Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
iblazeqt skrev (1 minutt siden):

Men hadde ikke vesten uansett fått skylden? Tror dere det er mulig at han kan avtre uten noen form for represalier, evt at han prøver å flykte?

Putin kommer aldri til å flykte, han kommer nok før til å sette gunner'n mot tinningen.

Det beste hadde vært om det Russiske folk hadde hentet han ut å gitt han skikkelig juling før de bura han inne med tvangstrøye på.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Dragonlove skrev (1 minutt siden):

Putin kommer aldri til å flykte, han kommer nok før til å sette gunner'n mot tinningen.

Det beste hadde vært om det Russiske folk hadde hentet han ut å gitt han skikkelig juling før de bura han inne med tvangstrøye på.

Hvor lenge tenker man dette må dra ut i tid før noe slikt blir sannsynelig? Måneder? År? Uker? Noen synspunkter anyone? 

Lenke til kommentar

Man kan tenke seg fantasifulle angrep med tusener av droner med sprengstoff. Herdet for å tåle EMP, som følger en forhåndsprogrammert rute (ingen hi-jacking av radio), som er herdet mot jamming (alternativ navigasjon om GPS ser dodgy ut), som kollektivt søker seg til Putins tilholdssted. Selv om man greier å plukke ned 10, 100 eller 1000 stykker så holder det at en av dem finner målet.

I praksis vil dette være jevngodt med en krigserklæring eller å sende et missil mot Moskva. Hvorvidt Putin rekker å søke tilflukt avhenger av overraskelsesmomentet, men Russlands respons vil antagelig være den samme.

Å "smugle inn noe i teen" som gjør at Putin får hjertetrøbbel eller mister forstanden uten at mistanken rettes mot USA og vesten er antagelig bedre. Og vanskelig.

Og fremdeles gjelder innvendingen min om at nestemann (eller overgangen) fremdeles kan bli verre enn hva vi har nå.

-k

  • Liker 1
Lenke til kommentar
iblazeqt skrev (Akkurat nå):

Hvor lenge tenker man dette må dra ut i tid før noe slikt blir sannsynelig? Måneder? År? Uker? Noen synspunkter anyone? 

Ikke godt å si, men etter hvert som disse sanksjonene begynner å gå utover den vanlige Russer så vil de nok før eller siden ta til gatene å vise sin misnøye.

Lenke til kommentar
Pop skrev (2 timer siden):

På en moderne stridsvogn skal man treffe både heldig og godt. Front er glemmesak, men ovenfra (f.eks skutt fra hustak), motorromlufting og lignende kan man få en effekt. 

Håper imidlertid at man vurderer grundig før man skyter slikt fra hus, innenfra. Bakflammen er guffen, over 700 grader i et heftig trykk.

Et treff på en moderne stridsvogn med M-72 vil vel være alt fra totalt virkningsløs til å kunne gjøre noe skade ja. Man kan jo få av noen belter, eller skade motor og annet utstyr. Danmark sender for øvrig den litt kraftigere EC-varianten. Men, nei, ikke førstevalg.

Nei, jeg mente ikke nødvendigvis at man skulle skyte innenfra, men at man kunne bruke bygninger til å komme innenfor rekkeviddebegrensingene usett. Men det kommer ant på hvilke versjoner av M72 de bruker, norske Nammo har utviklet en FFE (Fire From Enclosure) variant, men jeg er usikker på om denne er spesielt utbredt, jeg vet bare at den eksisterer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Lærte noe nytt om det fantastiske klippet av den bestemoren som går til den russiske soldaten og sier at han kan få solsikkefrøene hennes slik at når han dør, så gror det blomster.

Solsikke er Ukrainas nasjonalblomst, så det gir en enda dypere mening i klippet, om hvordan Ukraina skal reise seg fra Russlands falne soldater.

Helt sikkert mange her som vet dette her, men helt sikkert mange som meg som ikke har fått med seg den lille detaljen der enda.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

CNN: Nye samtaler mellom Russland og Ukraina i dag, sier en talsmann for Volodymyr Zelenskyj

En talsmann for Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj at det blir en ny runde samtaler mellom Russland og Ukraina i dag, onsdag, melder CNN.

Tirsdag meldte Russiske myndigheter til nyhetsbyråer at det var planlagt nye samtaler mellom partene i dag, men dette ble ikke bekreftet  av ukrainske myndigheter.

Lenke til kommentar

Skal ikke skrive om dette i opp og mente tusen ganger, men er rett å slett ekstremt ekstremt bekymret over flyktningstrømmen.

Virker ikke som EU er opptatt av lik fordeling mellom medlemsstatene, men at flyktningene kan dra ditt de vil. Er ihvertfall slik det legges opp til nå. 

De vil automatisk ha rett til de samme velferdsgodene og arbeidsmarkedet som den opprinnelige befolkningen.
Norge vil da være en av de mest attraktive, om ikke det mest attraktive landet. Det pga at det gis permanent opphold etter 5 år, kontra 10 år i Danmark, vi har også et system på plass som gjør at de veldig raskt får egen bolig og penger.

Det kan være snakk om hundretusenvis i løpet av meget kort tid.

Jeg skal ikke skrive noe mer om det, men for norges befolknings del så er det så absolutt relevant med tanke på hva som utspiller seg i Europa nå.

Er tross alt rundt 3,7 mill nordmenn, er ikke sånn at vi ikke eksisterer på lik linje med indianerne i usa, japanere, kineserne, thailendere, ukrainere, indere osv osv... 

Man må rett å slett innfinne seg med at velferdsnasjonen norge ikke har så mange tiårene igjen, man ser det på underregulering av pensjon, sykehuskapasitet og på utallige mange andre områder. Verdien av lønningene, kjøpekraft, kroneverdien osv..

Mange som ikke tenker over dette, eller ikke bryr seg. Men alle kommer til å bli pensjonister og/eller ikke klare å forsørge seg selv. Vil dem da råd til ferier i utlandet, elektronikk osv.. Eller vil absolutt alt gå til basisbehov som mat og bolig..

 

Ok, tar en pause.

Håper ikke det innlegger blir fjernet av moderator. For det er faktisk relevant for situasjonen som utspiller seg i Europa og Ukraina.

Håper at Putin snarest mulig lar ukrainerne få leve i fred i eget land

Endret av bruker-540634
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Dette var interessant:

Quote

What would Russian control look like?

Beyond the claims and counter-claims, how will we know for sure if Russia controls a Ukrainian city or a district?

Primarily, it’s when the fighting stops. Once Russian troops are able to regularly patrol on foot, unopposed, through the streets by day or night then that is a fair indication they have the city under their control.

Other indications are who is in charge of the local TV station, the municipal offices, the police headquarters and who is running the utilities and emergency services, even something as mundane as directing the traffic.

It is perfectly possible that there may never come a time in this conflict when Russia can truthfully claim it is in full control of the whole country. Whatever happens in the coming days, Ukrainians are likely to resist occupation in some form.

But for now, Russia’s main effort is to seize control of the main cities of Kyiv and Kharkiv, even if that means practically razing them to the ground in the process.

Fra news feeden til BBC: https://www.bbc.com/news/live/world-europe-60582327

 

Altså, det er jo vanskelig å se for seg hvordan Russland skal kunne kontrollere noe som helst i og med den store motstanden i den Ukrainske befolkning. Selv i byer nære den russiske grensen hvor det er mange russisk språklige hvor Putin hadde forventet mer støtte; så er det jo alt annet enn det som har møtt dem. Bildene jeg har sett i dag viser jo store mengder sivile som konfronterer okkupantene så til de grader.

Men kanskje over tid så oppnå en slags kontroll med et DDR opplegg?

Endret av Enceladus
Lenke til kommentar
Sitat

«Vi bekrefter ikke medieoppslagene om at Nord Stream 2 har begjært seg konkurs. Selskapet informerte bare de lokale myndighetene om at det måtte si opp kontrakter med ansatte etter innføringen av amerikanske sanksjoner mot selskapet», skriver Nord Stream 2, som er basert i Zug i Sveits, i en e-post til Reuters.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Serpentbane skrev (30 minutter siden):

Et treff på en moderne stridsvogn med M-72 vil vel være alt fra totalt virkningsløs til å kunne gjøre noe skade ja.

Dette er info dere bør sende til Nammo! 

De lager for tiden M72 montert i drone for å skyte ned i tårnet/ned på komponenter. Meget god effekt selv på tungpansrede kjøretøy ifølge de. 

Å slå ut en stridsvogn og å sprenge den som i et dataspill er to forskjellige ting. Jeg vet ikke hvor effektiv eller ikke M72 er i en krig som dette - jeg har skutt to M72 i førstegangstjenesten, hvor den siste ikke ble meldt "klart bak" så jeg fikk ikke skyte mer den dagen.

Har bakgrunn fra produksjon og design av pansring til kjøretøy, våpenutstyr og samarbeider med Nammo i den stillingen jeg besitter idag.

Lenke til kommentar

Vet vi noe mer om nødhjelpsoperasjoner til sivile inne i Ukraina? Etter hvert må det jo bli et enormt behov for forsyninger med alt fra mat, vann, medisiner... ja alt som er nødvendig for å overleve! Behovene er sikkert store allerede. Jeg ser rapporter om at folk begynner å gå tom nå. Det er veldig bekymringsfullt!

Selv har jeg donert til bla flyktninghjelpen. Jeg håper de kan nå inn i Ukraina også og at det ikke bare er på grensen til Polen det blir tilbudt nødhjelp.

Lenke til kommentar
bruker-540634 skrev (23 minutter siden):

Skal ikke skrive om dett i opp og mente tusen ganger, men er rett å slett ekstremt ekstremt bekymret over flyktningstrømmen.

Virker ikke som EU er opptatt av lik fordeling mellom medlemsstatene, men at flyktningene kan dra ditt de vil. Er ihvertfall slik det legges opp til nå. 

De vil automatisk ha rett til de samme velferdsgodene og arbeidsmarkedet som den opprinnelige befolkningen.
Norge vil da være en av de mest attraktive, om ikke det mest attraktive landet. Det pga at det gis permanent opphold etter 5 år, kontra 10 år i Danmark og at vi har et system på plass som gjør at de veldig raskt får egen bolig og penger.

Det kan være snakk om hundretusenvis i løpet av meget kort tid.

Jeg skal ikke skrive noe mer om det, men for norges befolknings del så er det så absolutt relevant med tanke på hva som utspiller seg i Europa nå.

Er tross alt rundt 3,7 mill etniske nordmenn, er ikke sånn at vi ikke eksisterer på lik linje med indianerne i usa, japanere, kineserne, thailendere, ukrainere, indere osv osv... 

Man må rett å slett innfinne seg med at velferdsnasjonen norge ikke har så mange tiårene igjen, man ser det på underregulering av pensjon, sykehuskapasitet og på utallige mange andre områder. Verdien av lønningene, kjøpekraft, kroneverdien osv..

Mange som ikke tenker over dette, eller ikke bryr seg. Men alle kommer til å bli pensjonister og bo her til de blir gamle til de ikke klarer å forsørge seg selv. Vil dem da råd til ferier i utlandet, elektronikk osv.. eller vil absolutt alt gå til elementære ting som mat og bolig..

 

Ok, tar en pause.

Håper ikke det innlegger blir fjernet av moderator. For det er faktisk relevant for situasjonen som utspiller seg i Europa og Ukraina.

Håper at Putin snarest mulig lar ukrainerne leve i fred i eget land

Mye som tyder på at Norges økonomi kan gå ganske skeis i løpet av 20-30 år med eller uten flyktinger fra Ukraina dessverre. 

Lenke til kommentar
bruker-540634 skrev (32 minutter siden):

Skal ikke skrive om dette i opp og mente tusen ganger, men er rett å slett ekstremt ekstremt bekymret over flyktningstrømmen.

Virker ikke som EU er opptatt av lik fordeling mellom medlemsstatene, men at flyktningene kan dra ditt de vil. Er ihvertfall slik det legges opp til nå. 

De vil automatisk ha rett til de samme velferdsgodene og arbeidsmarkedet som den opprinnelige befolkningen.
Norge vil da være en av de mest attraktive, om ikke det mest attraktive landet. Det pga at det gis permanent opphold etter 5 år, kontra 10 år i Danmark, vi har også et system på plass som gjør at de veldig raskt får egen bolig og penger.

Det kan være snakk om hundretusenvis i løpet av meget kort tid.

Jeg skal ikke skrive noe mer om det, men for norges befolknings del så er det så absolutt relevant med tanke på hva som utspiller seg i Europa nå.

Er tross alt rundt 3,7 mill nordmenn, er ikke sånn at vi ikke eksisterer på lik linje med indianerne i usa, japanere, kineserne, thailendere, ukrainere, indere osv osv... 

Man må rett å slett innfinne seg med at velferdsnasjonen norge ikke har så mange tiårene igjen, man ser det på underregulering av pensjon, sykehuskapasitet og på utallige mange andre områder. Verdien av lønningene, kjøpekraft, kroneverdien osv..

Mange som ikke tenker over dette, eller ikke bryr seg. Men alle kommer til å bli pensjonister og/eller ikke klare å forsørge seg selv. Vil dem da råd til ferier i utlandet, elektronikk osv.. Eller vil absolutt alt gå til basisbehov som mat og bolig..

 

Ok, tar en pause.

Håper ikke det innlegger blir fjernet av moderator. For det er faktisk relevant for situasjonen som utspiller seg i Europa og Ukraina.

Håper at Putin snarest mulig lar ukrainerne få leve i fred i eget land



Det faktum at du simpelthen påpeker at det er 3.7 millioner nordmenn sier litt om ditt ståsted her. 

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...