Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Sovjet Unionen har i Afghanistan krigen tapt 9.000 soldater i løpet av 500 uker.

 

Russland gikk ut offentlig og bekreftet etter første uke av invasjonen i Ukraina 498 drepte soldater.  Og at alt gikk etter planen. 
 

La oss for moro skyld bare anta at tallene til Russland stemmer, selv om i realiteten er tallene nok vesentlige høyere.

 

Med denne tapsraten ville Russland ha tapt 249.000 soldater i løpet av en periode på 500 uker i Ukraina.

 

Nå var jo Sovjet Union krigen i Afghanistan kalt for en katastrofe. Kan noen fortelle meg hvordan krigen i Ukraina gå som planlagt?

 

Hvordan kan man logisk sett denazifisere et land uten å bytte ut den nåværende regjeringen? 
 

De fleste russerne var for krigen når den begynte, lurer på hvordan stemningen vil snu nå som de har gått på så store tap.

 

For meg så er dette krigsforbrytelser av verste sort. Litt rart at ingen har gjort noe med Russland tidligere når de drev med det samme mot mindre land som Tsjetsjenia, Georgia, Syri osv.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tsjetsjenia og Georgia er ikke i vår bakgård akkurat, så da var mediadekningen dessverre langt lavere til tross for at Russland grusla hele Grozny.

Militæret i Russland er også kjent for å være veldig hensynsløse ovenfor sine egne soldater også. Mishandling av rekrutter er dagligdags der.
Det pluss lav stridsmoral, unge uerfarne soldater og en høy grad av dehumanisering av fienden gir katastrofale følger i form av slike folkemord vi har sett de siste dagene nå.

Endret av argh
Lenke til kommentar
G skrev (4 minutter siden):

Må de ha oljen og gassen så billig for å ikke gå rundt økonomisk da? Tyskland er en økonomisk stormakt i Europa allerede da, bare for å ha nevnt det.

Resesjonen er allerede her. Globaliseringen har mer eller mindre kollapset, USA er i full gang med å reversere den idiotiske utkontrakteringspraksisen mens EU er nødt til å gjøre det samme, i Kina har Xis visdomsregime fulgt til nedstengning, kapitalflukt, voksende uro og tapt tillit mens Putin har avslørte Vestens korrupte ånd som hadde oppstått ved å være for nær ikke-demokratiske autokrater og kleptokratier i tretti år. Samtidig må klimakrisen bremses. Det er slutt på billige varer fra tredjeland. Ved å starte krig har Putin nemlig dyttet hele verden ut i stupet. Tyskland er nå nødt til å gå frivillig inn i en resesjon og da må alt og enhver hentes inn for å lette overgangen.

For det foregår en folkemordkrig i Ukraina, sivilister flykter nå i voksende panikk fra russiske militære mens andre lever i voksende redsel underlagt russisk okkupasjonsregimet som praktisere terror mot disse som yter fredelig motstand. Mer og mer tyder på at flere tusen har så langt blitt massakrert over hele landet ikke kun med artilleri, mange var rett og slett meiet ned, overkjørt og drept helt tilfeldige mens andre var bortført, torturert og drept eller rett og slett utryddet. Det er mye som tyder på at Putinregimet hadde planer om folkemordhandlinger mot dissidenter og ukrainske motstandsfolk selv da man hadde regnet med en rask overtagelse, ettersom minst 45,000 likposer var ment å ta med inn i Ukraina. Dette er ikke en erobringskrig, det er rett og slett en folkemordkrig.

Da ment det at resesjonen er blitt helt uunngåelig. I det minst vil INGEN kommer seg unna dette, også Kina. Vesten må dermed bryte helt med Russland og gjør alvor av sin makt som den siviliserte industriblokken hvor bare Kina og dels India står utenfor. For Modi i India er krigsforbrytelsene en katastrofe, da dette kan ødelegge Indias orientering mot USA hvor 90 % av befolkningen er blitt rasende over Putins overtredelsene - og hvor Biden er under voksende press om å slutte med å være så tilbakeholdende. I Kina er det klart at marginene har krympet, det er snart garantert at kinesiske ferdigvareeksport til EU/EØS kan bli sterkt redusert. I selve EU/EØS er det åpenbart at ytrehøyrekreftene må stoppes, og at de inkompetente må fjernes i verste fall.

Butsja har blitt et viktig vendepunkt i verdenshistorien. Hva faen er det Putin egentlig hadde tenkt på? Nå er det 100 % umulig for normalisering, for spesielt amerikanerne er historien om det voldtatte barnet svært opprørende. Og det verste er at vi ennå ikke har sett det verste. For det er avslørt for hele verden at store deler av det russiske folket har veldige rasistiske og jødehatliknende holdninger mot ukrainerne, noe som hadde gått hus forbi for flesteparten av Vesten. Som nå fikk et stort sjokk, da man så et tilsynelatende sivilisert folk falt i barbari. Sist gang var under den andre verdenskrigen.

For ukrainerne er dette en overlevelseskamp, som alle siviliserte folkegrupper må slutte seg til.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, JK22 said:

Det er aktuelt sant; tapet av så mye som tre tusen kjøretøyer i Ukraina og svimlende ammunisjonsforbruk som brøt alle militærstrategiske regler (det er brukt for mange kryssermissiler som ikke kan erstattes, som skulle reserveres for NATO-krig) har fulgt til at det russiske militæret har fått veldige store problemer, de materielle tapene kan ikke erstattes med dagens industristruktur som er basert på teknologi fra Vesten når det gjelder vitale komponenter. Da USA støttet Sovjetunionen, var disses viktigste innsats verktøyutstyr og industriutstyr for våpen- og kjøretøysproduksjon. Disse har vært i mangelvare siden 2014, og er nå forsvunnet. Finansielt sett kan det bli vanskelig å endog bygge en militær lastebil om sivilproduksjonen må legges ned, ettersom man simpelt ikke tjent penger på kun en kunde med begrensede kjøpeevne. Dessuten hadde russerne slitt og slitt meget for å utvikle egne komponenter, og det kan sies at dette ikke er kronet med suksess helt siden 2008. Korrupsjon, evneveikhet og manglende bakkekontakt står i vegen som i 1991-2008 hvor prosjekter over bil, lastebil, tog, fly etc. kunne telles i tusentall. Det var omfattende vestlig assistanse som fikk det hele til å rulle bokstavelig talt - fram til nå. Dessuten har russerne mistet for mange profesjonelle soldater, trolig halvparten av omtrent 40,000 døde og sårede er profesjonelle - og de kan telles i titusentall. Det tar mange år for å trene og utdanne en karrieresoldat.

En del avanserte maskiner for metallproduksjon er gjerne også japansk og italiensk eksempelvis. Disse er jo ikke akkurat venner med russere, dersom de skal øke fabrikkhallen sin med 20x antall flere avanserte CNC-styrt maskineri. Finnes sikkert flere produsenter enn disse to nasjonene, men de utgjør mye av det tilgjengelige vil jeg tro.

Er ikke så lett å få til 5-akse styrt dreiing, fresing etc. for hånd akkurat.

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Simen1 said:

NATO må bare begynne å pønske ut hvordan samtlige russiske atomvåpen kan settes ut av spill samtidig. Så får mål nr 2 være å likvidere krigsforbrytere der rekkefølgen starter med Putin, Kadyrov og Lukasjenko. Så må de gjerne jobbe seg nedover i hierarkiet.

Det er ikke noe nytt eller impulsivt at jeg er for dødsstraff - bare forbrytelsen er ille nok og bevisene gode nok. Vi er nesten 8 milliarder mennesker på planeten og ikke riktig alle fortjener et liv. Noen har gjort så uhyrlige ting og truer verden så grusomt at verden ville vært et vesentlig bedre sted å leve uten disse. Det er bare sunnt for verdensfreden å kunne luke ut det verste ugresset.

Vi har ikke "guds finger", så det er vanskelig å få til noe sånn med atomvåpnene.

Lenke til kommentar
G skrev (6 minutter siden):

En del avanserte maskiner for metallproduksjon er gjerne også japansk og italiensk eksempelvis. Disse er jo ikke akkurat venner med russere, dersom de skal øke fabrikkhallen sin med 20x antall flere avanserte CNC-styrt maskineri. Finnes sikkert flere produsenter enn disse to nasjonene, men de utgjør mye av det tilgjengelige vil jeg tro.

Er ikke så lett å få til 5-akse styrt dreiing, fresing etc. for hånd akkurat.

Russerne får bare finne seg i å kjøpe Kina-kopier på Alibaba. Kina balanserer på stram line for å bry seg så lite de klarer om denne krigen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Atomvåpen må nøytraliseres slik at de ikke kan brukes. Mannen som finner løsningen slik at man kan deaktivere alle atomvåpen over hele verden, vil bli den største helten i moderne tid. For det er atomvåpen som gjør Biden altfor forsiktig i hans arroganse (som er blitt håpløst) og hindre NATO fra å stoppe Russland. Med tanke på det som kom fra Russland i det siste, er det klart at det er ekstreme uforutsigbare elementer i den russiske atommakten. Vi kan ikke lenge ha atomvåpen, de er ikke lenge en sikkerhetsmekanisme for å avverge krig, de er blitt en destabiliserende kraft mot menneskehetens eksistens. Putin i dag, hvem andre i morgen?

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Forsvarssjefen: Beskriver Russland som "en skadeskutt bjørn"

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen frykter at Russlands atomvåpen nå vil få større relevans. Bakteppet er at Russland har tapt mye av sin kapasitet til konvensjonell krigføring under felttoget i Ukraina

 Russland har gått på store tap i Ukraina. Ikke bare personell, men også materiell. Det vil ta minst fem år å gjenskape de kapasitetene de har mistet i Ukraina, sa Kristoffersen i Oslo Militære Samfund mandag kveld.

 Det er en veldig farlig situasjon, Jeg vil sammenligne Russland med som en skadeskutt bjørn, sa Kristoffersen.

  Han sa at Russlands strategiske kapasiteter, altså atomvåpnene, vil få større relevans for Russland etter de store tapene.

 Forsvarsministeren, Odd Roger Enoksen (Sp), sa i debatten at regjeringen har bedt Kristoffersen komme med et nytt fagmilitært råd våren 2023.

 

Eller er det håp om at en avtale presses fram? 

Endret av iblazeqt
Lenke til kommentar

En ting er ganske sikkert fremover; video og bilder av russiske POW, vil bli færre og færre av heretter…

Med så mye motstand og frustrasjon Mariupol har gitt russerne, frykter jeg det verste for innbyggerne og motstanden der dersom byen faller.

Dette bildet oppsummerer kapittelet i nord:

image.jpeg

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
iblazeqt skrev (51 minutter siden):

frykter at Russlands atomvåpen nå vil få større relevans

Tviler på de/han tør. Men hva skal vi gjøre? Vet ikke om det er lurt å vise at man er redd for atomvåpnene nå. Men så er det også kanskje lurt å bruke kløkt, forsøke å snakke med Putin om forhandlinger og kjøpe oss tid hele veien. Ikke forfølg Russerne inn i Russland, for jeg tror den Ukrainske siden vil få mer og mer overtaket. Men ikke overdriv og få for mye blod på tann.

Lenke til kommentar
Raude skrev (2 timer siden):

Nå var jo Sovjet Union krigen i Afghanistan kalt for en katastrofe. Kan noen fortelle meg hvordan krigen i Ukraina gå som planlagt?

Den går ikkje som planlagt, men det meste som kjem frå Russland er løgn og bedrag. Dei vil ikkje tapa andlete for resten av verda og dei prøver iherdig å vise sine 144 millionar innbygarar at krigen (aksjonen) er ein suksess.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...