Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Tyskland gir Hellas IFV-er, slik at Hellas igjen kan donere sine eldre kjøretøy til Ukraina melder Al Jazeera og flere andre medier.

https://www.aljazeera.com/news/2022/5/30/turkey-erdogan-talks-with-putin-zelenskyy-about-grain-exports-liveblog

Sitat

Germany will deliver infantry fighting vehicles (IFV) to Greece so that the government in Athens can pass on Soviet-style weapons to Ukraine, German Chancellor Olaf Scholz has said.

“We will provide Greece with German infantry fighting vehicles,” he told reporters, without specifying what kind of infantry fighting vehicles Berlin will hand over to Greece or what kind of weapons Athens will pass on to Kyiv.

“The defence ministries will work out the details and quickly implement this agreement,” he said.

Mens vi er inne på Tyskland, så bekreftet Scholz også nettopp at import av russisk olje vil stoppe totalt i løpet av året.

Germany to end Russian oil imports by end of 2022, Scholz says
https://nationalpost.com/pmn/news-pmn/germany-to-end-russian-oil-imports-by-end-of-2022-scholz-says

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Simen1 skrev (6 timer siden):
Snikpellik skrev (8 timer siden):

About 40 residents of the Kherson region applied for Russian passports

På den andre siden så tyder det lave tallet på noe så sjeldent som russisk ærlighet. Ikke verst!

Sikkert en forglemmelse. Det skulle ganges med 10 000. Noen kommer til å få fyken. Krigsrett!

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Wall Street Journal har i en eksklusiv sak sikre kilder på at HIMARS med GMLRS veldig snart er på plass på bakken i Ukraina, i løpet av få uker. De får alt, med unntak av ATACMS nå i første omgang. Ukraina vil nå likevel få muligheten til å treffe russiske styrker i nesten hele Donbass og doble rekkevidden av M777 Howitzerne de allerede har fått, og bruker.

De skriver at opptrening i bruk av systemene tar rundt 10+ dager. Avgjørelsen skal være tatt, men som vanlig ventes det med offentlig annonsering mens ting skjer i kulissene.

Guided U.S. Rockets Could Double Ukraine’s Strike Range
https://www.wsj.com/articles/guided-u-s-rockets-could-double-ukraines-strike-range-11653989401

Sitat

The Biden administration plans to provide Ukraine with a guided-rocket system capable of hitting targets from a distance of more than 40 miles, according to U.S. officials, providing new details on plans first reported last week.

Kyiv has asked for longer-range weapons to strike Russian targets as it struggles to defend against attacks in the eastern part of Ukraine.

The Guided Multiple Launch Rocket System the U.S. plans to send has roughly twice the range of the M777 howitzers that the U.S. has provided to Ukraine.

U.S. officials said last week that the White House was nearing a decision on what rockets to provide to Kyiv but didn’t identify the specific weapons that would be sent.

Officials said late Monday that the goal in sending the Guided Multiple Launch Rocket System—or GMLRS—is to boost Ukraine’s firepower against Russian troops who have invaded the country’s Donbas region, without enabling Kyiv to expand the war deep into Russian territory.

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (7 minutter siden):

Tyskland gir Hellas IFV-er, slik at Hellas igjen kan donere sine eldre kjøretøy til Ukraina melder Al Jazeera og flere andre medier.

https://www.aljazeera.com/news/2022/5/30/turkey-erdogan-talks-with-putin-zelenskyy-about-grain-exports-liveblog

Mens vi er inne på Tyskland, så bekreftet Scholz også nettopp at import av russisk olje vil stoppe totalt i løpet av året.

Germany to end Russian oil imports by end of 2022, Scholz says
https://nationalpost.com/pmn/news-pmn/germany-to-end-russian-oil-imports-by-end-of-2022-scholz-says

Grekerne har et av de største nasjonale våpenarsenalene i hele Europa med mye utdatert stridsmateriell og innkjøpte materiell av sovjetisk/russisk opprinnelse. Det var kjøpt inn 155 østtyske BMP-1 kjøretøyer som har blitt reservemateriell ment for krigsmobilisering, og det er hele 2,300 M113 transportvogner, en stor del av disse er ikke lenge tjenestedyktig innenfor de strenge NATO-standardene. De har dessuten hele 84 Tor-SAM mobile SAM batterier som nå er veldig sterkt ettertraktet, som var kjøpt fordi USA tidlig hadde nektet å selge Patriot og endog avanserte SAM pga. Tyrkia. Nå kan man si at Erdogan har gjort dette til en ikke-sak, men Biden er for sløv - som vanlig.

M113 har en vesentlig fordel som hadde fått ukrainske militæreksperter til å ønske den; den kan fungere som stormpanservogn med påmonterte maskinkanonskyts eller ATGM og som transportvogn med lengre operasjonsradius enn russiske motstykker, som med beltedrift er mer terrenggående - og har amfibiske egenskaper. BMP er ytterst dårlig egnet for troppetransport, slik at bare hjuldrevne alternativer som BTR er tilbake. Med de mange elvene betyr det at ukrainerne trenger et panserkjøretøy som kan forsere mindre vannløp og delta i overgangsoperasjoner.

https://twitter.com/RALee85/status/1531542313020923905

Dette våpenet var faktisk ulovlig ifølge INF-traktaten fram til august 2019 for bare tre år siden. Landbaserte kryssermissilsystemer var forbudt i Europa, fram til USA oppdaget at Putin hadde i mange år under hemmelighet utviklet krysservåpen for bruk på land, og trakk seg ut i august 2019. Nå kan man med absolutt sikkerhet erklærer at Putin hadde brutt en viktig nedrustningsavtale vitalt for Europa fordi dette systemet er operativt og av stor skala med hundrevis av avfyrte kryssermissiler - hvilken da tyder på at det var ferdigutviklet og satt i tjeneste mens INF var i virksomhet.

Hvordan kan man stole i det hele tatt på Putin? Han er den største traktatsbryter i verdenshistorien siden Hitler.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Under enhver omstendighet er Severodonetsk-fremspringet uholdbart; så lenge de intakte jernbanetraseene går til byen Luhansk hvorfra flere sidespor fortsetter på hver side av frontavsnittet til nordvest og til sørvest, er det umulig for de ukrainske soldatene å bli værende, og i skogene nord for Slovjansk ser det ut som at forsvarerne er ved å få nok; de kan ikke holde stand så lenge den ukrainske kontraskytningsevnen forbli dårlig. Der har russerne satt inn praktisk talt alle TOS kjøretøyer de kan finne, fly og helikoptre kan fritt operere på den andre siden av Donetskelven.

Begge tvillingbyer må evakueres; forsvaret i Lysysjansk trues fra sør mens man må evakuere alt av verdi fra den Severodonetsk-området. Ukrainerne må retirere tretti kilometer vestover til Siversk-Artemovsk linjen, for å komme seg bort fra den jernbaneassisterte artilleritrusselen, dessuten må flesteparten av soldatene erstattes med nye, for tilstandene er slik at de føres mot sammenbrudd under det fryktelige granatregnet og de russiske banzai-angrepene. I verste fall må ukrainerne retirere helt til Slovjansk-Kramatorsk-Kostjantynivka linjen mye tidligere enn ønskelig, ettersom de ikke lenge kan holde stand i nord i det lange løpet. Det planlagte motangrepet mot Izium har gått i vasken fordi russisk motstand var for sterk og fordi de ukrainske styrkene er rett og slett humant anlagt.

Våpnene har kommet fram, men ukrainerne har blitt mer nedslitt enn russerne, og de trenger store ferske styrker som kan bryte gjennom russiske forsvarslinjer samtidig som man kan eliminere det russiske militæret. Hvilken er lettere sagt enn gjort. Det viktigste for ukrainerne er å holde sin hær intakt, og dette er ikke lenge mulig å gjøre det og samtidig holde stand. Dessuten var ukrainerne overrasket av hissige motangrep i Kharkivfronten som på nytt bundet ned ledige styrker, som i tillegg måtte holdes i reserve i Poltava-Dnipro regionen.

Jernbanen er det som gjør Putins seier og masseforbrytelse mulig.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (På 30.5.2022 den 17.39):

Er dette et innlegget ment for å svekke den norske og vestlige motstanden og bidraget til at det 21. århundrets første svar på Hitler bare skal få ture frem?

Hvis du ikke har tilstrekkelig med midler til Cola og potetgull til helgen, kan jeg gjerne bidra med en slant.

Mest idiotiske kommentaren jeg har lest i denne tråden, hvis man ikke skal kunne diskutere realistiske utkom for samfunnet i fremtiden fordi det går i mot din bias så er ikke dette noe annet enn et ekkokammer, og går rett inn i samme fella som Kreml gjorde før 24 februar. Flytt til Russland om du ikke liker å høre synspunkter som kanskje går litt i mot hva din egen oppfattelse er.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Gjest MKII skrev (7 timer siden):

Håper dette ikke stemmer, eller at det i det minste ikke får utslag i at støtten til Ukraina minsker!

"- Virkelig farlig for Ukraina

Det er en gradvis større tretthet i Europa for krigen, sier ekspert, som mener det kan få store konsekvenser for Ukraina."

https://www.dagbladet.no/nyheter/virkelig-farlig-for-ukraina/76218317

Akkurat dette jeg prøvde å si i mine forrige tråder, men ble ikke likt av andre bidragsytere her inne og ble raskt avfeid. Nå må det gå ann å diskutere på normalt vis.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Would We Do Better? Hubris and Validation in Ukraine - War on the Rocks

“It is of course in the nature of things that, apart from the relative strength of the two armies, a smaller force will be exhausted sooner than a larger one; it cannot run so long a course, and therefore the radius of its theater of operations is bound to be restricted.”

Dette er virkeligheten i Ukraina, for selv om ukrainerne har flere soldater enn russerne, har de betydelig mindre materiellmengde og ildkraft, og ut fra hva deployeringsdata så langt har vist, har den ukrainske generalstaben rett og slett altfor få soldater i Severodonetsk-fremspringet der man heller opprettholde forsvarsevnen gjennom et roteringssystem fremfor å forstørre de deployerte styrkene som forbli i brigadestørrelse fremfor divisjon eller korpsstørrelse. Der kunne russerne ha tre ganger flere soldater mot ukrainerne, og dessuten burde det understrekes at den russiske hæren i spørsmål om kompetente fredstidshær hadde opptil tre ganger flere soldater enn ukrainerne i 24. februar. Og tapsforholdene er ikke god, i beste fall mistet russerne 75,000-80,000 mann, men ukrainerne kan ha mistet 50,000 til 60,000 mann. Aktuelt jeg tror ukrainerne nå har større tap enn russerne. Og her har ukrainerne et problem; de kan mobilisere 1 million - men de vil ha simpelt for få fredstidssoldater tilbake, mens russerne ironisk nok er i ferd med å få altfor få menn, men de lot ikke til å ha markant kompetansefall. Russerne har nå suverent bedre logistikk enn ukrainerne som ikke hadde erstattet tapene av logistiske kjøretøyer i 2014-15.

Mobiliseringsapparatet er nå i den fjerde måneden, og selv om opptil 200,000 stridserfarne reservister er for lengst satt inn, har det vist seg at det ikke var nok uniformer, ikke nok utstyr, ikke nok våpen - og det tok mye mer tid enn ventet fordi mye av de lagrede våpnene og militærutstyret har blitt ødelagt. Under enhver omstendighet vil kvalitetsnivået faller når reservepersonell og mobiliserte menn settes inn, og flesteparten har blitt holdt tilbake. Dessuten er de militære tapene hemmeligholdt og ukrainerne har mer eller mindre vunnet informasjonskrigen slik at vestlige observatører dermed faller i en "selvbekreftelsesfelle" da man er sterkt partisk og vil se russerne beseiret. Hver dag kommer det meldinger om dårlig moral, elendige tilstander hos russerne og om våpenleveranser, men mye tyder på at dette er sterkt overdrevet, kraftig oppblåst og feilaktig vinklet.

Consequently, the analysis of the Ukraine war needs to address another unasked question: What if this view that quality people and leaders are the most important ingredient in modern warfare is wrong? What if Stalin was correct that quantity has a quality all of its own? If that is the case, then the Ukrainians may need much greater assistance if they are to survive a Russian-style grinding war of attrition.

Og det ser ut til å være tilfelle. Men her i dette spørsmålet er det ikke snakk om numerisk forhold eller kompetanse, men om kvantitet vers kvalitet - i russernes fordel; disse "mirakelvåpnene" som M777 er ment for å ha et kvalitetsmessig overtak, men dette vist seg lite nyttig mot utdaterte og eldre våpen i stor flertall, og selv om ukrainske offiserer kan med letthet finne russernes artilleri har det vist seg at man raskt blir utslått artilleri mot artilleri. Ingen offiser - selv ikke en sovjetiskutdannet - kunne forestille seg en slik sløv bevegelseskrig med et forbruk på flere tusen tonn artilleriammunisjon hver dag. Etter å ha brukt opp alle konsepter for krigføring - inkludert materialslag - gikk man til Zjukovs oppskrift; masse.

Med masse skal man smadre ned enhver foran seg. Og dessverre har det vist seg at selv om kompetansen er så som så i pansertroppene og infanteritroppene, slik at de er av dårligere kvalitet, har spesialiseringen av det russiske militæret fulgt til at man er langt overlegent innenfor luftforsvar, samband, elektronisk krigføring, luftkrig og langtrekkende artilleri inkludert ballistiske missiler i sammenligning med ukrainerne.

Og våpenleveransene kan være basert på et galt grunnlag; vi gir bedre og mer perfekte våpen til ukrainerne - men ikke i kvantitet, og heller ikke etter sist nytt med fokus på presisjonsvåpenteknologi mot vitale militære mål på et stort skala.

Det hjelper ikke ved å drepe horder av generaler og ta ut HQ etter HQ, de bare erstattes fordi det er så mange andre som overta disses plass, da dette er snakk om myggstikk, bare et enslig angrep her og der. Den russiske soldaten kan være dårlig trent, elendig ledet, sterkt uvillig og med lav eller ingen stridsverdi - men hans dødslengsel og likegyldighet for hans egne skjebne gjør han så aggressiv og så selvmorderisk, at tre ukrainske soldat må til mot en russisk, og i angrep må seks ukrainske soldat settes mot en russisk. Vi har sett bevis på hundrevis av utslåtte og nedbrutte kjøretøyer hensatt til depoter "overalt", ennå bli flere hundre nye bare hentet inn. Og når det gjelder artilleri, er det svært vanskelig å ta dem ut fordi amerikanerne nektet å gi egnede utstyr utover droner for ildledelse og samband med vestlig artilleri. Dermed blir M777 lett overveltet av horder av russiske haubitser.

Ukrainerne kan tåle større tap enn russerne, men så lenge de ikke kan omsette forsvarskampen inn noe produktivt er det ikke mulig å se for seg en bedring, og man vil før eller senere bli smadret. De ukrainske generalene hadde sett for seg at de kan vinne slitasjekampen - men at det bli simpelt for mye å slite ned før man er selv helt nedslitt, var ikke forutsett. De har feilvurderte den irrasjonelle generalstabens besluttsomhet, da man sannsynlig trodde de vil følge vanlig sovjetisk militærslogikk. Istedenfor har russerne beveget seg helt vekk fra sovjetmodellen.

Ukrainerne har tiden på sin side, men det blir mer og mer vanskeligere å reversere krigen enn tidlig, så lenge de utsettes for den russiske massen, som en kanonkule mot en tynn panservegg. Det er hvorfor Putin og generalstaben er optimistisk, de vet de kan vinne på den måten. Selv om det er det rene og skjære vanvidd, for man ødelegge jo sin kapasitet for å avskrekke større motstanderne som har mye større teknologisk overlegenhet. For når massen er oppbrukt, kan ikke det tapte erstattes...

  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar

For å si det kort; den eneste måten for en ukrainsk seier er å kunne knuse den russiske massen. Da må de ha BVR-missilvåpen mot fly, skikkelige selvmordsdroner med lang rekkevidde, en fullstendig digitalisering av militærutstyret og 1,000 vestlige skyts.

Det finnes bare et land som har de rette verktøyer for en kvalitet vers kvantitet-kamp hvor kvalitet kan seire gjennom effektivisering og dødelighet, Israel. Og israelerne har valgt å støtte Putin fra et geopolitisk perspektiv og dermed nektet å selge eller autorisere bruk av våpen produsert i Israel, til Ukraina. I fakta; Israel har i de siste ti år demonstrert at de har gått for langt ut av den vestlige demokratileiren blant annet ved å knytte seg til diktatorer og autoritære regimer fremfor til demokratier som derimot fant seg angrepet og isolert som sett med Armenia. Dette må få konsekvenser.

Hellas kan ikke gi bort mye våpen pga. Erdogan som er i ferd med å bli en fiende innenfor NATO, og dermed faller Tyrkia helt ut. USA har bare 1,500 155mm skyts, dette skyldes fokuset på flyet som "det flygende artilleriet". Den hjernedøde nedrustningspolitikken som hendt samtidig med en kommersialisering av forsvarsindustrien i Vesten som ble kuttet meget sterkt til fordel for eksport og profitt, har gjort at om en NATO-hær hadde kommet til Donbass med hele arsenalet i hele Vest- og sentrale Europa, ville russerne ha vunnet i løpet av bare et par uker.

Ukraina kan ikke vinne denne krigen. De har tatt veldig feil av den russiske ledelsen, de trodde de hadde å gjøre med en rasjonell motpart, ikke en irrasjonell makt som villig pøse bort alt og mer og mer, og MER uten å ta seg bryet om det store sikkerhetsbildet, som bare kunne ha hendt i Putins tro om at han kjemper ikke mot Ukraina, men mot Vesten. Den russiske hæren dør på feltet, hundretusener kan forsvinne, men alt som talt er å vinne. Selv på bekostning av Russlands skjebne.

Endret av JK22
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

- Og om det ikke er nok, er det snakk om krigstretthet, men i virkeligheten er det snakk om frustrasjon over at krigen trakk ut, ettersom Putin bare fortsette og fortsette fordi han vil trette ut Vesten, og den fransk-tyske aksen, som ikke er på lag med resten av EU/NATO.

Macron har hans egne rasjonelle motiver for å megle fram våpenhvile og fred, men han var i det minst ikke blind for de politiske følgene om å legge seg ut med Øst-Europa og den angloamerikanske blokken, og dermed unnslå fra seg territoriale avståelser og kompromiss på bekostning av ukrainsk suverenitet. Det samme kan ikke sies om Scholz som nå er ut i hardt uvær, etter hvert som det blir klart at han nektet å gi opp hans ambisjoner om normalisering med Russland. Det er voksende frustrasjon i Tyskland mot Scholz. Og dessuten har USA en sendrektig og treg president som ikke maktet å ha rette prioritet  tidsnok, som finner ut at han har langt mye større problemer domestisk sett og i møte med andre makter hvor den amerikanske maktarrogansen i 2001-2020 har fremmedgjort mesteparten av ikke-Vesten. Biden holder tilbake avansert teknologi, og det ser ut at han stadig legge seg bort militærsassistansen til Ukraina, signalisert altfor sterkt ovenfor russerne om hans motvilje mot en større konflikt og er for sløv. Ikke rart at flesteparten av amerikanerne liker ikke hans håndtering av Ukraina, når disse i tillegg oppleve inflasjon og mye annet.

USA må gi mer omfattende assistanse til Ukraina enn tidlig, og finne ut hvordan de kan skaffe fram flere tusen kjøretøyer og våpen, det er ikke stridsvogner som er viktig - ukrainerne har ganske mange - det er innenfor presisvåpenteknologi, samband og logistikk støtten burde være sterkest.

Iron Dome C-RAM systemet mot ballistiske missiler og kryssermissiler sammen med Harpy selvmordsdroner er øverst på ønskelisten. Harpy-selvmordsdronen er akkurat hva som trenges for å ta ut artilleri som sett i Nagorno-Karabakh, ettersom en enslig lastebil kan ha en container med et dusin Harpy - og hvis 40 lastebiler leveres til Ukraina, kan man ta ut over fire hundre separate mål! Ved en ufattelig grusom feil var ingen vestmakt interessant i dette, spesielt USA hvor mange offiserer nå skrek seg bar og rase fra seg, i kontrast til Iran, Kina og Tyrkia! Dessuten må ukrainerne ha sist nytt innenfor digitalteknologi, ikke minst for å gjøre seg "usynlig" - og USA har i det minst 150,000 lastevogner, av dette kunne så mye som 8,000 sendes rett til Ukraina.

Men det kan være for sent, og det ukrainske overmotet kan ende i katastrofe.

Om den fransk-tyske aksen skulle tvinge Ukraina til å gi seg og avslå fra det tapte områdene slik Kissinger vil, da det utløse en alvorlig tillitskrise mellom EU-medlemmer og innad i NATO, som kan ende med et oppbrudd av det europeiske samholdet. Det er hvorfor Macron og Scholz møter sterk motstand. Ennå ser det ut at dette kan tvinge seg fram i slutten om Ukraina ikke vinner viktige seire så snart som mulig.

Ukrainerne vant slaget om Kyiv ved å utholde det russiske angrepet, men de tvunget ikke russerne ut med egne kraft, da disse retirert i god orden ut av landet. Da man skulle ta Kherson i mars-april, var omstendighetene de rette, og russerne hadde seriøst vurdert å trekke seg ut, men forsterkninger var ikke sendt mot sør, og russerne slo tilbake med fornyet selvtillit. Dermed mistet ukrainerne kanskje sin eneste sjansen for å befri Kherson. Da kampene om Donbass tok seg til, var styrkeforholdet ennå ikke skjelvt, og man hadde i april-mai muligheter om å utbalansere russerne, men de ventet for lenge og prioritert hele fremspringet fremfor bestemte områder. Da man drev ut russerne fra Kharkiv omegn, sløst de bort tid og heller valgt å avvente russernes reaksjoner til fordel for et fokus på Izium-korridoren, og da russerne begynte å bruke Somme-taktikk og masseangrepene på et skala man ikke trodde var mulig, gikk muligheten for å ta Izium bort, idet man måtte omgrupperes i to separate kanter.

Ukrainerne trenger en seier. Krigens utfall avhengige av det, tapet av Severodonetsk-fremspringet er ubetydelig mot viktigheten av en strategisk seier der man kan vinne offensivt.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

"- Hjernen Ukraina trengte

Ukrainas forsvarssjef Valerij Zaluzhnyji trekkes fram som en leder som vil bli husket for all tid."

og:

"Zelenskyj på lista

Zaluzhnyji er en av to ukrainske ledere på listen, den andre er president Volodymyr Zelenskyj, som har fått langt mer internasjonal oppmerksomhet under krigen."

https://www.dagbladet.no/nyheter/hjernen-ukraina-trengte/76170778

Lenke til kommentar

Ruzzernes mål er å avnazifisere Ukraina ... :hmm:
______________________________________________

Whoever brings up the neo-Nazi BS, remind them of Dmitry Utkin, a lieutenant colonel and former Russian officer who allegedly founded the "Wagner" group, a far-right neo-nazi group with at least 1,000 soldiers who fought against Ukraine.
ptz630nqpv291.jpg.b36f92f6d3eb7a6664ba2ef124246dc8.jpg

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
8 minutes ago, D0vendyret said:

Er det ikke 'gammelt' maksimalt overdrevet nytt du kommer med nå mon tro. 

Er litt usikker på kilden, for han er tydeligvis ikke den han utgir seg for å være. Virker til tider likevel å ha kontakt med stridende i det området. Så sjekket jeg opp liveuamap og kartet der stemmer med påstanden hans. Står mer i tråden.

 

Lenke til kommentar
Gibblay skrev (4 timer siden):

Er litt usikker på kilden, for han er tydeligvis ikke den han utgir seg for å være. Virker til tider likevel å ha kontakt med stridende i det området. Så sjekket jeg opp liveuamap og kartet der stemmer med påstanden hans. Står mer i tråden.

 

Skjedde vel på mandag? Kom seg ett stykke innover øst for Kherson men ble raskt slått tilbake og kjemper for å beholde ett par landsbyer som de greide å ta tilbake, mulig de også er mistet nå for alt jeg vet. Lite sannsynlig at ukrainerne prøvde seg på en stor offensiv for å gjenvinne Kherson, men heller å få russerne til å reagere ved å måtte omdirigere styrker fra Severodonetsk ned til den sørlige linjen for å avlaste forsvaret av Donbas så de får omgruppert ved Lysychansk eller Kramatorsk.

Lenke til kommentar

Russland flyttet sine beste styrker fra bla. Kherson og sør for å sette dem inn i Severodonetsk. Ukraina grep sjansen og sendte den femte tankbrigaden fra Odessa. Det ser ut som om de har tatt tilbake en god del territorie nordvest for Kherson, i dybde opptil 40km+, og de er nå mindre enn 20km fra byen. Men det er som kjent vanskeligere å ta urbane områder og ikke noe som egner seg for tanks. Infanteri og annet må altså komme etter.

Lenke til kommentar




Dette har jeg ikke hørt et pip om før nå. Storbritannia forsøker visstnok å bygge en ny allianse i Europa, The European Commonwealth, utenfor EU, som er skeptisk til EUs, Frankrikes og Tysklands sentrisme i Brussel, og Ukraina er mulig kandidat for innlemmelse i militæralliansen. Alliansen skal være basert på en større grad av suverenitet.

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...