Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

4 hours ago, JK22 said:

Noe er galt. Det har kommet ut flere russiske opptak som viser ødeleggelse av en TB-2 kontrollstasjon og deretter et batteri på to uidentifiserte SP, formodentlig av vestlig design. Man så på det første opptaket at en stor selvmordsdrone traff kontrollstasjonen og på det andre opptaket ser man følgene av noe som definitivt ikke var artilleri, da en SP i brann eksplodert.

Mye tyder på at iranske Shaheed-droner har kommet til Ukraina, og dessverre er mye mer effektiv enn trodde. Dette er hva ukrainerne SKULLE HA HATT OM DET IKKE VAR FOR DET ISRAELSKE FORRÆDERIET! Til ingen verdens nytte! Israel får nå ingenting av deres støtte til Putin, Iran har bare styrket seg i Syria og har brutt med Tyrkia som ikke lenge kunne "holde tilbake" dem, mens russiske SAM-batterier hadde skutt mot israelske fly.

Og på toppen av alt dette hjalp russerne iranerne ved å punktere atomsamtalene slik at nye krav oppsto i ettertiden mot USA som fant seg utmanøvrert. Nå vil man flytte all anriket uran til en hemmelig fasilitet ved Isfahan, og nå sier selvstendige kilder at Iran kommer til å lage seg en atombombe nå som de har nok anriket uran og kan lett justere opp til 90 %. Khameini har ikke bare brutt alle tabuer, han har nå åpent valgt å trasse verden og avslørt at hans "fatwa" om et forbud mot atomvåpen ikke er pålitelig.

Gratulere, Israel. Du får det verste i slutten, dette kommer ikke til å bli glemt.

Dessuten er det åpenbart at enten har NATO ikke utstyr for å jamme høytflygende droner, eller så har man blitt hindret fra å hjelpe ut Ukraina. Disse iranskbygde droner kan snu krigen til russernes fordel.



Jeg forstår ikke. På hvilken måte er dette Israels skyld? Iran ville vel gi droner til Russland uansett? De bare ønsket tydeligvis ikke å bekreftede det for verdenspressen. Israel slo til mot dronefabrikk i Damascus tidligere i uken og MOSSAD drepte hovedarkitekten bak Irans droneprogram. Det var så vidt jeg vet aldri aktuelt for Iran å sende Ukraina droner.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg begynner å tvile på seier til Ukraina. Russland er masse-sanksjonert og er trolig det landet som har mest sanksjoner etter Nord-Korea. Men de eier fortsatt store deler av Øst-Ukraina. Jeg leste nettopp at de har bygget flytebro i Kherson. Var ikke det sånn at sanksjonene skulle bryte ned den russiske økonomi? 

Nå er jeg verken spåmann eller pro-russisk. Men hvis offensiven for å ta Kherson tilbake mislykkes, da tror jeg vesten må presse frem til en våpenhvile og få slutt på denne krigen. Ellers må vi finne frem stearin og telysene til vinteren. 

Jeg tror seier til Ukraina er realistisk kun hvis Nato blander seg inn. 

Endret av ForTheEmperor
Lenke til kommentar
8 minutes ago, ForTheEmperor said:

Var ikke det sånn at sanksjonene skulle bryte ned den russiske økonomi? 

Jeg svarer kun på det over, ikke resten av innlegget.

The Russia sanctions bite
"Russian imports have largely collapsed," the paper says — creating massive supply shortages and denying the country crucial parts and technologies.
"Russian domestic production has come to a complete standstill."
Foreign companies that have left Russia account for 40% of Russian GDP, the author wrote, almost none of which is going to come back any time soon.
https://www.axios.com/2022/07/26/russia-sanctions-economic-impact

Yale study shows sanctions are crippling Russia's economy
Researchers at Yale University say the Russian economy is suffering massive damage due to Western sanctions, despite Moscow downplaying the effect.
https://www.dw.com/en/yale-study-shows-sanctions-are-crippling-russias-economy/a-62623738

Ting tar tid. De er tomme for det ene og det andre nå. Og slik vil det fortsette.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Jeg tror løpet for energisamarbeid med Russland i stor grad er kjørt med mindre man kommer frem til konklusjonen som at begge sider trenger hverandre til høsten/vinteren. Russland lider faktisk mer med sanksjonene enn Europa gjør. Men det spørs hvor lang tid det tar før feite og velfødde europeere blir lei av krigen. Frankrike, Tyskland, Italia med fler, som dominerer EU, har vist at de ikke er til å stole på. De kaldeste landene, i Norden, Baltikum og Øst-Europa, og de som kommer til å lide mest, er villige til å leve med kaldere temperatur enn de kjipe, selvgode franskmennene, tyskerne, italierne osv. er.

NATO har alltid hatt minst to faksjoner. På én side de selvgode, teite, naive, sentrale europeiske maktene, og på den andre siden, de som grenser til Russland og vet hvordan det er og ha dem som nabo, og som nå er sinna og ruster opp for full guffe: Øst-Europa, Baltikum, Norden, og heldigvis har vi støtte fra Storbritannia og USA. Jeg er så sjeleglad for at det er USA som er den reelle makten bak NATO. Norge må fortsette å bygge allianser med disse landene, og særlig Storbritannia og USA. Vi må for guds skyld ikke basere sikkerhetspolitikken vår på Tyskland, Frankrike, Italia og det gamle, trege, pasifistiske Europa.

Når det gjelder Russland så tar sanksjoner tid. Eneste grunnen til at økonomien fremdeles står er fordi man brenner gjennom reservene sine.

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Espen Hugaas Andersen skrev (15 timer siden):

Russerne blir bare verre og verre. For de som er like forferdet som meg over Russlands avskyelige krig vil jeg minne folk på å donere penger til Ukraina. Med penger kan Ukraina kjøpe våpen og utstyr, og det eneste som kan stoppe Russlands forsøk på å utrydde det ukrainske folk er våpenmakt.

Man kan donere her: https://bank.gov.ua/en/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi

Personlig venter jeg nå på en nøkkelring: https://www.dronesforukraine.fund/

Takk for tipset og oppfordringen. Jeg ser frem til å motta nøkkelring fra en resirkulert Su-34.

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Outlier616 skrev (1 time siden):



Jeg forstår ikke. På hvilken måte er dette Israels skyld? Iran ville vel gi droner til Russland uansett? De bare ønsket tydeligvis ikke å bekreftede det for verdenspressen. Israel slo til mot dronefabrikk i Damascus tidligere i uken og MOSSAD drepte hovedarkitekten bak Irans droneprogram. Det var så vidt jeg vet aldri aktuelt for Iran å sende Ukraina droner.

Israel har i mange år nektet å selge eller gi bort militærsgraderte produkter til Ukraina - aktuelt helt siden vinteren 2015-16 - og blånektet tross voldsom amerikansk press og omfattende misnøye i egne befolkningsopinion. Nå er det for sent; NATO har ikke egnede selvmordsdroneflyer som kunne sendes til Ukraina og man måtte bygge helt på nytt hos USA. Til gjengjeldelse har Iran utviklet tusenvis av dronefly - spesielt selvmordsdroneflyer som har lang rekkevidde. Selvmordsdronefly er en av disse faktorer som kan bestemme krigens gang. Og russerne er først ut.

Til å begynne med trodde selv eksperter at det var en russiskbygd selvmordsdrone, men avstanden til TB-2 kontrollstasjonen, den presise og høye hastigheten - og kvaliteten på opptaket fra selve droneflyet - som er aktuelt i flystørrelse - gjort det klart at den bare kan være iranskbygd. Dessuten er det blitt mer og mer klart at kvaliteten på de russiske dronene har blitt bedre enn før, og at de ikke lenge skytes ned så hyppig som før.

For Vesten er det nå seriøs krise, man hadde i mai-juni trodde på en ukrainsk seier som vil tvinge fram russiske innrømmelser, nå er det gått tre måneder siden den gang, og så langt har ikke ukrainerne vunnet en eneste betydelig seier, våpenhjelpen med klar unntak av HIMARS har hatt minimal effekt utover å erstatte det tapte. I USA virker det som at gjøkene med Sullivan i spissen har gitt etter da Biden blir konfrontert med drepende rapporter, og dermed økte våpenstøtten sammen med andre land, men de er samtidig i ferd med å planlegge omstilling av Ukraina inn i en kvasi-NATO krigsmakt som da betyr stillstand og innrømmelser mot Putin kan tvinge seg fram ganske snart.

Man hadde trodde energikrisen vil gi etter når det kom mer olje og gass, men det gikk altfor langsomt, hetebølgene tok bort altfor mye brensel, og markedskreftene er mer eller mindre utenfor kontroll slik at strømprisnivåene blir abnormal høy. Det har vist seg at man ikke hadde tatt høyde for sterk etterspørsel - som saboteres av kinesiske nedstengninger gang på gang - i møte med et arbeidsmarked som hadde fått nok av lavlønnstilstander som var uakseptert i fortiden, og sterk utkontraktering slik at "hjemlige" varer enten produseres i utenlandet eller med deler fra utenlandet - når det globale transportsystemet hadde brutt sammen, transportsjåfører vil ikke mer, skipsbesetninger er lut lei, og for lite var intervenert på større transportkapasitet. Globaløkonomien har kollapset, i mange land er det voksende røster for å demme opp som med strømkablene og vannmengde i Norge. Vesten hadde blitt for avhengig av et globalt system som ikke tåler større konflikter startet av avsindige menn som Putin.

Tiden løper ut. USA og EU er i resesjon bokstavelig talt, og det finnes ikke lyspunkter i den nære fremtiden. Ukrainerne har ikke innfridd det som var lovet, da man ville vinne seirer i løpet av sommeren. Forresten er høsten nå ikke langt vekk, og sanksjonene virker ikke simpelt på Russland fordi selv om økonomien kollapset, har det vist seg at det ekstreme hierarkiske maktsystemet også innenfor økonomisk fordeling beskytter dem mot følgene. Alt dette bunnet i troen på at Russland hadde et rasjonelt regime med overlevelsesinstinkt; ukrainerne trodde de kunne drepe så mange som mulig for å vinne, vestlige trodde de kunne gjøre tilstandene så vanskelig som mulig.

I dag innser man at det er et galmannsregime i Kreml som har skapt så høy frykt og fremmedhat i sitt folk at all intern motstand er skånselløst slått ned, oligarkene så ut til å foretrekke å la alt falt i grus mens propaganda og irrasjonalitet skaper fram mer og mer maniske stemning som etter hvert gir uttrykk for generelle ønsker om å forgripe seg på andre inkludert folkemord. Russland har blitt mange ganger mer farligere enn i februar 2022.

Vi er aktuelt i den farligste situasjonen globalt sett siden juli 1914. Kina og Iran viser tydelig tegn på at de vil slutte seg til Putins angrep på verdensordningen, og Erdogan i Tyrkia er i ferd med å falle helt ut. I selve Vesten har man sett en fascistisk vekst uten sidestykke, republikanerne i USA er blitt en trussel mot amerikansk frihet mens Putins venner i flere land vil bryte med EU - og indirekte med Vesten. Orban har nylig blitt tatt i veldig nazistiskpregende retorikk. I flere land kan man bli nødt til å stoppe folkedemokratiske prosesser pga. omfattende misbruk av kommunikasjonsteknologi som åpner for sterk uansvarlighet hos stemmegiverne som har helt glemt at folkerepresentasjon innbar ansvar.

Det går mot den totale katastrofen. Israel kommer snart til å angripe Iran. Kina vil prøve å ta Taiwan. Russland vil komme i krig med NATO før eller senere, men ikke før de annektere Belarus og angripe stan-landene i Sentralasia.

Alt dette skyldes internett. Vi har glemt at det finnes gærninger der ute som gladelig vil misbruke det flesteparten nyter godt av, inntil det har ødelagt for alle.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
JK22 skrev (4 minutter siden):

For Vesten er det nå seriøs krise, man hadde i mai-juni trodde på en ukrainsk seier som vil tvinge fram russiske innrømmelser, nå er det gått tre måneder siden den gang, og så langt har ikke ukrainerne vunnet en eneste betydelig seier, våpenhjelpen med klar unntak av HIMARS har hatt minimal effekt utover å erstatte det tapte. I USA virker det som at gjøkene med Sullivan i spissen har gitt etter da Biden blir konfrontert med drepende rapporter, og dermed økte våpenstøtten sammen med andre land, men de er samtidig i ferd med å planlegge omstilling av Ukraina inn i en kvasi-NATO krigsmakt som da betyr stillstand og innrømmelser mot Putin kan tvinge seg fram ganske snart.

 

De ukrainske kanalene jeg har fulgt har hele tiden pratet om at vendepunktet vil komme en gang i August. HIMARS har nylig tatt ut en rekke våpenlagre som har jevnet ut den store fordelen Russland har hatt med 20-1 i artilleri. Så lenge de hadde den fordelen så er det ikke så veldig mye ukrainerne fikk gjort. Russland sine fremrykninger har stoppet opp, mens Ukraina smått har begynt å gjøre fremgang flere steder. Ved Izium og Kherson igår f.eks. 

Har sansen for innleggene dine, men her mener jeg du er altfor pessimistisk. Russland sin økonomi har store problemer på sikt, det er egentlig de som har dårlig tid her. Ikke oss.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
DukeNukem3d skrev (Akkurat nå):

De ukrainske kanalene jeg har fulgt har hele tiden pratet om at vendepunktet vil komme en gang i August. HIMARS har nylig tatt ut en rekke våpenlagre som har jevnet ut den store fordelen Russland har hatt med 20-1 i artilleri. Så lenge de hadde den fordelen så er det ikke så veldig mye ukrainerne fikk gjort. Russland sine fremrykninger har stoppet opp, mens Ukraina smått har begynt å gjøre fremgang flere steder. Ved Izium og Kherson igår f.eks. 

Har sansen for innleggene dine, men her mener jeg du er altfor pessimistisk. Russland sin økonomi har store problemer på sikt, det er egentlig de som har dårlig tid her. Ikke oss.

Ukrainerne har en frist på seg for å avgjøre utfallet - klokken tikker;

De har omtrent 21 til 26 dager på seg. Slik som det er, er nå et russisk sammenbrudd blitt den eneste realistiske muligheten for en ukrainsk seier. Jeg ment bestemt det var en veldig stor tabbe å bli stående i tvillingbyene i en hel måned ettersom man kunne miste hele fremspringet uten å tape krigen.

Tidspunktet nærmere seg, begge har dårlig tid på seg, spørsmålet er nå hvor fort klokken tikker. Om det er den russiske klokken som går raskere; vil Vesten og Ukraina vinner. Hvis motsatt, må Vesten tenke på høsten/vinteren helt fram til den neste våren og Ukraina må ta "en pause" uansett om russerne stoppet helt opp eller ikke.

Krigen har snudd, ja. Men fremgangene måles ennå i bare få kilometer om gang, og over for lang tid.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Ski Fot skrev (12 minutter siden):

Artikkelforfatteren glemt en liten ting; om sanksjonsregimet mot Russland hadde hendt før 2008 ville vi ikke ha vært i dagens situasjon; energisikkerheten var helt glemt; altfor mye av den interne verdiskapningen hadde blitt utkontraktert, liberaliseringen av verdensøkonomi hadde fulgt til at det ikke lenge var mulig å bedrive skadekontroll gjennom administrative inngrep som skjer i stor grad i Russland i dag, hvor økonomibyråkratiet har mye større og mer utvidede fullmakter enn i Vesten - og mye inkompetanse basert på arroganse og kortsiktighet. Dagens krise startet nemlig i juli 2021, ennå var ingenting gjort fram til mars 2022, og siden den gang var det for sløv, for treg - for små.

I virkeligheten hadde Vesten blitt for avhengige av globaløkonomien, og det som var tidlig ansett som en styrke, har blitt en veldig stor svakhet; våre "slavere" i U-land forlanger nå mer penger, transportkapasiteten var hele tiden basert på for små marginer, og man hadde for lav lønn og for høy kostnader som kunne tolereres så lenge billige varer var tilgjengelig.

Ikke nå mer. Virkeligheten har innhentet Vesten på det verste tenkelige øyeblikket. Det økonomiske eventyret som startet i midten av 1990-årene (1993-95) er avsluttet. All verdiskapning som var utkontraktert, må tilbake. Forbruksøkonomien hadde blitt for stor, for krevende med så høy etterspørsel at ingen nasjonaløkonomi kan overleve isolert.

Det var en stor tabbe å gjøre seg mange ganger mer avhengige av ikke-Vesten enn tidlig. Varer er for dyrt fordi vi har en globaløkonomi hvor man tidlig hadde nasjonaløkonomier basert på selvforsyning og flernasjonale marked basert på regulerte konkurranse. Vi bruker for mye energi og rotet det meget stygt til ved å tilkoble oss på Russland i veldig stor grad. Dyre, men nære og politiske trygge alternativer over hele verden har blitt systematisk ødelagt spesielt i 1998-2021 som med bjørkevedmarkedet og bildekkmarkedet i det siste, finnerne måtte finne ved annetsteds mens dekksproduksjon var flyttet der utgiftene var lavere.

Ren og skjær grådighet er det som utløst krisen for Vesten!

  • Innsiktsfullt 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
ForTheEmperor skrev (1 time siden):

 

Nå er jeg verken spåmann eller pro-russisk. Men hvis offensiven for å ta Kherson tilbake mislykkes, da tror jeg vesten må presse frem til en våpenhvile og få slutt på denne krigen. Ellers må vi finne frem stearin og telysene til vinteren. 

 

Europa vil aldri gå tilbake til å handle energi fra Russland.

Dette vil ramme Russland, som er en bananstat med stort sett ett produkt veldig hardt. Prostituerte kommer nok til å forbli et topp 10 eksportprodukt fra den russiske føderasjonen så lenge vi lever.

  • Liker 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
JK22 skrev (1 time siden):

Israel har i mange år nektet å selge eller gi bort militærsgraderte produkter til Ukraina - aktuelt helt siden vinteren 2015-16 - og blånektet tross voldsom amerikansk press og omfattende misnøye i egne befolkningsopinion. Nå er det for sent; NATO har ikke egnede selvmordsdroneflyer som kunne sendes til Ukraina og man måtte bygge helt på nytt hos USA. Til gjengjeldelse har Iran utviklet tusenvis av dronefly - spesielt selvmordsdroneflyer som har lang rekkevidde. Selvmordsdronefly er en av disse faktorer som kan bestemme krigens gang. Og russerne er først ut.

Til å begynne med trodde selv eksperter at det var en russiskbygd selvmordsdrone, men avstanden til TB-2 kontrollstasjonen, den presise og høye hastigheten - og kvaliteten på opptaket fra selve droneflyet - som er aktuelt i flystørrelse - gjort det klart at den bare kan være iranskbygd. Dessuten er det blitt mer og mer klart at kvaliteten på de russiske dronene har blitt bedre enn før, og at de ikke lenge skytes ned så hyppig som før.

For Vesten er det nå seriøs krise, man hadde i mai-juni trodde på en ukrainsk seier som vil tvinge fram russiske innrømmelser, nå er det gått tre måneder siden den gang, og så langt har ikke ukrainerne vunnet en eneste betydelig seier, våpenhjelpen med klar unntak av HIMARS har hatt minimal effekt utover å erstatte det tapte. I USA virker det som at gjøkene med Sullivan i spissen har gitt etter da Biden blir konfrontert med drepende rapporter, og dermed økte våpenstøtten sammen med andre land, men de er samtidig i ferd med å planlegge omstilling av Ukraina inn i en kvasi-NATO krigsmakt som da betyr stillstand og innrømmelser mot Putin kan tvinge seg fram ganske snart.

Man hadde trodde energikrisen vil gi etter når det kom mer olje og gass, men det gikk altfor langsomt, hetebølgene tok bort altfor mye brensel, og markedskreftene er mer eller mindre utenfor kontroll slik at strømprisnivåene blir abnormal høy. Det har vist seg at man ikke hadde tatt høyde for sterk etterspørsel - som saboteres av kinesiske nedstengninger gang på gang - i møte med et arbeidsmarked som hadde fått nok av lavlønnstilstander som var uakseptert i fortiden, og sterk utkontraktering slik at "hjemlige" varer enten produseres i utenlandet eller med deler fra utenlandet - når det globale transportsystemet hadde brutt sammen, transportsjåfører vil ikke mer, skipsbesetninger er lut lei, og for lite var intervenert på større transportkapasitet. Globaløkonomien har kollapset, i mange land er det voksende røster for å demme opp som med strømkablene og vannmengde i Norge. Vesten hadde blitt for avhengig av et globalt system som ikke tåler større konflikter startet av avsindige menn som Putin.

Tiden løper ut. USA og EU er i resesjon bokstavelig talt, og det finnes ikke lyspunkter i den nære fremtiden. Ukrainerne har ikke innfridd det som var lovet, da man ville vinne seirer i løpet av sommeren. Forresten er høsten nå ikke langt vekk, og sanksjonene virker ikke simpelt på Russland fordi selv om økonomien kollapset, har det vist seg at det ekstreme hierarkiske maktsystemet også innenfor økonomisk fordeling beskytter dem mot følgene. Alt dette bunnet i troen på at Russland hadde et rasjonelt regime med overlevelsesinstinkt; ukrainerne trodde de kunne drepe så mange som mulig for å vinne, vestlige trodde de kunne gjøre tilstandene så vanskelig som mulig.

I dag innser man at det er et galmannsregime i Kreml som har skapt så høy frykt og fremmedhat i sitt folk at all intern motstand er skånselløst slått ned, oligarkene så ut til å foretrekke å la alt falt i grus mens propaganda og irrasjonalitet skaper fram mer og mer maniske stemning som etter hvert gir uttrykk for generelle ønsker om å forgripe seg på andre inkludert folkemord. Russland har blitt mange ganger mer farligere enn i februar 2022.

Vi er aktuelt i den farligste situasjonen globalt sett siden juli 1914. Kina og Iran viser tydelig tegn på at de vil slutte seg til Putins angrep på verdensordningen, og Erdogan i Tyrkia er i ferd med å falle helt ut. I selve Vesten har man sett en fascistisk vekst uten sidestykke, republikanerne i USA er blitt en trussel mot amerikansk frihet mens Putins venner i flere land vil bryte med EU - og indirekte med Vesten. Orban har nylig blitt tatt i veldig nazistiskpregende retorikk. I flere land kan man bli nødt til å stoppe folkedemokratiske prosesser pga. omfattende misbruk av kommunikasjonsteknologi som åpner for sterk uansvarlighet hos stemmegiverne som har helt glemt at folkerepresentasjon innbar ansvar.

Det går mot den totale katastrofen. Israel kommer snart til å angripe Iran. Kina vil prøve å ta Taiwan. Russland vil komme i krig med NATO før eller senere, men ikke før de annektere Belarus og angripe stan-landene i Sentralasia.

Alt dette skyldes internett. Vi har glemt at det finnes gærninger der ute som gladelig vil misbruke det flesteparten nyter godt av, inntil det har ødelagt for alle.

Joda. Men Vesten tåler en resesjon. 1989, 1997, 2002, 2008, til dels 2020. Det er ikke verdens ende med litt krakk. Våre politiske systemer og vår bunnløse velstand består.

Er verre med diktatorregimer. De overlever knapt en økning i brødprisen.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Regenburg skrev (1 minutt siden):

Joda. Men Vesten tåler en resesjon. 1989, 1997, 2002, 2008, til dels 2020. Det er ikke verdens ende med litt krakk. Våre politiske systemer og vår bunnløse velstand består.

Er verre med diktatorregimer. De overlever knapt en økning i brødprisen.

Disse resesjonene var bare knusninger. Dette er stormvær.

Vi vil definitivt slutte å handle med Russland for meget mange år, og kommer til å kutte ned på ferdig- og delvareimport fra Kina og India som Tyrkia (Norges stat må stoppe all fergebygging der!) fordi vi må gjenreise industriøkonomien og vareproduksjonen på nytt - hvilken vil ta mange år.

Våre politiske systemer er ikke lenge usårbart, det er for mye populistisk aktivitet, for mye identitetskonflikt som nasjonalitet vers globalisme og for mye inkompetanse og korrupsjon - med en voksende fascistisk undergrunn i de fleste landene. Vesten globaliseres altfor raskt og altfor først lenge før resten av verden, og dette er årsaken bak dagens krise. Alt Putin gjort var å bruke selgerens makt som han aldri skulle ha fått.

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Svein M skrev (10 minutter siden):

Ukraina behøver ikke å ta tilbake land for å vinne. Om de bare holder stillingen så vil Russland før eller siden gå tom for penger og militært utstyr og vil til slutt måtte gi seg.

Midtun som kjenner Ukraina, og er tidligere militærattache i Kiev er helt uenig med deg, anbefaler å lese hans analyser på Euromaidanpress.com. 

Hvis jeg husker riktig ventes Ukrainas BNP å reduseres med ca 45% i år, inflasjon på 30%+. Eksportmulighetene er så og si helt blokkert pga Russland har kontroll på Svartehavet. Ukraina har i tillegg tatt opp svært mye gjeld og er helt avhengig av overføringer fra Vesten. Det er en veldig sårbar stilling, for man vet ikke hvor lenge det varer. Russland på den andre siden kan tilsynelatende holde på som de gjør i grei tid fremover

https://e24.no/internasjonal-oekonomi/i/WjGzLk/den-varslede-kollapsen-som-ikke-kom

Toleransegrensen blant russere før de gjør opprør mot eliten er også en del høyere enn i Vesten.

Gjelder å ha en viss realisme, veldig mye ønsketenkning her. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...