Gå til innhold

NRK koster nå 6,5 mrd og passerte 4 100 ansatte


Gjest Slettet+6132

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+6132

Tvungen skatt til NRK er innført. Jeg må betale 1500 kr. Det er mere enn for en streamingtjeneste av vanlig type som koster 1100 kr året. I tillegg må jeg betale for kabeltilkobling og/eller internett som koster 3000 kr inkl 4 kanaler fordi jeg bor i en "radioskygge" dvs at bakkenettet ikke er tilgjengelig for meg uten å sette opp en mast på 40 m høyde (koster 25 000 kr) i stedet for kabelen. Jeg får ikke fradrag for at signalet jeg betaler for ikke når fram (har i hvert fall ikke hørt om at slik rettferdighet finnes).

Jeg føler og mener at vi bør skjære ned NRK til to radiokanaler og to TV-kanaler uten reklame og uten annet enn nyheter og samfunnsinfo. Overlate all business til de private aktørene og slutte å konkurrere med dem på kjøp/salg av underholdningsprogrammer og reklame. GP og sport kan andre drive mye bedre og BILLIGERE for oss.

Trenger Same-TV 100 ansatte og et bygg til 60 mill? Det er mange flere grupper i Norge som har behov for å høre sitt morsmål.

Endret av Slettet+6132
Skrivefeil 100 ansatte
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tvangsfinansiert statspropaganda, jeg ser aldri driten NRK lager likevel må jeg betale for den driten. 

De har vist gang på at de ikke viser andre synspunkter. I valgkampen ble ikke nye småpartier nevnt. Hadde vært mye mer spenende debatter, en det jævlig kjedelige politikere vi har nå. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

NRK har rett og slett blitt for stort. Det er ingen regjering som nå kommer til å tørre å røre ved dette siden de sitter med så mye makt. Før var TV2 en grei motvekt som turte å ta egne valg men de siste 10 årene har de mer eller mindre lagt ned alt av politiske diskusjoner. Nyhetsgreia deres drives nå kun på minimum fordi de må.

NRK har igjen blitt den nye sannhetsministeriet i Norge.  Og da kan sløsingen fortsette...

  • Liker 5
Lenke til kommentar
On 1/16/2022 at 12:29 PM, Dart said:

Jeg føler og mener at vi bør skjære ned NRK til to radiokanaler og to TV-kanaler uten reklame og uten annet enn nyheter og samfunnsinfo.

Helt enig med dette. Jeg er uenig med de som mener NRK bør legges ned - vi bør ha én (forholdsvis) nøytral kilde til nyheter og annen samfunsnyttig informasjon, som er tilgjengelig for alle.

Men jeg er totalt uinteressert i å betale lisens for at de skal spy ut penger på Maskorama og Langrenn, samt dyr musikk på radioene osv.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
John-B skrev (25 minutter siden):

Helt enig med dette. Jeg er uenig med de som mener NRK bør legges ned - vi bør ha én (forholdsvis) nøytral kilde til nyheter og annen samfunsnyttig informasjon, som er tilgjengelig for alle.

Men jeg er totalt uinteressert i å betale lisens for at de skal spy ut penger på Maskorama og Langrenn, samt dyr musikk på radioene osv.

NRK er mye, men langt i fra nøytrale. Er en overvekt av kvinner med mye utdanning, og meningene som det vanligvis medfører. Det er synd.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Kirikovski skrev (1 time siden):

20% kutt i overføringene som danskene gjorde med DR da de byttet fra lisens til skatteseddelen hadde vært fantastisk. Trenger vi at NRK driver 12 radiokanaler og 4 tv-kanaler når DR har 4 radiokanaler og 3 tv-kanaler.

 

Så lenge seer- og lyttertallene for NRK er så høye som de er blir det nok vanskelig å gjøre noe med det er jeg redd.
Når 1,5 million Nordmenn benker seg foran skjermen for å se "teletubbies" i prime time på en lørdagskveld så skal det godt gjøres å finne gode grunner for å skjære ned på galskapen.
Da må det en solid holdningsendring til hos det norske TV-publikumet og det ser det ut til ikke kommer til å skje med det første.
Jeg hadde lenge håp om at TV2 skulle få folk vekk fra NRK men det har jo dessverre ikke skjedd, og nå er vel TV2 knapt større enn TVN.
Personlig ser jeg så og si aldri på NRK, kun dersom det er de som sender vintersport, men heldigvis er det stadig mer av denne som nå går på andre kanaler.
Har ikke sett ett eneste program på NRK siden tidlig på 90-tallet.

Endret av Frank Olsen
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

NRK kjøper programmer og viser. Det samme gjør de andre kanalene. NRK driver også nettbutikk og høster royalty. De selger programmer og tjener penger på det. Skal staten drive butikk og legge profitten fra butikken til budsjettet? Statsansatte selger oss produkter produsert for våre egne skattepenger. At det blir noe annet ut av det enn enda flere ansatte, det tviler jeg på. Og det er jo vi som kjøper og betaler varene og royalty.

Staten har aldri klart å få til lønnsom butikk på noe, verken varer eller tjenester. De bare ansetter folk og leier lokaler og pengene blir brukt opp i tillegg til budsjettet. 3000 ansatte er J..... mange ansatte.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

https://www.proff.no/selskap/nrk-aktivum-as/oslo/reklamebyråer/IG6NVRB01DI/

Kikk på denne og forklar meg hva dette er:  https://www.proff.no/selskap/nrk-sámi-radio/snåsa/tv-selskaper/IG5BFQO01SK-5/

Jeg skrev for moro skyld bare 3000 ansatte for å se om noen korrigerte meg , men

NRK har nå over 4100 ansatte.

"Sameradioen" har over 100 ansatte. 

 

 

Endret av Slettet+6132
lagt til siste avsnitt
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til NRK koster nå 6,5 mrd og passerte 4 100 ansatte

Ser en sjelden gang på NRK1 og en del på tv.nrk.no. Og hører kun på P2 og NRK Nyheter. Resten kan ryke for min del. Men når alle har sine ting som de vil beholde så blir det aldri enighet om hva som kan kuttes. Og nordmenn er livredde for alt som er nytt og annerledes, så jeg holder ikke pusten. Tenk så mye bedre alle kunne hatt det om vi hadde brukt penger på en rasjonell og pragmatisk måte, istedenfor å være så følelsesstyrt. Vi har mer enn nok penger til å gi alle det de trenger, men så bruker vi vanvittig mye på idiotiske symbolsaker som en eller annen bråkete gruppe syns er fin og viktig og som de identifiserer seg med.

Lenke til kommentar

Det som overrasker meg er at kvaliteten stadig synker.

Er ikke mange ordentlige kamera i bruk lengre, nå filmes nyhetene med en iphone som ikke kan holdes rolig.

Webkamera opp i nesen, dårlig lyd, 720p eller verre, Skype...

 

Man skulle tro høyere budsjett ville føre til høyere kvalitet. 

Japan klarte å filme OL i 1994 med bedre kvalitet enn det nrk klarer i 2022.

 

I samme slengen, hvem i alle dager fant på å ha tv-sendinger av radioprogrammer?...

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...