Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
14 minutes ago, jallajall said:

image.png.ef0259a211d3ea157d7d7896c40b2443.png

Altså, historien bak det er litt mer nyansert enn den du linket.

Her er originalhistorien fra VICE som den artikkelen du linket til baserer seg på:

https://www.vice.com/en/article/akvyxz/ukraine-war-trans-people-lgbtq

Uten tvil at østeuropa har store problemer med hvordan de behandler LGBTQ, det er ingen nyhet, men så langt har de fått ut alle som har spurt om assistanse;

Rain Dove told VICE World News: “We’ve had trans people get rejected at some borders, but everyone we’ve supported has eventually got out.”

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
13 minutes ago, jallajall said:

"Jeg kan gjerne dra til Ukraina å kjempe, men bare om jeg får kjempe sammen med andre vaksinerte"

image.png.c36340d9d2e982d9ac010b6f8999eaad.png

Mye rare folk ute og går.

"copromised immune system and a number of comorbidities"
Da er man kanskje hverken egnet eller ønsket i en slik situasjon. Det er tross alt vinter og sikkert mye "man-colds" ute og går.

Endret av Deimos_Anomaly
Lenke til kommentar
1 hour ago, Aiven said:

Mulig du bør sjekke hvor mange kriger "forsvarspakten" NATO har vært den forsvarende part og hvor mange den har vært den angripende. Jeg tviler også på at du har autoritet til å kaste rundt deg med ordene "løgn" og "undskyldninger". Gjør deg selv og oss en tjeneste og les et par bøker før du tar mål av deg til å diskutere med voksne folk.

Jeg har ikke lit til noen politiske ledere i noe land i verden i dag. Jeg har heller ikke lit til NRK om dette temaet.
 

Det er en grov overforenkling å påstå at alle politiske ledere er like upålitelige. Det er nok sant at ingen er 100% til å stole på, men det er et stort spenn her. Ellers litt av en tone du tar - hva er det som gjør deg til slik en autoritet her?

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Enda en ukrainer som siktes for foræderi,  Illia Kyva.

https://t.me/pgo_gov_ua/3054
Based on the evidence gathered, I believe that your actions and statements have caused enormous damage to the state of Ukraine. You did everything in your power to "invite" a Russian aggressor to our house, you did everything to change the borders of our state, you did everything to make millions of people spend the night in bomb shelters, you did everything to make millions of Ukrainians live on the borders of neighboring states , and many of them never returned home, you did everything to ensure that Ukrainian children never see their parents again.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

...over fra forsøk på kulturkrig til krig:

Ekstremt dramatisk video filmet idet en bombe treffer bakken ved broa i Irpin, der det er satt opp en korridor for evakuering av sivile. Videoen skal være filmet av New York Times sitt fototeam. Det er en del internasjonal presse ved Irpin, vi har sett mye bilder derfra de siste dagene ifbm evakuering av sivile.

Spoiler


Geolokasjon her er 50.489897094518106, 30.260113829311386. Prosjektilet kommer fra nord-vest ser det ut til, retning inn mot byen og dermed fra russerne.

Spoiler

FNKl7FaXoAU8p3L?format=jpg&name=medium

FNKl7wGXsAA2X8O?format=jpg&name=medium


Andre videoer og bilder man ikke kan poste her i tråden, tatt rett etter hendelsen viser minst fire sivile som ligger livløse på bakken. Èn av disse får livreddende hjelp. De ser ut som eldre, og hadde med seg kofferter. Minst fire sivile døde ifølge ukrainske medier. Ifølge CNNs Clarissa Ward var dette et bombekaster-angrep. 

EDIT: Fant et bilde man trygt kan legge ut her:

Spoiler

FNKk_BZXIAMfKOJ?format=jpg&name=large

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser vi litt bort fra ødeleggelsene, spesielt bombe- og rakettangrep, som virker mer som ren terror, så er det lite å imponeres av det russiske styrker har utrettet. De har feilet så til de grader i en operasjon de skulle klart nesten uten anstrengelse, og de har eksponert hvor dårlig det russiske militæret er utrustet. Noe av det ser jo ut som rene antikvitetene. Har Putin i det hele tatt vurdert hvordan dette framstår? Det er vel kanskje slik at når man er omringet av redde ja-menn så får man ikke vite hvordan saker og ting virkelig står til.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Mr.Duklain skrev (Akkurat nå):

Privatpersoner i Norge har kjørt med busser for å hente ukrainere. 

En som var aktiv/mod her inne før @Countryman har gjort et rom tilgjengelig for to flyktninger hjemme hos seg, som kommunen har registrert. Dette kan alle gjøre og jeg skulle hilse å si at han håpet flere her inne gjøre dette samme 

  • Liker 3
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Russland blokkerer nok et uavhengig medium
https://www.nrk.no/nyheter/russland-1.14838354

Sitat

Et av de siste uavhengige mediene i Russland har blitt blokkert av myndighetene for sin dekning av krigen mot Ukraina.

– Det russiske medietilsynet har begynt å blokkere Mediazona fordi vi ærlig dekker det som skjer i Ukraina og kaller invasjonen en invasjon og krigen en krig, sier nettavisen i en uttalelse.

Mediazona legger til at Russland de siste dagene har innført en «militær sensur» og at det nesten ikke er uavhengige medier igjen i landet. (NTB)

Der røk Mediazona også. Nå er det knapt noen igjen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...