Gå til innhold

Fellesføring i alle tildelingsbrev: – Reduser konsulentbruk [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Konsulentbruk til hva? Det er forskjell på de som leier inn en rådgivende ingeniør til å prosjektere et bygg og de som leier inn en kommunikasjonsrådgiver for å fremstå som mer velformulert når man uttaler seg til offentligheten.

Det verste eksemplet jeg har hørt om ang konsulentbruk var det Aftenposten-journalist Henning Carr Ekroll som skrev om i sin bok; "Skattepengene som forsvant". Der var en av boligetatene i Oslo kommune (Omsorgsbygg, Undervisningsbygg eller Boligbygg, husker ikke hvilken) som leide inn en kommunikasjonsrådgiver for å komme med råd om hvordan de skulle kommunisere bedre med kommuneledelsen, altså sine egne sjefer. Det er så lite kritisk bruk av penger at det nesten ikke er til å tro.......

Endret av OlavEH
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva om de istedet gjorde et anslag på hvilke arbeidsoppgaver de antar de fortsatt vil ha om 5, 10 og 20 år (drift, vedlikehold, arkitektur, prosessforståelse), og bygget intern kompetanse på disse feltene, og så brukte innleide konsulenter i større grad på de arbeidsoppgavene som varierer og har større topper?

Syns det blir veldig lite nyansert når det bare skal "brukes mindre konsulenter". Det handler jo om hva man får igjen for skattekronene. En må jo også se hvilke verdier man får for pengene man gir til konsulentene. Hvis man ikke har peiling på eget system, blir det fort bortkastede penger, men det er ikke nødvendigvis konsulentenes skyld.

Mvh
Per Gunnar Hansø

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så lenge det åpner fo øking av bemanningsrammene, så er dette veldig bra.
Det kan stor besparelser, siden det fører til mindre byråkrati, laver time pris.
Da mange statlig virksomhet, har økt bruken av konsulent, for kompetanse for lav bemanningsrammene.
 

OlavEH skrev (20 timer siden):

Konsulentbruk til hva? Det er forskjell på de som leier inn en rådgivende ingeniør til å prosjektere et bygg og de som leier inn en kommunikasjonsrådgiver for å fremstå som mer velformulert når man uttaler seg til offentligheten.

Mange statlig virksomhet, som jevnlig behov for å oppgaver utført, hvor en snakker om at en hundrevis av folk leid inn, 100% over flere år. Men som pågrunn av bemanningsrammene, ikke har kunnet ansatte. Og måte ty til innleiing av konsulent for å gjøre oppgavene.

 

 

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...