Gå til innhold

DN's vinspalte: «Utenfor sortiment», osv?


asicman

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
7 hours ago, Dubious said:

Går på vinmonopolet.no, søker opp det man er etter, og får det sendt til ditt lokale pol. 

Det er ikke slik med mange av vinene. Flere må bestilles fra importøren og finnes ikke ved søk på vinmonopolet.no selv om de leveres ut fra det lokale vinmonopolet. Det jeg lurer på er hva som skiller de oppgitte utrykkene.

Lenke til kommentar

Basisutvalget: Finnes i butikkene. Det finnes basisutvalg kategori 1-6 der butikker med kategori 1 har lavest utvalg og 6 har størst utvalg, og det er definert hvilke produkter som skal finnes i hvilke kategorier. 

Partiutvalg: Polet kjøper et gitt kvantum som selges i butikkene sidestilt med basisutvalget. 

Bestillingsutvalget: Finnes i utgangspunktet ikke i butikkene, men mange butikker velger å ta inn noen varer fra bestillingsutvalget. Den enkleste måten å få tak i varer på fra bestillingsutvalget er å bestille vinene via polets nettside, og velge levering på ditt lokale pol (ingen ekstra kostnad). Bestillingsutvalget er enormt stort, og bør utnyttes av flere. 

Tilleggsutvalget (sakset fra polet): Tilleggsutvalget består av øvrige produkter som grossistene kan tilby. Det stilles ikke krav til at produktene er på lager i Norge, og grossisten kan reservere seg mot å levere mindre partier. Produkter i tilleggsutvalget listeføres ikke i nettbutikken, men kan velges ut til å være lagerført i enkelte butikker via butikkens lokale sortiment. Produktregistreringen skjer løpende via Vinmonopolets Leverandørportal i henhold til fastsatte frister. https://www.vinmonopolet.no/content/vmp-om-oss/vare-utvalg/tilleggsutvalget/tilleggsutvalget 

Spesialbestilling: Ikke så kjent med dette, men forstår det slik at det det kan sammenlignes med tilleggsutvalget men at varene ikke finnes i butikkene, og ikke er registrert noe sted. Må gå via importør for å få levert. https://www.vinmonopolet.no/spesialbestilling-og-privatimport 

Testutvalg: Importørene kan melde inn produkter til testutvalget hvor de får være i butikkene i en periode, og om varen selger godt nok innenfor sitt segment kan den få fast hylleplass. 

Utenfor sortiment: ikke et begrep som brukes av polet så vidt jeg vet. Hos DN forstår jeg slik at det kan bety både at produktet er utgått, at produktet aldri har fantes på polet (feks at journalisten har smakt produktet hos produsenten), eller potensielt at produktet er tilgjengelig via spesialbestilling/tilleggsutvalg men at journalisten ikke er klar over det. 

 

Jeg drikker mye vin, men har kun forholdt meg til viner som finnes i butikkene og i nettbutikken. 

Lenke til kommentar

Tusen takk Papegøye!

Akkurat hva jeg var ute etter. Var interessert i å kjøpe vin på januar slippet men var litt usikker på hvor jeg kunne få tak i vinen.
Det viste seg at det var på vinmonopolet.no, men jeg logget meg på rett etter 7 og etter en times tid var det slik:

vinmonopolet.png.f5d50b063584279940dded46763caa60.png

Da det var min tur var det selvsagt utsolgt.

 

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...