Gå til innhold

Webinar: Hva skjer med vannkrafta?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vi må gjerne hjelpe andre når vi har overskuddskraft, dvs noenlunde normal magasinfylling etter årstiden. Magasiner som er ment/konstruert for å samle vann til vinteren, blir istedenfor , som sist sommer, brukt til eksport av kraft. Vi trenger styring og ikke dumme økonomer!

Sommertappingen 2021 bør undersøkes nærmer av uavhengige eksperter.

Lenke til kommentar

Aktørene NVE, Statkraft og Statnett må bære sitt ansvar for den ulykksalige situasjonen Norge har prestert å bringe seg selv i...

Selvmål for å bruke Fotball analogien..

NVE, Statkraft og Statnett fortjener ikke denne talerstolen for egne synspunkter uten tilstedeværelse av de skadelidende og tisvarende berørte parte...

Poltikere må ta sin del av ansvaret, de vil få sin dom i neste valg, men forbrukerne må være representert som en motvekt. i dette webinaret.

Hvis dette ikke lar seg gjennomføre bør webinaret droppes grunnet partiskhet....

Det virker som om de nevnte parter ikke har innsett og forstått omfanget og konsekvensen av den gjennomførte praksis. og hva den har ført til.

Den har skapt 50.000 nye sosialklienter for å nevne noe , og truer norsk økonomi i sine grunnvoller.

Man trekker ikke inn 40 MRD kr i kjøpekraft over natten ustraffet futen dyptgripende konsekvenser for or samfunnet. og borgerne.

Gjentar intil det kjedsommelige mitt gamle mantra :

:

Det bør etableres en upolitisk og faglig basert "Havarikommisjon#" under ledelse av F. Eks DNV. med frist 01.09.2022 for konklusjon.

I påvente av kommisjonens konkluusjoner bør Styret og ledelkse n i NVE, Statkraft og Statnett suspanderes fra sine stillinger.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

For tiden eksporteres det ganske store mengder med norsk strøm selv om fyllingsgraden er ganske lav.

Spørsmålet er når vi eventuelt kan komme til å oppleve strømmangel og strømrasjonering denne vinteren, kan det feks skje i mars måned i prisområdet N05 (Bergen)?

Og hvordan vil det bli neste vinter?

Er i praksis hele det norske strømoverskuddet allerede blitt brukt opp (lovet bort) pga alle kablene inkl de to nye eksport-kablene til Tyskland og til England som vil gå på full kapasitet (1.400 MW x 2) i 2022 og som bla skal brukes til å erstatte tyske atomkraftverk som har blitt lagt ned?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

"Klimaendringer gir mer kraft

Er dette en forsmak på hva vi har i vente? NVE forventer at klimaendringene i seg selv vil gi 4 TWh mer kraft i 2040."

Dette bør en ikke være så sikker på. Her har vært noe som heter istid opp gjennom åra. Den vil før eller siden ta oss. Er noe på overtid allerede ift statistikken, starten er typisk ustabiliteter i klima. Da kan det være at våre 150 TWh vannkraft mer og mindre blir til permanent is hele året.

Som vi nå holder på å berge en fiasko en hodeløs Tysk/EU grønn politikk, - skusler bort vår strøm, ødelegger våre konkurransefortrinn, industri, landbruk, sosialt kaos.Tror ikke vi kan vente oss noen tilsvarende almisser fra lengre sør, -de vil ha nok med seg selv.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Herr Akkar skrev (1 minutt siden):

For noe tull, det er konstant eksport som har forårsaket lav vannstand. Litt mindre nedbør, men massiv og konstant nedtapping.

I 2021 var tilsiget til norske magasiner omtrent 17 TWh mindre enn normalen. Dette er er gjennomsnittsforbruket til omtrent 1 million norske husstander, så det er ikke snakk om bare småtterier. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

- redusert kjøpekraft pga enorme regninger

- mer utslipp av den "grønne" typen da vedfyring får en renessanse

- redusert konkurranseevne pga betraktelig høyere utgifter for industrien

- redusert livskvalitet da man skal spare på alt fra dusjing til billading og alt som er

- økte utgifter pga kompensasjonsordninger

Om man ikke skjønner hva slags krise man har skapt her og setter i gang meget omfattende tiltak som faktisk sikrer både mer elkraft samt lavere pris så kommer det bli hakket mer alvorlige ting enn bare demonstrasjoner og FB-grupper

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...