Gå til innhold

MESH nettverk og seriekobling


borgja

Anbefalte innlegg

Hei, 

jeg har i dag ASUS XT8 mesh system bestående av 2 noder, og lurer nå på å kjøpe en node til for å dekke hele eiendommen.
Slik eiendommen er i dag, så må modemet med hovedrouter stå i det ene hjørnet av eiendommen, og den noden jeg evt. kjøper må da kobles på MESH-noden (ikke hovedrouter). 
Er det mulig å seriekoble i MESH, og hvilke utfordringer / ulemper har dette? 
 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I utgangspunktet så skal man forvente at "daisy chain" av mesh-aksesspunkt skal fungere. Men det er ikke alle løsninger som støtter dette, men der hver av mesh-nodene kun kan kommunisere med "hovedenheten".

Men basert på markedssegmentet XT8 befinner seg i, så skulle man anta at daisy chain er støttet.

Et ekstra hopp via et mesh-aksesspunkt vil kunne ha mye å si for ytelsen. Nå er dette en tri-band-løsning der backhaul går på dedikert radio under normale forutsetninger som gjør at tapet i teorien ikke skal bli like stort som for en løsning som skal bruke samme radio både for å snakke med andre aksesspunkt og klienter. Hvorvidt det er et praktisk problem at ytelsen her reduseres er en annen sak. Avstander, hindringer og støy blir jo ellers elementer som i praksis vil påvirke også. En fordel med tri-band her blir at man i større grad kan snakke med klienter samtidig som backhual-trafikken, i stedet for at radioen i praksis skifter mellom å håndtere backhaul og å håndtere klient.

Ser jeg hjemme hos meg, får jeg vel typisk ~250 Mbps på første mesh-aksesspunkt som står tilkoblet trådløst mot enheten som er ruter. På mesh-aksesspunktet som da er "daisy chain'et" trådløst videre, faller jeg vel ned til rundt halvparten igjen for klienter som snakker med det.

Lenke til kommentar

Supert, takk for svar - jeg mistenker også at dette skal gå utmerket. 
Har i dag en ASUS RT-N66U som står der en evt. ny XT8 skal stå, og den er satt i repeater-modus og har da egen SSID videre.
Skulle det bli for stor utfordring med hastighet og stabilitet med daisy-chain, så kan jeg sette den i repeater-modus.

 

Lenke til kommentar

En liten oppdatering, har i dag satt opp en XT8 til, i daisy-chain fra node nr2. Er faktisk en funksjon for å velge preferert aksesspunkt å koble seg til. 

Resultat: meget bra dekning overalt, mister ikke hastighet på node nr2, men litt lavere hastighet på node nr 3 pga lang avstand. Men nå har jeg 250/250 i hele huset, og 169/190 i annekset, og det må jeg si er godkjent! 

 

Legger ved bilde av Asus-appen. 

 

Ps! For de som vurderer denne løsningen, husk å NEDGRADERE til 42095-firmware. Nyere firmware klarer ikke låse seg på 5G-backhaul, og hastigheten dropper merkbart. 

SmartSelect_20220302-212241_ASUS Router.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...