Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

1 hour ago, Windfarmer said:

Patriark Kirill:

kirill-putin.jpg

Og denne Kirill typen støtter Putin i en slik gard at han hevder at det er russiske 18 - åringers hellige plikt å bli sprengt til helvete i en udatert panservogn i Ukraina. Jeg vet ikke hvem som er verst, den katolske kirke eller den russiske ortodokse kirke. Den første er mest kjent for systematisk å undertrykke og benekte systematisk og mange hundre års tradisjon for å seksuelt å tukle med barn og ungdom. Uten at jeg er fagmann på området, vil jeg ikke utelukke at den russisk ortodokse kirke først tukler med de, for deretter å sende de som kanonføde til Ukraina.

Denne nissen er vel med god sannsynlighet en av dem som lever fett på "gaver" fra velmenende mennesker, inkl føreren selv, som mener all PR er god PR. Og fra meget gammelt av er det klart at å ha kirken med seg i krigen er gull verdt. For kirken har da vel ikke vært de store pasifistene opp gjennom historien.

I tillegg skal du ikke se bort ifra at utdaterte panservogner med rød sikteskive på taket og sidene kan være fristende etter en lettkledd messe med Kirill og gjengen hans.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

https://www.foreignaffairs.com/articles/ukraine/2022-07-08/ukraines-implausible-theories-victory

 

Kan se ut som slike tanker er i ferd med å vokse seg fram. Og dette er før vinteren setter i gang. 

 

I sterk kontrast til oppfatninger som dette: https://nationalinterest.org/feature/us-expanding-its-goals-ukraine-and-’s-very-good-thing-203301

 

Kan noen forresten forklare meg hvordan den fyren fra den østerrikske hæren kan hevde at Russland har økt antall BTGer fra 93 fra begynnelsen av krigen til 108 nå, mens Ukraina angivelig er redusert fra 81 til 60 (omregnet fra bataljoner)? Slik jeg har skjønt det har jo Ukraina langt flere mobilisert nå, og noen kommer jo opp i 1 mill. Så hvordan henger påstanden til østerrikeren på greip? 

Han snakker om det på rundt 7:10 i videoen. 

Endret av Ski Fot
  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Ski Fot skrev (1 time siden):

Kan noen forresten forklare meg hvordan den fyren fra den østerrikske hæren kan hevde at Russland har økt antall BTGer fra 93 fra begynnelsen av krigen til 108 nå, mens Ukraina angivelig er redusert fra 81 til 60 (omregnet fra bataljoner)? Slik jeg har skjønt det har jo Ukraina langt flere mobilisert nå, og noen kommer jo opp i 1 mill. Så hvordan henger påstanden til østerrikeren på greip? 

Han snakker om det på rundt 7:10 i videoen. 

Mister vel mer enn de klarer trene og sende til fronten da. Har jo ryki med litt liv. Og da gjerne de godt trente.
Ukraina har jo tropper i England på trening osv. Tar vel litt tid før de er stridsdyktige. Eller ikke. Who knows.

Sitat

The sheer number – more than 20,000 casualties a month – raises questions about what state Ukraine’s army will be in if the war drags on into the autumn. The same is true for the Russians too, of course. But the invaders already control large chunks of Ukraine, and they can pause the fighting with the territorial upper hand.

Consider the figures in context. Ukraine’s army was 125,000 strong, according to the International Institute for Strategic Studies, and there were 102,000 national and border guards in addition. Analysts’ crude estimates suggest that since the start of the war the total could have doubled to an impressive 500,000.

Kyiv’s forces are far from a point of collapse. But several months of high casualties will erode its fighting strength significantly, even allowing for some of the wounded to recover. Meanwhile, Ukraine’s forces are already being pushed back in a Donbas artillery bombardment so intense it is likely to have a shell-shock impact on many of those who survive it. Morale is certainly an issue for the Russians, but there are now reports of desertions from the Ukrainian side too.

Kilde

Endret av SkyMarshall Arts
Lenke til kommentar
Ski Fot skrev (5 timer siden):

Kan se ut som slike tanker er i ferd med Kan noen forresten forklare meg hvordan den fyren fra den østerrikske hæren kan hevde at Russland har økt antall BTGer fra 93 fra begynnelsen av krigen til 108 nå, mens Ukraina angivelig er redusert fra 81 til 60 (omregnet fra bataljoner)? Slik jeg har skjønt det har jo Ukraina langt flere mobilisert nå, og noen kommer jo opp i 1 mill. Så hvordan henger påstanden til østerrikeren på greip? 

Han snakker om det på rundt 7:10 i videoen. 

Russerne har gått bort fra BTG-konseptet i stor grad. Noen av BTGene er redusert til en brøkdel, så å liste opp antall BTGer gir ikke helt riktig bilde.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Outlier616 skrev (37 minutter siden):

Russland skal ha mistet 35 tanks i ett enkelt angrep sørøst for Izium nær Dovhenke. De skal ha blitt beordret til å ta en høyde sør for Dovhenke med alle midler, og blitt beskutt av ukrainsk artilleri. De fleste av tanksene skal ha blitt tatt mer eller mindre inntakte av ukrainerne og noen av dem er allerede malt om og satt inn i aksjon mot russerne.

Kan det være de tapene som ble registrert 8. juli?

Spoiler

942163103_Russisketap8.6_2022.thumb.jpg.182c09133d3074dc6d5f82eb274fdc7e.jpg

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
SkyMarshall Arts skrev (9 timer siden):

 

Mister vel mer enn de klarer trene og sende til fronten da. Har jo ryki med litt liv. Og da gjerne de godt trente.
Ukraina har jo tropper i England på trening osv. Tar vel litt tid før de er stridsdyktige. Eller ikke. Who knows.

Kilde

Bare for å påpeke, casualties betyr ikke døde, men i praksis døde og skadde av en viss alvorlighetsgrad. Noen av disse skadde vil kunne returnere til slagmarken relativt raskt, andre vil være permanent ute av stand til å kjempe. Det er umulig å si hvor mange av de skadde som kommer tilbake i løpet av relativt kort tid.

Men, de har en periode sett tap av liv som i snitt, ut fra det jeg kan finne av informasjon, ligger på rundt omkring 6000 per mnd. 

La oss si at de garantert har 10000 soldater som ikke lenger kan kjempe innenfor et rimelig tidspunkt. Det kan være fler. 

Det utgjør et tap på et sted tilsvaremde mellom 10 og 30 battaljoner per mnd avhengig av hvordan de er organisert.

Men, så rulleres også friskt personell inn. Selv om tap av soldater kan forklare reduksjon i bataljonene, så kan organisering også spille en rolle. 

Der man tidligere kanskje har ansett det som hensiktsmessig å ha mindre battaljoner på si 300 soldater med taktiske oppdrag, kan det være at man nå anser det som mer hensiktsmessig å organisere i større grupper på si 1000 soldater.

Det er veldig vanskelig å fastslå nøyaktig hva som skjer. Men, det er åpenbart at det har vært en periode på flere uker med veldig høye tap på begge sider. 

Nå skal Russland i følge dem selv ta en pause i offensiv krigføring, som kan bety at frekvensen i artilleriangrep minker en del. Noe som vil lette trykket på begge sider. 

Ukraina har på sin side startet en veldig taktisk og målrettet operasjon med angrep på Russiske forsyningslinjer. Dette vil potensielt minke Russlands evne til å opprettholde trykket de har hatt de siste mnd. 

Hvordan dette slår ut i praksis er vanskelig å spå 100% Men, man skal ikke nødvendigvis måle de kommende ukene og månedene ut fra de siste. Dette faktum er åpenbart om man sammenligner med krigens innledende fase og det vi nå har sett i øst. Ting svinger kjapt. 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
30 minutes ago, TAC-2 said:

Noe jeg aldri trodde jeg kom til å høre før denne krigen begynte.

 

😄 Tror det kom som en stor overraskelse for nesten alle, hvor dårlig stilt det var med tanks-parken til Russland. Amerikanerne har jo ofte kritisert seg selv for å ha alle disse Abrams'ene stående ute i sola, men de står i det minste i tørre områder, og roteres på og testes med jevne mellomrom, og er ikke plyndret for deler.

Russlands tap av tanks var veldig høyt i begynnelsen, men går så saktere og saktere, rett og slett fordi de slipper opp, og ikke lenger klarer å angripe. De har fallt tilbake på taktikker fra første verdenskrig. Teppebombe med artilleri, og sende inn speidere for å se om det er trygt.

Sovjetene hadde 23.000 tanks og det var det som gjorde at NATO satset så hardt på flyvåpen og helikoptre, siden vi hadde teknologiske fordeler. Men så kollapset Sovjet, og man trodde Russland hadde 13.000 tanks. Så viser det seg altså at nesten alt som kunne krype og gå av tanks var sendt til Ukraina, og selv de var ikke god stand. Så i realiteten virker det ikke som om de har hatt noe særlig mer enn kanskje 2800, og de fleste av dem også i kjørbar, men relativt dårlig stand. Og nå er altså over 2000 av dem tapt.

Dette er en militær clusterfuck og ydmykelse av Russland av dimensjoner omtrent ingen kunne ha sett for seg. Ukraina er ikke Russlands Vietnam, det er Russlands nye Finlandskrig/Vinterkrig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Dragavon skrev (28 minutter siden):

Russerene har vel framleis tusenvis av tanks. Kor mange som er i brukbar stand er eit heilt anna spørsmål. 😁

Dette er et av de store og usikre spørsmålene, her en You Tube type som har sett på spørsmålet:

How Many Tanks Does Russia Really Have? And Where Are They? - YouTube

Jeg går på ingen måte god for innholdet og kvaliteten i innslaget, men han antyder at russerne har rundt 3000 tanks som enten er aktive eller som kan aktiveres etter vedlikehold og service.

Det er ikke mange dager siden Dumaen vedtok en lov som bevilget penger til å reparere og oppgradere eldre lagrede tanks, dette kan faktisk indikere at russerne begynner å se bunnen av tønnen. Og de har enda ikke tatt to fylker i Ukraina. Jeg har også lest artikler (finner ikke kilden) der det ble påstått at selv de vogner (av ulikt slag) som den russiske militærledelsen trodde var kampklare, likevel ikke var det da den utbredte korrupsjonen i Russland hadde ført til at vitale deler som elektronikk og girkasser var tatt ut og solgt på svartebørsmarkedet. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar



 

  • Russland har mange millioner granater og vil neppe slippe opp
  • Problemet er logistikken med å få det frem til fronten
  • Særlig når Ukraina stadig slår ut depotene deres nær frontlinjene
  • Russland bruker allerede alt de kan finne av kjøretøy for å gjøre logistikk, som har vært et av deres svakeste punkt i krigen, og svært av mange av dem er dårlig egnet
Lenke til kommentar
2 minutes ago, ForTheEmperor said:

Vil det bli avdekket flere sånne saker som denne?

 

FN kritiserer Ukraina etter russisk angrep mot et sykehjem



I beste fall gjorde ukrainerne noe uvettugt. I verste fall er dette politisk motivert victim blaming fra et FN som er fullt av autokratiske møkkastater og er en konflikt-enabler. Det er forøvrig et gammelt ordtak i bibelen et sted, som går noe slikt som "Hvorfor ser du bare flisen i din brors øye, men ikke bjelken i ditt eget?"

  • Liker 4
Lenke til kommentar

https://youtu.be/Qkh7z6OEe6E

"The Global Security Initiative, recently launched by Xi is something taht should be taken very seriously. It is another initiative to undermine the US and its allies and their glbal order, and it will likely have a lot more takers than the US would like to believe."
-Bill Bishop, China analyst


Tror Kina har spilt litt mye Command & Conquer. Det høres ut som GDI på papiret, men i realiteten ville organisasjonen bestå av alle landene i Brotherhood of Nod :p

Personlig tror jeg dette ville bite den autokratiske verden i rumpa, dersom de inngikk et samarbeid med andre autokratier. Det ville gjøre det åpenbart for alle land at de er nødt til å velge en side mellom demokrati og fremskritt, og autokrati og regresjon.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
ForTheEmperor skrev (1 time siden):

Vil det bli avdekket flere sånne saker som denne?

 

FN kritiserer Ukraina etter russisk angrep mot et sykehjem

Såklart, jeg tror ikke det finnes en krig der ikke noen gjør ting som øker belastningen på sivile. Ofte vil det være tilsiktet, andre ganger ikke. Noen ganger skyldes det unødvendige handlinger, andre ganger kan det være man ikke hadde mye valg.

Det nevnes menneskelig skjold. Men, det krigen har vist så langt er at Russland ikke tar hensyn til sivile, selv når det ikke er tegn på soldater, så det vil ikke være særlig hensiktsmessig å forsøke å bruke sivile som skjold på Ukrainsk side. 

Det var også snakk om at angrepet kom tre dager etter at de dro. Men det står lite om hvor lenge de var der, og hva de gjorde der.

I strid i bebygde områder vil dette bli enda mer problematisk, all den tid man kjemper fra gate til gate, og hus til hus, når flere sivile ikke er evakuert. 

Men, som det også står, det er en håndfull tilfeller på Ukrainsk side, og nærmest en del av strategien på Russisk side. 

Endret av Serpentbane
Lenke til kommentar
ForTheEmperor skrev (51 minutter siden):

Vil flere sager som denne blive afsløret?

 

FN kritiserer Ukraine efter Ruslands angreb på et plejehjem

Helt sikkert vil flere sager blive afsløret (har ikke lige læst denne, da kilden der linker i MINE øjne på ingen måde er neutral, ej heller troværdig) - men i en krig vvil der - desværre - være talrige eksempler på at der er begået overgreb, forbrydelser med det der er værre endnu...

 

Men en ting er helt sikkert, selv om du "tilfældigvis faldt over noget, der måske er en klar fejl fra Ukrainsk side - det er at russerne er langt, langt værre, og begår voldtægt, deponering af indbyggere, krigsforbrydelser i tusindvis,direkte mord på civile, utallige bombeangreb uden hensyntagen til civile osv osv....

 

Uagtet, så undskylder det ikke evt krigsforbrydelser fra Ukrainsk side.....

Endret av Helme5
Stavefejl
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...