Gå til innhold

Ny CPU vifte fungerer ikke med CPU Fan connector


Sorebo

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg valgte nylig å kjøpe en Noctua NH-L9A-AM4 cpu vifte(https://noctua.at/en/nh-l9a-am4/specification) for å gå vekk fra standard kjøleren til min 3600X.

- Når jeg kobler i viften i CPU vifte connector og starter PC-en så begynner viften å snurre de første 5 sekundene før den slutter.

- Hvis jeg kobler den i kabinett vifte connector så snurrer den nye vifta helt fint.

- Hvis jeg kobler den gamle cpu vifta i cpu connectoren så snurrer den også helt fint.

 

Så hvis den nye vifta fungerer fint uten cpu vifte connectoren, og den gamle vifta verifiserer at cpu connectoren fortsatt fungerer. Hva kan da være feil?

 

Jeg har dette hovedkortet(https://rog.asus.com/no/motherboards/rog-strix/rog-strix-b450-i-gaming-model/spec)

 

Takk for hjelp!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Nå har jeg prøvd alle mulige profiler og innstillinger(og resatt til default) på cpu vifta uten hell, den snurrer i ca. 1 sekund før den stopper.

Jeg valgte derfor å gå til innkjøp av en Noctua NF-A9x14 PWM 92mm. vifte (https://www.komplett.no/product/770805/datautstyr/pc-komponenter/vifterkjoelingvannkjoeling/vifter/noctua-nf-a9x14-pwm-92mm-vifte).

Men så får jeg akkurat samme problem. Er det noe med hovedkortet mitt som nekter denne vifta? Gamle cpu kjøleren kjører fortsatt fint, men den er jo ikke god.

Lenke til kommentar

Hei. Hvis Viftene på CPU-kjøleren ikke starter opp, så skal han IKKE bruke PC`en. Da må han finne ut hva som gjør at den ikke fungerer. Viftene skal forøvrig begynne å surre med en gang man trykker på startknappen.

Jeg vet ikke hvordan det er med den modellen der, men Noctua D14 og D15, har sånne spenningsregulatorer som man kan koble viftene på for å få viftene stillere. Se om du finner en sånn og koble den på, også koble den i CPU Vifte Connectporten på Hovedkortet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...