Gå til innhold

Trenger ny gaming PC, hjelp!


Anbefalte innlegg

Hey gamers! Jeg har hatt min gaming laptop i snart 6 år og er på tide jeg bytter den ut. Har en budsjett på 12-15k MAX.

Kan noen forklare eller gi meg video link til forklaring på hvilke prosessorer, skjermkort osv er bra? Har nesten NULL peiling på PCer....

Ryzen det eller Inter i7 ditt eller datt? Hva er forskjellen, grafikkkort GTX 3060 Ti? Vet ikke hva noe av det betyr nesten, kan noen vennlige folk forklare dette for meg og hjelpe meg å finne en gaming-laptop? Må ha bra lydkort og grafikkkort, bra skjerm og prosessor(er)

Jeg spiller forskjellige MMORPGs, skytespill som Cod MW2 (det nyeste) og CoD AW. Må kunne disse og lignende spill med høy FPS og HØY grafikk uten problemer. Takk på forhånd.

Det jeg har nå er en Lenovo, specs:

 

https://gyazo.com/0ade2dc26966916ea6fdc0602fb91eb8

Windows 10... alt er standard.

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ryzen eller i7 blir hipps som happs.  Cinebench er god for å sammenligne cpu målinger så har du en grei innbyrdes ytelsesmåling for CPU.

Noen spill klarer ikke å nyttiggjøre seg veldig mange kjerner, så velg evt cpu uten for mange kjerner og hvor single-core ytelsen i Cinebench innbyrdes er best når du ser på to CPU opp mot hverandre.

Ad GPU/grafikk, NVIDIA RTX kort. RTX er sanntids rendering av refleksjoner / effekter / skyggelegging / lyskilder etc. Det er disse tunge løftene som GPU i økende grad brukes for.  I og med at GPU også er gode til andre typer tung prosessering (som er kodet spesifikt for GPU) får du også i økende grad nytte av de i nye versjoner av vanlige program som Lightroom, video editering osv.

Ikke alle spill bruker RTX, men i økende grad hvor realisme er et mål.  Last evt ned Unreal Engine eller Twinmotion 2022 (gratis for ikke kommersiell bruk) for å se nærmere på dette.

"Dessverre" er RTX kort også gode til "mining" av kryptovaluta, så dette har drevet opp prisen og minsket tilgjengeligheten endel.

Endret av Rune_says
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...