Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Ski Fot skrev (1 time siden):

Hvis Russland skulle hatt et reellt demokrati alla Norge eller Norden måtte nok landet blitt splittet opp i ganske mange republikken. Men selv da er det ikke sikkert det ville fungert, pga annen kultur/historie/mentalitet/verdier osv. Godt mulig det skjer en gang, men det er heller ikke sikkert. 

 

Det er ganske enkelt nødt til å skje en gang om sivilisasjonen vår skal ha en sjanse til å overleve. Vi vet ikke om Putin er gal nok til å trykke på den røde knappen, men så lenge det eksisterer diktatorer med så store mengder atomvåpen som Russland har, er det bare et spørsmål om tid før det vil dukke opp noen som virkelig er sinnssyke nok til å gjøre det.
 

Angående den videoen du viser til, så har vel Ukraina i likhet med mange andre land slike problemer. Jeg velger å tro at de som faktisk bor i Ukraina vet dette best. Dette er en video fra en Ukrainsk reise-blogger som forteller sine Russiske fans hvordan han opplever situasjonen. (Videoen har engelsk teksting). Litt spesielt er at den siste reise-bloggen han gjorde før krigen startet, var av Norge:)

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
17 minutes ago, perpyro said:

Russland ser nok mer Nato som en fiende fordi Nato setter en effektiov stopper for hva Russland kan foreta seg overfor land som er Nato medlemmer og jo flere land som er det jo mindre spillerom får Russland overfor sine naboer.
Jeg ser for meg at det er mere det en at Russland ser for seg et uprovosert anngrep fra Nato.

NATO-trusselen (for Russland) består altså i mindre spillerom for å bølle med naboene?

Endret av lada1
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Biden said Ukraine has received and will receive "Nearly 140,000 anti-tank systems, more than 600 tanks, nearly 500 artillery systems, more than 600,000 rounds of artillery ammunition, as well as advanced multiple launch rocket systems, anti-ship systems and air defense systems"


Dersom USA bidro like mye som Norge, ville Ukraina ha 1300 selvdrevne artilleristykker og 150 MLRS.
Dersom NATO bidro like mye som Norge, ville Ukraina ha 3900 selvdrevne artilleristykker og 531 MLRS.

Nå har selvsagt mange land bidratt på forskjellig vis med det de kan. Vi har tilfeldigvis hatt overskudd av nettopp artilleri. Men underskudd av MANPADS og AT f.eks, alikevel har vi bidratt, og det bør vi være stolte av. Nå må vi bare få tak i mer!

Endret av Outlier616
  • Liker 8
Lenke til kommentar

Det er så mye videomateriell også som kommer ut av alt dette, og så mange fremmedkrigere, at jeg tror det kommer til å komme dokumentarer og videoer av alt som har skjedd i åresvis fremover selv etter at det forhåpentligvis tar slutt. Den fulle rekkevidden av galskapen til russerne kommer kun til å gå opp for folk i årene fremover, og igjen kommer folk til å spørre seg hvordan dette kunne skje. Men faktum er at folk ofte lukker øynene fordi de ikke klarer å takle det, og liker ikke å tenke på det fordi det skaper sterkt negative følelser som hjelpsesløshet, håpløshet, sinne og frustrasjon.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar




Ukrainas mateksport i 2022 kommer antagelig til å være 0-20% av normalen. Selv om krigen ender i 2022 vil det ta flere år å få produksjon og eksport opp til et normalnivå.

Denne konflikten kommer antagelig til å ta millioner av liv. De aller fleste av dem i land langt unna Ukraina og Russland - i Afrika og Midtøsten.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Reportasje laget av Sky News om ukrainsk opplæring av "L118 howitzers".

https://old.reddit.com/r/UkraineWarVideoReport/comments/vou4jx/training_of_ukrainian_artillerymen_with_l118/

Video fra pro-russieke seperatister som klager på krigen. Mangler oversettelse, men deler den likevel i tilfelle enten noen her kan/gidder å oversette, eller noen i kommentarfeltet i lenken gjør det:
https://old.reddit.com/r/warinukraine/comments/voue72/soldiers_of_prorussian_separatist_dnr_109th/

 

Relevant artikkel: (fairobserver.com) Russian Imperialism, Not NATO Expansion, Caused the Ukraine War

 

EDIT:

 

Endret av Thor.
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Videoer av DPR-tropper som klager til Putin kom vel ut allerede for flere måneder tilbake også?

Kanskje ikke så rart når de blir tvunget i tjeneste, utstyrt med våpen fra slutten av 1800-tallet, og sendt inn som kanonføde.

Dette var folkene Putin gikk til "spesialoperasjon" for å redde. Og nå har han klart å drepe titusener av dem. Og flyttet hundretusener av dem til Sibir og andre steder, akkurat som Stalin gjorde. Etnisk rensing på en massiv skala.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Pop skrev (2 timer siden):

Veldig bra artikkel. Gode og relevante situasjonsbeskrivelser. 

Og før vi får noen som mener artikkelen kun er for de som allerede mente dette og kun søker bekreftelse på egne meninger og holdninger, så må jeg be folk se på historien. Se på Sovjets og russlands virkemidler og da spesielt lokkemidler. Da Sovjetunionen gikk i oppløsning, hvorfor strømmet ikke de løsrevne provinsene og statene til Moskva og ba om å bli i "varmen" videre? Hvorfor er det ikke ivrig arbeid om å gjenoppta Warszawapakten? Hvorfor strømmet landene mot Nato og EU fort som f..? Hva er det rassland ikke forstår med gulrøtter og pisker? De må da for helvete også skjønne reklame?

Jeg har allerede gitt deg en "thums up" for dette innlegget.

Det som ikke bare irriterer meg, men som gjør meg rett fram deprimert (i hvert fall lettere deprimert,) er at jeg innbilte meg at vi i Europa var ferdige med erobringskriger. Der jeg trodde at de typiske hestkukkrigene som har dominert Europa i flere hundre år, hadde fått sin ende, og at vi nå stort sett var enige om at nasjonene får ha de grenser de har, så må vi gjennom alminnelig og rettferdig konkurranse og handel få bestemme hvilket politisk og kommersielt system som virker best.

At de kriger i Jemen og i Kongo er jeg ikke så opptatt av, de er vel der Europa var for 100 år siden, der en eller annen hestkuk sitter å bestemmer seg for at det fylket eller det landområdet har jeg lyst på. Og det uten å skjenke en tanke til at den lysten vil koste ti tusen 20 -  åringer livet, pluss 30.000 til i rullestol eller evig uføretrygd på grunn av PTSD, manglende lemmer eller hva det nå er. Eller for ikke å nevne en masse kvinner og barn som enten blir bombet på kjøpesentre, eller som ikke får sin nødvendige medisin på grunn av sanksjoner.

Jeg har ombestemt meg, jeg er ikke bare lettere deprimert, jeg er dypt deprimert av hele situasjonen. Og her vil det ikke hjelpe med psykofarmaka, så sterke og effektive legemidler er enda ikke oppfunnet. Det eneste som kunne ha en viss effekt er en e-post, en twitter melding eller et Facebook innlegg fra Putin, der han meddeler:

"Sorry, vi gjorde en grov feilvurdering, selvsagt burde vi aldri ha startet denne krigen, det glapp litt for meg på grunn av Covid." 

Og hva er oddsene for at denne meldingen noen sinne blir sendt?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne
  • Uderzo gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...