Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

24 minutes ago, :utakt said:

Kombinert med den nye loven om at man kan straffes med inntil 15 års fengsel for å spre "falsk informasjon" ... ikke bra.

Ikke en helt fremmed idé her i vesten heller dessverre. Men vi setter vår lit til at vi får et annet Ministry of Truth enn Russland da.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
iblazeqt skrev (Akkurat nå):

Betalingsmur. Kan du gjengi ish? 

Snodig, det sto ikke betalingsmur på den 🤔

 

Spoiler

 

Flertallet i den russiske eliten støtter ikke invasjonen. Det skal angivelig også gjelde flere medlemmer av Regjeringen. Medarbeidere i Regjeringen og presidentadministrasjonen skal være rasende, ifølge flere kilder som det uavhengige nettstedet Agentsvo har snakket med.

– Men det er umulig å slutte i jobben fordi det vil bli sett på som forræderi, sier en kilde.

 

 

 

Spoiler

 

Virker propagandaen?

Ja og nei. Russiske venner er helt knust. De føler skyld og skam over det som skjer i Ukraina, til tross for at de ikke har noe med krigen å gjøre.

Mange russere tror derimot på TV. Et flertall av russerne støttet «operasjonen i Øst-Ukraina», viste en måling. Det var fra et statlig institutt, og det er vanskelig å si hvor pålitelig tallene er. En journalist fra en uavhengig TV-stasjon viste moskovitter bilder av de voldsomme ødeleggelsene i Kharkiv og Kyiv.

– Det er falske bilder. Det er de ukrainske nazistene og Vesten som har skylden, sa en dame.

Responsen var den samme fra flere andre: Russland er blitt tvunget til å redde russere fra aggressive nazister.

 

Spoiler

De økonomiske sanksjonene rammer Russland med full styrke. Foran bankene er det uendelig lange køer med folk som vil ta ut sparepengene. Rubelen stuper. Hver dag er det nye utenlandske selskaper som trekker seg ut fra Russland. Titusenvis av mennesker mister jobben.

Mange russere forsøker å rømme landet. Mesteparten av Europa har stengt luftrommet for russiske fly. En flybillett på et av de få flyene som går, koster ti ganger så mye som normalt. En togbillett til Helsingfors kostet denne uken flere ganger normal pris.

Dette er starten på en voldsom økonomisk nedgang. Den kan bli verre enn den dype krisen etter Sovjets fall for 30 år siden, spår flere økonomer.

Spoiler

Putin frykter at han skal få skylden for dette. Og samtidig kjemper han for at russere flest skal tro på den offisielle versjonen.

– Den russiske folkemeningen er blitt et så stort problem at Putin i praksis kjemper to kriger: En i Ukraina og en på hjemmebane, påpekte forskeren Sam Greene.

Putin har dårlig tid. Propagandaen virker en stund. Etter hvert vil folk høre fra naboene at sønnen ble drept i krigen. Venner forteller om tusenvis av drepte sivile ukrainere. Og folk har langt høyere tillit til venner enn til de statlige TV-kanalene.

 

Etc etc.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
bshagen skrev (28 minutter siden):

Du kan ikke sammenligne Russland og vesten når det kommer til sensur, jeg håper du kødder.

Det var vel det jeg nettop gjorde og fant at jeg har mer tilgang i Russland enn i Vesten. Dette vil jo da endre seg noe når de får implementert dette nye forbudet.

Vesten har ikke  akkurat manko på trusler mot ytringsfriheten, i tilfelle du innbiller deg det.

Endret av Aiven
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Tror disse virkemidlene har effekt. Ikke visste jeg at kjeder som Ikea, H&M osv var etablert der borte, nå stanser de og trekker seg ut.

Har også tenkt de ordene: at Putioten har skutt seg selv i foten.  Der ulmer nok sterk blant Russere nå. De ser at Putiot er i ferd med å ta dem med seg ned i graven så og si. Det er neppe noen vei tilbake for han.  Enten må de få han vekk på en eller annen måte, eller det ender med forferdelse. Putin er en gammel livsfarlig mann, som kan komme til å gi f i seg selv og folket sitt, og bare gå for å leve ut sin forkvaklede lideskap og dra hele nasjonen med seg i undergangen. Akkurat som Hitler, det er så mye som er likt der.
Forskjellen er at Hitler ikke hadde de fatale knappene å trykke på som Putin har.
Tror det hadde vært bedre om det ikke fantes atomvåpen nå. NATO ville vært minst like overlegne likevel, og kanskje de ikke hadde vært redde for å støtte Ukraina miltært heller da.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
0laf skrev (1 time siden):


Selv om reaktoren er stanset, trenger stavene kjøling. Dersom strøm eller vann til et kraftverk stopper opp, så får man Fukushima.

No er ikkje eg noen ekspert, men så vidt eg veit skal moderne reaktorer være bygget slik at når strømmen blir borte skal enten reaktorstavene falle ut av kjernen, eller blystaver falle inn i kjernen, slik at kjedereaksjonen stopper momentant.

Når kjedereaksjonen er stoppet blir det ikkje lenger utviklet varme.

Lenke til kommentar
1 hour ago, Windfarmer said:

Vet du hvor svenskene er opp i dette, jeg så en meningsmåling fra Finland der ca. 53% ville melde seg inn, men hvis svenskene også ble med ble flertallet langt høyere.

Mener at jeg leste at svenskene har bikket 51%? Nøytralitetstanken står fortsatt sterkt i Sverige på tross av et tett samarbeid med USA. Sett fra svenskenes ståsted, så har de klart å holde seg unna krig i 200 år og vil gjøre det de kan for å fortsette slik. Svenskenes nøytralitet er tuftet på at Russland ikke er en trussel. Putin har klart det ingen andre har klart...å endre svenskenes ståsted. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

en kar i russland som spør folk på gaten om krigen

What do Russians think now? 1 week after the start.

Spoiler

 

Do Russians want the USSR back?

Spoiler

 

Would you nuke the US? 100 Russians.

Spoiler

 

Do Russians want Ukraine?

Spoiler

 

 

  • Innsiktsfullt 7
Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne

Siterer noen av reglene som ble ekstra aktuelle nå nylig.

Sitat

Regler

  • Hold deg til tema. Denne tråden er for løpende diskusjon og nyhetsoppdateringer rundt utviklingen av konflikten. Ønsker du å diskutere andre forhold, så anbefaler vi at du oppretter en ny tråd. Avsporinger blir fjernet, og brukere som bryter dette kan bli utestengt uten forvarsel.
  • Provokasjon av andre brukere vil bli fjernet uten forvarsel, og kan medføre utestengelse.

Avsporinger og provokasjoner/trolling vil bli fjernet og advarsler/utestengelser vil bli delt ut.
Vennligst oppfør dere og hold dere til tema.

Tråden gjenåpnes.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
  • Uderzo gjenåpnet denne emne

Italia slår til: Nye oligark-yachter beslaglagt

Den italienske avisen La Repubblica melder fredag kveld at to nye yachter tilhørende russiske oligarker er beslaglagt i den italienske byen Imperia, nordvest i landet.

En av luksusskipene, «Lady M», tilhører Aleksei Mordsjov, som av Forbes er regnet som Russlands rikeste mann, og som også skal være en del av Vladimir Putins innerste krets.

Fartøyet på 65 meter (215 fot) beskrives som en «superyacht», og er ifølge Forbes verdt 27 millioner dollar (241 millioner kroner).

Mordasjov har slått seg opp stort på russisk stålproduksjon. Luksusvillaen hans på kysten av Sardinia sør i Italia skal være vært hele 66 millioner euro (cirka 645 millioner kroner). Det er ifølge Reuters fredag ikke klart om også denne eiendommen er beslaglagt.

En annen yacht eid av oligarken Gennadij Timsjenko ble også beslagt. Også Timsjenko står Putin nært, noe presidenten selv har uttalt. Timsjenko har tjent seg rik på oljehandel.

De nye beslagene er gjort på bakgrunn av de seneste EU-sanksjonene, som er rettet spesielt mot oligarkene, den russiske makteliten og Vladimir Putins nærmeste.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Fant denne blant topp tweets under ukraina hashtag. Noen ser rødt med én gang de ser RT til tross for at de er blind for annen propaganda de blir matet med daglig. Derfor prøvde jeg å finne denne videoen uten, men det klarte jeg ikke til tross for at det er fra Tyskland sitt Bundestag. 
Dette betyr ikke at man ikke skal fordømme Russland sin invasjon, på samme måte som man ikke skal skåne en hund med rabies mot å bli avlivet.
Men man kan takke vesten sin trangsynthet for denne konflikten på samme måte som man kan takke seg selv om man terger en hund med rabies og blir bitt.

Potain.jpg

Endret av Dudeliduu
La til bilde av putin sitt bord
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ble overrasket over at selv Gorbatsjov klarer å mistolke sånn, hvorfor tidligere Sovjet stater ønsket NATO medlemskap.
Og støttet Putin.

"Gorbatsjov mener Moskva og Washington var sammen om å avslutte atomkappløpet og bidra til avspenning i verden.– Men «vinnerne» bestemte seg for å bygge et nytt imperium. Derfra kom ideen om Nato-utvidelse, sier han.President Vladimir Putin krever nå garantier for at Nato stanser ekspansjonen i Øst-Europa, og i neste måned er det ventet at Russland og USA setter seg til forhandlingsbordet.
Gorbatsjov håper Putin vinner fram med sitt krav."
https://www.dagsavisen.no/nyheter/verden/2021/12/24/gorbatsjov-mener-usa-ble-arrogante/

Ser ikke noen uttaleser fra Gorbatsjov om det som foregår nå da.

Lenke til kommentar
Sitat

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fordømmer Natos beslutning om å ikke stenge luftrommet over Ukraina, melder nyhetsbyrået Ukrinform.

I dag ga ledelsen i alliansen grønt lys for ytterligere bombing av ukrainske byer og landsbyer ved og ikke lage en flyforbudssone, sier Zelenskyj i en tale fredag kveld.

Jeg skjønner at han og ukrainerne er desperate etter hjelp, det er ikke det. Men nå har Stoltenberg vært veldig tydelig, mange ganger, på at å håndheve et slikt flyforbud vil innebære å sende kampfly, og dermed eskalere konflikten til å være NATO vs Russland. Det gagner ingen. Zelenskyj skjønner det han også. Så hvorfor komme med slike utspill i media? Hva vil han oppnå med det? 

https://www.nrk.no/nyheter/zelenskyj-fordommer-natos-flyforbudssone-1.15879959

  • Liker 3
Lenke til kommentar
0laf skrev (2 minutter siden):


Du tenker at bare vesten hadde trippet litt forsiktig rundt Putin når han invaderte Georgia, Krim og andre steder, og nå altså Ukraina, så hadde vi sluppet noen konflikt?

Vent litt ... var det ikke nettopp det vesten gjorde? 
Problemet er vel heller at vi har latt den galningen få holde på i flere tiår uten at noen har stoppet han, å nå tror han at det er bare tut og kjør, rasle litt med sablene, true med noen atomvåpen, så kan han gjøre som han vil.

Det er på høy tid at noen viser Putin hvor skapet skal stå, eventuelt drar han etter en bil noen runder rundt den Røde Plass, slik de gjorde med Gadaffi.

Du så tydeligvis ikke videoen. For å trippe rundt var ikke løsningen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Dudeliduu skrev (18 minutter siden):

Fant denne blant topp tweets under ukraina hashtag. Noen ser rødt med én gang de ser RT til tross for at de er blind for annen propaganda de blir matet med daglig. Derfor prøvde jeg å finne denne videoen uten, men det klarte jeg ikke til tross for at det er fra Tyskland sitt Bundestag.

 

 

Vanskelig å være uenig med henne.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
:utakt skrev (6 minutter siden):

Det gagner ingen. Zelenskyj skjønner det han også. Så hvorfor komme med slike utspill i media? Hva vil han oppnå med det? 

Zelenskyj har vel hele tiden ment at NATO skal gripe inn militært.
Nå er det vanskelig. Men jeg mente de burde truet med det før invasjonen startet.  

Endret av Delvis
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...