Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
4 minutes ago, Mannen med ljåen said:

Vanligvis berikes vi av enslige menn. Nå kommer kvinner. Ganske uvant.

Det trengs. I mange mindre byer og tettsteder er det underskudd på kvinner i følge SSB. Norske kvinner er kresne på menn og søker lykken i større byer med tanke på utdanning og karriere.

Endret av BadCat
  • Liker 1
Lenke til kommentar
D0vendyret skrev (46 minutter siden):

Det er jo gjort mange ganger, men når Putin sier at ikke er rette tiden for det, så er man like langt. Det krever begge parter for at det skal være mulig å oppnå

Denne konflikten berører verden og jeg håper at Kina presser Russland for en våpenhvile i det minste. 

Lenke til kommentar
ForTheEmperor skrev (2 timer siden):

Når jeg leser alle disse kommende krisene så er det på tide at noen fornuftige hoder utenfra prøver å få en våpenhvile som evt kan lede til en midlertidig fred. 

Sånn at alternativet til at Krigen får gjort seg ferdig nå er at den må gjøres ferdig senere?

En våpenhvile nå betyr bare at Russland får bygget deg opp igjen eller omgrupert før de fortsetter grusomhetene. Høres ikke ut som noe godt alternativ.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
ForTheEmperor skrev (44 minutter siden):

Hvorfor har ingen av de republikanske haukene reist til Kiev for å visse støtte for Zelensky og Ukraina? Er jo de som pusher mest for nye våpener og snakker om å knuse Russland til pinneved?

Fordi rikingene som sponser det republikanske partiet med millioner av dollar for å få skattelettelser og mindre reguleringer for virksomhetene sine har tjent store penger på forretninger med russland og russiske oligarker.

Korfor tror du Trump sa han stolte på putler og ikkje amerikansk etterretning når han ble spurt om russland hadde påvirket presidentvalget?

  • Liker 6
Lenke til kommentar
JK22 skrev (3 timer siden):

Ukrainernes motoffensiv i Kharkivfronten har mer eller mindre fullført sitt viktigste objekt, å nøytralisere den militære trusselen mot storbyen, og kan nå presse taktisk artilleri vekk, eventuelt helt til statsgrensen.

Hvis de siste meldinger stemmer, er Shestakove-vegen snart oppgitt av russerne. For det meldes om ukrainske styrker kan ha nådde Staryi Saltiv-området fra sør på vestbredden av elven Donets. Ukrainerne har lenge kontrollerte breddeområdet fra Molodova og nedover, men var lenge hindret av forsvaret langs Shestakove-vegen. Om ukrainerne avansert inn i St. Symbol-området fra vest, ville dette kompromittere det russiske forsvaret som må oppgi de fremste posisjonene i Pishchane og Molodova, for å berede en tilbaketrekning mot nord. Ettersom broen i Staryi Saltiv ikke er trygt med ukrainsk artilleri i nærheten, må de ut gjennom Shestakove veikrysset. Da er det bare Lyptsi-vegen tilbake.

Det var voldsomme artilleriangrep på Kharkiv som bare tyder på at russerne bruker opp sin ammunisjon i forkanten av en retrett som sett i Kyiv. Voldsomme røyksky fra E105-vegen og Lyptsi-vegen minner om det man så i nordvestre Kyiv før russerne trakk seg ut ved 1. april. Den ukrainske motoffensiven kan gli over til et angrep inn i Sheychenkove-området langs Kharkiv-Kupyansk vegen mot øst fordi det virker som at ukrainerne har nådde Lebyazhe i nord og Zhovtneve i sør. Derfra kan man sette russerne under kryssild for å åpne opp fronten i Hrakove-Chkalovske området. Hvis ukrainerne tar Sheychenkove, kan de bombardere Kupyansk jernbanestasjonsområdet med langtrekkende artilleri.

Russerne lot til å ha realisert dette, for deres forsøk om å binde ned ukrainerne i Kharkivfronten lot til å ha feilet, og ettersom langtrekkende artilleri har kommet mot disses flanke i vest, må de deretter avdele betydelige ressurser mot vest. Derfor lansere de angrep mot Krymky og Oleksandrivka fra nord i et forsøk på å bryte gjennom til jernbaneterminalen i Sosnove nord for Slovjansk og et nytt angrep gjennom Zolote-området mellom Popasna og Orikhove ytterst ut i øst.

I mellomtiden fortsetter de ukrainske angrepene inn i Russland. Et militærsdepot ble ødelagt og satt i brann i Belgorodregionen, mindre enn tjue kilometer fra grensen. Trolig var det hendt med artilleri. Da betyr det at ukrainerne nå føler seg trygt nå til å utplassere artilleri ganske nær grensen, og at russerne i E105-vegen har blitt maktløst.

Hadde tidlig sagt Slangeøya var angrepet med fly, men flere opplysninger peker derimot på et angrep med langtrekkende artilleri - ukrainerne har BM-30 som kan når 90 km (de var sjeldent sett under kampene - muligens fordi de er så lettdetektert under avfyring, at de brukes på lang hold). Dette betyr at ukrainerne har betydelige styrker i grenseregionen mellom Moldova og Svartehavet.

Massevis av rykter om at et HQ under besøk av Gerasimov var tatt ut med artilleri i Izium 30. april - som mottas med sterk sunn skepsis - blant annet at 20 skal ha blitt drept, og at selveste stabssjefen av det russiske militæret, Valerij Gerasimov, skal ha blitt såret og skulle ha overlevd mot alle odds. Dette betviles inntil det kan bevises. Likedan med angrepene ved Kherson. Men; det har vært observert i Kyivfronten at ukrainerne muligens med NATO-assistanse hadde en egne evne for å finne HQ fasiliteter.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
JK22 skrev (1 time siden):

Hadde tidlig sagt Slangeøya var angrepet med fly, men flere opplysninger peker derimot på et angrep med langtrekkende artilleri - ukrainerne har BM-30 som kan når 90 km (de var sjeldent sett under kampene - muligens fordi de er så lettdetektert under avfyring, at de brukes på lang hold). Dette betyr at ukrainerne har betydelige styrker i grenseregionen mellom Moldova og Svartehavet.

[link]Russian fleet active in Black Sea after Ukrainian attack at Zmiiny island

Lenke til kommentar
Albania skrev (37 minutter siden):

Kan ikke Vesten sende 10-20 tusen spesialsoldater sånn at de i skjult bistår Ukrainske styrker? Vi kan ikke vente til Putin erklærer krig 9.mai, for da vil vi i verstefall få flere hundre tusen soldater stormende inn. 

Det tar nok litt tid fra en eventuell mobilisering til det kommer et større angrep. Om de bare etterfyller med eksisterende vernepliktige blir trolig tapene store både i mannskap og materiell.

Lenke til kommentar
>generisk navn> skrev (9 minutter siden):

Det tar nok litt tid fra en eventuell mobilisering til det kommer et større angrep. Om de bare etterfyller med eksisterende vernepliktige blir trolig tapene store både i mannskap og materiell.

Her er angivelig bilde av jernbanebroen som ble "skadet,"

 

(16) IanMatveev på Twitter: "В Курской области взорвали мост. Местные власти прямо заявляют, что это диверсия https://t.co/xail3wxhfP" / Twitter

Bilde

Og her en video av transport av eldre kanoner, dette er konstruksjoner fra tidlig 60 tall og fra 1975:

(16) IanMatveev på Twitter: "У российской армии закончились современные орудия Мста-С, везут советские Д-30 (122-мм) и Гиацинт-Б (152-мм). The Russian army has run out of modern Msta-S guns, the Soviet D-30 (122 mm) and Giatsint-B (152 mm) are being transported. #UkraineRussiaWar https://t.co/gOU5hkRywz" / Twitter

 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
19 hours ago, Thor. said:



Putin virker ikke frisk. Han sitter rart og holder fast i alle bordene han sitter ved, som om han holder på å velte over ende når som helst.

 

18 hours ago, Albania said:

Tyskland vil gi 50 panservogner – Ukraina kan komme til å avslå gaven

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/47wWJa/tyskland-vil-gi-50-panservogner-ukraina-kan-komme-til-aa-avslaa-gaven



Vi må nok legge press på Sveits for å få dem til å endre mening. Jeg har dessverre liten tro på at Brasils Bolsonaro vil sende ammo til Ukraina. Men det er lov å håpe.

 

17 hours ago, Splitter said:

https://www.dagbladet.no/nyheter/spar-russisk-kollaps/75971608

 

Det har vært mange slike spådommer allerede, så jeg holder ikke akkurat pusten, men er jo lov å håpe.
 

 

De startet med 200K mann. Nå har de 60K i øst. Og de fortsetter å tape materiell i et eventyrlig tempo. Det Russland sendte til Ukraina var det beste de hadde. Det skulle være operativt materiell. De sendte noe slikt som 2500 tanks f.eks og har nesten 20.000 på lager, men de er i enda dårligere stand. Rustne og råtne og vil ta tid å fikse opp og vil sansyneligvis yte enda dårligere. Det er dermed et åpent spørsmål hvor lenge Russland kan fortsette noen som helst form for angrepskrig. På et eller annet punkt kommer de til å måtte trekke seg tilbake til storbyer og fortifikasjoner.

 

8 hours ago, Serpentbane said:

Om man ser på utviklingen av støtten i det siste er jeg overbevist om at vesten må vite mye mer om Russland og hvor langt Putin eller de som følger ham vil gå i sin respons. 



Jeg er overbevist om at USA har folk langt inne i Kreml, eller at de har hacket eller cracket systemene deres. De ser ut til å vite det aller meste russerne foretar seg. Det er også en sjanse for at amerikansk elektronisk etterretning ligger langt i forkant av hva vi trodde. Ironisk med tanke på at man var så redde for russiske hackere.

 

7 hours ago, D0vendyret said:

Det er jo faktisk nr 11 (12) hvis man skal tro på rapportene så ble jo to generaler drept og en kritisk skadet (23 april), sammen med mange andre offiserer i Kherson. 



To generaler ble drept og en tredje hardt skadd ved den offiserbriefingen i Kherson. Han tredje er ute av krigen i lang tid får vi tro mtp. skadene. Kan godt hende han døde også. Så det er minst 11 og muligens 12 ja.

 

54 minutes ago, Albania said:

Kan ikke Vesten sende 10-20 tusen spesialsoldater sånn at de i skjult bistår Ukrainske styrker? Vi kan ikke vente til Putin erklærer krig 9.mai, for da vil vi i verstefall få flere hundre tusen soldater stormende inn. 



Dette har jeg sagt siden begynnelsen. Vesten burde ha sendt frivillige operatører på Svartehavsferie ;)

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...