Gå til innhold

The great reset : Hvorfor så stille her i norge?


Anbefalte innlegg

Folk flest forstår rett og slett ikke hvordan makt, penger og innflytelse (oligarki) fungerer, de fleste nordmenn opererer med noe som grenser til en infantil "forståelse" av verden.

Her er en interessant bok man bør lese om den globale og transnasjonale "superklassen" - skrevet av et medlem av denne klassen:

https://en.wikipedia.org/wiki/Superclass_(book)

Men det er bare en konspirasjonsteori at rike og mektige mennesker konspirerer for å beholde, øke og utøve sin makt, ikke sant? De møtes sikkert ikke i fora som WEF osv, CFR og setter agendaen for verdens utvikling? Neida. Vi bare ser bort fra sånne ubehagelige sannheter, tryggest det. Mye bedre å tro at våre politikere virkelig representerer oss og jobber for vårt beste! Det er sikkert derfor "arbeiderpartiet" endelig har bestemt at det er "vanlige folks tur" nå, ser jo hvor mye de mente dette, og er mer opptatt av å eksportere strømmen ut av landet og innføre innenlands passerseddel. Jepp, det er definitivt "vanlige folks tur nå" :D

Nordmenn sitter figurativt nede i Platos grotte og ser på skygger på veggen:

image.thumb.png.ea952bf798cc145e357c739b3398a682.png

"The returning prisoner, whose eyes have become accustomed to the sunlight, would be blind when he re-enters the cave, just as he was when he was first exposed to the sun (516e).[2] The prisoners, according to Plato, would infer from the returning man's blindness that the journey out of the cave had harmed him and that they should not undertake a similar journey. Plato concludes that the prisoners, if they were able, would therefore reach out and kill anyone who attempted to drag them out of the cave"

https://en.wikipedia.org/wiki/Allegory_of_the_cave#:~:text=The Allegory of the Cave,of it on our nature".&text=A philosopher aims to understand and perceive the higher levels of reality.

Jeg forventer ikke at dere skal gidde å lese "alternative" medier ("farlige greier! kildekritikk! les bare offisiellt sanksjonerte kilder!")

Under her er noen nyttige lenker for å forstå verden, også et fint diagram som viser hvordan "The global public-private parternership" fungerer. WEF har definitivt makt, å tro noe annet er naivt.

image.png.0c1e9c00305a90a0577684bca04930c2.png

The global public-private partnership (AKA stakeholder capitalism som promoteres av Schwab)

https://off-guardian.org/2021/10/20/what-is-the-global-public-private-partnership/

Winter Oaks analyse av "the Great Reset": 

https://winteroak.org.uk/2020/10/05/klaus-schwab-and-his-great-fascist-reset/

Klaus Schwab som forklarer hvordan hans "Young Global leaders" program "penetrerer" myndigheter verden over (Jacinda Ardern, Justin Trueau, Sanna Marin ++). Anbefaler alle å se overraskende mange inflytelsesrike mennesker på denne lista. Men WEF har ikke no makt, ikke sant? 🤔

https://twitter.com/JamesMelville/status/1488472558425063430

SWPRS.org analyse:

https://swprs.org/the-wef-and-the-pandemic/

PS: ingen trenger å påpeke at disse lenkene leder til  "skumle" og "farlige" konspirasjonsteoretiske nettsider (det nye ordet for "dissident" i vesten). For all del, hold dere til den ferdigtygde grøten dere får i VG og Dagbladet, og forbli i en transe-lignende tilstand nede i grotta. Det er tryggest det. Ta dere en kvikklunsj og litt solo og le litt av de gærne "konspirasjonsteoriene".

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Shifu77 skrev (På 8.2.2022 den 16.06):

Bare for å klargjøre, jeg snakker om WEF ikke denne teorien, og nei det er ingen konspirasjonsteori.

Her er en av de norske artiklene jeg har funnet om saken : https://derimot.no/klaus-schwab-og-thierry-mallet-covid-19-the-great-reset/

Ser at full tittel er visst "covid-19 the great reset", men omtales kun som the great reset.

Og hvis dere fremdeles er i tvil, så sjekk WEF sine websider og youtube for alt de har lagt ut der.

Fant også en annen artikkel på norsk om WEF sin agenda : https://mycelium.no/klaus-schwab-forteller-hvordan-wef-har-infiltrert-regjeringer-gjennom-sin-skole-young-global-leaders/

Så er dette en god ting dette, eller bør alle varsellamper blinke?

Før man besvarer det siste spørsmålet der, er det vel mer relevant å se på i hvilken grad det er sannsynlig at WEF har evne til å innføre en slik "reset". For hvis de ikke har evnen, er spørsmålet om dette er noe bra eller dårlig meningsløst å stille.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Hugo_Hardnuts skrev (36 minutter siden):

Nei, og dette er den sedvanlige stråmannen: Avviser man en konspirasjonsteori så betyr det at man er en naiv "sau" som tror på alt myndigheter og maktpersoner forteller. Spørsmålet om konspirasjoner er ikke binært. Vi vet at det finnes konspirasjoner. Det er graden av disse og de spesifikke teoriene som fremheves det stilles kritiske spørsmål til. Jeg har linket til den i covid-tråden, men dette er en mye bedre modell for dette selv om jeg ikke nødvendigvis er enig i (eller kjenner til) plasseringen av hver enkelt konspirasjonsteori i den:  

Er5BHY5VkAEfiMv.jpg

La oss ta alt som er bevist og putte det på grønt og deretter stemple alle som er skeptiske til noe annet som sinnslidende. Genialt.

Endret av Aiven
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Vel.. Noe er riv ruskende galt i vestlige samfunn. Jeg vet ikke om noen som har lest like mye og samtidig er så artikulert og flink til å forklare ting som James Lindsay. Det han sier hos Glenn Beck nå nylig gir ihvertfall mening. Stikkord: Kritisk teori (raseteori, skeiv teori etc), woke, marxisme, fascisme, Mao, Kina, USA, revolusjon, ny religion og utopia, tankekontroll, digitale Gulag for re-utdanning og injisering av ny moral, kommunist-fascisme, World Economic Forum, stakeholders, oligarki, Great Reset, korrupsjon, ESG scores (Environmental, Social and Governance). Oppsummert: 5 av historiens største menneskelige forbrytelser mikset inn i 1.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Hugo_Hardnuts skrev (2 timer siden):

Les både modellen og det jeg skriver om igjen og prøv igjen, for det der er bare en ny stråmann.

Jeg er nokså enig i innlegget ditt, men jeg synes det jeg sa representerer modellen nokså godt. Helt på toppen har vi en lang rekke ting jeg anser som tull, sammen med "deep state" som er et uttrykk som anvendes av kjente akademikere om tingenes tilstand i USA. Det er en ræva modell, det skal tydeligvis kun være lov å prate om ting som allerede er bevist som konspirasjoner. Dette er en mentalitet som er både pysete og potensielt farlig. Har man ikke lov å mistenke noe som ikke allerede er bevist så er jo det en gavepakke til enhver konspiratør.

Jeg tror at vi alle har en slik modell i hodet, men om den skal formaliseres så må man spørre seg hvem har rett til å formalisere. Jeg synes dette forsøket var, som sagt, ræva. Jeg antar at det er en slags reaksjon mot folk som får akutte lese- og hørselsvansker ved ordet "konspirasjon".

Endret av Aiven
  • Liker 3
Lenke til kommentar
6 hours ago, Hugo_Hardnuts said:

Nei, og dette er den sedvanlige stråmannen: Avviser man en konspirasjonsteori så betyr det at man er en naiv "sau" som tror på alt myndigheter og maktpersoner forteller. Spørsmålet om konspirasjoner er ikke binært. Vi vet at det finnes konspirasjoner. Det er graden av disse og de spesifikke teoriene som fremheves det stilles kritiske spørsmål til. Jeg har linket til den i covid-tråden, men dette er en mye bedre modell for dette selv om jeg ikke nødvendigvis er enig i (eller kjenner til) plasseringen av hver enkelt konspirasjonsteori i den:  

Er5BHY5VkAEfiMv.jpg

Som Aiven sier synes jeg denne er ganske "ræva" forsøk fra opphavsmannen selv om prinsippet er jeg ikke uenig i. Det er mye i konspi-området som bare er vås. En bedre inndeling er som følger:

På toppen har du Paranormale og helt "out there" teorier som "flat earth", UFOer, Roswell, reptilian overlords osv. Dette er så tøysete og tullete at man nesten kan mistenke at disse teoriene fremmes bare for å diskreditere konspirasjonsteorier i sin helhet.. Kall det gjerne en "honningfelle" for alternative tenkere (se jeg flettet inn en konspirasjonsteori i en diskusjon om konspirasjonsteorier også!)

På bunn har du "avslørte" og faktiske konspirasjoner, ser at de har fått med seg røyking og kreft som en konspirasjon, er enig i den ;) Som avslørte, gjennomførte konspirasjoner eller planer om konspirasjoner kan du legge til kuvøse-babyer i Irak (arrangert av et PR-firma), masseødeleggelsesvåpen i Irak,  Gulf of Tonkin, Operation Paperclip, Operation Northwoods (ikke gjennomført men viser intensjon/tankeprosesser), CIAs finansiering av Dalai Lama og tibetansk motstandsbevegelse, det påståtte nærliggende "folkemordet" i Libya før bombingen (bare tull) osv. Du kan også flytte "free britney" ned i det grønne området, det var jo sant :D

I midten har du et glidende felt hvor sannsynlighet, evne til å gjennomføre osv avgjør plasseringen. At det finnes en global oligarkisk "superklasse" som jeg nevnte i innlegget mitt er det jo skrevet en bok om, og vi kan se at de møtes i Davos, CFR, og andre elite-forum, så dette er nærmest i den grønne boksen å regne. At de har makt og innflytelse langt utover hva "formelle" styringsmodeller skulle tilsi er jo også hevet over enhver tvil (ref Klaus Schwabs "penetrering" av Justin Trudeaus kabinett (veldig ekkelt mentalt bilde :D )

 

 

Endret av Per H
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Aiven skrev (16 timer siden):

Jeg er nokså enig i innlegget ditt, men jeg synes det jeg sa representerer modellen nokså godt. Helt på toppen har vi en lang rekke ting jeg anser som tull, sammen med "deep state" som er et uttrykk som anvendes av kjente akademikere om tingenes tilstand i USA. Det er en ræva modell, det skal tydeligvis kun være lov å prate om ting som allerede er bevist som konspirasjoner. Dette er en mentalitet som er både pysete og potensielt farlig. Har man ikke lov å mistenke noe som ikke allerede er bevist så er jo det en gavepakke til enhver konspiratør.

Jeg tror at vi alle har en slik modell i hodet, men om den skal formaliseres så må man spørre seg hvem har rett til å formalisere. Jeg synes dette forsøket var, som sagt, ræva. Jeg antar at det er en slags reaksjon mot folk som får akutte lese- og hørselsvansker ved ordet "konspirasjon".

 

Per H skrev (13 timer siden):

Som Aiven sier synes jeg denne er ganske "ræva" forsøk fra opphavsmannen selv om prinsippet er jeg ikke uenig i. Det er mye i konspi-området som bare er vås. En bedre inndeling er som følger:

På toppen har du Paranormale og helt "out there" teorier som "flat earth", UFOer, Roswell, reptilian overlords osv. Dette er så tøysete og tullete at man nesten kan mistenke at disse teoriene fremmes bare for å diskreditere konspirasjonsteorier i sin helhet.. Kall det gjerne en "honningfelle" for alternative tenkere (se jeg flettet inn en konspirasjonsteori i en diskusjon om konspirasjonsteorier også!)

På bunn har du "avslørte" og faktiske konspirasjoner, ser at de har fått med seg røyking og kreft som en konspirasjon, er enig i den ;) Som avslørte, gjennomførte konspirasjoner eller planer om konspirasjoner kan du legge til kuvøse-babyer i Irak (arrangert av et PR-firma), masseødeleggelsesvåpen i Irak,  Gulf of Tonkin, Operation Paperclip, Operation Northwoods (ikke gjennomført men viser intensjon/tankeprosesser), CIAs finansiering av Dalai Lama og tibetansk motstandsbevegelse, det påståtte nærliggende "folkemordet" i Libya før bombingen (bare tull) osv. Du kan også flytte "free britney" ned i det grønne området, det var jo sant :D

I midten har du et glidende felt hvor sannsynlighet, evne til å gjennomføre osv avgjør plasseringen. At det finnes en global oligarkisk "superklasse" som jeg nevnte i innlegget mitt er det jo skrevet en bok om, og vi kan se at de møtes i Davos, CFR, og andre elite-forum, så dette er nærmest i den grønne boksen å regne. At de har makt og innflytelse langt utover hva "formelle" styringsmodeller skulle tilsi er jo også hevet over enhver tvil (ref Klaus Schwabs "penetrering" av Justin Trudeaus kabinett (veldig ekkelt mentalt bilde :D )

Men da er vi i større grad enige, for poenget med modellen var ikke nødvendigvis å fremme denne som en presis oversikt over hvor man kan/bør plassere de ulike konspirasjonsteoriene, men å komme bort fra den der binære greia der en liksom må velge mellom å være "tin-foiler" og "sau".

Endret av Hugo_Hardnuts
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ja nå ble jo dette en diskusjon mer om konspirasjon osv, enn det økonomiske systemet som jeg så for meg.

Ønsket å spore dette mer innpå at hvis vi først skal ha en økonomisk reform, hvorfor ikke ta den helt ut når vi først holder på?

Hva skal vi med økonomi?

Dette eksisterer ikke i virkeligheten, og vi har i dag det eneste systemet i hele universet som fremdeles går med underskudd, noe som er umulig i et "rett" system.

Hvorfor ikke bare fjerne hele driten?

Vi lever i en overflod av naturressurser som aldri kan brukes opp (ref naturlovene), så hva skal vi med økonomi?

Vi har ett system som lager problemer helt uten at det er noen som helst god vitenskapelig grunn til det.

Selv nå i dag har vi krig, fattigdom, menneskehandel osv, helt uten at det er noen som helst god vitenskapelig grunn til at det skal være slik.

Eneste grunnen er økonomi, som ikke er en ekte ting engang, og i vårt system så går ikke tallene opp engang - fremdeles nå i 2022.

Så hvorfor ikke bare fjerne hele konseptet om økonomi?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Shifu77 skrev (55 minutter siden):

Vi lever i en overflod av naturressurser som aldri kan brukes opp (ref naturlovene), så hva skal vi med økonomi?

Lyst til å forklare litt mer? Kan vi f.eks fortsette oljeforbruket i 1000 år til uten å tenke på at det kan gå tomt noen gang?

Kan vi avskoge regnskogen i det uendelige uten at den går tom?

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Shifu77 skrev (4 timer siden):

Ja jeg henviste til naturlovene og dette er den første ja, det eksisterer ikke noe forbruk i naturen.

Jeg hadde en skog, jeg hugget alle trærne og fyrte det opp.

Hvor finner jeg nå veden og skogen min?

Jeg vil gjerne fyre med den samme veden igjen og igjen..

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...