Gå til innhold

Lei og vil gjøre noe nytt, men er det smart?


Tonjehaug

Anbefalte innlegg

Hei! 🙂
 
Jeg vurderer å si opp jobben, i en kjedelig jobb i finansbransjen for å ta en bachelor i kinesisk.
 
Har fra tidl. to bachelorgrader i økonomi, markedsføring og entreprenørskap. Jeg har lenge interessert meg for kinesisk språk og kultur. Tenker at både næringslivet og offentlig forvaltning trenger denne kompetansen.
 
Noen som har erfaring, kjenner noen, eller lignende ihht. dette temaet?
 
Hvordan er jobbutsiktene? Var personlig veldig positiv til dette i starten, når jeg tenkte over å ta denne bacheloren til høsten;
 
  • Jeg vil skille meg ut positivt i mengden av CV'er v. en søknadsprosess
  • Alle har et forhold til Kina og Google translate engelsk er ofte oppskriften på dårlige handler i Kina(erfart dette selv i eget selskap og på jobb), herav produksjonsfeil, levering, detaljer på produkt, osv. Tenker at kompetanse som skaper god kommunikasjon ref. "customer relationship manager"-stillinger mot Kina, kan være aktuelle; men finner ingen av disse på Finn eller v. Google-søk
  • Norge har også behov for god dialog med Kina, bygge broer, både i form av diplomati og økende turisme osv, ihht. offentlige stillinger.

Men, tenker også; kanskje dette er en stor "time waste", og gir meg kun en "wow"-faktor og får aldri mer brukt dette i livet mitt eller får noe bedre jobb pga. dette.

 

Er også generelt dritt lei av alt, føler jeg er i en slags midtlivskrise. Har hus uten gjeld, godt med penger på konto og har det "bra" på mange måter. Føler meg også for gammel til å begynne studier, eller eventuelt siste sjanse i livet før det toget har gått, er 30 år. Er lei av denne drittjobben og vil prøve noe nytt som utfordrer meg og mine ambisjoner; men alt jeg føler jeg kan søke på er bare like crap, som jobben jeg allerede har. Har større ambisjoner enn å banke telefoner eller svare kunder på tilbakestående spørsmål på møter eller på mail, fordi de ikke orker å lese fakturaene sine skikkelig, betale regningene sine i tide, hjelpe voksene folk i næringslivet med å forstå forskjell på pluss og minus, samt hjelpe folk til å forstå hva de selv har kjøpt/bruker av banktjenester fks. Føler jeg dør innvendig bare av å skrive dette.

Noen som har vært i lignende situasjon og er et annet og bedre sted i dag? Takker for alle innspill.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høres lite smart ut med tanke på jobbmuligheter og økonomisk trygghet. Kan ikke se for meg at det er overflod av relevante jobber, bortsett fra ett og annet freelance-oppdrag fra media eller noe.

Kanskje en idé å studere deltid ved siden av jobben, så har du i hvert fall noe å falle tilbake på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...