Gå til innhold

Loddtrekning avgjorde første del av stridsvogn­konkurransen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
heuhen skrev (På 28.1.2022 den 0.42):

du ser på feil informasjon K2BP veier 55 tonn som tilsvarer 61 "short tons"

1 "Short tons" = 0.91 tonn

Leo 2A7V er 66.5 tonn = 73.3 "short tons"

viktig å bruke de riktige informasjonen, eller så blir man som regjeringen!

Her har altså noen funnet det hensiktsmessig å bruke noe annet en metriske enheter igjen. Hjelpe seg... 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Burde vi ikke forkaste tyskernes tilbud umiddelbart med tanke på at når et annet land blir truet av russerne er det eneste tyskerne er villige til å bidra med hjelmer. Om russerne vil ha en bit av Nord Norge vil tyskerne kanskje nekte oss leveranser eller reservedeler fordi de vil være redde for å miste forsyningene av russisk gass. Samt med koreanske stridsvogner vil de ihvertfall ikke bli trengt for krig av begge parter samtidig.

Lenke til kommentar
Burde vi ikke forkaste tyskernes tilbud umiddelbart med tanke på at når et annet land blir truet av russerne er det eneste tyskerne er villige til å bidra med hjelmer. Om russerne vil ha en bit av Nord Norge vil tyskerne kanskje nekte oss leveranser eller reservedeler fordi de vil være redde for å miste forsyningene av russisk gass.

Om det er såpass trøbbel i tårnet at Ivan truer med å "overta" Nord-Norge er nok gasskranene uansett stengt igjen.

Det er etter min mening en klar fordel å operere samme materiell som naboene. Sverige og Finland vil bli innblandet dersom det blir en konflikt, og det er ikke på russisk side. Om Russland ønsker å gå inn i Nord-Norge vil det være en kjappere manøver for de å gå via det nordlige Finland og Sverige for på den måten å flankere allierte tropper i nord.

Hva som er teknisk best av Leo og K2 har jeg ikke forutsetninger for å si noe om, men jeg husker at gode, gamle Leo1 kunne bytte motor på 20 min i felt. Hvordan er det for Leo2 og K2?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Tintamo skrev (På 28.1.2022 den 16.49):

Jeg ser at det er flere som skriver at K2 vil bli utstyrt med 130 mm i fremtiden. Til nevnte, har dere ikke fått med dere at Rheinmetall utvikler en 130 mm L/51 kanon som er laget for å passe i Leopard 2-tårnet? Bare nevner det.

Jeg er ikke sikker på om det er helt korrekt.

https://www.defensenews.com/digital-show-dailies/eurosatory/2016/06/15/german-rheinmetall-works-on-new-130mm-tank-gun/
 

Sitat

The 130mm gun, which was financed entirely by the German company, weighs more than 3.5 tons, compared to the approximately 3-ton 120mm gun, and uses a cartridge of more than 30 kilograms at about 1.3 meters long. Given these enhanced parameters, Rheinmetall engineers believe the weapon can only be used with an automatic loader and a new turret design.

 

Lenke til kommentar
On 1/28/2022 at 11:40 PM, Dubious said:

Bare å gjøre det mulig å lade tanksen i felt, og bygge en tanks som frakter ammunisjon.
Support tanksen kan ha andre våpen.

En «tanks» ikke alt som beveger seg på belter, kun en «tanks» er en «tanks». En MBT er et tungt pansret beltekjøretøy med høy mobilitet, som kan motstå direkte treffere av liknende kaliber, har et hovedvåpen som skyter direkte, altså løpet peker rett på målet, hvor prosjektilbanen ikke er i en høy ballistisk kurve som artilleri. Videre er et krav at våpenet kan avfyres under bevegelse. Artilleri derimot avfyrer skudd etter det er stanset og stabilisert.

Noe som kan likne på en «tanks» er kjøretøy fra stridsvognfamilien CV90. Dette er lette kjøretøy, noen med lavkaliber autokanoner, andre med bombekastere, og andre igjen med ingeniørutstyr. Felles for disse er at de har plass til «passasjerer», det seg være infanterister, ingeniørsoldater m.m. En MBT har kun plass til sitt mannskap, og er ikke en «slagplasstaxi».

11 hours ago, FB.093090871808135 said:

 Samme som k9 og k10 gjør?

K9 er ikke en stridsvogn eller «tanks» men artilleri. K10 er heller ikke en stridsvogn, men et logistikk-kjøretøy. Men de fyller nesten det Dubious tenker på, men er noe annet enn han tror det er.

Lenke til kommentar
GJZwart skrev (9 timer siden):

Du snakket om tanks. Hverken K9 elle K10 er tanks. Kanskje bedre å holde deg til tema du faktisk har litt peiling på?

Jeg nevnte ikke ordet tanks i det hele tatt når jeg refererte til k9 og k10. Trodde heller ikke her det var behov for spesifisering, da disse har vært omtalt en del på TU sine sider. Som logistikk kjøretøy for artillerisystemet k9.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...