Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Svein M skrev (1 time siden):

Zaporizhzhia: Russian rockets damaged part of nuclear plant, Ukraine says

https://www.bbc.com/news/world-europe-62432873

Et virkelig sjakktrekk om Russerne har tenkt til å fortsette å bruke vannet i Dnipro til å vanne jordbruket på Krim-halvøya ... not :roll:

Kan bare konkludere med at det er en helt vanvittig tabbe fra Russerne det der. Om det skyldes en vanvittig idioti, inkompetanse eller vanvittig dårlig presisjon på missilene, eller begge deler er derimot vanskelig å bedømme.

Lenke til kommentar
Serpentbane skrev (12 timer siden):

Virker som at Ukraina gjennom de siste par-tre dagene har iverksatt en offensiv mot Izium og har presser de russiske styrkene sør for byen nesten 8 km nordover og mye godt inn mot selve byen. 

Om det er en større offensiv, eller om det er en kollaps på russisk side etter vedvarende trefninger er ikke helt klart.

Om det er en offensiv, har snakket om og angrepene mot Kherson vært villedning? Eller fokuserer de tungt på flere fronter?

Girkin, som har vært sånn ganske treffsikker rundt de større bevegelser mener vel UAF kan slå til på begge steder.

Tankene går til Croatias 5-7 august 1995 operasjon Storm. Måtte Ukrainerne være så heldige.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

https://twitter.com/UAWeapons/status/1555884295193038848

Så dette for første gang i april 1992. Russisk ammunisjon har en sprengstoffblanding som merkelig nok er av den hurtigvirkende sorten i kontrast til vestlige motstykker, og med høyere termisk kraft mer lik en amerikansk flybombe. Stridsvognbesetninger over hele verden utvilsomt er kommet til å mislike disses stridsvogner basert på T-64 og T-72 konseptene - T-62M var visuelt ødelagt flere ganger uten lik drastiske effekter. I opptak etter opptak - selv da stridsvognen ikke var påført alvorlige skader - rømte besetningen og nektet å  nærme seg den i lang tid. De var kommet til å frykte sitt egne våpen.

https://twitter.com/ChrisO_wiki/status/1555817656854499328

Interessant tråd med usikker sannhetsgehalt. Men det hersket ikke noe tvil om at russerne har blitt ganske kraftig medtatt etter et halvt år med uavbrutt kamp, og disses forflytninger innad i Ukraina mellom frontavsnittene tyder på at reserven man hadde i forveien, ikke var nok; de valgt å tømme interne områder og kritiske fronter i Donbass for å sende tropper og våpen til Khersonfronten hvor de nå oppleve et dusj av HIMARS-raketter nærmest uten stans. Bilder av broleggerutstyr vist at Putin må være gal; disse var eldgammelt med spor av rust, og et meget stort antall pongtonger var lagt ut som både ferge og bro på en så stri flod at man må ha ingeniørsoldater eller "sappører" i arbeid 24 t per døgn. Selv L/52 granater kan med litt hell når dem. Massen i Donbass som er fordampet, erstattes med en ny masse - denne gang av våpenlagre, ingeniørutstyr - som er langt mer uerstattelig.

I Mykolaiv var man nødt til å stenge ned hele byen og satt hele befolkningen under direkte overvåkning for å finne spioner, dette skal ha gitt resultat - flere og flere blir nå halt inn. Blant annet to som hadde informert russerne om aktiviteter i havnefasiliteter som var utsatt for mange angrep. Det diskuteres om man burde innføre dødsstraff for spionasje i Ukraina. Hundrevis av ukrainske soldater hadde blitt drept på grunn av spioner. Bare flaks vil at vitale våpensystemer ikke var tatt ut så langt man vet.

Mye ståk omkring en Amnesty-rapport som var hendt uten den ukrainske avdelingens medvirkning om at ukrainske styrker forskanset seg i bystrøk og utsette sivilister for unødvendig fare.

Da "den tapte våren" hendt i 1999, oppdaget NATO at altfor mange baser og fasiliteter ment for krigsviktige formål lå altfor langt inn i serbiske befolkningssentre - som deretter fulgt til at mange sivilister var rammet under bombeoffensiven. Det samme er sett i alle kriger innenfor Sovjetunionens grenser siden 1991, og i Øst-Europa måtte militære være på flyttefot etter å ha kommet inn i NATO. I kontrast til resten av den industrielle verdenen valgt kommunistene å ha militære så nær sivile befolkningskonsentrasjoner som mulig for å både mobilisere og kontrollere. Det finnes ikke klare grenser, og ukrainske militære så ikke noe galt i dette. I 2014 var hundrevis av sivilister drept av ukrainsk artilleri fordi baser, fasiliteter og kjente militære lokaliteter var ofte ned til bare få dusin meter bort fra nærmest boligfelt. Bare ammunisjonsdepoter og kjøretøysdepoter utgjør unntaket. Dette gjentar seg i dagens strid i et langt mye større skala. I Vesten skal sivile ressurser beskyttes, ikke settes i sterk risiko.

https://twitter.com/sichkovskyi/status/1555850093235998727

Dessverre leder den slags tenkning til at horrible katastrofer kan skje, som da russerne av en eller andre grunn utplassert artilleri og ammunisjon i atomkraftverkområdet (NPP) i Enerhodar hvor det er nylig meldt at en reaktor ut av tre må stenges ned fordi kritisk utstyr var ødelagt av eksplosjoner som kan skyldes ukrainsk motangrep eller feildetonasjon.

Men ifølge ukrainske kilder ser det ut som at Enerhodar-området kan ha brutt ut i uroligheter, for russisk artilleri var tatt i bruk fra en del av NPP mot både bystrøk og periferien av selve NPP. Det har vært uroligheter i Enerhodar-regionen i minst et par uker siden en veibombe var detonert mot en sjekkpost. Selve NPP er veldig stor, hvor det "bare" er 500 russiske soldater som hadde mer eller mindre trukket seg ut av byen etter gjentatte angrep av ukrainsk artilleri. Det minner om Tsjetsjenia, hvor sivil misnøye og voldelige episoder sammen med overraskende angrep ledet til at russerne trakk seg ut og skjøt tilfeldig inn i byer og tettsteder for å "straffe".

Under enhver omstendighet må Russland informeres om at de må trekke styrkene ut og omgjør området til et demilitarisert område i avtale med Ukraina som vil sannsynlig akseptere dette. Om ikke, er det på tid for ukrainske spesialstyrker, partisaner og soldater som kan skipes over med båt og helikoptre, å få en slutt på dette vanviddet.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Det er blitt funnet tre avkappede menneskehoder på påler i russisk-okkuperte Popasna.

Bildene har jeg ikke tenkt å poste her. Hodene bærer preg av å ha vært der en stund. Det er også nedre del av en kropp, med delvis militæruniform og støvler.

Videoer og bilder ble lagt ut av russiske soldater selv på Telegram, og deles rundt der av russere som skryter av dette. Vanvittig.

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Alt dette er helt vanvittig, hva skal man si... tortur, lemlestelse og atom trusler... russerne er en trussel for oss alle. Vi kan ikke akseptere dette!

Jeg forstår ikke hvorfor det tilsynelatende somles slik med støtten til Ukraina når det er så mange synlige bevis på galskapen til russerne. Det er på høy tid at Ukraina får mer av alt de måtte trenge for å drive ut svina. SÅ mye lidelse kunne vært spart om vi bare hadde gitt de tilgang på alt vårt beste materiell og i nok mengder. 

På tide å donere litt igjen, hvis jeg skal få sove i natt.

https://bank.gov.ua/en/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi

  • Liker 5
Lenke til kommentar
  • Det første utenlandske skipet siden krigen startet, har ankommet havnen i byen Chornomorsk i Ukraina, opplyser den ukrainske infrastrukturministeren Oleksandr Kubrakov på Facebook. Skipet fra Barbados skal bli lastet med korn.
EDIT: Tekstbehandleren gav meg en skriftsstørrelse for maur. Økt skriftsstørrelse for økt lesbarhet.
Endret av Mannen med ljåen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 minutes ago, iblazeqt said:

ahh lørdagskveld
 

Jeg har ikke inntrykk av at Skymarshall er en putinist, ei heller beruset. 
 

Syns forøvrig det er litt komisk med Putler og hans hat mot Nato, og frykten for at de kommer nærmere Russland, men ulike (nye?) samarbeidsavtaler med Tyrkia er ikke å forakte. 

Denne krigen handler veldig lite om Nato. Er bare en "unnskyldning" for å ta litt landområder. Er ingen som helt skjønner poenget med denne krigen. Jeg bruker nå minst mulig tid på å prøve å finne frem til en rasjonell grunn til dette.

Russland liker tydeligvis å lage et helvete for Ukraina, er bare å se på historikken mellom landene.

Endret av Raul07
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Raul07 skrev (3 minutter siden):

Denne krigen handler veldig lite om Nato. Er bare en "unnskyldning" for å ta litt landområder. Er ingen som helt skjønner poenget med denne krigen. Jeg bruker nå minst mulig tid på å prøve å finne frem til en rasjonell grunn til dette.

Russland liker tydeligvis å lage et helvete for Ukraina, er bare å se på historikken mellom landene.

Jepp - har gitt opp jeg også… 

Lenke til kommentar
iblazeqt skrev (23 minutter siden):

ahh lørdagskveld
 

Jeg har ikke inntrykk av at Skymarshall er en putinist, ei heller beruset. 
 

Syns forøvrig det er litt komisk med Putler og hans hat mot Nato, og frykten for at de kommer nærmere Russland, men ulike (nye?) samarbeidsavtaler med Tyrkia er ikke å forakte. 

Føler vel at denne timeslange talen han holdt på invasjonsdagen oppgir de ekte grunnene til krigen: rasisme, revansjisme og imperialisme.

Gikk kaldt nedover ryggen av å se denne satanen sitte og lire av seg møkk som man ellers må til 1939 for å finne tilsvarende til.

Alt annet, nato osv, er bare Maskirovka.

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Skräcken i Cherson: torterar och dödar på måfå. Ryska soldater bedriver ett skräckvälde i Cherson.

I maj vågade folk fortfarande demonstrera mot ockupanterna. Men protesterna har tystnat sedan allt fler invånare försvunnit eller torterats till döds. Den råa ryska strategin för att kväsa motståndet var enkel men effektiv: kidnappningar, våld och död.

– Det är värre än i Butja. En atmosfär av total skräck. Folk är rädda för att gå ut på gatan, eftersom de riskerar att stoppas och gripas. Så många har försvunnit, torterats och dött. Folk förstår att det blir repressalier om de hissar flaggan eller demonstrerar, säger journalisten Diana Kurisjko.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BjAbw9/ryska-skrackvaldet-i-cherson-har-tystat-motstandet

At det etter flere måneder med tilsvarende historier fortsatt er noen som direkte/indirekte støtter dette møkkaregimet som har invadert Ukraina er nærmest ufattelig.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

https://nypost.com/2022/08/05/russian-state-tv-north-korea-offers-kremlin-100000-troops/

The pariah state’s offer of military assistance could not be immediately verified, but it was seized upon by Russian defense pundit Igor Korotchenko.

“There are reports that 100,000 North Korean volunteers are prepared to come and take part in the conflict,” Korotchenko said on Russian Channel One.

Lenke til kommentar
Outlier616 skrev (Akkurat nå):

https://nypost.com/2022/08/05/russian-state-tv-north-korea-offers-kremlin-100000-troops/

The pariah state’s offer of military assistance could not be immediately verified, but it was seized upon by Russian defense pundit Igor Korotchenko.

“There are reports that 100,000 North Korean volunteers are prepared to come and take part in the conflict,” Korotchenko said on Russian Channel One.

Åja herregud. La det skje. Da intervenerer nemlig vesten. 

Lenke til kommentar
SkyMarshall Arts skrev (2 timer siden):

@Regenburg
@Serpentbane Ene siden er værre, andre siden er også ille. Jeg driter egentlig i hva folk føler om den saken.

De er under voldsomme, brutale, blodige angrep av en av verdens største militære stormakter, og på toppen av det hele angripes de av soldater som fra første dag har utført grusomme overgrep mot soldater såvell som sivile. 

Sammenligningen er ikkeeksisterende. Det er forskjell på å barbere seg å skjære av seg hodet. 

At Ukrainske soldater av og til klatrer ned fra den moralske høyborg, det er uunngåelig. 

Hadde Russland angrepet Norge på samme måte, og gjort disse tingene... 

Ukraina valgte ikke å bli angrepet, krig er aldri pent... 

  • Liker 6
Lenke til kommentar

https://twitter.com/CBSNews/status/1555701550319898625

Dette er latterlig. Om CBS hadde forsøkt seg på dette i Norge om vi var i ukrainernes plass, ville de ha funnet total taushet og full hemmeligholdelse som ukrainske militærmyndigheter forstår seg på. Vi ville ikke ha sagt et ord om disse våpenleveransene og holdt munn, så heldig er ikke de i Ukraina, istedenfor kom det antydninger om at Ukraina ikke er en stat... Ville de da si at Norge ikke engangs eksisterer? Det har kommet ut at CBS og Amnesty hadde brukt samme kilde for noen av sine påstandene som Ukraina protestert mot, som andre kilder ikke hadde noe godt å si om. "30%"-opplysningen skyldes nødhjelp fremfor våpen som er under stram kontroll av det ukrainske militæret som ikke tar lett på overløperne i egne midte. Amnesty dessuten ser ut til å misforstå konseptet bak sivil immunitet i krigstid, den er ikke permanent eller førstprioritert i krigstid i møte med militære forlangelser spesielt under forsvarskrig. Noen i Vesten ser ut til å tro at enhver som bruker vold er lik ille. Igjen, det er latterlig.

IAEA er i harnisk, de har kommet med veldige skarpe advarsler om virksomheten i NPP, de gjort det klart at all krigsaktivitet må stanses, for kraftverket er altfor sterkt sårbart, det vil ta for lang tid å snu ned reaktorsystemene og sikre fasilitetene, og det finnes sårbare lokaliteter som kan destrueres med radioaktiv lekkasje som resultat. Det er avsperrede soner som har for høy radioaktiv stråling for folk uten beskyttelsesklær på innsiden av byggemassen. Og det har kommet fram at russiske soldater hadde gått dit og utplassert ammunisjon og kjøretøyer der!

Hva er det som foregår på den russiske siden? Dette er litt for alvorlig til å være en provokasjon, ettersom kraftverket omgjøres til en militærbase med ammunisjonslagre og artilleri, som de siden tok i bruk mot nære og fjerne mål. Har det ikke gått opp i Kreml at om en Tsjernobyl skjer, vil Donbass, Kherson-landtungen og Krim-halvøya samt Svartehavet bli rammet? Mye av vannet ment for Krim-halvøya renner forbi kraftverket. Først Tsjernobyl-saken hvor det vist seg at soldatene var sterkt uvitende og mange kan ha blitt radioaktivt forgiftet, nå dette. Har de russiske generalene blitt selvmorderisk? Og da hvorfor har ikke Kreml stanset dette?  

Her må IAEA kalle inn til et FN-krisemøte som selv Kina ikke kan ignorere på disses bekostning.

På feltet meldes det at ukrainerne gradvis, men sikker er i ferd med å få større tempo i Izium-, Søndre Donbass- og Khersonfrontene i det siste, samtidig som det kom inn opptak som vist flere og flere russiske artillerienheter tatt ut. Russiske dronefly faller nå ned på nytt, kanskje ukrainerne har endelig løst problemet med å når disse på 5 kms høyde, og det kan skyldes hacking fordi ingen av disse som falt, var fysisk skadet. Dette skal ha tvunget russerne til å flytte sine skytsene ut på randsonen hvor taktiske smådroner kan oppdage dem, og L/52 skyts kan dermed når dem.

Og det er sett røyk og hørt kampgny langt inn i okkuperte Ukraina, spesielt i Skadovsk mot svartehavskysten. Først mystiske meldinger om påstått artilleribruk i Enerhodar, hvor sivile bystrøk i nærheten av NPP-periferien var bombet, nå dette. Det tikker nå inn meldinger om attentater, bombeangrep og annet som tyder på partisanaktivitet. Det var et videoopptak av et raid med gummibåt i en elv som kan tyder på at ukrainske militære kan ha krysset floden og infiltrert de okkuperte områdene. Mye av Melitopol-området er ikke lenge trygg for russerne, og i byen Kherson lever forræderne farlig.

Ukraina er i bevegelse.

Endret av JK22
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Serpentbane skrev (1 minutt siden):


At Ukrainske soldater av og til klatrer ned fra den moralske høyborg, det er uunngåelig. 
Ukraina valgte ikke å bli angrepet, krig er aldri pent... 

Enkelt og greit. Værre er det ikke. Må anerkjenne realiteten i det som skjer på begge kanter.

Men den Nord-Korea nyheten? Om den stemmer. Da renner begeret over tror jeg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne
  • Uderzo gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...