Jump to content
steinrr

Altibox og Asus-ruter i bridge mode

Recommended Posts

Noen som har erfaring med Asus-rutere og bridge mode? Har en Asus AC66U B1 som er stabil og fungerer utmerket, men har noen småting som jeg skulle ha fikset. I web-konsoll så viser den "Internet Disconnected", selv om Internett fungerer helt fint. Dette ser også ut til å hindre meg i å bruke "Check for updates" på firmware. Får bare beskjed om at den ikke klarer kontakte Asus for å sjekke. Den klarer heller ikke sette klokken på ruter (via NTP). Som sagt så har jeg nett-tilgang og alt fungerer fint ellers, men hadde vært greit å få klokken i logg riktig og fått sjekk av oppdatering via web-konsoll til å fungere.
 
Jeg kan ikke finne noe feil i oppsettet på ruter. DNS er satt riktig - har prøvd både Google/Cloudfare og Altibox sine egne. Har også prøvd ulike varianter av Network Monitoring (DNS Query / Ping). Ruter klarer resolve IP-adresser fint - har prøvd nslookup under Network Tools og også SSH direkte til ruter og kjørt via terminal. Alt ser tilsynelatende OK ut - men ruter mener bestemt at jeg ikke har nett-tilgang.
 
Det virker som om problemet bare er i Asus stock firmware. Kjørte Asuswrt Merlin en stund, og hadde ikke problemer da. Men nå har jeg et AiMesh-oppsett, så ønsker å kjøre stock firmware på ruterne.

Share this post


Link to post

Har i årenes løp brukt en del Asus-rutere på Altibox-aksess og ikke hatt problemer. RT-N66U, RT-AC66U, RT-AC68U, RT-AC87U, RT-AC3200. Sistnevnte er ruteren jeg kjører med per i dag på en slik aksess.

Når det gjelder oppdateringsfunksjonen, har jeg vel flere ganger over de siste par årene opplevd at nye versjoner har vært tilgjengelig på websidene en god stund, uten at det er informasjon om ny versjon når man sjekker i administrasjonsgrensesnittet til ruteren. Mao. endt opp med manuell oppdatering, så den funksjonen der stoler jeg ikke på. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...