Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

>generisk navn> skrev (6 minutter siden):

Ok, da er det gjerne Slovjansk og Kramatorsk de har i kikkerten. Så får vi se om det er et godt strukturert angrep, eller om de ved å slippes langt inn i landet overstrekker linjene sine igjen.

Regner med de må ha lagt bru igjen, så det bør vel være mulig å få fjernet denne med artilleri.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
D0vendyret skrev (1 minutt siden):

Regner med de må ha lagt bru igjen, så det bør vel være mulig å få fjernet denne med artilleri.

De har tidligere slitt med å følge på med etterforsyninger av materiell, drivstoff og ammunisjon når de har gjort store fremskritt på kort tid. Dette er et vanlig problem ved raske fremrykkinger, nemlig at forsyningslinjene blir for lange og dermed utsatt for angrep. Deretter vil fremrykkingen stoppe opp, og styrkene må trekke seg tilbake for å unngå å bli omringet og nedkjempet, ref Motti-taktikk.
Et annet moment er at de må konsolidere posisjonen sin slik at brohodet de har etablert ikke blir et enkelt mål for forsvarerne gjennom f.eks. motangrep med artilleri som du nevner. De er i en sårbar fase av denne offensiven nå, og de evnene de har vist så langt til samordnet strid mellom flere disipliner har ikke imponert noen. Det blir interessant å se om de evner å utnytte momentumet mens de har det, eller om dette blir enda et blødende sår for dem (russerne).

Lenke til kommentar
1 hour ago, D0vendyret said:

Uff, ikke en god dag dette. Russerne har kommet seg over elven ved Lyman og de er på offensiven flere plasser. Håper på store tap og at Ukraina slår det tilbake. (litt sykt å håpe på at mennesker skal dø/skades, men ...)

Er visst en egen bølgelengde-serie ved navn Lyman (men han var amerikaner) for Hydrogen. Det ser lyst ut for Ukraina?

Endret av G
Lenke til kommentar
D0vendyret skrev (7 minutter siden):

Fy flate Russerne er syke

Det samme har foregått i Donetsk og Krim som opptakt til 2014 og bare tiltatt siden da. Ukrainere har lenge blitt fordrevet fra sitt eget land. Drapene er en ting, men mafiøs kupping av boliger, utpressing i næringslivet aka korrupsjon osv har pågått lenge. Skal man tilbake til 2000-tallets befolkningssammensetning så må russerne systematisk fordrives ut av Ukraina og fratas sine stjelte boliger, maktposisjoner og næringseiendom i Ukraina.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (Akkurat nå):

Det samme har foregått i Donetsk og Krim som opptakt til 2014 og bare tiltatt siden da. Ukrainere har lenge blitt fordrevet fra sitt eget land. Drapene er en ting, men mafiøs kupping av boliger, utpressing i næringslivet aka korrupsjon osv har pågått lenge. Skal man tilbake til 2000-tallets befolkningssammensetning så må russerne systematisk fordrives ut av Ukraina og fratas sine stjelte boliger, maktposisjoner og næringseiendom i Ukraina.

Det er vel også derfor vi har russiske bosetninger i Baltikum. Jeg vet ikke NÅR Sovjetunionen startet med dette, men for Ukrainas del så begynte det vel med deportasjonen av Don-kosakkene på 30-tallet og hungersnøden. Altså da under Stalin som selv var georgier og som kanskje burde vært noe mer var for denne typen av etnisk forskjellsbehandling. Dog vitner det om en strukturell ukultur og beint frem rasisme mellom folkeslag som burde kunne betraktes som broderfolk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mer innsikt fra Kherson i denne Twitter-tråden, formidlet av vennen til en innbygger som er der nå. Det er originalen til Reddit-posten over.

- Escape routes out of the city are blocked. My friend has attempted to get out several times - the last driver they were in contact with was captured and had their car destroyed.

- This sort of thing is going on all over Kherson. For example, a story of a Russian person moving into an apartment block, becoming admin of the block and sending messages to residents about how they want Ukrainians to burn.

- There are checkpoints between Kherson and all other cities - the Russian army check all papers and search anyone who comes into the city. People are forced to undress and show any tattoos, to check for any “pro-Western” or patriotic iconography.

- Hearing this stuff from people on the ground is utterly horrific. Wider coverage of the war seems to have faded away in many media outlets, which means that people shrug their shoulders and probably assume everything is a bit better now. In Kherson, it is very much not the case.

Spoiler

 

 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Espen Hugaas Andersen skrev (9 minutter siden):

Vi får bare håpe Ukrainerne klarer å gjeninnta Kherson innen få uker/måneder.

Tror ikke det er helt umulig, og jeg var inne på det for et par uker siden her. Det er noen geografiske fordeler med Dnipro-elva sør for byen hvor man kan klare å kutte forsyningene til russerne der samtidig som man presser de sørover med ryggen mot elva. All den tid russerne ikke har evner til å ta seg lengre vest eller nordover på M14-veien mot Mykolaiv vil de stå utsatt til og ukrainerne har klart å spise seg litt fremover i utkantene på vestsida de siste ukene. "Problemet" er dog sivilbefolkningen som russerne holder som gisler og som nektes å forlate byen. Bykamper med russerne som forsvarende kan bli uhyre brutalt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
G skrev (19 timer siden):

?$responsive$&wid=700&qlt=90,0&resMode=s

Ammonium nitrat kan det også være. Beirut dette foto..

https://cen.acs.org/safety/industrial-safety/chemistry-behind-Beirut-explosion/98/web/2020/08

Fader så like farger forskjellig kjemi kan ha i røyk, gassform.

Angående ammoniumnitrat så har russerne bombet tanker med dette tidligere under invasjonen. Ikke bare én, ikke to, men tre ganger det samme anlegget. Hensikten har tilsynelatende vært å spre kjemikaliene og/eller frykt, og/eller ødelegge for jordbruket.

Nå har de gjort dette igjen i Kramatorsk, tidligere i mai også ved Mykolaiv.

 

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det er slik Russland og Sovjet historisk har tatt land. Ved å flytte store deler av befolkningene rundt. Det var en yndet taktikk for å svekke motstand mot regimet. Det er ikke bare etnisk rensing, men folkemord fordi man i tillegg til å fjerne folk, flytter dem inn i sitt eget land for å ødelegge identiteten deres.

Lenke til kommentar
Espen Hugaas Andersen skrev (15 timer siden):

Og nei, de har ikke kontroll på områder de ikke oppholder seg i. Man må ha minst 1 soldat per 50 innbyggere for å ha noen slags kontroll på okkupert territorium. Det har de ikke i store deler av de okkuperte områdene, med en del tettsteder og slikt.

Er ferdig med vår diskusjon, men ville bare vise ett annet bilde som kan vise litt, også for andre som er interessert her, for en indikasjon på hvor russerne har styrkene sine er egentlig viktig. (ikke for oss, men vi prøver jo å følge med :) )
Her er ett bilde på hvor mobiler koblet til det russiske nettet befinner seg

Spoiler

gjl30ytl61z81.jpg

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
sveibuen skrev (2 timer siden):

Litt galgenhumor må til

Ja, vi tar en til og håper vi gir oss der i denne tråden, så det ikke flyter helt ut - men man kan jo lage en egen tråd for det hvis det er flere slike morsomheter :) 

Spoiler

During the time of the invasion of the Russian army into the Ukraine in 2022, President Putin was killed. He went straight to hell.

After months in hell, he began to have a change of heart about his behaviour and the terrible karma he created for himself. Uncharacteristically, the Devil found in himself a little compassion.

The Devil told Putin he would give him one last chance and send him back to Earth. If he blew it a second time, he would burn in hell for all eternity.

Putin felt grateful and promised faithfully to change his ways.

The Devil said to Putin he could send him back to any place on Earth of his choosing. Putin asked the Devil to send him back to his favourite bar in Moscow, where he could get a drink.

“Your wish is fulfilled,” said the Devil.

Next moment, Putin finds himself sitting on a stool in his favourite bar in Moscow.

“What would you like to drink?” said the barman.

“I’ll have a stiff vodka,” said Putin.

Putin got talking to the barman.

“I’ve just come out of a coma after several months. I have no idea what has been going on in the world. What happened in the Ukraine?

The barman replied: “The Russian army invaded the country. Thousands upon thousands of Ukrainian citizens and soldiers died. Thousands upon thousands of Russian soldiers died as well. There was so much suffering, so much grief and so many funerals day after day in both countries.”

“Is the war still going on?” Putin asked.

Barman replied: “It came to a halt. There is no more war. It’s over.

Putin replied. “That’s wonderful news. Oh, and how much is the glass of vodka?”

“That will be five Euros,” replied the barman.

Edit: Jeg laget like godt en ny tråd for det, så nye 'morsomheter' kan postes der Putin og Kreml - Galgenhumor

 

Endret av D0vendyret
  • Liker 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...