Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
ForTheEmperor skrev (6 timer siden):

Jeg tror Vesten kommer til å bli presse Ukraine til en fredssamtale etterhvert. Matkrisen, inflasjonen og andre årsaker kommer til å innse at denne krigen må stoppes. 

Jeg tror ikke det for med Putin bak rattet i Terrorrussland kan man ikke stole på det landet og en fredsavtale kan bli en mulighet for Putin å bygge opp millitæret sitt igjen før han på nytt står med hæren sin og hamrer løs på Ukraina eller hvem det måtte være som ikke fulgte Putins pipe.
Alternativet til å ikke få grisebank nå er å få grisebank senere så her er det bare å følge Biden og Borris sin tankegang å få svekket Terrorrussland så mye at de gir seg.

Endret av perpyro
  • Liker 4
Lenke til kommentar
ForTheEmperor skrev (4 minutter siden):

Jeg tror Vesten kommer til å bli presse Ukraina til en fredssamtale etterhvert. Matkrisen, inflasjonen i USA og andre årsaker kommer til å få vesten til å innse at denne krigen må stoppes. 

Det kommer en form for fredsavtale etterhvert, men det er vanskelig for Ukraina å framforhandle noe de kan leve med hvis Russland okkuperer mye land, i motsetning til hvis de har drevet russiske styrker tilbake. Jeg tviler sterkt på at Ukraina har noen ambisjoner om å få tilbake Krim, kanskje de vil la Donbass gå (altså grensene 24. Februar). Men de kommer aldri til å kunne godta at Kherson går til Russland f.eks.

Det jeg antar skjer er at Ukraina prøver å kjempe seg til en bedre forhandlingsposisjon.

Lenke til kommentar






Jeg lurer på om vi kan se for oss en dag hvor frivillige fra hele verden opererer droner på slagmarken via internett eller satelitter, til og med for andre nasjoner... 🤔 Bokstavelig talt som et dataspill, bare ekte.

Interessant også hva han sier om kineserne. At de bruker kinesiske droner og kineserne har gitt russerne programvare til å spore dem.

Endret av Outlier616
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Tre ukrainske broer som er avgjørende for den ukrainske motstanden, er nå sprengt. Dette viser satelittbilder.

Da russiske styrker trakk seg tilbake fra Kharkiv-regien, ble tre viktige broer sprengt. Broene var viktige for videre ukrainsk framrykning. Dette viser satellittbilder fra ESAA (Den europeiske romfartsorganisasjonen).

Bildene, tatt mandag 12. mai, viser kollapsede broer over elva Siverskyi Donets, nær landsbyene Rubizhne og Staryi Saltiv, skriver CNN.

Dette er omtrent 10 mil sør for den russiske grensa.

Lenke til kommentar
Outlier616 skrev (1 time siden):

Erdogan virker nærmest schizofren. På én side sender han haugevis av droner til Ukraina. På den andre er han imot å ta inn Finland og Sverige. Mellom sikkerhetspolitikken sin, og den økonomiske politikken han bedriver, så tror jeg ikke han er helt i vater. Han fester også grepet sitt på makten om dagen, og arresterer i likhet med Putin folk nå bare for å demonstrere mot ham.

Dette er selve innholdet i hans politikk helt siden han kom til regjeringsmakten i Tyrkia, som bare hadde forverret seg siden kuppforsøket i 2016 - en skamløs opportunisme hvor man villig vakle hele tiden med ytterligheter i alle retninger uten å ense eventuelle konsekvenser, det er ikke for ingenting Erdogan har en elendig rykte som en forrædersk mann som villig dolke sine allierte i ryggen og likebehandle sine fiender som venner. Dette har derfor fulgt til at resten av NATO hadde lenge irritert seg over Tyrkia, som stundom oppfattes som en lik alvorlig trussel som Russland. Men de tyrkiske generalene - selv disse som er sterkt lojalt mot Erdogan - er definitivt beinhard på at Tyrkias NATO-relasjoner ikke skal settes på spill. Dessuten er flesteparten av tyrkerne mer eller mindre blitt trøtt og oppgitt over "kurderproblemet" som Erdogan stadig flagge, og likedan i resten av verden. Ingen stole på Erdogan. Selv ikke hans meste lojale.

Erdogan kommer nok til å gi etter i slutten, ettersom det tyrkiske militæret vil reagere knallhardt i likhet med den tyrkiske opinionen som uavbrutt har opprettholdt et negativt syn på den russiske makten. Og Erdogan har tross alt en utenrikspolitikk med brodd mot Russland. Det eneste han oppnår er å svekke seg selv, gjør Tyrkias status som NATO-medlem utsatt og skape konflikt med USA og Storbritannia.

Men han er ikke alene innenfor NATO som er et stort problem; Macron som vanlig nektet å realisere at han faktisk var farlig nær å tape presidentvalget, er garantert å tape nasjonalforsamlingsvalget, og har lagt seg ut med mesteparten av NATO omkring hans tilnærming mot Putin, og har blitt for arrogant i hans selvtilfredshet. I fakta, om en moderat kandidat hadde kommet til andre valgomgang ville han ha tapt. Flesteparten stemt motvillig på Macron for å unngå en ekstremist. Scholz hele tiden er på kanten av åpen forræderi, heldigvis har Bundestag all makt. Orban i Ungarn bare lager trøbbel for alle, og satt de ungarske interessene i fare med hans åpen trass.

Putin har ikke militære opsjoner som nå er utenkelig fordi Finland er nå underlagt britisk militærsbeskyttelse - og på sikte USAs - mens Sverige er underlagt amerikansk beskyttelse. Han simpelt har ikke tilgjengelige styrker til rådighet, flystyrkene er sterkt redusert, og bruk av atomvåpen vil automatisk utløse amerikansk-britisk totalangrep.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
27 minutes ago, Outlier616 said:

Ukrainas forsvarsbudsjett 2021: 5,9 milliarder USD
Ukrainas forsvarsbudsjett 2022: 80 milliarder USD (så langt) +1356%

The Arsenals of Democracies ;)

Det er flott. La det fortsette slik, og at russerne til slutt gir opp og frykter Ukraina. Da vil de aldri mer tenke  tanken på at russerne vil prøve seg igjen. Det vi kan være vitne til nå er de siste krampetrekninger av av et fallert imperie. Sovjetunionen.

Endret av Gibblay
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Jarmo skrev (1 minutt siden):

Tre ukrainske broer som er avgjørende for den ukrainske motstanden, er nå sprengt. Dette viser satelittbilder.

Da russiske styrker trakk seg tilbake fra Kharkiv-regien, ble tre viktige broer sprengt. Broene var viktige for videre ukrainsk framrykning. Dette viser satellittbilder fra ESAA (Den europeiske romfartsorganisasjonen).

Bildene, tatt mandag 12. mai, viser kollapsede broer over elva Siverskyi Donets, nær landsbyene Rubizhne og Staryi Saltiv, skriver CNN.

Dette er omtrent 10 mil sør for den russiske grensa.

Aktuelt var en eller to bruer sprengt av ukrainerne i februar 2022, spesielt Staryi Saltiv. Men det er åpen land mot øst langs jernbanen mot Shevchenkove og Kupyansk rett fra Kharkiv.

Lenke til kommentar

RAO NORDIC, ET DATTERSELSKAP AV DET RUSSISKE elhandelsselskapet Inter RAO, vil stanse importen av strøm til Finland. Importen stanses lørdag 14. mai klokken 13.00, opplyser det finske nettselskapet Fingrid i en pressemelding.

Ifølge RAO Nordic blir handel med elektrisitet importert fra Russland innstilt inntil videre fordi selskapet har vanskeligheter med å motta betalinger for solgt strøm.

Ifølge Fingrid er tilstrekkeligheten av elektrisitet i Finland ikke truet. Den siste tiden har det blitt importert strøm fra Russland for rundt ti prosent av Finlands totale forbruk.

– Den manglende importen kan erstattes i strømmarkedet ved å importere mer strøm fra Sverige og delvis også med innenlandsk produksjon, sier Reima Päivinen , Fingrids driftsdirektør .

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Russerne prøver nå å ta "tvillingbyene" - Sievierdonetsk og Lysychansk som har blitt det eneste realistiske målet militært sett, og det må sies at de ikke mangler pågangsvilje. Krysningsforsøket ved Bilohorvika endt i en total katastrofe hvor en styrke på 1,500 soldater var nærmest utslettet, angivelig flere hundre døde, og 73 synlige ødelagte kjøretøyer 11. mai, men til tross for dette prøver russerne å ta seg over Siverskyj Donets-elven i senere anledninger. I sør klarte russerne å utvide Popasna-fremspringet sammen med et fremstøt fra øst mot Orikhove, disses mål er P-66 regionalvegen mot Lysychansk. Og på den andre siden av den nevnte elven er Rubizhne tatt, og deretter skal russerne ha prøvd å når overgangsbroene gjennom Voievodivka fra nordøst og Voronove-Metolkine fra sørøst. Det er nå bare en "trygg" bro tilbake for ukrainerne i Sievierdonetsk.

I Kharkivfronten har ukrainerne oppnådd mye av det de hadde ønsket, bare motstandslommer er tilbake - men russerne har skiftet om fokuset i Iziumfronten fra sør til vest, og overlot operasjonene i skogene nord for Slovjansk og nippen av Severdonetsk-fremspringet til andre russiske styrker. De vil nå "ete seg framover" fra begynnelsen i fremspringet mot vest, og satser deretter på å kjøpe seg tid i møte med et mulig ukrainsk motangrep.

Fra Mariupol har det kommer opptak formidlet trådløst til resten av verden, (Starlink) som er kanskje et større sjokk enn Bikohorvika-blodbadet; ukrainske soldater som talt bare få hundre kampdyktige menn og et ukjent antall mannlige sivilister skal ha angrepet de russiske beleiringsstyrkene og dels kastet dem ut av Azovstal, dels kom ut til omgivelser. Dette viser at stridsviljen er sterk, og at russerne sliter. Under normale omstendigheter vil russerne ha gitt de beleirede fri marsj tilbake til sine egne, men ukrainerne vil ha internasjonal garanti for at russerne kan holde sitt militære æresord. Dette ønsker ikke russerne som nektet å la ukrainerne dra ut i fred og ro.

Endret av JK22
  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Enceladus skrev (5 minutter siden):

Mange fly! Er det vrak som ikke er i brukbar stand siden det var så mange som står så synlig til?

389640227_Odessaairport.jpg.f33de6760331f5ceb1c450a812225166.jpg

Renger med at det er et ferskt bilde slik jeg tolker denne twitter meldingen (nederste post):

 

Ja, slike flykirkegårder er svært vanlig i eks-sovjetiske flyplassområder og flyplassområder i Midtøsten. I fakta, i nesten alle land som hadde østeuropeisk militærfly på et eller annet tidspunkt har slike kirkegårder av fly som var rett og slett etterlatt til værelementene for mange år. Det var simpelt for mye overproduksjon av militære våpen og våpensystemer i Sovjettiden.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Jeg vet at folk her ikke liker å spekulere i Putins helse. Men jeg synes det er et viktig moment. Fordi det kan forklare både hvorfor han ser ut som han gjør, hvorfor han ser ut til å ha hastverk, hvorfor han er besatt av å øke Russlands territorie slik alle gode russiske ledere har gjort, og det kan gi håp om at han snart kan forsvinne...

Untitled.jpg

  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
On 5/12/2022 at 5:17 PM, Pop said:

Det er lett å møte argumenter på disse videoene med at grusomheter skjer på begge sider i en krig og at den ene er ikke bedre enn den andre. Men det begynner å bli for mange slike hendelser at det kan ses et mønster. I denne krigen er det også en overveldende mengde video, og det dukker bare opp mer og mer. Dette er en sykdom i det ruzziske militæret, det har vist seg gang på gang i Tsjetsjenia, Georgia, Syria, Afghanistan... the list goes on.

Og det er ikke tilstrekkelig å legge skylden på enkeltsoldater lenger. Dette er et problem som har startet på toppen. Helt oppe.

 Helt enig, dette er et systemisk og kultur problem.

Lenke til kommentar
Outlier616 skrev (49 minutter siden):

Jeg vet at folk her ikke liker å spekulere i Putins helse. Men jeg synes det er et viktig moment. Fordi det kan forklare både hvorfor han ser ut som han gjør, hvorfor han ser ut til å ha hastverk, hvorfor han er besatt av å øke Russlands territorie slik alle gode russiske ledere har gjort, og det kan gi håp om at han snart kan forsvinne...

De seks avisoverskriftene har tydeligvis samme kilde, dermed teller jeg det som én påstand, ikke seks. Videre så tar jeg kilden deres med en stor klype salt. Det har nærmest gått sport i å spå/hevde ulike helseproblemer hos han. Sikkert flere ulike spådommer siden han startet krigen enn i hele hans liv fram til da. Det hadde vært fint om det stemte, men jeg er skeptisk.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (16 minutter siden):

 Helt enig, dette er et systemisk og kultur problem.

Det skjer hver gang et system av straffrihet oppstår innenfor et militærapparat uansett hvilken land og hvilken kultur det er snakk om, dette er best demonstrert av de amerikanske soldatenes atferd under invasjonen av Irak og okkupasjonsstridighetene i 2003-2009, det var først etter strengere takter kom med Obamas overtagelse, det bedret seg. Men så kom krigen mot ISIS, og straffrihetskulturen forverrer seg da det blir nærmest fritt med å gjøre som spesialsoldatene bad om uten å verifisere disses påstander, som fulgt til massedrap på flere tusen i Syria og Irak i 2017-2020. Men dette eksemplet viser også at straffrihet kan motarbeides i et vestlig militærapparat hvor det finnes rom for kritikk og selvrefleks. Og det er i disse som ikke har aksept for kritikk, selvrefleks og sunne maktforhold man mest hyppige se systematisk straffrihet.

Den russiske voldskulturen skyldes moralsk ignoranse som har blitt til gjennom en kombinasjon av voldsregime, tyranni og dødskult-liknende religiøs påvirkning. I 1600-tallet var det en kirkekonflikt om få setninger - som fulgt til at titusener av troende bokstavelig talt brant seg i hjel fremfor å gi etter. Her gir jeg den russisk-ortodokse kirken skylden, ettersom det var ikke kommunismen som hadde skapt denne moralske unntattstilstanden i det russiske samfunnet.

Det må også sies at vold og overtredelser lettere skjer med imperiale militære, ofte rekrutterte folk fra undertrykte minoritetsfolk, fattigfolk og svakstilte, i de fleste imperier gjennom historien var slike hærer stort sett av "utenforstående folk" man pleiet et lite omgang med, selv i de meste militaristiske pregede kulturer. Rekruttene gjerne kom fra land med dårlig livsvilkår, mye vold, moralsk forfall og repressive kulturelle særpregenheter. I andre land tok man sikte på normbrytning gjennom en bevisst brutalisering av nye folk for å bryte dem ut av disses sivilsamfunnets normer. Det russiske militæret har akkurat en slik praksis, for tjue år siden var det så ille at flere tusen soldater dør hver år.

Dessuten kom mange av soldatene fra fattige og lovløse områder, og i mesteparten av Russland er det generelt større fattigdom og lite selvgenerte lokaløkonomi enn i Ukraina, spesielt i Vest-Ukraina som var mer lik et sentraleuropeisk land.

Men; enhver som studere krigsforbrytelser vil realisere et viktig faktum; når begge parter er lik ille i voldspotensialitet - er det fra toppen forskjellene vil manifestere seg. Om det finnes en politisk aksept for militær straffrihet vil det da gjør den ene parten suverent mye verre, spesielt ettersom Russland er et brutalitetsimperium siden 1700-tallet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Da vet vi altså at han har Alzheimer, blodkreft, magekreft, skjoldbruskkjertelkreft, demens.....

Mulig noe av dette stemmer, men kildene kunne jo oppgi bevis.

Uansett, så ser jeg verdien i å spekulere i ALT vedrørende Føreren. Så lenge man alltid er tydelig på at "jeg tror han kan ha kreft i skjoldbruskkjertelen fordi han har et arr på halsen som er forenelig med kirurgi, og at livlegen hans er en kjent spesialist i denne kreftformen". Altså, begrunne påstander, og gi rom for tvil.

Det kan forklare hvorfor han har hastverk med å fullføre livsverket. Og det kan være relevant for hans videre strategi.

Det skader ikke å diskutere på en saklig måte.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...