Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Innlegget fra NRK (Nordland!) publisert i dag kl 0623 med intervju av Tormod Heier er interessant. 

https://www.nrk.no/nordland/krigen-i-ukraina_-professor-tror-russland-taper_-men-det-oker-atomfaren-1.16050073

Avslutningen:

Et norsk forsvar som har blitt neglisjert av politikerne i mange år, har ført til at Forsvaret har måttet sette ut en del oppgaver til USA.

Noe som også kan øke spenningen.

– Ikke fordi Russland frykter lille Norge, men at det kan utplasseres offensive amerikanske våpensystemer i Norge som kan utgjøre en mulig trussel mot Russlands strategiske atomstyrke 40–120 kilometer fra norskegrensa.

Heier mener likevel at faren for konflikt mellom Russland og Nato er lav på kort sikt.

– I alle fall i nordområdene. Men man kan aldri være helt sikker.

Hvordan er styrkeforholdet mellom Nato og Russland?

– Russland er en militær mygg. Med unntak av atomvåpnene, som de har flest av. Men de konvensjonelle styrkene er mye svakere enn de vestlige.

Sover du fremdeles godt om natta?

– Ja. Jeg tror ikke det blir noen stor krig i nordområdene. Russerne har ikke kapasitet til å sette i gang nye militære eventyr i andre deler av landet sitt nå.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
7 hours ago, Windfarmer said:

Det er ikke "whataboutisme" når jeg påpeker at du forsøker å undergrave sannheten om krigen mot Irak i 2003, og der jeg angriper dette hjelpeløse forsøket på å unnskylde denne kolossale strategiske tabben.  

Jeg har ikke koblet denne krigen mot det som skjer i Ukraina ut over generelle betraktninger om at vi må lære av våre feil. 

Og når du presenterer dette tøvet:

"Når folk skylder på USA for at sunnier dreper sjiaer og omvendt i Irak, eller at krigsherrer og forskjellige faksjoner dreper hverandre i Afghanistan, så er det en form for rasisme hvor man fratar irakerne selv, saudiene, iranerne med fler evne til selvstendige handlinger."

Er det jo knapt nok bullshit. Det stinker mer som en svinefarm med dårlige hygieniske standarder.

Burde du heller stille deg spørsmålet om hvorfor sunnier dreper sjiaer og omvendt, og det i et land som har håndtert disse to grenene av islam på en brukbar måte under Saddams regime?

Kan det tenkes at alle disse drapene har noe med den amerikanske invasjonen å gjøre? Og der amerikanerne oppsøkte ulike stammeledere og betalte de i cash for nettopp at sjiaer skulle drepe sunier, siden Saddam var suni og at suniene der og da plaget amerikanerne mest, og dette som  et forsøk på å la amerikanerne komme seg ut av denne hengemyra? 

 

 

Hvordan ville du dømme dersom du fikk vite at nordlendinger brukte anledningen til massakrerte trøndere under krigen (1940-1945)? Ikke *bare* vurdert som tyskerne sin skyld i et tenkt oppgjør - selv om tyskerne prøvde å unngå ugjerningene? 

OK, det er vel ikke nødvendigvis lett å komme med klare svar.

Anekdote: Så langt som jeg har forstått så aksepterte spanjolene og portugiserne ofte drap begått av innfødte i sine kolonier - fordi de ikke ble vurdert som mennesker moralskt sett. Drap begått av innfødte i f.eks. Brazil ble nærmest vurdert på samme måte som om en hest sparket i hel en mann - da straffer man jo ikke hesten.

Endret av lada1
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Samms skrev (11 minutter siden):

HIMARS fungerer, denne gongen var Ukraina mindre heldige med målet:

Russia-Ukraine live news: POWs killed in Donetsk strike – reports | Russia-Ukraine war News | Al Jazeera

 

Er vel på sin plass å påpeke at det er de russisk støttede kjeltringene som hersker i Donetsk som påstår dette. Siden vi skal være så kritiske til alle kilder no.

  • Liker 8
Lenke til kommentar
11 minutes ago, Dragavon said:

Er vel på sin plass å påpeke at det er de russisk støttede kjeltringene som hersker i Donetsk som påstår dette. Siden vi skal være så kritiske til alle kilder no.

Men om man skal spekulere: Ville det ikke vært helt i tråd med russernes totale forakt for regler i krig, sannhet, ukrainernes liv og helse, og også eget personells liv og helse for den saks skyld, om de plasserte krigsfanger nær ammunisjonsdepoer og andre steder de vet det er høy risiko for at det vil bli utsatt for et ukrainsk angrep? Dermed, om Ukraina faktisk angriper, vil de kunne rope høyt om at "Se! Ukraina bomber sine egne", men holder kjeft om resten. Igjen, dette er spekulasjon, og ikke en påstand.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, Dragavon said:


De to forskerne i denne artikkelen sier vel omtrent stikk motsatt. Jeg er dog litt enig med begge to. Den første sier at atomføren øker og at vi må være klare og tydelige overfor Russland, men varsomme. Det siste er jeg litt uenig i. Den andre sier at vi må være tøffe og ikke vise svakhet. Det er jeg også enig i. Det er nok autokratienes oppfatning av Vesten som svake og splittede som stadig åpner for at de prøver seg på ting. Jeg tror ikke Putin hadde gjort det han har gjort dersom han hadde trodd på forhånd at dette ville bli konsekvensene. Han har nok levd med en illusjon om at Vesten er like korrupt og egosentrisk som ham selv og de rundt ham. Klassisk projisering.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Outlier616 skrev (1 minutt siden):

Russland har brutt så mange av krigens regler at jeg har mistet oversikt. Tror til og med de kan ha funnet opp noen nye.

Det er uhyrlig hva Russland gjør. Man burde innføre total boykott av dette forbryterlandet snarest. I stedet ser man et reaktivt europa som er mest opptatt av om de skal skru ned temperaturen i bibliotekene sine til 18 eller 19 varmegrader, i påvente av flere russiske sprell. Og Tysklands grønne idioti fører til at man ikke engang er sikre på om de skal skal beholde atomenergi i et par år til.  Herregud. 

Krigen er en stresstest som Europa stryker på.

  • Liker 7
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Churchill sa en gang om USA noe slikt som at amerikanerne alltid gjør det rette... til slutt. Når de har forsøkt alt annet. Det kan virke som om det kanskje er et menneskelig trekk snarere enn bare et amerikansk.

Det blir dyrt med strømmen til vinteren, og jeg tror det fort kan bli rasjonering. Faktisk bør det nesten allerede være det. Og vi bør midlertidig forby eksport akkurat som andre land. Det er åpenbart at disse kraftlinjene ikke har gitt oss mer forutsigbarhet og stabilitet, men mindre. Så får vi heller bruke penger på å bygge mer energi, hovedsakelig havvind.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne
  • Uderzo gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...