg til den vestlige verdensordningen i 1986-1991, men nå er det klart at dette skyldes at russerne ikke var oppriktig i slutten. De lider av en veldig alvorlig identitetskrise som et resultat av tartaråket som tvunget på plass en orientalsk maktmentalitet med vekt på totalitær underkastelse og imperiale ambisjoner på et liberalt preget og intelligent folk med høy skapelsesevne. Denne krisen fulgt deretter til en konflikt som vedvarer den dag i dag, det var en ufattelig stor feil å gjøre tsardømmet til et totalitært styre der bare en eneste mann var fri, dette kunne virker i Øst-Asia, men ikke i Europa.

Nå er det slikt at russerne i St. Petersburg og Moskva ikke brydd seg om lidelsene i Ukraina, brydd seg ikke om det voldsomme hatet hos et brødrefolk, brydd seg ikke om at regionene sendes ut i armod et for et med tiden, og brydd seg ikke om fabrikkene stenges ned eller om fremtidsmulighetene formørkes. Det eneste de ønsker er å opprettholde et imperium for å opprettholde overlegenhetskomplekset - selv om dette er uholdbart i det lange løpet.

https://twitter.com/kamilkazani/status/1557741431376445440

Russian discourse is largely centred around how much our consumption standards have fallen or will fall. And nothing else matters Russia is not an idealistic irrational society as many picture it. It's ultra-pragmatic culture. If you think it can be moved by the killed Ukrainian civilians (or Russian soldiers KIA), you are insane. Decrease in consumption standards, that's the *only* thing that really hurts Putin's decision to start the war will be judged based on how much our consumption standards will fall. If they don't fall too dramatically, it means Putin made good or okayish decision. Everything's alright, just chill down. If they *do* fall though, oh, it's very painful Russian people are not dumb. They absolutely do see a causal link between the Putin's decision of February 24 and the life standards dynamics in Russia. In fact, it is the potential decrease in the consumption standards that has been the main concern about the invasion of Ukraine If consumption standards do not fall dramatically, it means that the main concern about the Special Operation was groundless. It doesn't have serious downsides

It consumption standards do fall dramatically, it means  the main concern about the Special Operation made sense When I say "decrease in consumption standards", I don't mean hunger. I mean the loss of the prior abundance of consumer goods. Paradoxically it may sound for a Westerner, the limited choice of yogurts on shelves is far worse blow on Putin's legitimacy than the mass starvation Two reasons.

1. Limited choice of yogurts hurts Moscow and the attitude of Moscow does matter. Mass starvation would  hurt the province no one cares about

2. You starve cuz you don't have money? That's your fault. There are few yogurts in supermarket? That's Putin's fault

Westerners may misunderstand the Putin's social contract. It's not about "increasing the life quality of the general population" (do you think you are in Sweden or what?). It's primarily about abundance of consumer opportunities. That's the major basis of Putin's legitimacy If some remote province potentially starves or freezes, no one will care. However, if Moscow feels the lack of broadly understood consumption opportunities that's a much greater blow on Putin and delegitimization of his policies than a Westerner could ever imagine. The end.

Enhver håp om normalisering med det russiske folket finnes ikke; det eneste som gjenstår er sameksistens ved å stenge ut russerne inntil disse vil reformere seg. I fakta; provinsene må reise seg, brenne ned Moskva og drepe alle medlemmer av eliten om de skal kunne få en bedre fremtid, om det russiske folket ikke er i stand til å reformere seg. Det forklarer hvorfor russerne så intenst vil ha normalisering, ennå er uten av stand til å ikke sette dette i høy risiko.

Russland må omgjøres til et ikke-europeisk land inntil russerne får den omfattende hjelp de trenger. Dsjengis Khan i sannheten hadde mye å svare for seg! Han hadde ikke bare ødelagt den islamske sivilisasjonen, han hadde knust den meste avanserte sivilisasjonen i menneskehetens historie som kunne ha sett Kina i USAs plass i dag, han hadde skapt et monster som forærer alt og enhver inntil ødeleggelse og skrekkelige traumer gjenstå. Han ødela Rusveldet og skapt forholder som muliggjør en identitetskrise som nå truer menneskeheten. Russerne er så dypt traumatisk at dette preget dem.

Og det gjør dem veldig farlig. Russiske soldater forgrepet seg på andre, plyndre skritt for skritt, deportere folk, ødelegge hele byer og nektet å overgi seg eller gi de andre humane behandling - fordi de tror dette er normalen, ettersom de lever i et moralsk vakuum. Det er presist i Russland filosofien bak nihilisme oppsto. De to verdenskrigene skyldes Nietzsche som forfekter nihilistiske verdier som blir adoptert i Vesten; i 1945 innså man vanviddet i dette. Siden er Vesten anti-nihilistisk.

Da ment det at Vesten og Russland aldri vil være i stand til å normalisere sine forbindelsene med hverandre.

Atomkrig it is

Lenke til kommentar
2 hours ago, Dragavon said:

russiske spesialstyrker skal ha prøvd å finne og ødelegge HIMARS i Ukriana og fått pryl.

https://www.express.co.uk/news/world/1652351/putin-news-russia-spetsnaz-forces-himars-gepards-ukraine-war-latest

Jeg takker for infoen! Men er på samme tid nysgjerrig, er virkelig internettsider redusert til denne elendigheten? Når jeg begynner å scrolle kommer det en subscribe knapp jeg ikke kan trykke vekk, og etter å ha trykket vekk den røde baren er fortsatt cookie linjen rundt 30% av skjermen 😅 (siste versjon IOS med Safari).

71FF0FC2-15B3-487C-867E-1AEE4E58CCD3.png

Endret av The Very End
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Morromann skrev (5 timer siden):

Gir visse assosiasjoner til Volkssturm det der ja.

https://en.wikipedia.org/wiki/Volkssturm

 

Den russiske rekruteringspraksisen synes uforståelig;

Russiske "frivillige" enheter utplasserer sannsynligvis stykkevis grupper av soldater for å forsterke spesifikke områder, og deployerer ikke i deres fullstendige organiske strukturer. Russiske føderale subjekter (regioner) fortsatte å kunngjøre dannelsen av nye frivillige enheter, men russiske medier gir sannsynligvis en feilaktig fremstilling av prosentandelen av disse enhetene. Den russiske opposisjonen Mediazona avslørte at flere føderale undersåtter gir en feilaktig fremstilling av deres fremgang mot å rekruttere frivillige.[32] Mediazona fant at republikkene Dagestan og Kalmykia kunngjorde dannelsen av rifle og motoriserte rifleregimenter i juni, men fulgte ikke opp med ytterligere informasjon etter den opprinnelige kunngjøringen, noe som tydet på feil ved å generere enheter i regimentstørrelse.[33] Rapporten fremhevet også inkonsekvenser i kunngjøringen av dannelsen av frivillige bataljoner i Republikken Tatarstan, der lokale tjenestemenn hevdet at de allerede hadde rekruttert 300 frivillige og identifisert 400 potensielle rekrutter per 23. juni. Tjenestemenn i Tatarstan fortsatte å annonsere kontraktstjeneste til tross for å ha hevdet å ha fullført dannelsen av bataljoner og annonsert utplassering av fem frivillige fra bataljonen til Ukraina. ISW har tidligere påpekt Tatarstans inkonsekvente rapportering om tidsrammen for rekruttering og utplassering til Ukraina, og det er sannsynlig at russiske styrker utplasserer små grupper av rekrutter til treningsområder og Ukraina når de signerer kontrakter. Republikken Karelia hevdet også at rekrutteringen til lokale frivillige bataljoner ble avsluttet 15. juli, men Mediazonas undersøkelse fant at regionen fortsatt aktivt rekrutterer til bataljonene. Det er mulig at Karelia rekrutterer erstattere for ofre, selv om det ikke er bevis på den ene eller den andre måten. Tjeljabinsk oblast-tjenestemenn hevdet å ha rekruttert 514 frivillige fordelt på to frivillige bataljoner, men sa da at bare 125 rekrutter var utplassert til Ukraina.[34] Mari El-republikken krevde i utgangspunktet at frivillige skulle ha tidligere militærerfaring, men Mediazona kontaktet det lokale militære rekrutteringssenteret og bemerket at republikken tilbød å sette i gang vervingsprosedyrer uten slik forutgående tjeneste. 

 

Mediazonas rapport støtter ISWs opprinnelige vurdering om at Kreml strever med å finne noen forsterkninger for å opprettholde sin langvarige krig i Ukraina, men disse anstrengelsene vil neppe generere kampklar eller sammenhengende styrke som er nødvendig for Kremls mål om å erobre hele Ukraina.[35] Russiske føderale undersåtter feilrapporterer sannsynligvis interesse for disse frivillige enhetene for å oppmuntre flere innbyggere til å verve seg i rekrutteringskampanjene.

ISW har identifisert flere føderale fag som danner nye frivillige enheter. Mediazona rapporterte at republikken Ingushetia opprettet et frivillig motorisert riflekompani i 503th Motorized Rifle Regiment basert i Troiskoye og danner et frivillig riflekompani fra 34th Separate Motorized Rifle Brigade.[36] Brukere av sosiale medier publiserte en brosjyre som oppfordret menn i alderen 18 til 55 til å tjene i en ikke navngitt reservebataljon med base fra Moskva by i seks til tolv måneder.[37] Moscow City militære rekrutteringssenter tilbød frivillige en månedslønn på 200 000 rubler (omtrent $3 200). ISW har tidligere rapportert at tjenestemenn i Moskva by danner «Sobyaniniskiy Polk»-regimentet, men det er uklart om den ovennevnte bataljonen er en annen militær enhet enn «Sobyaniniskiy Polk»-regimentet. Mediazona bemerket at Moskva bys militære rekrutteringssentre nektet for at de rekrutterer til «Sobyaniniskiy Polk».

Russiske styrker fortsetter å forplikte nyrekrutterte frivillige styrker direkte til kampsoner. Den russiske Telegram-kanalen Readovka rapporterte at frivillige kosakk-"Yermak"- og "Kuban"-avdelinger opererer i Kharkiv Oblast-retningen, mens "Tavrida" og "Zakharia Chepigi" har defensive stillinger på Zaporizhzhia Oblast-frontlinjen.[38] Utplasseringen av dårlig trente frivillige støtter ISWs tidligere vurderinger om at russiske styrker ikke prioriterer Kharkiv og Zaporizhzhia Oblasts frontlinjer.

Oversatt via GT fra her;

Russian Offensive Campaign Assessment, August 12 | Institute for the Study of War (understandingwar.org)

Kildene fremgår av fotnotene.

Av samme kilde kan en lese dette;

Russiske reservister og medlemmer av "frivillige" enheter rapporterer at russiske myndigheter ikke har klart å levere på lovede fordeler og lønn. Russiske myndigheter har angivelig plassert rekrutter uten erfaring i stillinger som befal på kompaninivå eller høyere, unnlatt å gi tilstrekkelig mat, ammunisjon eller sigaretter til soldater, unnlatt å sørge for begravelsesarrangementer til frivillige soldater drept i aksjon, og dumpet soldater på avsidesliggende steder i Russland uten transport hjem når kontraktene deres gikk ut. Flere frivillige som allerede har kommet hjem fra Ukraina uttalte at de følte seg "lurt" og behandlet dårligere enn vanlige kontraktssoldater.[33] I mellomtiden har russiske tjenestemenn sendt kontraktssoldater som nekter å kjempe etter deres utplassering til Ukraina til spesielle interneringsleirer i blant annet Popasna og Bryanki, Luhansk Oblast.[34] Russiske tjenestemenn fortsetter å kjempe for å erstatte store tap av personell, forhindre desertering, og for å finansiere og logistisk støtte de fristelsene som er nødvendige for å gjøre det.

Det "falske" militæret. Frivillige som kom tilbake fra Ukraina ble igjen uten de lovede privilegier og penger (idelreal.org)

Disse eldre herrene fra utkantene gjør nok dette først og fremst for penger, men hvis det russiske militæret pådrar seg et rykte om at de ikke en gang betaler, blir det ikke lettere å få tak i folk. Skal vi tippe at pengene nok er stilt til disposisjon, men at de forsvinner i form av ulike "avgifter" nedover før de når soldatene?

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne
  • Uderzo gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...