Gå til innhold

Øker solenergistøtten med 80 prosent: Nå skal også store solanlegg få støtte


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Veldig bra at de øker støtten på solcelleanlegg. Dette er jo også et av de eneste tiltakene som kan hjelpe noe særlig på kraftproduksjon på kort sikt. Annen kraftproduksjon tar gjerne flere år eller titalls år å få opp i produksjon  men et solcelletak kan gjerne være oppe i produksjon bare uker eller måneder etter man bestemmer seg.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
bshagen skrev (59 minutter siden):

Kunne vært interessant å få høre litt erfaringer fra folk her inne med solcelleanlegg i disse månedene der strømprisene har vært høye, har der hatt noe særlig utbytte av de eller er det lite å hente nå om vinteren? :)

Det kommer an på vinklingen av taket. Solceller som ligger øst-vest gir lite nå på vinteren. Så nettopp på et 40kWp øst-vest anlegg på flatt tak og det leverte 5-6kW på det meste, samtidig som en venn av meg med 4kWp på sydvent tak leverte over 3 kW på topp, 11kWh på en dag.

Klarvær og sol treffer også ofte sammen med kulde, lite vind og høye strømpriser på denne årstiden.

 

Er i planleggingsfasen selv, og blir litt rkstra pushet nå i vinter når jeg betaler 3 kr pr kWh samtidig som andre selger overskudd...

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
bshagen skrev (24 minutter siden):

@RJohannesen Absolutt interessant, takk for innsikten! Jeg har flatt tak (funkis) så da må man gjerne sette panelene på stativer, for å få optimale solforhold? Eller kan man installere de liggende (flatt) 

På flatt tak fester man solcellepanelene på stativer som "vektes ned" med stein slik at de ikke kan blåse bort. Leverandør eller installatør kan beregne hvor myd vekt som skal legges de forskjellige steder.

Stativene vinkler solcellene enten øst-vest eller mot syd.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Fint om TU/artikkelforfattere begynner å merke endringene sine. På den lille tiden fra jeg begynte å klikke opp faner jeg ville lese (nye i dag, på de tema jeg vil lese), så var denne altså oppdatert. Refreshet da siden. Og knapt har jeg begynt å lese litt nedover, så kommer melding om at den er oppdatert på nytt.

Valgte likevel å lese ferdig, før jeg refreshet, og skummet gjennom etterpå, men klarte ikke i det hele tatt å se hva som var endret. Blir så man lurer på om man måtte oppdatere pga retting av skrivefeil (please les korrektur før artikkel postes, så blir slikt unødvendig) eller at man vil ha treff på nye annonser. Begge deler er i tilfelle uprofesjonelt.

Så please, marker ut det som er oppdatert, så man kan se dette om man må lese på nytt. Da kan man konsentrere på det som er endret, og slipper å lese hele artikkelen på nytt i jakt etter forskjellene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En ting er støtte og stimulans ved instalasjon. Det er bra hvis den er betydelig. Men etter å ha hatt solceller på taket i 7 år, føler jeg meg snytt av strømselskapene når jeg noen ganger leverer til nettet. Det er som regel langt under halvparten kWh prisen jeg betaler. Mulig bare det er NorgesEnergi som opptrer slik? Det burde vørt lovpålagt at pris inn og ut er den samme.

Lenke til kommentar

Skulle ønske det gikk an å kjøpe en ferdig z-wave styring til VVB, uten å kjøpe ny bereder. Det må jo være et marked for det?

Min dobbeltmantal bereder har sju (!) varmeelementer som styres veldig "dårlig" fra fabrikk. Jeg driver å planlegger å utvikle en egen styring til den nå, for å kunne styre den smart. Den kan jo også brukes til fase-utlikning med litt tilbakemelding fra tibber puls.

Det er jo langt enklere å få en elektriker til å installere en styringsboks på en time eller to, enn å måtte bytte hele tanken. Og mye billigere..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...