Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
15 minutes ago, sedsberg said:

Narkomane nynazister som nærmest annihilerer "den russiske militærmakten". :lol:

Tenk for en idioterklæring det må være å påstå at speedfreaks nedkjemper militære spesialstyrker. Enda mer forteller det om kritisk sans og sunn fornuft til de som tror på sånt, all verdens propaganda eller ei.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
11 hours ago, Noxhaven said:

Joda 20.000 år er vel estimatet og tallet de fleste husker, men det tallet er når det er helt trygt nede i kammeret i selve reaktoren som ble isolert inn med betong osv. etter ulykken. Det de kaller for "The elephants foot"

Rundt reaktoren så bor det mennesker. Men det er noe høyere stråling der fortsatt, noen steder litt mer enn andre. Forskere mener at det aller meste skal være helt normalt om 20 år, men at de mer konsentrerte stedene kan ta opp mot 200 år før det er helt som normalt.

Cesium (CS-137) som reaktoren slapp ut har en halveringstid på ca. 30 år. Så på 90 år så er 87,5% av strålingen borte. 
Den kjente forlatte byen rett ved Tsjernobyl målte i 2011 ca. 0.3 uSv/timen. Vanlig bakgrunnsstråling i Norge til sammenligning ligger på 0.05 til 0.2.

Skal soldaten ha blitt utsatt for sånn stråling som han påstår så må han ha gravet seg ned i noe som stråling fester seg ekstremt godt til, jord blanda med masse spiker eller lignende..

Og her bryr vi oss med stråling i reinsdyrkjøtt, soppsanking med mere (i Norge). Sånn til sammenlikning.

Lenke til kommentar

Det var visst ikke verre nei.



Disse bilene funker bra på miner. Montro om de leveres ved fjernstyrte tårn.


Tyskerne rydder boden sin. Skeptisk til disse, men det er vel bedre enn ingenting. (Regner med at ammunisjon medfølger).
Litt teknisk info om PBV 501 vs BMP-1:

Spoiler

In May 1997, the Swedish Defence Matériel Administration awarded a contract worth around USD25 million to the Czech Republic VOP 026 repair facility for the modification and renovation of 350 ex-East German Army, Russian-built BMP-1 infantry combat vehicles for the Swedish Army.

These upgraded BMP-1 vehicles, designated the Pbv 501 in Swedish Army service, were delivered to Sweden from 1998 through to 2001 to mechanise the Swedish Army infantry brigades.

As of mid-2006, there was no available date for when the Pbv 501 would be phased out of service with the Swedish Army.

A detailed description of the Russian designed BMP-1 is given under the Russian Federation and Associated States. The main differences between the Pbv 502 and the BMP-1 are as follows:

  • Removal of the launcher rail for the Koloma KBM 9K11 Malyutka (NATO AT-3 'Sagger') over the 73 mm gun 2A28 and its associated control box inside of the turret
  • Weapon monitor circuits include devices inhibiting use of weapons when the hatches are open
  • Removal of asbestos elements in certain parts of the vehicle and their replacement by harmless material, while retaining the original functions. This includes brake linings, main clutch lining as well as sealing and insulation
  • Installation of a new fire detection and suppression system that does not contain Freon, this can be operated manually or automatically
  • External lights, including indicators, now conform to NATO standards
  • Sockets for outside starting, preventive charging of batteries and connection of devices are unified in accordance with NATO regulations
  • Camouflage system corresponds to NATO regulations
  • The accumulator batteries are now stored in a hermetic box ventilated outside of the vehicle space
  • Observation devices are fitted with protective covers
  • New footsteps, handles and non-slip coverings are installed to ensure safe movement of the crew on the hull
  • Holders for Swedish weapons including sub-machine guns, machine guns and ammunition
  • Installation of an independent crew heater
  • Improved exhaust outlet
  • Additional radio installation



image.thumb.png.07cab479c5881e768f290b19ae9290c3.png

 

  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (10 minutter siden):

Sier ikke at noe annet var tilfelle men link til datagrunnlag?

Vel mange av oss bor jo i området der det verste nedfallet havnet, og vi høster jo fra naturen derfra, lever ennå. Hele denne stråling greia, vertfall på denne avstanden, er ganske overdrevet, sola er nok mye verre stort sett, tar ikke lang tid før noen av de blekeste av oss er svidd, men mange tar jo aktivt og legger seg i solstrålinga som om det er spesielt gunstig. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
16 minutes ago, skaftetryne32 said:

Vel mange av oss bor jo i området der det verste nedfallet havnet, og vi høster jo fra naturen derfra, lever ennå. Hele denne stråling greia, vertfall på denne avstanden, er ganske overdrevet, sola er nok mye verre stort sett, tar ikke lang tid før noen av de blekeste av oss er svidd, men mange tar jo aktivt og legger seg i solstrålinga som om det er spesielt gunstig. 

Uavhengig hvor mange som har fått en eller annen sykdomstilstand, fått det behandlet og lever i beste velgående - uten å registrere årsak, så er datagrunnlaget interessant for slike påstander.

NB. Jeg sier på ingen måte at vi har blitt utsatt for noe mer enn det som skrives. Men noen påstander bør alltid følges av en kilde :) Selv om vi har google.
image.png.1b80b97294336f765ca648fadd018869.png

image.thumb.png.1cc3fcf175db8e9f9131d1ef2a43149d.png

Endret av Theo343
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (9 minutter siden):

Uavhengig hvor mange som har fått struma, fått det behandlet og lever i beste velgående - uten å registrere årsak, så er datagrunnlaget interessant for slike påstander.

Jeg lurer på om det ikke har vært snakk om mer kreft rundtomkring Gudbrandsdalen rett etter Tsjernobyl, men snakk er jo bare det., trenger ikke nødvendigvis bety noe mer enn at en plutselig er mer var på at noen fikk kreft rett etter Tsjernobyl.

 https://tidsskriftet.no/2007/10/internasjonal-medisin/medisinske-konsekvenser-av-tsjernobyl-ulykken

Endret av skaftetryne32
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (7 timer siden):

Jøss, den så jeg ikke komme! Trodde alt håp var ute for Depardieu.

Blir Steven Seagal nestemann?

  Vis skjult innhold

gettyimages-163605519_custom-7e402cf69e1

alexander-lukashenko-belarus-steven-seag

How Did Steven Seagal And Vladimir Putin Become BFFs?

En av de beste første aprils narrer jeg har hørt på mange år er at Putins invasjon av Ukraina egentlig skyldes en kjønnsskifte operasjon han nylig har gjennomgått. Og at han ble "litt" psykisk ustabil etter denne operasjonen.

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (12 timer siden):

Videoer kan fabrikkeres, men jeg er veldig usikker på hvordan dette liksom skulle være fabrikkert. Enkelt å geolokalisere, flere videoer fra ulike vinkler, det er i en større by hvor lokale innbyggere ser det samme og poster om det i sosiale medier etc. 

Nå kom en slags bekreftelse fra ukrainerne. Det ukrainske forsvaret har lagt ut en av videoene på en av sine offisielle Twitter-kontoer og skrevet "Belgorod, ukrainsk luftfart fungerer! Ære til Ukraina!". Men, man skal vel ikke slå ting helt fast ennå likevel, kan være flere grunner til at det er postet.

  Vis skjult innhold

 

 

Med alt mulig rart som rapporteres fra Russland og Ukraina, så er det nesten like sannsynlig at det er demoraliserte russiske flygere som saboterer for å få slutt på krigen, som at det er ukrainske styrker eller en såkalt falskt flagg-operasjon. 
 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
9 hours ago, ism_InnleggNO said:

Strålingen som havnet i Norsk natur er lavere enn bakgrunnsstråling mange steder på jorden så den frykten kan vi godt slå fast var noe overdrevet.

Men forskjellen på bakgrunnstrålingen er vesentlig i fra hva du spiser som du da får i deg internt i kroppen. Veldig forskjell vil jeg anta. Er nok litt alvorligere det du spiser og puster, enn at terrenget bestråler deg. Husk hvor fort stråling reduseres meter for meter.

Inverse_square_law.png

https://energyeducation.ca/encyclopedia/Inverse_square_law#:~:text=Specifically%2C an inverse square law,1%2F4 as much exposure.

Endret av G
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...