Gå til innhold

SATA Utvidelseskort / Kontroller


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har selv samme problemet, nesten umulig å finne et brukbart kort med flere en 2 SATA porter i Norge. Kjøpte et kort med 6 porter på Amazon, men det virker selvfølgelig ikke på mitt Asus Z690 HK, selv om det virker i en annen PC med et eldre Asus kort. Så nå har jeg bestilt et annet kort på Aliexpress, håper det virker når det kanskje kommer i ferbuar en gang.

Endret av Ayrton
Lenke til kommentar

Er i samme båt selv. Jeg har pr. idag 6 SATA-porter på hovedkortet, pluss 4 SATA-porter på et HighPoint Rocket 640L kontrollerkort. Har fortsatt 2 porter ledig, men jeg skulle gjerne hatt flere for evt. fremtidig ekspansjon.

Jeg hadde et HighPoint 2320 (8x SATA-porter) som jeg i daværende uvitenhet solgte siden det bare var SATA 2, og som jeg har vært på jakt etter på nytt siden jeg lærte at SATA 2 er bra nok til min bruk (kjører barer diskene i JBOD uansett for LAN streaming).

Norske priser er generelt horrible på kontrollerkort. Du må på Ebay eller liknende for å finne et utvalg hvis det er prisen som bestemmer.

Kjøpte et LSI 9267-8i SAS-kort på Ebay (kjøpte SAS-SATA overgangskabler hos Dustinhome), men det kortet ble ikke funnet av maskinen i det hele tatt (Windows 10 Pro 20H2, Asus B365 chipset), hverken under POST eller i Device Manager. Så jeg ønsker definitivt noe med SATA og som er plug'n-play.

Lenke til kommentar

Har bestilt dette kortet https://www.aliexpress.com/item/4001234306714.html?spm=a2g0o.9042311.0.0.45974c4daKdieZ som jeg håper skal virke.

Dette kortet har jeg kjøpt https://www.amazon.co.uk/gp/product/B08DFK4LZ7/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

men dette kontrollerkortet er ikke kompatibelt med Asus  Apex Z690 hovedkort.

Jeg bruker i mellomtiden et over 10 år gammelt ASUS U3S6 kontrollerkort, men det har bare 2 SATA porter.

 

Lenke til kommentar

Jeg har noen LSI sas2 kontrollere liggende. De har 8 SAS/Sata porter og bruker pci 8x slot. De selger jeg for 1000kr stykket, inkl 2 stykk mini-sas til 4x sata kabler. Flashing av firmware må du gjøre selv, finnes ørten guider på internett.

Jeg har også en del 2 porters SATA kontrollere for PCIe 1x slotter. Fikk aldri bruk for de og selger de gjerne for 50kr stykket.

Send meg PM om du er interessert.

Drev jo import tidligere, men har ikke hatt tid de siste årene.

Lenke til kommentar
siDDis skrev (7 minutter siden):

Jeg har noen LSI sas2 kontrollere liggende. De har 8 SAS/Sata porter og bruker pci 8x slot. Flashing av firmware må du gjøre selv, finnes ørten guider på internett.

Er flashing noe man må gjøre for å få kortet kompatibelt med Windows 10?

Har et slikt kort selv som maskinen ikke fant i det hele tatt, men jeg har aldri flashet firmware på et slikt kort før (nærmeste er å legge inn DD-WRT på en gammel Asus router). Hvis flashing er løsningen må jeg sette meg ned en dag og fikse det.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Ayrton skrev (14 timer siden):

Nå har kontrollerkortet med 6 porter, som jeg bestilte fra Aliexpress kommet. Og det virker med 2 hd og 1 DVD brenner på et Asus  Apex Z690 hovedkort.

Fungerer det ved større filoverføringer også? Har vært borti flere billigkort som finner diskene, men systemet mister kontakten med en gang jeg startet en kopiering på mer enn et par megabyte.

Hvis filoverføringer går fint, hva slags hastighet får du mellom diskene internt på kontrolleren?

Lenke til kommentar
Ayrton skrev (48 minutter siden):

Prøvde med en fil på 12,9 GB uten problemer. Hastigheten ble ikke så stor, men det er 2 gamle hd som er koblet på denne kontrolleren.

Hastigheten blir høyere når jeg kopierte samme filen til en Samsung 970 M2

Alt i orden, jeg forventet rundt 80 MBps i utgangspunktet med en slik kontroller (såfremt den fungerte).

Dette var akkurat tallene jeg så for meg. Mange takk. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...