Gå til innhold

Kameraene fra det kinesiske selskapet er forbudt i flere land. I Norge selges de åpent [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er som denne artikkelen påpeker litt rart at alle tilfeller former for sikkerhetshull som kan utgjøre en bakdør omtales som plantet i ondsinnet hensikt hvis produktet kommer fra øst, mens hvis eksakt det samme problemet oppstår i noe fra vest så er det bare et uhell i produksjon. Selv om begge patches, blir det ene problemet oppfattet som ondsinnet og det andre godartet. Dette er ren Trumpisme og understøttelse av hans handelskrig. Det er dumt at antatt liberale europeiske medier fortsetter å bygge oppunder dette da vi som sitter midt i skuddlinjen har lite å tjene på dette.

Artikkelen fra digi går ganske langt i å antyde at Hikvision er ulovlig å selge i Danmark, noe som naturligvis ikke riktig. Med er svært enkelt googlesøk finner jeg på under et minutt i alle fall tre danske nettbutikker som selger Hikvision. Det er kjent at det Danske pensjonsfondet for akademikere har solgt sine aksjer i Hikvision. Det er noe ganske annet. 

Jeg skulle ønske vår egen frie presse så på tilgjengelige fakta på bakken i stedet før å være ærendegutter for de mest konservative og proteksjonistiske delene av USA. Kom med fakta, ikke spekulasjoner!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg klarte ikke helt å la det ligge så jeg leste artikkelen igjen, og det står da vitterlig her i klartekst at Hikvision er forbudt i Sør Korea på grunn av forfalskede testrapporter? Er det sant?

Nei, det er det ikke! Det var et problem at det (Amerikanske) firmaet Hikvision for en tid tilbake benyttet for å vise at de er compliant med det Koreanske radioutstyrsdirektivet (tilsvarende Directive 2014/53/EU for EU) benyttet et lokalt kontor som ikke var en del av akkrediteringsscopet for radiodirektivet i Sør Korea. De (det amerikanske radioutstyrs-compliance firmaet altså) har sikkert brukt sikker samme sjappa for de fleste markeder for denne produsenten uten problemer. Og denne non-compliance blunderen fikk Hikvision på pungen for ved at de ikke fikk selge utrsyret sitt i Korea i ett år. Men her er en koreansk nettbutikk som selger hikvision. Og her er en. etc

Dette er en helt normal, om noe streng, myndighetsreaksjon og sikkert noe produsenten har lært av. Men å skrive at de er forbudt på grunn av forfalskede testrapporter, det er en så kraftig overdrivelse at det er vanskelig å skille fra ren ljug og grenser til propaganda. Etter hva jeg kan se så er det i hovedsak to land hvor Hikvision ikke selges, det er USA og Australia men det selges for eksempel uten hindringer i alle de andre Five Eyes nasjonene (Canada, UK, New Zealand) og stort sett over alt ellers ser det ut som. Hvor er det journalisten egentlig har funnet at dette faktisk ikke selges på grunn av at det er forbudt (utenom USA og AU da)? Ville vært interessant å høre og relativt enkelt å finne ut av!

Alt dette er lett tilgjengelig informasjon for den som bare våger å google lite grann. 

Endret av Arturo Bandini
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...