Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

aklla skrev (13 minutter siden):

Men det er det som skjer i Ukraina, soldater som er uskadeliggjort og totalt ufarlige blir henrettet..
Er det innafor å drepe disse fire soldatene fordi det er praktisk?
3a2152580cb2150cb8724d25f7a9cdc5.jpg

De er neppe praktiske du er opptatt av, du mener sannsynligvis om det er riktig å drepe disse soldatene fordi de er partiske , og da mener jeg det samme som jeg alltid har ment. Soldater har en tendens til å kjempe på en eller annen side. 99% av de er kanonføde og jeg forsøker i denne blodtåken å fortelle at disse 99% sannsynligvis har en mor som lever enda, mange av de har sannsynligvis en Vlad (Vladimir) eller en Alex (Alexandra) som gjerne vil bli hentet av pappa i barnehagen på mandag.

Endret av Windfarmer
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I motsetning til drepe andre soldater i en stridsituasjon så tror jeg rene henrettelser av krigsfanger er noe som vil forfølge deg resten av livet.

Lett for meg å si i min trygge sfære her hjemme, men jeg tror alikevel noen handlinger vil tære ekstra hardt på samvittigheten.
 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (14 minutter siden):

De er neppe praktiske du er opptatt av

Det er praktisk jeg mener ja.
For med disse fire så er det kun ett spørsmål om det er praktisk eller ikke. De kan ikke krige i fengsel, de kan ikke krige der de står, de utgjør ingen trussel for noen.

Men du illustrerer jo veldig fint hvorfor man trenger regler i krig og ikke bare kan gå etter magefølelsen :)

Endret av aklla
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ny dag. Nye massegraver.

Ordfører: 132 sivile funnet drept i landsby nær Kyiv
https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/ordfoerer-132-sivile-funnet-drept-i-landsby-naer-kyiv.qfKImJE5b

Sitat

132 sivile skal ha blitt funnet skutt og drept i landsbyen Makariv utenfor Kyiv, ifølge ordfører Vadim Tokar.

Tokar anklager russiske soldater, som nylig har okkupert området, for å ha stått bak drapene. Informasjonen er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Flesteparten av ofrene skal ha blitt funnet i massegraver, ifølge Tokar.

Ifølge ordføreren er rundt 40 prosent av landsbyen ødelagt, og det er ikke tilgang til elektrisitet eller drivstoff. Makariv ligger rundt 50 kilometer vest for Kyiv. 

 

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
On 4/7/2022 at 8:42 AM, Rune_says said:

Kjøpekraften i Kina er nok på vei oppover men vi er fortsatt veldig rike ift majoriteten av folk i Kina

China is Still Very Poor - Don’t be Fooled!

 

Disse to har vel ikke adgang til å besøke Kina lengre, eller det er ihvertfall ikke trygt for dem. Jeg husker under Wuhan-utbruddet av korona at jeg syntes amerikaneren av dem virket litt biased. Men, de har jo opplevd Kina og har kontakter virker det som, så det er nok ikke helt på jordet mye av det de poster. Denne video virker ganske mye viktigere enn noe om fattigdom i fra den kanten. Human trafficking (han til venstre er sør-afrikaner og han til høyre amerikaner) og hvor sterk kinesisk sensur kan være. Så det er vel den retning Russland er på vei nå med type sensur. Temaet er egentlig sensur.

Endret av G
Lenke til kommentar
1 hour ago, argh said:

I motsetning til drepe andre soldater i en stridsituasjon så tror jeg rene henrettelser av krigsfanger er noe som vil forfølge deg resten av livet.

Lett for meg å si i min trygge sfære her hjemme, men jeg tror alikevel noen handlinger vil tære ekstra hardt på samvittigheten.
 

Jeg tror at dersom de hadde truet meg over lengre tid og kanskje utrydda familien min, så kunne jeg bli ganske så ille.

Lenke til kommentar
3 hours ago, Helm said:

Jeg synes det er rart at Russland begynte å gå tom for ting etter to-tre uker med krig. Et eksempel er mangel på presisjonsbomber.

 

De har også problemer med å gjennomføre store komplekse luftoperasjoner, selv om de ikke mangler fly. Hadde de tenkt å vinne over NATO stitt flyvåpen ved å fly i tospann?

 

Russland og noen flere gamle Sovjet-stater har liksom tatt mål av seg å være motpolen til NATO, og så har de ikke mer å by på? Dette ville vært oppsiktsvekkende selv om Russland hadde planlagt for fred, men de har planlagt å vinne en krig mot et stort naboland.

 

Selv om de kraftig undervurderte Ukraina, burde de hatt mye mer å by på. For de har ikke også undervurdert NATO? Det tviler jeg på. Det de har nok av er ABC-våpen., Det at Russlands konvensjonelle styrker ikke klarer mer enn de gjør, kan øke risikoen for at ABC tas i bruk.

 

 

Husk at flygere kan finne på å stikke av....  De er ofte også ganske så utdanna og kanskje har en tenden til å tenke selv. Dette setter begrensninger.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
On 4/7/2022 at 10:33 AM, Windfarmer said:

Har du gått fra forstanden?

En "krigsfange" er pr. definisjon en soldat som har overgitt seg og som ikke lenger representerer noen fare for motstanderen. Og skal noen "dømmes til døden" bør det i det minste skje etter en eller annen rettsprosess?

Det er en åpenbar fordel for Ukraina at de opprettholder et inntrykk av at krigsfanger blir skikkelig behandlet, det vil nemlig gjøre det enklere å få russerne til å gi opp og overgi seg. Dannes det motsatte inntrykket kjemper de heller til siste mann, og det er ikke i Ukrainas interesse.

Enig med deg der. Virker veldig keitete sagt av Dubious det der. Men Dubious kommer ofte med keitete innlegg synes jeg. Tror ikke han er noen en trenger å bekymre seg så mye for. Men, vi kjenner han jo ikke heller.

Lenke til kommentar
On 4/7/2022 at 11:03 AM, ForTheEmperor said:

Siden Russland vil nå fokusere på Øst-Ukraina, kan man da si krigen nærmer seg slutten på en full-skala invasjon? Da blir konflikten sentralisert kun i Donbass og konflikten blir sånn som da Krim ble annektert?

Tror du det selv? Russerne har vel gjort sår i denne delen av verden som behøver lang tid for å leges. De eneste som kan framskynde denne tilhelingen er det russiske folk. Pr. nå så har ikke det russiske folket noen røst lengre. Det er kun diktator-propaganda som er igjen?

Edit:

Og der kom jeg igjennom å lese meg opp på kun 2 dagers fravær i fra tråden. Fy fader. Slik skal det vel bli for hver gang en tar 2 dagers pause i uoverskuelig tid framover.

Endret av G
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
On 4/6/2022 at 1:11 PM, Snikpellik said:

 

1492005874_Skjermbilde2022-04-06kl_13_11_32.thumb.png.047f180b609d9348528db4da43f5f641.png

Grøss, at det er slike krefter av slik størrelse i Frankrike i dag.

  

On 4/6/2022 at 3:57 PM, D0vendyret said:

Jo, det hjelper verden. Da ser også kina, india m.flere grusomhetene selv - Da er det ikke 'vesten' og NATO mot dem, men russland mot menneskeretten/internasjonale lover og regler. Da vil også det russiske folk få denne informasjonen sakte men sikkert. De tror ikke på vesten og nato, men kina og india m.flere er ikke deres hovedmotstander/fiende og da kan kanskje litt flere russere skjønne at det de hører fra sine myndigheter ikke stemmer. Samt det er en liten mulighet for at kina og India vil få litt annet syn på russland

Jeg har et lite håp om India, for de har en stor populasjon spredt rundt om i verden. Men, de må vise mer først. Kina har jeg ingen håp om. Det er bare elendighet. Putinist nr. 2 styrer jo Kina.

Endret av G
Lenke til kommentar

Den russiske regjeringstalsmannen Dmitrij Peskov sier han tror krigen i Ukraina kan bli avsluttet i overskuelig framtid.

Vurderingen kom i et møte med pressefolk fredag, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass.

Peskov kommer med en lignende uttalelse i et intervju med Sky News. Her sier han at russiske myndigheter håper «operasjonen» i Ukraina vil bli avsluttet i løpet av de neste dagene eller i overskuelig framtid – enten ved at Russland når sine mål, eller som et resultat av forhandlinger mellom Russland og Ukraina. (NTB)

Lenke til kommentar

Vi er ikke kvitt linseluset riktig enda:

Quote

«Ragnar» forlot Narvik i slutten av mars for å dra hjem til Malta, men har nå ankret opp utenfor Ålesund.

https://www.nrk.no/mr/den-russiskeide-luksusyachten-_ragnar_-har-fortsatt-ikke-forlatt-norge-_-ligger-utenfor-alesund-1.15926311

Datainnbrudd i Nord-norge:

https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/helse-nord_-datainnbrudd-pa-flere-sykehus-i-nord-norge-1.15926897

Endret av G
Lenke til kommentar
6 hours ago, Splitter said:

Ganske sikkert stemmer det ikke. De mest radioaktive kortlevde isotopene fra nedsmeltingen er allerede borte, og det er neppe noen konsentrasjoner av radioaktivitet i naturen i Chornobyl som kan utrette slik dødelighet.


Dette er nok et eksempel på ukrainsk propaganda. De ønsker nok å demoralisere soldatene som har vært i Chornobyl, og få de til å dra hjem, kreve legehjelp, og/eller nekte å returnere til frontlinjene.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
10 hours ago, lada1 said:

Husk at flygere kan finne på å stikke av....  De er ofte også ganske så utdanna og kanskje har en tenden til å tenke selv. Dette setter begrensninger.

Hvis de er redd for at flygere skal hoppe av,  har de enda en grunn til å sende flere fly samtidig. Det skal mer til for at 10 piloter blir enige om å stikke av, enn at to piloter blir enige om det.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...